Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nepass

#126 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Nepass »

Procitah definiciju i nisam ja bio nepokretan ili sta vec. Nego lik nije htio da nestane :) gledam ga, zazmirim, ponovo otvorim oci i on opet tu.
aditon

#127 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Ja sam imao više iskustva, ne paranormalnih, već više su to bila iskustva s NLO-ima :-) Da, NLO, bar za mene ali i sve one koji su iste pojave imali prilke da vide zajedno s mnom.
Najupečatljivija je bila situcija, a tu noć sam bio u društvu od oko 7-8 ljudi i svi su to vidjeli, kada je NLO proletio iznad naših glava. Naime, bila je ljetnja noć, bez oblaka, a te godine se igralo evropsko prvenstvo ali nisam sad siguran u kojoj zemlji. Elem, u jednom momentu sam pogledao prema nebu jer volim često da posmatram zvijezde i nebo uopšteno. Dakle, u tom momentu iznad naših glava u smjeru zadap-istok relativno brzo (obzirom da je nemoguće ocijeniti udaljenost nekog objekta s naše pozicije i u tim uslovima) je prošao, nazovimo ga objekat, koji je bio boje zvijezde na nebu ali mnogo većeg obima od zvijezda i nešto manjeg nego je to obim sunca koji mi možemo vidjeti u toku dana...pokušavam dočarati veličinu istog ali nisam književnik pa je to malo teže opisati :lol: Nije jarko svijetlio već baš kao zvijezda je imao intezitet svjetla. Objekat je bio okrugao, dakle, najbliži opis je da je bio veličine za otprilike trećinu manji od sunca (naravno, veličine sunca koju mi vidimo s zemlje) i svjetao poput bilo kakve zvijezde. Možda bi neko pomislio da je to satelit ali nije bio. U početku, objekat se kretao pravo u smjeru zapad-istok. U jednom momentu, taj objekat, potpuno je stao. Stajao je tako kratko vrijeme, možda 5-6 sekundi, da bi nakon toga nastavio kretanje cik-cak preko neba i to ovaj put značajno brže nego je se kretao prije toga. Nakon nekoliko "poteza" cik-cak, možda 5-6 "poteza", objekat je ponovo potpuno stao, također 5-6 sekindi i zatim nastavlja svoje kretanje u identičnom pravcu kao i prije tih manevara cik-cak. Nakon toga, iz našeg vidokruga se gubi zalaskom iza brda. Nekoliko dana kasnije, u toku jedne utakmice, dok smo sjedili u bašti kafića i gledali istu, ponovo iznad naših glava ugledam identičan objekat koji se i ovaj put identično ponašao, odnosno, nakon kretanju u istom smjeru kao i par noći ranije, ponovo je napravio iste one manevre cik-cak te nakon toga opet nastavio da plovi preko neba u smjeru zapad-istok. Ovu pojavu, kako god je nazvali, vidjelo je više ljudi i svi smo bili zatečeni i bez nekog posebnog odgovora na sve ovo evo već 8 godina otprilike. Imam još nekoliko sličnih i neobjašnjenih iskustava ali nekom drugom prilikom..ako nekog bude interesovalo :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#128 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

Izgledao je kao ovo, izgledao je kao ono....ali nije bilo to, bio je to NLO.
Na cemu zasnivas svoje tvrdnje? Danas bar nije vise tajna da se proizvode svakakve letjelice i da se iste vjerovatno testiraju.
Sta Ameri sve imaju Boga pitaj. Vidio sam i ja milion puta da se nesto krece po nebu, ali nemam nikakav argument da tvrdim da je to NLO.
Na osnovu pukih pretpostavki - jednostavno ne ide.
spree

#129 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by spree »

Cekaj ako on ne zna sta je onda je nlo. Nlo automatski ne znaci da su vanzemaljci.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
aditon

#130 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Tomahawk11 wrote:Izgledao je kao ovo, izgledao je kao ono....ali nije bilo to, bio je to NLO.
Na cemu zasnivas svoje tvrdnje? Danas bar nije vise tajna da se proizvode svakakve letjelice i da se iste vjerovatno testiraju.
Sta Ameri sve imaju Boga pitaj. Vidio sam i ja milion puta da se nesto krece po nebu, ali nemam nikakav argument da tvrdim da je to NLO.
NLO - Neidentifikovani leteći objekat
koji ti dio sad tačno nije jasan?
Tomahawk11
Globalni moderator

