Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
- sadie_forever
#1 Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
i mislim da ima samo u Bosni,jer u biti ni jedan grad nije "metropola"
- Connaisseur Karlin
#2 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
dacu ti jednostavan odgovor: mahale u BiH se nisu mjenjale decenijama, doslovno su susjedi bili isti dvije ili tri generacije,a toga nema na Zapadusadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
-
Nepass
#3 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Sarajevo i metropola koji fail
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Zviz je dobio zenskog pandana.
- Tito_i_Partija
#5 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Haj makar nije o svekrvi ovaj put._BataZiv_0809 wrote:Zviz je dobio zenskog pandana.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Onog vazda rodbina tuzi za imovinu pa se umislio da je advokat.Tito_i_Partija wrote:Haj makar nije o svekrvi ovaj put._BataZiv_0809 wrote:Zviz je dobio zenskog pandana.
Ova je pak strucnjak za porodicne odnose
-
moonca
#7 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
jel to, mahalusa kao karakter zene ?
- klixoris
-
moonca
#9 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
O da, Sarajevo , ne znam kako je poslije rata, jer su novi dosli.Da li su uspjeli pokupiti -bisere-starosjedilaca.
- sadie_forever
#10 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Sto je najgore i ovi su mahom doslje iz foce,rudo i slmoonca wrote:O da, Sarajevo , ne znam kako je poslije rata, jer su novi dosli.Da li su uspjeli pokupiti -bisere-starosjedilaca.
- mO k3
#11 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
izgleda da tako hoce da kazu ... gore mahaluse su muskimoonca wrote:jel to, mahalusa kao karakter zene ?
-
zenit dozic
#12 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Ma hajdesadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
Kad je pijemo macko
-
Nadzorna_ploca
#13 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Ma ja, krivi su ovi iz Foce, Ruda, Rogatice. 
-
Vipsilon
#14 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Ako nisi shvatila ovaj mentalitet, bojim se da nikada nećeš shvatiti, i najbolje je da ostaneš živjeti u svjetskim metropolama, i da se plaho ne opterećuješ sociološkim analizama. Jbg, previše dugo si živjela na zapadu i ispala si iz fazona.sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
-
UterivacDugoga
#15 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Sta nisi vidjela? Da neko spominje doslje? U Skandinaviji ih zovu stranci ili izbjeglice. U skandinaviji se dijele na skandinavce i izbjeglice(ovo izbjeglice bez obzira kojim poslom i kako su stranci dosli,svi su izbjeglice).sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
E ako to nisi dozivjela ili cula,onda zivis u nekoj rupi.
- triconja
#16 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Svaka cast, video je ubo ko prstom u govnoklixoris wrote:
- sadie_forever
#17 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Ne lazi ne pricam o tome,drugo su imigranti drugo su domaci ljudi iz drugih krajeva....u malim mjestima ok,ali ne u velikim ,,toga nema i jos jednom ne lazi da imaUterivacDugoga wrote:Sta nisi vidjela? Da neko spominje doslje? U Skandinaviji ih zovu stranci ili izbjeglice. U skandinaviji se dijele na skandinavce i izbjeglice(ovo izbjeglice bez obzira kojim poslom i kako su stranci dosli,svi su izbjeglice).sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
- MyTao
#18 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Hahaha domaci iz drugih zemlja?sadie_forever wrote:Ne lazi ne pricam o tome,drugo su imigranti drugo su domaci ljudi iz drugih krajeva....u malim mjestima ok,ali ne u velikim ,,toga nema i jos jednom ne lazi da imaUterivacDugoga wrote:Sta nisi vidjela? Da neko spominje doslje? U Skandinaviji ih zovu stranci ili izbjeglice. U skandinaviji se dijele na skandinavce i izbjeglice(ovo izbjeglice bez obzira kojim poslom i kako su stranci dosli,svi su izbjeglice).sadie_forever wrote:Uvijek sam se pitala kako grad za koji smatramo da je metropola ima tako mahalski mentalitet(doslje,stranci,starosjedioci) itd? zivim cijeli zivot u metropolama na zapadu,od njemacke do skandinavije i nikad ovo nisam vidjela
- avetinja
#19 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Najgore su one od 30+ što se u grupi od 5-6 vodaju po gradu, pa stanu na sred trotoara da pričaju, a pri tome ih niko ne može zaobići. Kad ih lijepo zamoliš da se sklone, još te napadnu. Zato takve tuke samo ošinem ramenom, pa nek' bleji k'o kuče u semafor.
- sadie_forever
#20 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Domaci iz drugih krajeva..dakle drugi krajevi drzave/drugi gradovi,pa ti stvarno ne znas citati jer nije prvi put da tebe ispravljamMyTao wrote: Hahaha domaci iz drugih zemlja?![]()
Postoji rijec za to... IMIGRANTI.
- Jack Be Nimble
#21 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
U mojoj mahali jebemo mater ovima dosljacima iz Kalifornije svaki dan vec zadnji 15 godina.
-
UterivacDugoga
#22 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Nije da ne znaju raja citati,nego ti ne znas pisati/izjasnjavati se/formulisati recenicu.sadie_forever wrote:Domaci iz drugih krajeva..dakle drugi krajevi drzave/drugi gradovi,pa ti stvarno ne znas citati jer nije prvi put da tebe ispravljamMyTao wrote: Hahaha domaci iz drugih zemlja?![]()
Postoji rijec za to... IMIGRANTI.
Lupas ko p...po samaru.
I Sarajevo nije metropola. Ja sam rodjen u Sarajevu,od prije par godina zivim u Skandinaviji.Da bi jedan grad bio metropola mora da ima svasta nesto.Sarajevo to nema.Jedino sto ima,jeste taj neki mahalski smek sto ne mozes naci na zapadu.
Ti mora da zivis u nekakvoj rupi,u kartonskoj kutiji cim si tako formirala misljenje zbrda-zdola sto bi rekle stare nene...
- mO k3
#23 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
kiki-miki wrote:Zasto se uvijek misli da su samo zene mahaluse?
Muski su postali gori po tom pitanju. Nazalost
-
bjelave
#24 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Mozda Sa nije metropola ali ima 2 metropolisa. Jedan na Titovoj i novi na Marin Dvoru.
Elem, moze Mahalija iz Bosne ali mahala ne moze iz nje.
Elem, moze Mahalija iz Bosne ali mahala ne moze iz nje.
- Jara
#25 Re: Mentalitet "mahuluse" u Sarajevu
Ma dajte, molim vas,
toga ima u svugdje, samo je manje eksplicitno!