Ko vam je bitniji?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#126 Re: Ko vam je bitniji?
Zena/supruga je vaznija kao zivotni saputnik.
Ako si se odlucio za porodicu, za zenu, djecu, onda je i logicno da s njima gradis zivot.
Naravno, to nikako ne znaci da roditelji ili sestre/braca gube svoju poziciju.
Naravno, moze se i ostati zivjeti sa roditeljima, ali to je malo zastarjela zajednica i danas tesko funkcionalna.
A kao samac zivjeti sa roditeljima je pokazatelj da si negdje zapeo u zivotu.
Ako si se odlucio za porodicu, za zenu, djecu, onda je i logicno da s njima gradis zivot.
Naravno, to nikako ne znaci da roditelji ili sestre/braca gube svoju poziciju.
Naravno, moze se i ostati zivjeti sa roditeljima, ali to je malo zastarjela zajednica i danas tesko funkcionalna.
A kao samac zivjeti sa roditeljima je pokazatelj da si negdje zapeo u zivotu.
- mad_max_ba
#127 Re: Ko vam je bitniji?
a ako živiš sa nekim duže već što si živio sa materom i ta osoba ti je prala gaće i pravila supice dok si bolestan itd itd......prog321 wrote:to je americki nonsense.
razumijem djeca ali zena koja sutra može naći drugoga da ti bude važnija od osobe koja ti je brisala usrane pelene dok si bio beba ?
wtf
- MyTao
#128 Re: Ko vam je bitniji?
Naravno da ne znaci da su nebitni... daleko od toga. Prema roditeljima moras biti onakav kako zelis da tvoja djeca budu prema tebi.Tomahawk11 wrote:Ma ok, zivis s njima, dakle naravno da ces se najvise o njima brinuti i to je to.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Supruga se voli na jedan nacin.
Djeca na drugi.
Roditelji, braca sestra sasvim treci.
Nije to ista ljubav, pa prema tome nije ni uporediva.
Ne mozes reci da li je golman bolji od napadaca niti obrnuto.
Svakom covjeku zena I djeca trebaju biti najbitniji... nikako brat/sestra I njihova obitelj. Tako isto vazi I za njih...
Ali to ne znaci da su roditelji ili sestre/braca nebitni.
Jednostavno su u pitanju razliciti prioriteti.
Nije u pitanju izbor crvenog ili crnog automobila.
- ho oponopono
#129 Re: Ko vam je bitniji?
...pa kaže...ja zbog tebe digla bi` ruku na sebe...
-
prog321
#130 Re: Ko vam je bitniji?
opet nije isto.
dok si prohodao oslonio si se na roditelje. Oni su ti dali osnovu da budes covjek koji si danas. To jest ako su normalni roditelji.
zena je došla na gotovo.
dok si prohodao oslonio si se na roditelje. Oni su ti dali osnovu da budes covjek koji si danas. To jest ako su normalni roditelji.
zena je došla na gotovo.
-
peepeep
#131 Re: Ko vam je bitniji?
Interesantan komentar obzirom da obično su žene te koje navlače da se voli i poštuje više njihova porodica dok muškarčeva porodica prolazi pod "ako mora, haj' onda." Treba biti blizak, mene ako pitate, sa porodicom. Porodica (ne familija, znači ne tetke, nane, strine i ostali već roditelji i braća i sestre) su kategorija za sebe. Supružnici i djeca su kategorija za sebe. Sad ko koga najviše voli je stvar za priču i to zavisi od čovjeka do čovjeka. Meni mater niko ne smije dirati, doduše izgubio sam oca pa je to samo ojačalo vezu sa majkom (inače sam hladan i nisam od onih što se grle, ljube i 'brataju' sa svima). Jesam, mamina sam maza i nije me stid priznati. Doduše i to što sam mamina maza - zasluženo! Uvijek sam se poturao više od drugih članova porodice a i sada to radim tako da... po zasluzi.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Svakom covjeku zena I djeca trebaju biti najbitniji... nikako brat/sestra I njihova obitelj. Tako isto vazi I za njih...
Ali, i ovo je veliko ali i tu se slažem sa @Tomahawk11, to je jedna vrsta ljubavi. Kod partnerice/supružnika je druga a kod brata/sestre je treća ljubav. I niti jedna se ne može porediti sa ljubavi koju osjećam prema djeci (iz porodice, ne... ne budite perverzni, molim lijepo). Nijedna. Ljubav i zaštitnički odnos prema njima je nešto najintezivnije što insan može osjetiti. Nemam svoje djece (nažalost, nadam se da će i to doći vremenom) ali ovakav osjećaj je nemjerljiv.
