Sekularisti - USTANIMO !!!

Post Reply

Trebaju li sekularisti napokon dici glas??

Poll ended at 15/01/2017 16:14

Da
101
64%
Ne
33
21%
Ne zanima me
23
15%

Total votes: 157

insomnia78

#126 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by insomnia78 »

Istini za volju, vecina ovih forumskih sekularista su dozivljavali seriju orgazama kada je "sveti otac" dolaziJo u Saraj'vo
[emoji23][emoji23][emoji23]
Mohamad Sissoko

#127 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mohamad Sissoko »

:lol:
MyTao

#128 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by MyTao »

salik79 wrote:
Maje i Inke izumrle zbog virusa?! Halo ba, da li ti stvarno mislis da komuniciras sa polupismenim svijetom? Bas domicilnom stanovnistvu Sjeverne, Srednje i Juzne Amerike imunitet nije bio spreman na "nove izazove", dok je svim ostalim narodima, sirom Globusa, bio?!

I onim u Centralnoj Africi "imunitet nije bio spreman" na belgijske "viruse", pa opstase...
Da... u velikom broju su izumrli. I da, njihov imunitet nije bio spreman na viruse koji su dosli sa Europljanima... Ali nemam vremena da te ucim osnovnim stvarima koje se uce u osnovnoj skoli.

Pitanje nije bilo to... cak i da nije ovako kao sto su ti mnogi rekli... kada si to vidio mexikanca da nosi Spansku zastavu kada se zeni? ili Americkog Indijanca da mase Britanskom? Ti ljudi i dalje mrze svoje okupatore kao sto i treba da ih mrze. To sto pricaju njihov jezik ne znaci da ih vole i da zele biti kao oni... Sto nije slucaj sa mnogim Bosnjacima... njima je neki brkati turcin ubio i silovao predke ali opet ih smatraju kao bracu...
Kat

#129 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Kat »

insomnia78 wrote:Istini za volju, vecina ovih forumskih sekularista su dozivljavali seriju orgazama kada je "sveti otac" dolaziJo u Saraj'vo
[emoji23][emoji23][emoji23]
Jos kako su im dragi praznici Sv. Valentina, praznik Svih svetih, a i Sv. Nikola (Djed Bozicnjak)
Hadzi Lojo

#130 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Hadzi Lojo »

Jugonostalgicari izumiru sve ih je manje i manje Azrailu niko pobjec nece, a svi koji misle da ce Bosnjaci biti ponovo janjad za klanje varaju se mnogo, mi imamo zivaca, cekamo vas dobro spremni. I Bakir i drugi izdajnici iz nasih redova ce ubrzo otici na smetljiste povijesti, jer su postali previse prozirni cak i djeca iz obdanista se sprda sa njima.
Kat

#131 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Kat »

MyTao wrote:
salik79 wrote:
Maje i Inke izumrle zbog virusa?! Halo ba, da li ti stvarno mislis da komuniciras sa polupismenim svijetom? Bas domicilnom stanovnistvu Sjeverne, Srednje i Juzne Amerike imunitet nije bio spreman na "nove izazove", dok je svim ostalim narodima, sirom Globusa, bio?!

I onim u Centralnoj Africi "imunitet nije bio spreman" na belgijske "viruse", pa opstase...
Da... u velikom broju su izumrli. I da, njihov imunitet nije bio spreman na viruse koji su dosli sa Europljanima... Ali nemam vremena da te ucim osnovnim stvarima koje se uce u osnovnoj skoli.

