fatalna vodena neman

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#126 Re: fatalna vodena neman

Post by Admir_1984 »

al tijela još nigdje nema :roll: ako se čovjek ugušio ne može tijelo dugo ostati pod vodom, a još danas ronioci cijeli dan tražili. ne kontam :roll:
sunceKOtepsija

#127 Re: fatalna vodena neman

Post by sunceKOtepsija »

dakle za sad postoji nekoliko mogucnosti
1. som ili neka druga vodena neman ga je povukla u dubine rijeke
2. da je udario u soma ili granu prilikom pada
3. da je se zapetljao u mrezu ili granje
4. da je slomio vrat
5. da ga je uhavtio grc
salik79

#128 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

asker wrote:
salik79 wrote: Neki dan, tacnije u Nedjelju, bio kod Camdzeta. Camdze sve hvata na mrezu. Najvjerovatnije i vucom. I taj som je mogao samo dubinskom vucom biti uhvacen. Vidi, odrastao sam (za vrijeme ljetnog raspusta svakodnevno) plivajuci s jedne obale na drugu (gdje su caplje), nekih 200-tinjak metara od brane, gdje obitavaju kapitalci. Da je tako, kako ti zamisljas, sasvim sigurno se sada ne bi dopisivali.
Ne kazem da je som agresivan kao pirana pa vreba plivace. Sve do jednom prijatelju, sve do jednom. Skokovi, uznemiravanje vode, zvukovi ga iritiraju.
Ne tvrdim da je ovo taj slucaj, volio bih da nisam gledao snimak. Bio sam ubjedjen da je lik ne skupivsi ruke slomio vrat, kicmu. Medjutim na snimku ga nesto bukvalno vuce prema naprijed, 2 puta. Moze biti neko stablo, zapetljala se noga u grane itd. Covjek je izronio, vitalan je par trenutaka, pa onda opet potapanje. Strasno i zao mi je momka. Gledao sam utapanje iz prve ruke u Spreci. Prije rata, momak se zvao Vedran. Strasna slika jebiga.
Vidi, ne moze biti "sve do jednom", ako znamo koliko dugo jezero postoji i koliko kupaca je bilo u njemu. Za sve te godine nikada nije zabiljezen niti jedan jedini napad ribe na covjeka. Velim ti, odrastao na jezeru, preplivao svaki cosak jezera (s camcem po citavom jezeru, pecanje, kupanje, itd), a da me nikada niti jedna riba ni u prolazu nije ocesala. Jedno vrijeme sam imao fetis za ronjenjem, te bih sate provodio roneci na obali kod vikendice rahmetli Hase Gice, dok onu prelijepu obalu nisu ruinirali. Izuzetno vidljivo je bilo, a zbog izolovanosti je mnostvo riba plivalo uz obalu...
howdy

#129 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

salik79 wrote:Usput, da li iko od vas zna sta je Camdze, ustvari, po struci?! :mrgreen:
Camdze je inzinjer bez dana radnog staza. Sve sto ima zaradio je krivolovom i zasluzio je dugotrajnu robiju zbog toga.
salik79

#130 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

Admir_1984 wrote:al tijela još nigdje nema :roll: ako se čovjek ugušio ne može tijelo dugo ostati pod vodom, a još danas ronioci cijeli dan tražili. ne kontam :roll:
Moze, itekako.
insomnia78

#131 Re: fatalna vodena neman

Post by insomnia78 »

Admir_1984 wrote:al tijela još nigdje nema :roll: ako se čovjek ugušio ne može tijelo dugo ostati pod vodom, a još danas ronioci cijeli dan tražili. ne kontam :roll:
Naravno da moze. Nekad potraje i mjesecima

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
howdy

#132 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

sunceKOtepsija wrote:dakle za sad postoji nekoliko mogucnosti
1. som ili neka druga vodena neman ga je povukla u dubine rijeke
2. da je udario u soma ili granu prilikom pada
3. da je se zapetljao u mrezu ili granje
4. da je slomio vrat
5. da ga je uhavtio grc
broj 1 i 2 u dijelu sa somom su nemoguce, ljudi o cemu vi pricate?
afafaf

#133 Re: fatalna vodena neman

Post by afafaf »

Na prvo gledanje je i meni izgledalo kao da ga je nesto povuklo ali nakon par gledanja sve vise mislim da je prelom vrata i kicme u pitanju jer je glavom probio vodu. I onaj potez rukom sigurno nije mahanje publici ko sto pise u komentarima vec je sigurno signalizairao onim hadaljima da ne moze da se makne, mogao je prezivjeti sigurno da su adekvatni i obuceni ljudi radili u spasilackoj sluzbi.