Mada ima jedna stara izreka, a često je nana ponavljala - svi dođu i odu, i roditelj i djeca (neko ovako, neko onako) - samo muž ostane. Pa vi vidite.
- MyTao
#132 Re: Ko vam je bitniji?
O jbt... ljudi jednostavno imaju nesto urodjeno u sebi sto ih moze voditi samo iz jedne krajnosti u drugu... sredina ne postoji.Logovan wrote:Ma i to ko je bitniji je isto glupo, kao i koga više voliš. Isti rang gluposti.MyTao wrote:Naravno... pitanje je koga vise volis je glupo. Ali ko je bitniji je neka druga stvar I moze se o njoj pricati.Tomahawk11 wrote:Jebo tu pricu vise...ponavljam, to pitas dijete od 5 godina, koga vise volis, tetku ili tetka, nikako odrasle, formirane osobe.
Djeca na drugi.
Eto ako ti je žena bitnija, znači za brata ili roditelje te haman boli neka stvar ili obrnuto.Debilno.
Ako ti je tvoja obitelj (zena I djeca) svetinja NE znaci da mrzis oca ili sestru... kakva je to logika jbt?
I nije to samo zena, zena je dio obitelji... ne mozes sutnuti zenu I ocekivati da ti djeca budu sretna koliko trebaju biti sa dva roditelja
Inace ovdje svi na prvo mjesto stavljaju djecu a zenu na zadnje...a neznaju da upravo to najvise utice na djecu... kako jebeno glupa logika.
Debilno bas.
-
prog321
#133 Re: Ko vam je bitniji?
pa nekazemo da se zena škartira.
samo se ne može porediti sa majkom.
isto ce ona učiti vlastitu djecu da tako razmišljaju
samo se ne može porediti sa majkom.
isto ce ona učiti vlastitu djecu da tako razmišljaju
- ho oponopono
#134 Re: Ko vam je bitniji?
...ako ti je stalo jebote do supruga/supruge...odma paljba aaaa gdje ćeš mater zakinuti ( ljubav prema supružniku u njihovoj lobanji isključuje haman ljubav prema materi) ...koja te nunala, previjala, hranila... dala ti život... prala guzove, gaće, titrala ti u svaka doba...
...kako si jebote samo nezahvalan/a patologija...nisi dobar/a...zbog komada pičke/kite svojoj novoj maloj porodici daješ važnost i tako što pljuneš na krv svoju...bez koje ni tebe ne bi bilo...
... a ta tvoja kita/ pička može preko noći postati tuđa...ali hej okej, kinderi su druga stori...i ne vjerujem nikome i ni u što nisam siguran/a...koji držači mamine suknje...oni su u braku sa mamom svakako...i da, ne vrijedi...
i 
...kako si jebote samo nezahvalan/a patologija...nisi dobar/a...zbog komada pičke/kite svojoj novoj maloj porodici daješ važnost i tako što pljuneš na krv svoju...bez koje ni tebe ne bi bilo...
... a ta tvoja kita/ pička može preko noći postati tuđa...ali hej okej, kinderi su druga stori...i ne vjerujem nikome i ni u što nisam siguran/a...koji držači mamine suknje...oni su u braku sa mamom svakako...i da, ne vrijedi...
- MyTao
#135 Re: Ko vam je bitniji?
Nigdje ja nisam napisao da ne treba voljeti oca I majku... Roditelji i djeca se najvise vole i to je posebna ljubav od one koju osjecas prema svojoj zeni.
Stvar je totalno drugacija i nema veze sa tim. Zamisli da je tvoj otac zivio zivot u kojem mu je bio bitniji njegov brat nego tvoja majka...pa je recimo unistio svoj brak zbog nekog spora izmedju tvoje majke i njegovog brata... To bi se PUNO odrazilo na tebe na tvoj zivot, na zivot tvoje majke na zivot tvog oca itd itd...
Ljudi koji na prvo mjesto stavljaju svoju djecu a zenu na zadnje su ljudi kojim su djeca na prvom mjestu samo u njihovim glavama ali to je u stvarnosti daleko od toga.
Ako si ozenjen covjek sa djecom, NIKO ti ne moze biti preci od toga, to je tvoja obitelj i sa njima zivis, i stvaras zivot... Roditelji se vole, pomazu, postuju jer to ocekujes od svoje djece sutra... ali glupo je ocekivati da tvoje dijete batali brak i unisti sve sto je gradio jer ti ne godi snaha
Stvar je totalno drugacija i nema veze sa tim. Zamisli da je tvoj otac zivio zivot u kojem mu je bio bitniji njegov brat nego tvoja majka...pa je recimo unistio svoj brak zbog nekog spora izmedju tvoje majke i njegovog brata... To bi se PUNO odrazilo na tebe na tvoj zivot, na zivot tvoje majke na zivot tvog oca itd itd...