Pitanje nije bilo to... cak i da nije ovako kao sto su ti mnogi rekli... kada si to vidio mexikanca da nosi Spansku zastavu kada se zeni? ili Americkog Indijanca da mase Britanskom? Ti ljudi i dalje mrze svoje okupatore kao sto i treba da ih mrze. To sto pricaju njihov jezik ne znaci da ih vole i da zele biti kao oni... Sto nije slucaj sa mnogim Bosnjacima... njima je neki brkati turcin ubio i silovao predke ali opet ih smatraju kao bracu...
Meni se cini da je nekog tvog pretka pripazio, jer je dosad bila prica o prvoj bracnoj noci, harac i sl
Bosnjake su izradili 1831 i to im ne treba zaboraviti, a hocemo li halaliti?
Mohamad Sissoko

#132 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Mohamad Sissoko »

Kat wrote: Jos kako su im dragi praznici Sv. Valentina, praznik Svih svetih, a i Sv. Nikola (Djed Bozicnjak)
Ako idemo jos dalje, 31.12. sekularni dio drustva se olesio za krscanski praznik a i vecina muslimana :D
insomnia78

#133 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by insomnia78 »

Ali zasto kao jedinu kontru islamizmu pricate o nekakvoj jugonostalgiji?
Ima l' dje Bosne majka joj stara
Kat

#134 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Kat »

insomnia78 wrote:Ali zasto kao jedinu kontru islamizmu pricate o nekakvoj jugonostalgiji?
Ima l' dje Bosne majka joj stara
Ima u opstini Centar, ona je bitnija od 10 opstina
klavirdžija

#135 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by klavirdžija »

Pitanje je zaslužuje li ovaj narod ovaca sekularnu državu, jer ona ne pada s neba.
General War

#136 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
aratet wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nema ni jugonostalgije kao prije, umiru starije generacije.

.
Jugonostalgija umire, razlog, sto mladi vide samo Njemacku, nista drugo.
Ja vam garantujem da je ovo sto je do sad otislo nista spram onog sta nas ceka u narednim godinama.
Nije jugonostalgija samo deklarativna. U pitanju je nacin razmisljanja, odnos prema naciji, vjeri, drzavi, drustvu,.. i standardi bivse drzave su se odrzali. To vidim i kod mladih koji ne pamte bivsu drzavu.

Glavni problem u Bosnjaka je nedostatak nacionalizma. Ne u agresivnom mitomanskom obliku kao kod Srba - vec u obliku kakav je u Evropi. LJudi jednostavno moraju imati identiet, imaju potrebu za time, za patriotizmom, zajednostvom, ponosom,... - i nekadasnjim standardima koji i dalje traju - ostaje samo vjera kao alternativa.
Mada rizikujem da me nazovu juogostalgicarem, zivio u tom vremenu i licno svjedokom da se vjera niti prakticiranje vjere nije zabranjivalo...tako ne vidim alternativu vjere u sistemu gdje se vjera nije niti zabranjivala...interesantno da neki od najvecih vjerodostojnika su bili clanovi branilaca tog istog sistema protiv kojeg se toboze sad bore vjerom :-)...samo kamo puste srece da je samo islam nekakav neprijatelj sekularnoj BiH, a pravoslavni i katolicki talibani samo sto nisu proglasili "kalifat" u dijelovima te iste BiH.
Da se razumijemo, vjera nikad nije bila problem ovdje...samo dobro rasporedjeni sljam koji ce sutra tlaciti pa da i "sekularisti" pobjede.
Nije stvar kod nas u sistemu, vec u onima koji ga provode.
MyTao

#137 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by MyTao »

Kat wrote:
MyTao wrote:
salik79 wrote:

Meni se cini da je nekog tvog pretka pripazio, jer je dosad bila prica o prvoj bracnoj noci, harac i sl
Bosnjake su izradili 1831 i to im ne treba zaboraviti, a hocemo li halaliti?
Nije moje niko pripazio... kao ni u proslom ratu... Mi Bosnjani pa "Muslimani" pa na kraju "Bosnjaci" oko Drine uvijek najvise najebemo.
Hadzi Lojo

#138 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Hadzi Lojo »

Meni su Albanci broj jedan po prepoznavanju okupatora, prepoznaju Srbijanca iz zrakoplova!
mirage77

#139 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by mirage77 »

Ripicipi wrote:Mislite li da je vrijeme da i drugi dio naroda(sekularni) napokon ustane i progovori?

Mene kao nekoga ko je rodjen u ovom gradu/zemlji, cijeli rat proveo, a i dan danas sam tu zaista pocinje zabrinjavati situacija vezana za buducnost BiH.