#131 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote:
Tomahawk11 wrote:Izgledao je kao ovo, izgledao je kao ono....ali nije bilo to, bio je to NLO.
NLO - Neidentifikovani leteći objekat
koji ti dio sad tačno nije jasan?
Ok, i za tebe i za spree....za NLO se UGLAVNOM misli da je to letjelica koja nije ovozemaljska.
Meni nije NLO zato sto leti, a ja nisam mogao vidjeti o cemu se radi, jer nije dovoljno blizu da bih mogao prepoznati o cemu se radi.
Sam opis kretnji navedenog ''NLO'' asocira na nesto cudno, nesto nesvakidasnje. Opis koji sigurno ne odgovara avionu ili necemu slicnom.
Logovan

#132 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

aditon wrote:Ja sam imao više iskustva, ne paranormalnih, već više su to bila iskustva s NLO-ima :-) Da, NLO, bar za mene ali i sve one koji su iste pojave imali prilke da vide zajedno s mnom.
Najupečatljivija je bila situcija, a tu noć sam bio u društvu od oko 7-8 ljudi i svi su to vidjeli, kada je NLO proletio iznad naših glava. Naime, bila je ljetnja noć, bez oblaka, a te godine se igralo evropsko prvenstvo ali nisam sad siguran u kojoj zemlji. Elem, u jednom momentu sam pogledao prema nebu jer volim često da posmatram zvijezde i nebo uopšteno. Dakle, u tom momentu iznad naših glava u smjeru zadap-istok relativno brzo (obzirom da je nemoguće ocijeniti udaljenost nekog objekta s naše pozicije i u tim uslovima) je prošao, nazovimo ga objekat, koji je bio boje zvijezde na nebu ali mnogo većeg obima od zvijezda i nešto manjeg nego je to obim sunca koji mi možemo vidjeti u toku dana...pokušavam dočarati veličinu istog ali nisam književnik pa je to malo teže opisati :lol: Nije jarko svijetlio već baš kao zvijezda je imao intezitet svjetla. Objekat je bio okrugao, dakle, najbliži opis je da je bio veličine za otprilike trećinu manji od sunca (naravno, veličine sunca koju mi vidimo s zemlje) i svjetao poput bilo kakve zvijezde. Možda bi neko pomislio da je to satelit ali nije bio. U početku, objekat se kretao pravo u smjeru zapad-istok. U jednom momentu, taj objekat, potpuno je stao. Stajao je tako kratko vrijeme, možda 5-6 sekundi, da bi nakon toga nastavio kretanje cik-cak preko neba i to ovaj put značajno brže nego je se kretao prije toga. Nakon nekoliko "poteza" cik-cak, možda 5-6 "poteza", objekat je ponovo potpuno stao, također 5-6 sekindi i zatim nastavlja svoje kretanje u identičnom pravcu kao i prije tih manevara cik-cak. Nakon toga, iz našeg vidokruga se gubi zalaskom iza brda. Nekoliko dana kasnije, u toku jedne utakmice, dok smo sjedili u bašti kafića i gledali istu, ponovo iznad naših glava ugledam identičan objekat koji se i ovaj put identično ponašao, odnosno, nakon kretanju u istom smjeru kao i par noći ranije, ponovo je napravio iste one manevre cik-cak te nakon toga opet nastavio da plovi preko neba u smjeru zapad-istok. Ovu pojavu, kako god je nazvali, vidjelo je više ljudi i svi smo bili zatečeni i bez nekog posebnog odgovora na sve ovo evo već 8 godina otprilike. Imam još nekoliko sličnih i neobjašnjenih iskustava ali nekom drugom prilikom..ako nekog bude interesovalo :D
Interesantno. :D Gdje su vam mobiteli bili? Trebali ste snimiti, uslikati. :D
aditon

#133 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Drug, ova tema se zove paranormalna dešavanja. Ako ne možeš da prihvatiš da postoje dešavanja koja nije jednostavno objanisti, zašto se na istoj onda nalaziš. Ti sad dovodiš u pitanje činjenice koje sam ranije iznio, činjenice koje je vidjelo pored mene još 7 ili 8 ljudi, činjenice za koje ni dan danas nemam adekvatan odgovor. Ovdje sam prepričao ono što sam vidio. A kad govorimo o NLO-ima (dakle, neidentifikovani leteći objekti a nikako vanzemaljska zračna flota) za svog života mnogo toga sam vidio, što u sred bijela dana, što u večernjim satima za koja nemam objašnjenje, odnosno imam svoje teorije ali nemam dokaza. Jedino mi je drago što svaki put kad bi nešto neobjašnjivo ugledao na nebu, nisam sam to isto vidio, već je uvijek neko bio s mnom.
aditon