Ljudi koji na prvo mjesto stavljaju svoju djecu a zenu na zadnje su ljudi kojim su djeca na prvom mjestu samo u njihovim glavama ali to je u stvarnosti daleko od toga.
Ako si ozenjen covjek sa djecom, NIKO ti ne moze biti preci od toga, to je tvoja obitelj i sa njima zivis, i stvaras zivot... Roditelji se vole, pomazu, postuju jer to ocekujes od svoje djece sutra... ali glupo je ocekivati da tvoje dijete batali brak i unisti sve sto je gradio jer ti ne godi snaha
-
Niemand
#136 Re: Ko vam je bitniji?
Iz kakvih vi porodica dolazite? Otac vas odmalena filovo pricom "oceracu vam mater i ozenit drugu jer ona svakako nije nasa porodica, znate djeco, zene su zamjenjive i uvijek se mozes razvesti"? Jel vam i mati zamijenjiva?
Kako djetinjasto razmisljate, tito dragi.
Druga stvar, nevjerovatno je kolko ljudi ne razlikuje sekundarnu i primarnu porodicu, a to cak i ona plemena po africi znaju.
U zrelim godinama se kacite za sigurno gnijezdo oca i matere, mjesto da vi budete sa svojom zenom to sigurno gnijezdo svojoj djeci. Kakvu porodicu pruzate svojoj djeci takvim razmisljanjem?
Zao mi djece.
Roditelji ti u nekom vaktu u zivotu postanu najbolji prijatelji. Niko ti nece zeljeti vise dobro i dati bolji savjet sto roditelj, al i normalan roditelj ce zeljeti da imas svoju porodicu, i za njega u tom periodu nastupa novi level zivota, on je svoje odradio najbolje sto je mogao, odgojio te, bio odgovoran za tebe, pruzio ti kolko ti je mogo i pustio te u zivot. Vi tada postajete prijatelji, zivot roditelja obicno postaje malo opusteniji, brige su manje, dovoljno zivota proslo i dovoljno se naucilo kroz zivot da se moze opusteno podnijeti neke stvari, pa npr dok se mladim roditeljima dize kosa na glavi od nekih dogodovstina sa djecom-dedo/nana to shvataju simpaticno, jer su svjesni da nije tolko ni bitno kolko se u tom momentu cini.
Sebican i roditelj sa krivom percepcijom i porodice i djece nikad nece pustiti dijete iz gnijezda. To su vam oni tipovi sto prvo sebe smatraju bitnim, i najvise tu vide sebe u potomstvu, moja krv, moje ovo moje ono.
Meni su najveci fenomen ovi sto im je i prije braka, a i u braku, uvijek na pameti razvod. Kakav je to zivot? Vazdan ocekivati kad ces se razvesti i zivjeti vazdan sa tim-mene ce zena prevariti, uzeti mi pare. Pa stas uopce sa njom ako joj ne vjerujes?
Supruznici trebaju da budu saveznici.

Druga stvar, nevjerovatno je kolko ljudi ne razlikuje sekundarnu i primarnu porodicu, a to cak i ona plemena po africi znaju.
U zrelim godinama se kacite za sigurno gnijezdo oca i matere, mjesto da vi budete sa svojom zenom to sigurno gnijezdo svojoj djeci. Kakvu porodicu pruzate svojoj djeci takvim razmisljanjem?
Zao mi djece.
Roditelji ti u nekom vaktu u zivotu postanu najbolji prijatelji. Niko ti nece zeljeti vise dobro i dati bolji savjet sto roditelj, al i normalan roditelj ce zeljeti da imas svoju porodicu, i za njega u tom periodu nastupa novi level zivota, on je svoje odradio najbolje sto je mogao, odgojio te, bio odgovoran za tebe, pruzio ti kolko ti je mogo i pustio te u zivot. Vi tada postajete prijatelji, zivot roditelja obicno postaje malo opusteniji, brige su manje, dovoljno zivota proslo i dovoljno se naucilo kroz zivot da se moze opusteno podnijeti neke stvari, pa npr dok se mladim roditeljima dize kosa na glavi od nekih dogodovstina sa djecom-dedo/nana to shvataju simpaticno, jer su svjesni da nije tolko ni bitno kolko se u tom momentu cini.
