Drvosjeca iz Dejcica wrote:Alfons Kauders wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu!

Ne znam za Sarajevo, ali Tuzla bi bila u EU.
Sarajevo... Vjerovatno malo istocnije.

Da te ne poznajem iz diskusija i tvoje stavove mislio bi još da govoriš ozbiljno.

Ma duuuusha mi podjebavat ove Sarajlije sto kontaju da im je licna karta jaca od diplome...

I kojim smeta sto "doslje" dobijaju poslove u javnom sektoru...
Jer ono, to su poslovi za rodjene Sarajlije. Ostatak drzave koji finansira te pozicije nije bitan. Ti su poslovi za Sarajlije... Dakle 3.4 miliona uplacuje porez - a od tog poreza bi trebao da zivi grad od 400,000 ljudi... I da niposto ne dodje niko iz ostatka zemlje, ili inostranstva (dalje o Stupa je inostranstvo za mnoge u SA).
Ja dobar dio zivota proveo u Sarajevu, radim privatno, sve za strano trziste... Pokusavam zaposliti sto vise raje, gledati svoja posla, zaraditi i omoguciti drugim kraj mene da zarade. Ili kako to rece Doktor - "zaradjujem preko ledja Sarajlija"... A istina je da visim po Sarajevu samo zato sto ima puno bolje klope no u Tuzli, i sto volim skijati...
Tako da sam fakticki turist ovdje. Samo trosim pare. I opet ne valjam, opet otimam Sarajlijama... Nesto...
Ja imam jednu drugu teoriju koja se nece dopasti mnogim, pa je bolje da ne lajem.