#134 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Logovan wrote:Interesantno. :D Gdje su vam mobiteli bili? Trebali ste snimiti, uslikati. :D
Kao što rekoh, bilo je to prije 8 godina mislim, a tada su telefoni bili daleko slabijih performansi nego je to danas. Ali nisam siguran da bi dobar snimak bio ni sa današnjim kamerama na telefonima obzirom da je mrak bio. Kako god, ako ponovo vidim išta slično, sigurno ću pokušati i snimak napraviti. Sad bi ja vama ispričao i druge situacije u kojima sam se našao ali očito je da sve ovo samo može na podsmjehivanje naići.
Logovan

#135 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

aditon wrote:
Logovan wrote:Interesantno. :D Gdje su vam mobiteli bili? Trebali ste snimiti, uslikati. :D
Kao što rekoh, bilo je to prije 8 godina mislim, a tada su telefoni bili daleko slabijih performansi nego je to danas. Ali nisam siguran da bi dobar snimak bio ni sa današnjim kamerama na telefonima obzirom da je mrak bio. Kako god, ako ponovo vidim išta slično, sigurno ću pokušati i snimak napraviti. Sad bi ja vama ispričao i druge situacije u kojima sam se našao ali očito je da sve ovo samo može na podsmjehivanje naići.
Ispričaj, piši samo.
Dozer

#136 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Dozer »

Pa i ono sto se uslika/snimi, odmah se popljuje, pa nema potrebe da se postira :)
Logovan

#137 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

Dozer wrote:Pa i ono sto se uslika/snimi, odmah se popljuje, pa nema potrebe da se postira :)
Onda nek' se zaključa tema, nema potrebe da se išta piše i postavlja. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#138 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote:Drug, ova tema se zove paranormalna dešavanja. Ako ne možeš da prihvatiš da postoje 1 dešavanja koja nije jednostavno objanisti , zašto se na istoj onda nalaziš. 2Ti sad dovodiš u pitanje činjenice koje sam ranije iznio, činjenice koje je vidjelo pored mene još 7 ili 8 ljudi, činjenice za koje ni dan danas nemam adekvatan odgovor. Ovdje sam prepričao ono što sam vidio. A kad govorimo o NLO-ima (dakle, neidentifikovani leteći objekti a nikako vanzemaljska zračna flota) za svog života mnogo toga sam vidio, što u sred bijela dana, što u večernjim satima 3za koja nemam objašnjenje, odnosno imam svoje teorije ali nemam dokaza. Jedino mi je drago što svaki put kad bi nešto neobjašnjivo ugledao na nebu, nisam sam to isto vidio, već je uvijek neko bio s mnom.
Prvi bold....onda drugi bold....pa onda treci bold....hajde se ti prvo dogovori sam sa sobom.
Dovodis i ti sam u pitanje to sto si vidio, a nazivas cinjenicama :-)
Cinjenice su nesto nepobitno.
Jedino sto ti ovdje znas je da nista ne znas.

Da si napisao....vidio sam nesto, neku letjelicu, ali pojma nemam sta....pa hajde. Ali ovako....pricas o cinjenicama kojih nema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#139 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Pa i ono sto se uslika/snimi, odmah se popljuje, pa nema potrebe da se postira :)
Pa hajde budi realan.
Eto procitaj samo posljednji post.
Cinjenice, ali nema cinjenica.
A problem sto komentarisem.
Pa moram komentarisati, nema logike.
aditon

#140 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Evo još dva slučaja s tim da ću se posebno osvrnuti na jedan. Slično mom prvom postu na ovoj temi, tu noć nas je bilo oko 15tak ljudi. Bili smo u blizini grada ali u, uslovno rečeno, divljini. Mjesto na kojem smo bili omeđeno je brdima tako da je pogled na nebo bio dosta ograničen ali noć je bila vedra, ljetnja.. Dakle opet nas je bilo mnogo tu noć i svi su također vidjeli isto što i ja. Objekat oblika lopte i boje zvijezde ali u odnosu na objekat koji sam opisivao u svom prvom postu, ova lopta je izgledala dosta veće...možda samo bliže, teško je reći. Kao što rekoh, omeđeni smo brdima bili i pogled na nebo nije bio baš preveliki tako da je objekat nakon što nam je proša iznad glava (ovaj put kretnja istog je bila pravolinijska, bez cik-cak pokreta kao što sam to opisao ranije) zašao iza brda a samim tim i mimo naših pogleda. Naravno svi smo bili zatečeni viđenim i nikom nije ništa jasno bilo.