Sebican i roditelj sa krivom percepcijom i porodice i djece nikad nece pustiti dijete iz gnijezda. To su vam oni tipovi sto prvo sebe smatraju bitnim, i najvise tu vide sebe u potomstvu, moja krv, moje ovo moje ono.
Meni su najveci fenomen ovi sto im je i prije braka, a i u braku, uvijek na pameti razvod. Kakav je to zivot? Vazdan ocekivati kad ces se razvesti i zivjeti vazdan sa tim-mene ce zena prevariti, uzeti mi pare. Pa stas uopce sa njom ako joj ne vjerujes?
- MyTao
#137 Re: Ko vam je bitniji?
Halo baho oponopono wrote:...ako ti je stalo jebote do supruga/supruge...odma paljba aaaa gdje ćeš mater zakinuti ( ljubav prema supružniku u njihovoj lobanji isključuje haman ljubav prema materi) ...koja te nunala, previjala, hranila... dala ti život... prala guzove, gaće, titrala ti u svaka doba...
... a ta tvoja kita/ pička može preko noći postati tuđa...ali hej okej, kinderi su druga stori...i ne vjerujem nikome i ni u što nisam siguran/a...koji držači mamine suknje...oni su u braku sa mamom svakako...i da, ne vrijedi...i
Prvo ja se nisam ozenio da bi imao komad picke... tako razmisljaju djeca... da sam zelio picke nebi se ni zenio.
Ja imam odlicnu vezu i sa bratom, i sa zenom i sa roditeljima... cak iako sam ozenjen zivim u istoj kuci sa roditeljima sto je rijetkost (doduse sprat je odvojen). Ne trebam se derati po forumu da mislim kako sam neka faca... ja znam svoje prioritete i zbog toga nikada nisam bio u situaciji da moram da biram izmedju roditelja ili neceg treceg, uvijek sam bio i bit cu tu uz njih do kraja.
- ho oponopono
#138 Re: Ko vam je bitniji?
...e i ti usra i šefa i stanicu...gdje se ti nađe prozvan jebote...pih...MyTao wrote:Halo baho oponopono wrote:...ako ti je stalo jebote do supruga/supruge...odma paljba aaaa gdje ćeš mater zakinuti ( ljubav prema supružniku u njihovoj lobanji isključuje haman ljubav prema materi) ...koja te nunala, previjala, hranila... dala ti život... prala guzove, gaće, titrala ti u svaka doba...
... a ta tvoja kita/ pička može preko noći postati tuđa...ali hej okej, kinderi su druga stori...i ne vjerujem nikome i ni u što nisam siguran/a...koji držači mamine suknje...oni su u braku sa mamom svakako...i da, ne vrijedi...i
Ko pljuje na krv svoju? Ti si se malo izgubio...
Prvo ja se nisam ozenio da bi imao komad picke... tako razmisljaju djeca... da sam zelio picke nebi se ni zenio.
Ja imam odlicnu vezu i sa bratom, i sa zenom i sa roditeljima... cak iako sam ozenjen zivim u istoj kuci sa roditeljima sto je rijetkost (doduse sprat je odvojen). Ne trebam se derati po forumu da mislim kako sam neka faca... ja znam svoje prioritete i zbog toga nikada nisam bio u situaciji da moram da biram izmedju roditelja ili neceg treceg, uvijek sam bio i bit cu tu uz njih do kraja.
- MyTao
#139 Re: Ko vam je bitniji?
Ovdje kod mnogih ima jedan paradox ali vjerujem da nisu oni u stanju da ga uvide jer se radi o specificnim ljudima.
Prvo djecu i majku stavljaju na isti nivo (i vjeruju da tako treba) A majku svoje djece koja (po njihovom misljenu) treba biti na prvom mjestu njhove djece stavljaju tu negdje posle brata i sestre.
Kako to sad treba da funkcionise u praksi? Ljubav majke i djeteta je toliko velika da sam spreman razjebati vezu majke i moje djece za nju??

Prvo djecu i majku stavljaju na isti nivo (i vjeruju da tako treba) A majku svoje djece koja (po njihovom misljenu) treba biti na prvom mjestu njhove djece stavljaju tu negdje posle brata i sestre.
Kako to sad treba da funkcionise u praksi? Ljubav majke i djeteta je toliko velika da sam spreman razjebati vezu majke i moje djece za nju??
-
Niemand
#140 Re: Ko vam je bitniji?