Jezivo izgleda da kad se njegovi prste ruke posljednji put vide se nalazi manje od metar od camca a idioti izgledaju kao bukve naslagane u camac, kao da se desava neka situacija kojoj se nisu nadali.
asker

#134 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

Fudo387 wrote:
howdy wrote:
julisiz es grant wrote:Pa u čemu je onda fazon, što ih love?
Čisto ribarsko nadjebavanje, čiji je veći? :D
Adrenalin :wink:
Pa sta radite od njih ako nisu ukusni?
Ustvari, ima li tema o ribolovu gdje bi se moglo pricati o ovim stvarima, ovdje mi to nekako morbidno?
Nedavno sam nabavio stap, camac, pratecu opremu...i do sad nisam nista upec'o, nece da si pita, pa da vidim kako vi to radite. :D
Ovi ogromni somovi se gule, kao bik. Taj ukus mulja skoro da nestane. Postoji jos fazona kako ocistit meso od tog ukusa mulja. Ja sam aktivno pecao 10-ak godina, najveci som kojeg sam upecao je bio mozda 1,5 kg. Ove price o velikim somovima nemoj da ti daju laznu nadu. To se desava vrlo rijetko, vrlo vrlo rijetko.
salik79

#135 Re: fatalna vodena neman

Post by salik79 »

howdy wrote:
salik79 wrote:Usput, da li iko od vas zna sta je Camdze, ustvari, po struci?! :mrgreen:
Camdze je inzinjer bez dana radnog staza. Sve sto ima zaradio je krivolovom i zasluzio je dugotrajnu robiju zbog toga.
Nije istina da je bez dana radnog staza. Radio je kao rudarski inzinjer prije rata. Ali mu je "glava" uvijek bila "u jezeru". Niko se ne snalazi bolje od njega po jezeru kada su i najgusce magle. Vec je lezao za krivolov, ali je to jednostavno jace od njega :D
radiša

#136 Re: fatalna vodena neman

Post by radiša »

sunceKOtepsija wrote:Image
I meni je to na slici misterija,necu reci ko sto neki kazu da su somovi ili sta vec ali sta je na slici,ovo od njega nema teorije da je.Ruke ovoliko nije mogao rasiriti
Last edited by radiša on 08/08/2016 23:05, edited 2 times in total.
howdy

#137 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

Fudo387 wrote:
howdy wrote:
julisiz es grant wrote:Pa u čemu je onda fazon, što ih love?
Čisto ribarsko nadjebavanje, čiji je veći? :D
Adrenalin :wink:
Pa sta radite od njih ako nisu ukusni?
Ustvari, ima li tema o ribolovu gdje bi se moglo pricati o ovim stvarima, ovdje mi to nekako morbidno?
Nedavno sam nabavio stap, camac, pratecu opremu...i do sad nisam nista upec'o, nece da si pita, pa da vidim kako vi to radite. :D
na krupnom somu 40% tezine je otpad, racunajuci glavu utrobu i masnocu. stare ribe godinama prikupe miris koji nije bas ugodan ali se zacinima moze svest na razumnu mjeru. to najbolje znaju gurmani u restoranima oko jezera :lol:
kilogram ociscenog soma ili smudja je 10 KM/kg a u restoranima cijena pripremljenog se penje i do 50 KM/kg...ali sta zna gurman sta je riba :D
howdy

#138 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

radiša wrote:
I meni je to na slici misterija,necu reci ko sto neki kazu da su somovi ili sta vec ali sta je na slici,ovo od njega nema teorije da je.Ruke ovoliko nije mogao rasitiri
ljudi snimili plovke od povrsinskih mreza i ispadose somovi :D :lol:
animals

#139 Re: fatalna vodena neman

Post by animals »

salik79 wrote:
Moze, itekako.
Voda moze tijelo odnijeti, za sat veoma daleko..
u takvoj rijeci,mogu ga danima traziti..
jer nedavno se desio slucaj, u Becu da je auto sletilo u vodu, u kanal koji prolazi Becom..
dubina vode oko 4 metra..
auto su locirali, tek iz helikoptera nakon par sati, i to 50 metara od mjesta ulijetanja..
i taj kanal je nista u usporedbi sa Drinom..
howdy

#140 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

Mentalna Higijena wrote:usudim se reći SDA će pobjediti sa 100% učinkom, nevjerovatna tema.
:D :lol:

ja i dalje vjerujem da se ljudi samo dobro zajebavaju
asker

#141 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

salik79 wrote: Vidi, ne moze biti "sve do jednom", ako znamo koliko dugo jezero postoji i koliko kupaca je bilo u njemu. Za sve te godine nikada nije zabiljezen niti jedan jedini napad ribe na covjeka. Velim ti, odrastao na jezeru, preplivao svaki cosak jezera (s camcem po citavom jezeru, pecanje, kupanje, itd), a da me nikada niti jedna riba ni u prolazu nije ocesala. Jedno vrijeme sam imao fetis za ronjenjem, te bih sate provodio roneci na obali kod vikendice rahmetli Hase Gice, dok onu prelijepu obalu nisu ruinirali. Izuzetno vidljivo je bilo, a zbog izolovanosti je mnostvo riba plivalo uz obalu...
Ni ja nikad nisam cuo da je som napao nekog u Modracu. Ali kazem da nije nemoguce. I nagledao sam se snimaka gdje soma uznemiravajuci vodu namame da napadne prema camcu, bukvalno zgrabi covjeka za ruku ovi ga izvuku. Somovi do mozda 15-ak kg. To mi otvara neke mogucnosti ukoliko je covjek toliki baksuz i sve se okrene protiv njega.