Drugi slučaj koji je na mene ostavio i najveći utisak se desio u sred dana, tačnije oko 12 sati popodne. Ovaj put, na "to" mi je pažnju skrenuo najbolji prijatelj. Na brdu koje se nalazilo nasuprot nas stajalo je nešto elipastog oblika i potpuno prozirno ali obrisi objekta su bili vidljivi i izgledali su kao oblak...ne znam kako bi najbolje to opisao...kada ugledate oblak na nebu on izgleda kao komad pare, bjele je boje jel tako...e ovdje su obrisi tog objekta bili tako bjelkaste boje dok sve ostalo je potpuno prozirno bilo. Veličina objekta je bila otprilike kao veličina neke standardne kuće. Dakle ne prevelik ali nije bio ni mali. Objekat je stajao na jednom mjestu neko vrijeme, lebdeći tačnije u mjestu, a sam nestanak istog moje oko nije zabilježilo. Bukvalno dok sam trepnuo, objekat je nestao.
aditon

#141 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Tomahawk11 wrote:
aditon wrote:Drug, ova tema se zove paranormalna dešavanja. Ako ne možeš da prihvatiš da postoje 1 dešavanja koja nije jednostavno objanisti , zašto se na istoj onda nalaziš. 2Ti sad dovodiš u pitanje činjenice koje sam ranije iznio, činjenice koje je vidjelo pored mene još 7 ili 8 ljudi, činjenice za koje ni dan danas nemam adekvatan odgovor. Ovdje sam prepričao ono što sam vidio. A kad govorimo o NLO-ima (dakle, neidentifikovani leteći objekti a nikako vanzemaljska zračna flota) za svog života mnogo toga sam vidio, što u sred bijela dana, što u večernjim satima 3za koja nemam objašnjenje, odnosno imam svoje teorije ali nemam dokaza. Jedino mi je drago što svaki put kad bi nešto neobjašnjivo ugledao na nebu, nisam sam to isto vidio, već je uvijek neko bio s mnom.
Prvi bold....onda drugi bold....pa onda treci bold....hajde se ti prvo dogovori sam sa sobom.
Dovodis i ti sam u pitanje to sto si vidio, a nazivas cinjenicama :-)
Cinjenice su nesto nepobitno.
Jedino sto ti ovdje znas je da nista ne znas.

Da si napisao....vidio sam nesto, neku letjelicu, ali pojma nemam sta....pa hajde. Ali ovako....pricas o cinjenicama kojih nema.
Čekaj malo...jel se ti samo praviš lud ili..??
Jel ti razumiješ bosanski jezik? Činjenice su ono što sam i opisao. Činjenica je ono što sam vidio, što si i svi drugi vidjeli tu noć. Ja imam svoje teorije u vezi svega, šta t tu nije jasno? Za svoje teorije nemam dokaza, šta ti tu nije jasno? Teorija je jedna stvar, dokazi su druga. Činjeice su fakti koji su se zaista desili. Nego ti lagano zaobiđi ovu temu, to bi bilo najbolje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#142 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

Cinjenice nisu nabadanja. Toliko.
Necu da zaobidjem. Kad bude tvoj forum, onda ces moci reci sta i kako.
Ili otvori grupu na fb i pustaj samo ko ti odgovara.
Prica ti suplja i kad ti se skrene paznja na to, onda ti smeta.
Al u pravu si jedno. Ne znam sto se trudim da ti dokazem.
Sretno u daljem pisanju :thumbup:
aditon

#143 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Tomahawk11 wrote:Cinjenice nisu nabadanja. Toliko.
Ako ja sada sjednem na stolicu, da li je to činjenica? Ili, da li je činjenica da se nas dvojica sada "raspravljamo"? Po tvojoj logici - nije. Kao što za tebe nije činjenica dešavanja od te noći. Dakle to se desilo, druga stvar je što ti ne vjeruješ u to. Nego ti lijepo sebi razgraniči ove stvari, šta označava riječ "činjenica", ne radi meni, nego radi sebe. Trebat će ti u budućnosti da se ne blamiraš više okolo.
Dozer

#145 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Dozer »

Evo, za analizu i zabavu... Ovo jos niko nije uspjesno objasnio.