Hajd sto ce se "ultra" vjernici kakvih je danas na svakom cosku dovesti u izolaciju, njima je izgleda vjera jedino dovoljna, ali je veliki problem sto ce i sve nas ostale kao i zemlju odvesti u izolaciju i mozda raspad.
Pa i ultra vjernik ako mu je imalo stalo do zemlje bi pomislio... ok, nije vrijeme za neke stvari... ali jok, ovdje se neko dobro, svjesno i ubrzano trudi da promijeni sliku zapada prema BiH i bh muslimanima.
Vjeruje da vecina onih sto dadose zivot za BiH nije dala zivot za ovo sto SDA pokusava napraviti od zemlje.

Kao sto neko rece, podrska zapada nece vjecno trajati. Umjesto da se to iskoristi, poglavice(prvenstveno SDA) vode narod i zemlju u stranu iz koje mozda nece biti povratka. Da li je to signal iz Ankare ili?!?!

Najgore je sto "ljevica" i sekularisti sute.
Toliko je narodu utjeran strah u kosti sa "islamofobijom" da vise i umjereni muslimani ne zele reagovati jer bi mogli ispasti "islamofobi", a to se ovdje tesko prasta.
Neki internet sejhovi vode programe u DOMU MLADIH, uce omladinu da je grijeh komsiji cestitati praznik itd :sad:
Prije 10-15 godina je skandal bio i po novinama se pisalo kad necije dijete "zavedu oni tamo", a sad vise nije skandal, sad nije skandal ni kad ovdasnja djeca idu ratovati za teroristicku organizaciju, a strah me je sta ce biti za 5-10 godina :sad:
IZ umjesto da to prva rjesava jer njihova omladina umjesto njihovih dzamija radije slusa samoproglasene internet sejhove sumnjivog morala, oni VJERUJEM po necijoj direktivi zmire na jedno oko u vezi toga.
Kome je to sve u cilju i zasto?
Ako izgubimo sekularnost, gubimo i podrsku, a ako izgubimo podrsku... najebali smo :sad:

U 10 godina na forumu ovo mi je prva tema i zaista je ozbiljno shvatam, tj. ozbiljno shvatam opasnost u koju zemlja moze doci.
A sto to ti od kojih navodno imamo podrsku ne uklone Dodika kao najvecu prijetnju BiH? Sto to ti od kojih navodno imamo podrsku nisu spijecili da se u Srebrenici desi ono sto se desilo? Sto to ti od kojih imamo podrsku napravise ovo ruglo od Dejtonskog sporazuma? I sto to ti od kojih imamo podrsku precutno odobravaju aparthaid u srcu Evrope u ovom milenijumu u vidu projekta dvije skole pod jednim krovom? Hajde pametnjakovicu odgovori na bilo koje od ovih pitanja prije nego postavis kao temu ovu baljezgariju.
Kat

#140 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Kat »

Bosnjaci su zapustan narod koji niti zna svoju historiju, niti ga puno interesuje, mada ruku na srce nije ni mogao bolje kad su predratni sekularisti samo po Sarajevu lupali imena ulica po hriscanskim tzv. junacima i vladarima (Milos Obilic, Car Dusan, Nemanjina ul, Njegos...)
SkyLimit

#141 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by SkyLimit »

Kat wrote:Bosnjaci su zapustan narod koji niti zna svoju historiju, niti ga puno interesuje, mada ruku na srce nije ni mogao bolje kad su predratni sekularisti samo po Sarajevu lupali imena ulica po hriscanskim tzv. junacima i vladarima (Milos Obilic, Car Dusan, Nemanjina ul, Njegos...)
Pa imali su Bošnjaci nekoliko stotina islamske vlasti u Bosni pa nije baš da su se isticali po obrazovanju ili nacionalnoj svijesti(ovo pogotovo) u Europi. Ja sam zadnji koji bi veličao Tita, ali Bošnjaci su se opismenili u njegovo doba.