Pa eto, tetka i amidza trebaju biti preci od matere kad sve saberes i oduzmes. Samo sto treba malo vremena da se upale lampice.MyTao wrote:Ovdje kod mnogih ima jedan paradox ali vjerujem da nisu oni u stanju da ga uvide jer se radi o specificnim ljudima.
Kako to sad treba da funkcionise u praksi? Ljubav majke i djeteta je toliko velika da sam spreman razjebati ljubav majke i moje djece za nju??![]()
-
handžar88
#141 Re: Ko vam je bitniji?
Hoponopono ima definitivno najzanimljiviji stil pisanja na forumu

- insomnia78
#142 Re: RE: Re: Ko vam je bitniji?
100% [emoji4]prog321 wrote:ne vjerujem nikome koga jebem.
tako bi je i drugi rastakao
Im'o sam se priliku, nazalost nagledati tih sto skacu u mezar na muzevoj/momkovoj dzenazi pa za koju godinu ko da ga nije ni bilo, trpaju lole. Filuju ko papriku [emoji1]
-
Volim Pivu
#143 Re: RE: Re: Ko vam je bitniji?
čuj za koju godinu, te su dobre, za koji mjesec kakvu godinu, šta je moja ja sam emancipovana ne može ga ništa vratit, pa ja!insomnia78 wrote:100% [emoji4]prog321 wrote:ne vjerujem nikome koga jebem.
tako bi je i drugi rastakao
Im'o sam se priliku, nazalost nagledati tih sto skacu u mezar na muzevoj/momkovoj dzenazi pa za koju godinu ko da ga nije ni bilo, trpaju lole. Filuju ko papriku [emoji1]
podrška svakoj hamši koja ga primi poslje muževe/momka smrti što prije to bolje
- animals
#144 Re: Ko vam je bitniji?
Budalestine..
Uzmimo brak kao drzavu..
Kad se drugi mjesaju, drzava se raspadne..
Muz i zena trebaju biti na prvom mjestu..
Uza familija ima svoje.mjesto u hijaherhiji,
ali sa mojim brakom nemaju nista.
Uzmimo brak kao drzavu..
Kad se drugi mjesaju, drzava se raspadne..
Muz i zena trebaju biti na prvom mjestu..
Uza familija ima svoje.mjesto u hijaherhiji,
ali sa mojim brakom nemaju nista.
-
Volim Pivu
#145 Re: Ko vam je bitniji?
evo zaklo sam jednu pa da nazdravimo za sve djevojke/žene koje vole emancipaciju

- sadie_forever
#146 Re: Ko vam je bitniji?
Niemand wrote:Iz kakvih vi porodica dolazite? Otac vas odmalena filovo pricom "oceracu vam mater i ozenit drugu jer ona svakako nije nasa porodica, znate djeco, zene su zamjenjive i uvijek se mozes razvesti"? Jel vam i mati zamijenjiva?
Zao mi djece.
- ho oponopono
#147 Re: Ko vam je bitniji?
...a jebiga, gdje će uvidjeti tu nepresječenu psihološku pupčanu vrpcu...mama je to od malena filovala čupricom...MyTao wrote:Ovdje kod mnogih ima jedan paradox ali vjerujem da nisu oni u stanju da ga uvide jer se radi o specificnim ljudima.
Kako to sad treba da funkcionise u praksi? Ljubav majke i djeteta je toliko velika da sam spreman razjebati vezu majke i moje djece za nju??![]()
...eee, sine moj...mama te nikad izdati neće, jedini sam ti ja prijatelj...žena je sine moj najdraži, lako zamjenjiva kategorija...podmukla, egoistična, samo hoće da te danas -sutra uhvati za muža... a sutra da odapneš ni ohladio se ne bi, našla bi drugoga...
...tuđin je to sine moj, kako si ti meni najpreči i tvoja djeca samo treba da tebi budu...i eto rezultata ...
-
prog321
#148 Re: Ko vam je bitniji?
Pa prosle godine dvojica poznanika se razvela. Prvi poslije 14 drugi poslije 17 godina braka.
Redom bili papucari. Ona vrsta sto su mislili da im je kod zene zlatna .
I da takve lujke smatras vrijednijim od rodjene majke,,.

Redom bili papucari. Ona vrsta sto su mislili da im je kod zene zlatna .
I da takve lujke smatras vrijednijim od rodjene majke,,.
-
Fudo387
#149 Re: Ko vam je bitniji?
Vidi ti se serijski broj na rauteru.Volim Pivu wrote:evo zaklo sam jednu pa da nazdravimo za sve djevojke/žene koje vole emancipaciju![]()
-
Volim Pivu
#150 Re: Ko vam je bitniji?
nije Roter drug već HDD