A ovo dole je slikano prosle godine, ocito je gdje. Po slobodnoj procjeni i uporedjivanjem s objektima na priblizno istoj udaljenosti, ta tacka je visoka oko 3, a siroka minimalno oko 2,5m, i jajastog je oblika. Malo preveliko za dron, a pogotovo brzinom kretanja. Srelice pokazuju kako se kretalo, s tim sto se do tacke odakle je krenulo potpuno vertikalno i nestalo na nebu u samo 2-3 sec., kretalo vrlo sporo. Zato se i uspjelo slikati.

Image[/quote]
Tomahawk11
Globalni moderator

#146 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote:
Ako ja sada sjednem na stolicu, da li je to činjenica? Ili, da li je činjenica da se nas dvojica sada "raspravljamo"? Po tvojoj logici - nije. Kao što za tebe nije činjenica dešavanja od te noći. Dakle to se desilo, druga stvar je što ti ne vjeruješ u to. Nego ti lijepo sebi razgraniči ove stvari, šta označava riječ "činjenica", ne radi meni, nego radi sebe. Trebat će ti u budućnosti da se ne blamiraš više okolo.
Nije ti primjer adekvatan sa onim gore.
To sto ti sjednes na stolicu je cinjenica.
To sto se tebi i raji prividja, moze biti iz vise razloga: moze biti da vam je losa vutra, moze biti da zivite u nekom imaginarnom svijetu...

Znam ja sta dobro oznacava cinjenica. Ne oznacava sigurno nesto u sto ni sam nisi siguran. Cinjenice nisu nesto zasto imas teorije, a nemas dokaza niti objasnjenje.
Fudo387

#147 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:A ovo dole je slikano prosle godine, ocito je gdje. Po slobodnoj procjeni i uporedjivanjem s objektima na priblizno istoj udaljenosti, ta tacka je visoka oko 3, a siroka minimalno oko 2,5m, i jajastog je oblika. Malo preveliko za dron, a pogotovo brzinom kretanja. Srelice pokazuju kako se kretalo, s tim sto se do tacke odakle je krenulo potpuno vertikalno i nestalo na nebu u samo 2-3 sec., kretalo vrlo sporo. Zato se i uspjelo slikati
Izmrvio si po telefonu?
aditon

#148 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

Tomahawk11 wrote:
aditon wrote:
Nije ti primjer adekvatan sa onim gore.
To sto ti sjednes na stolicu je cinjenica.
To sto se tebi i raji prividja, moze biti iz vise razloga: moze biti da vam je losa vutra, moze biti da zivite u nekom imaginarnom svijetu...

Znam ja sta dobro oznacava cinjenica. Ne oznacava sigurno nesto u sto ni sam nisi siguran. Cinjenice nisu nesto zasto imas teorije, a nemas dokaza niti objasnjenje.
Činjenica je da mi je žao tvojih ukučana, valja im se nositi s tobom na dnevnoj bazi.
Dozer

#149 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:A ovo dole je slikano prosle godine, ocito je gdje. Po slobodnoj procjeni i uporedjivanjem s objektima na priblizno istoj udaljenosti, ta tacka je visoka oko 3, a siroka minimalno oko 2,5m, i jajastog je oblika. Malo preveliko za dron, a pogotovo brzinom kretanja. Srelice pokazuju kako se kretalo, s tim sto se do tacke odakle je krenulo potpuno vertikalno i nestalo na nebu u samo 2-3 sec., kretalo vrlo sporo. Zato se i uspjelo slikati
Izmrvio si po telefonu?
Aha :lol: :lol: :lol:
Ocigledno :-)
aditon

#150 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by aditon »

@dozer

meni ono izgleda kao solarna baklja ali pretpostavljam da je ta ideja odbačena. Iskreno, ja ne vjerujem u snimke i slike jer je danas vrlo jednostavno iste i falsificirati. Samo svojim očima vjerujem. :)

Isto tako i za onu mrlju s fotografije...ako si ti to slikao, daj nam onda detaljniji opis šta se tu desilo. Svašta se čudno može vidjeti na nebu ako dovoljno dugo se gleda u nebo, odnosno češće.
Post Reply