A danas smo na korak od situacije u kojoj će se po BiH klati oni koji ne klanjaju ili psuju poslanike, mislim naravno na muslimane koji tu urade, jer poznato je da vehabijska ideologija prije svega udara na pripadnike muslimanskih naroda.
Connaisseur Karlin

#142 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Connaisseur Karlin »

Bosnjaci nisu nikad tokom vlastite istorije razvili vlastiti identet poput Srba i Hrvata. Mnogi su napustili Balkan i otisli u Tursku,jer se nisu identificirali sa vlastitom drzavom ,kulturom i tradicijom,a ujedno u kulutrnim krugovima,vecina muslimana su vise bili kativni u casopisima kulutre koje su stampali Srbi i Hvrati,a Bosnjacki su bili znatno manje zastupljeni. Bosanjci su tezili ka isanju arpaskog i turskog jezika,a to znaci,da su se odrekli vlastitog pisam i jezika na Blkanu. Nisu Hrvati i Srbi iskljucivo krivi jer se muslimani Blkana nisu snasli tokom odlaska Osmanlija sa Balkana.Danas,opet. Danas,opet, Bosanjci prave identicnu gresku cijelih 25 godina u formiranju identiteta.
DZONPI

#143 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by DZONPI »

E moj drug takvih imas najvise vani evo ti primjer kompletan ulaz generacija 1960-1970 teski sekularisti ali prije svega Bosanci svi bili na liniji cjeli taj jebeni rat i sta dobijes tuki ali veliku stao rat ti nemas posla nisi se uvalio u one i ove jer nisi imo vremena i bjezi jos dok mozes i evo nas sekularista Njemacka Holandija Amerika Svedska Austrija eto a boli svi tacnije nas 6 iz jednog ulaza zajedno na liniji.Sad oni sto rova vidjeli nisu muslimanuju djecu uce nekim drugim obicajima smetaju lampice u kuci i kad je bozic licno cuo vidio a sto je to tako pa ti novi su rasli u jednoumlju u toru e sad doso negdje drugo i skonto da je vecina e takav nema tolerancije ili ce da bude ovako ili si neprijatelj druga opcija ne postoji e zato ne ocekuj puno jer ti i takvi ste manjina u Sarajvu pasa moj.Mene jos niko ama bas niko za 20 godina na zapadu nije upito koje sam vjere dali mozes to vjerovat.E kad taj nivo dodje onda mozes bit sekularan do mile volje.Nadam se da ces uspjet ali neznam kako.
kakavdanakneiskustvu

#144 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

klavirdžija wrote:Pitanje je zaslužuje li ovaj narod ovaca sekularnu državu, jer ona ne pada s neba.

:thumbup:
salik79

#145 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by salik79 »

MyTao wrote:
salik79 wrote:

Da, taj "veliki broj" je 20-tak miliona...Sila od virusa :-)

Jarane, to su pravi agresivni okupatori - oni koji za daleko krace vrijeme nego sto su Turci na ovim prostorima bili, iskorijene (skoro citav) narod, vjeru, kulturu i jezik tog naroda, te nametnu svoju. To je ta razlika, izmedju agresivnog okupatora, prema kojem ne bi trebalo gajiti nikakve simpatije, i okupatora tipa Osmanlija. Osmanlije, u svojoj dekadenci, jesu - u konacnici - najvise kostali Bosnjake, ali daleko od toga kakvim ih vi zelite prikazati. To potvrdjuju cinjenice koje sam vec naveo.
Banksy

#146 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Banksy »

Slijepi bi dosad pročitali...

Ako je i ima, jaka jugonostalgija među Bošnjacima odraz je njihove aktuelne, jake potrebe za konceptom i idejom, za krovom i skloništem kojeg im još niko od bošnjačkih lidera i političkih vrhova u posljednjih 25 godina (i duže) nije ponudio. Jedna pružena ruka je aktivni, uvezeni radikalni islam, druga je sentimentalno sjećanje na sigurnost i ušuškanost u sasvim i zauvijek ugasloj zajednici kojoj su pripadali.