Interesantno, pominjao si ogromne stuke. Covjek mi prica da je uhvatio jednu od 42kg u Modracu. Imena se nemogu sjetit, Srbin je, brat mu je profesionalni ribar takmicar, i kao ima (ili je tad imao) najvecu radnju ribolovne opreme u Tuzli. Tad je donosio karbonske stapove i neke rapale za koje mi nismo ni culi. Udaljavali se od njega jer smo culi da grom roka u te karbonce :D
radiša

#142 Re: fatalna vodena neman

Post by radiša »

howdy wrote:
radiša wrote:
I meni je to na slici misterija,necu reci ko sto neki kazu da su somovi ili sta vec ali sta je na slici,ovo od njega nema teorije da je.Ruke ovoliko nije mogao rasitiri
ljudi snimili plovke od povrsinskih mreza i ispadose somovi :D :lol:
zar se nije mogao za njih zakacit ili sta vec da ne potone?
howdy

#143 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

asker wrote:
salik79 wrote: Vidi, ne moze biti "sve do jednom", ako znamo koliko dugo jezero postoji i koliko kupaca je bilo u njemu. Za sve te godine nikada nije zabiljezen niti jedan jedini napad ribe na covjeka. Velim ti, odrastao na jezeru, preplivao svaki cosak jezera (s camcem po citavom jezeru, pecanje, kupanje, itd), a da me nikada niti jedna riba ni u prolazu nije ocesala. Jedno vrijeme sam imao fetis za ronjenjem, te bih sate provodio roneci na obali kod vikendice rahmetli Hase Gice, dok onu prelijepu obalu nisu ruinirali. Izuzetno vidljivo je bilo, a zbog izolovanosti je mnostvo riba plivalo uz obalu...
Ni ja nikad nisam cuo da je som napao nekog u Modracu. Ali kazem da nije nemoguce. I nagledao sam se snimaka gdje soma uznemiravajuci vodu namame da napadne prema camcu, bukvalno zgrabi covjeka za ruku ovi ga izvuku. Somovi do mozda 15-ak kg. To mi otvara neke mogucnosti ukoliko je covjek toliki baksuz i sve se okrene protiv njega.

Interesantno, pominjao si ogromne stuke. Covjek mi prica da je uhvatio jednu od 42kg u Modracu. Imena se nemogu sjetit, Srbin je, brat mu je profesionalni ribar takmicar, i kao ima (ili je tad imao) najvecu radnju ribolovne opreme u Tuzli. Tad je donosio karbonske stapove i neke rapale za koje mi nismo ni culi. Udaljavali se od njega jer smo culi da grom roka u te karbonce :D
za boldovano :lol: :D
dajte ljudi, smanjite ribu....pobicu djecu :D
asker

#144 Re: fatalna vodena neman

Post by asker »

howdy wrote: za boldovano :lol: :D
Pa eto Salik je kaze vidjeo uzivo, napisi druze Salik. Ja nisam, prenosim sta mi je covjek pricao.
howdy

#145 Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

asker wrote:
howdy wrote: za boldovano :lol: :D
Pa eto Salik je kaze vidjeo uzivo, napisi druze Salik. Ja nisam, prenosim sta mi je covjek pricao.

salik zna da je elan camac dug 4 metra....ne bih vise na tu temu....
adios amigos :lol: :D
DaysleepeR

#146 Re: fatalna vodena neman

Post by DaysleepeR »

Mentalna Higijena wrote:usudim se reći SDA će pobjediti sa 100% učinkom, nevjerovatna tema.
apsolutno, čitam i ne vjerujem...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#147 Re: fatalna vodena neman

Post by Truba »

smanji ribu :lol: :lol: :lol: uvijek se tome nasmijem :lol: :lol: :lol: pobicu djecu
animals

#148 Re: fatalna vodena neman

Post by animals »

Svu krivicu snose organizatori..
koliko im je trebalo da dodju do njega i da skoce u vodu..
ronioci su trebali biti u vodi, a ne cekati 10 metara udaljeni u camcima..
i skakati u prljavu i nabujalu vodu je isto za zatvora..
howdy

#149 Re: RE: Re: fatalna vodena neman

Post by howdy »

animals wrote:Svu krivicu snose organizatori..
koliko im je trebalo da dodju do njega i da skoce u vodu..
ronioci su trebali biti u vodi, a ne cekati 10 metara udaljeni u camcima..
i skakati u prljavu i nabujalu vodu je isto za zatvora..
[emoji106]

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
undefined007

#150 Re: fatalna vodena neman

Post by undefined007 »

Image
Locked