Obje ruke su lažne, s tim da je prva živa i aktivna, a druga nepovratno usahla, pa tako više nikom i nigdje ne predstavlja opasnost.
Onaj ko u ovoj priči akcenat baca na ovu drugu, radi za prvu, svjesno ili nesvjesno.
Last edited by Banksy on 05/01/2017 20:31, edited 1 time in total.
Ripicipi

#147 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Ripicipi »

O'zone wrote:Glasao NE! Zašto? Zato što se u ovoj državi ni kur.c više ne diže.

Kakvi crni sekularisti? :lol: Ljudi žive gore od ameba i šute. Ko ih jbe. Nemaju svoje JA, ne znaju kad treba reći "dosta!" možeš ih kupit za kavurmu i špricer (šerbe).

Čuj neko se diže/ustaje u Bosni? :lol: :lol: :lol:
Wow, vrlo smijesno, presmjesno...
Ova tema nije namijenjena kao "revolucija", tema je namijenjena kao bojazan za ovu zemlju ako se ovaj trend nastavi.
Ako tebe boli kita za zemljom, ima onih koje ne boli i koji na ovaj problem gledaju puno ozbiljnije.
Last edited by Ripicipi on 05/01/2017 20:31, edited 1 time in total.
MyTao

#148 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by MyTao »

salik79 wrote:
MyTao wrote:
salik79 wrote:

Da, taj "veliki broj" je 20-tak miliona...Sila od virusa :-)

Jarane, to su pravi agresivni okupatori - oni koji za daleko krace vrijeme nego sto su Turci na ovim prostorima bili, iskorijene (skoro citav) narod, vjeru, kulturu i jezik tog naroda, te nametnu svoju. To je ta razlika, izmedju agresivnog okupatora, prema kojem ne bi trebalo gajiti nikakve simpatije, i okupatora tipa Osmanlija. Osmanlije, u svojoj dekadenci, jesu - u konacnici - najvise kostali Bosnjake, ali daleko od toga kakvim ih vi zelite prikazati. To potvrdjuju cinjenice koje sam vec naveo.
Pa ko prica o agresivnosti... Otkud ti ideja i ne znam kako si izvukao iz ove rasprave da gajim simpatije prema Spancima i Englezima. :roll:

Ja gajim sipmatije prema indijancima i meksikancima koji ne nosaju Spansku ili Britansku zastavu na utakmice i koride njihove... Ti si se malo pogubio... I to sto nas nisu jebali "puno" kao sto neki govore NIJE razlog da im se lize dupe jbt...
Kat

#149 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by Kat »

SkyLimit wrote:
Kat wrote:Bosnjaci su zapustan narod koji niti zna svoju historiju, niti ga puno interesuje, mada ruku na srce nije ni mogao bolje kad su predratni sekularisti samo po Sarajevu lupali imena ulica po hriscanskim tzv. junacima i vladarima (Milos Obilic, Car Dusan, Nemanjina ul, Njegos...)
Pa imali su Bošnjaci nekoliko stotina islamske vlasti u Bosni pa nije baš da su se isticali po obrazovanju ili nacionalnoj svijesti(ovo pogotovo) u Europi. Ja sam zadnji koji bi veličao Tita, ali Bošnjaci su se opismenili u njegovo doba.

A danas smo na korak od situacije u kojoj će se po BiH klati oni koji ne klanjaju ili psuju poslanike, mislim naravno na muslimane koji tu urade, jer poznato je da vehabijska ideologija prije svega udara na pripadnike muslimanskih naroda.
Meni se cini da si ti tipican primjer ovoga sto sam govorio, onoga koji ne poznaje svoju historiju ili je o njoj cuo i ucio iz nemuslimanskih izvora, a sada se informises iz pogresnih medija.
Nejse, ja kolko vidim ovdasnje sekulariste vi bi da Bosnjaci budu muslimani iz Titinog vakta, a svi ostali mogu da svoju religiju promoviraju i namecu kako hoce.
aratet

#150 Re: Sekularisti - USTANIMO !!!

Post by aratet »

Jel neko otkrio fb stranicu "Istina o šijjama".

Mislim da je šijje uredjuju ali ono sto je zanimljivo na toj stranicu su komentari. :D
Post Reply