The Night Of

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#126 Re: The Night Of

Post by omar little »

zomri wrote:Pisalo se, bio je namig tamo na temi kad je pretpremijerno procurio pilot
zomri wrote:The Night Of odlična :thumbup:
ko da je David Simon pisao pilot.

promaklo mi to, upecao bi me taj simon momentalno da sam vidjela. :D
nema me tamo

#127 Re: The Night Of

Post by nema me tamo »

Pada kvalitet poslije prve, samo kako me prva zabetonirala za stolicu malo je reci..
Cavendish

#128 Re: The Night Of

Post by Cavendish »

u prvoj smo epizodi vidjeli da je Naz djevojci nozem povrijedio ruku. Medjutim ili se Naz toga ne sjeca ili to namjerno presucuje?
__Phoenix__

#129 Re: The Night Of

Post by __Phoenix__ »

nema me tamo wrote:Pada kvalitet poslije prve, samo kako me prva zabetonirala za stolicu malo je reci..
Slažem se, npr. situacija u kojoj on čeka u policijskom autu, a splet okolnosti ga vraća odakle je pobjegao, ništa napetije nisam doživio u naredne 3 epizode...
omar little

#130 Re: The Night Of

Post by omar little »

Cavendish wrote:u prvoj smo epizodi vidjeli da je Naz djevojci nozem povrijedio ruku. Medjutim ili se Naz toga ne sjeca ili to namjerno presucuje?
on nije ni imao priliku reci sve sto se zbilo, odnosno sve cega se sjeca. detalji ce se, vjerojatno, kristalizirati u iducoj epizodi kada obje strane budu radile na rekonstrukciji dogadjaja za sud. imamo dva frajera koji su mu prvi usli u taksi pa dva policajca svjedoka jer su ih istjerali iz auta, moraju se sjecati. imamo bodie broadusa :D i onog drugog lika, ima onaj virdou sto je njoj nesto prigovaraio za pusenje na benzinskoj, otkljucana zadnja vrata kad je pustila macku da izadje, svasta nesto.

nervira me ono oko jelena sto stalno pokazuju jer me jeftino navode misliti da je tu kamera neka ili nesto. ne volim takve fore :D
zomri

#131 Re: The Night Of

Post by zomri »

SPOILER u originalu je glava jelena igrala važnu ulogu na kraju

Ne znači da će prepisati kraj, ali svejedno. Price je Simonova škola, svaki detalj je bitan. Ekcem, kamera u granapu, glava jelena...
Sir Charles

#132 Re: The Night Of

Post by Sir Charles »

Dobra, dobra... Pratim

Sent from my iPhone using Tapatalk
karanana

#133 Re: The Night Of

Post by karanana »

omar little wrote:
Cavendish wrote:u prvoj smo epizodi vidjeli da je Naz djevojci nozem povrijedio ruku. Medjutim ili se Naz toga ne sjeca ili to namjerno presucuje?
on nije ni imao priliku reci sve sto se zbilo, odnosno sve cega se sjeca. detalji ce se, vjerojatno, kristalizirati u iducoj epizodi kada obje strane budu radile na rekonstrukciji dogadjaja za sud. imamo dva frajera koji su mu prvi usli u taksi pa dva policajca svjedoka jer su ih istjerali iz auta, moraju se sjecati. imamo bodie broadusa :D i onog drugog lika, ima onaj virdou sto je njoj nesto prigovaraio za pusenje na benzinskoj, otkljucana zadnja vrata kad je pustila macku da izadje, svasta nesto.

nervira me ono oko jelena sto stalno pokazuju jer me jeftino navode misliti da je tu kamera neka ili nesto. ne volim takve fore :D
i kako sve ovo staviti u 4 epizode ovim tempom? ako ovo ide jednu sezonu.
mada ne vidim relevantnost recimo dogadjaja kad su mu ona dvojica usla u taxi i kad ih je policija potjerala.
omar little

#134 Re: The Night Of

Post by omar little »

karanana wrote:
omar little wrote:

i kako sve ovo staviti u 4 epizode ovim tempom? ako ovo ide jednu sezonu.
mada ne vidim relevantnost recimo dogadjaja kad su mu ona dvojica usla u taxi i kad ih je policija potjerala.
oni mogu biti vremenska tacka u rekonsktrukciji, sad detektiv mora napraviti detaljnu vremensku "liniju" od do, da je suprotstave nasirovoj prici. ne moraju biti neka presudna tacka, samo su tacka.

ja mislim da mi ovdje necemo doci do sudjenja, nesto ce se otkriti/desiti da ce preusmjeriti radnju. ovim tempom i detaljnim pristupom koji imaju ne mogu doci do suda i jos uglaviti komplet sudjenje.

fredijeva uloga me isto grebe, nejasan lik mi je skroz i ne vjerujem mu zere jedne. njegova motivacija mi je skroz mutna. ne zeli, kao, od nasira nista osim informisanog i inteligentnog razgovora s vremena na vrijeme, ali ga i dalje prisiljava na vrlo ritualisticki cin submisije, kao i svakog drugog. intelektualno je inferioran, no dominantan u svakom drugom aspektu, sta ce mu nasir uopce? da mu ne treba za nesto ne bi ga uvlacio u svoj svijet. ne bih voljela, prejeftino i preocito, bi mi bilo da se nesto, sta god to nesto bilo, sto frediju treba unose preko ekceme.njh.
Daryl Dixon

#135 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

kad je next episode ? :D
omar little

#136 Re: The Night Of

Post by omar little »

za 15 dana
Jack Be Nimble

#137 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Sta za 15 dana? Sutra je nova.
omar little

#138 Re: The Night Of

Post by omar little »

znam, ali on pita bezze kad zna da je sutra nova pa ja lupam :D
Daryl Dixon

#139 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

ne bih bezveze pitao da znam :roll: :roll: :roll:
nema me tamo

#140 Re: The Night Of

Post by nema me tamo »

Veceras u 3 premijera?

HBO :izet:
desni

#141 Re: The Night Of

Post by desni »

nema me tamo wrote:Veceras u 3 premijera?

HBO :izet:
Jest kod njih će biti 9PM a kod nas 3AM ali to je to :izet:
    http://www.hbo.com/the-night-of
    Officer Crabtree

#142 Re: The Night Of

Post by Officer Crabtree »

mislim da se kreće prema tome da je mali ipak ubio a da navijamo cijelo vrijeme za advokata, možda ga čak i oslobodi :lol:

s druge strane sve mi je bilo prihvatljivo do ovog detalja da advokat ide sam u istrazi izlagati se riziku, mislim da je predstavljen kao dosta inteligentniji i promućurniji od toga
    cassius

#143 Re: The Night Of

Post by cassius »

Otprilike tako nesto. Bice da ce ispast kriv, a da ce ovi ostali otkrit ubicu nakon sudenja i toga.
    Cavendish

#144 Re: The Night Of

Post by Cavendish »

naz sa novim imidzom podsjeca na Badr Harija. A kad vec neki prognoziraju ishod ja mislim da ce mali biti ubijen u zatvoru a da ce se dokazati da nije kriv.
    forum_selektor

#145 Re: The Night Of

Post by forum_selektor »

preseravaju se sa ovim eksplicitnim scenama, ovo je kao trebalo da bude duhovito

Image
    Daryl Dixon

#146 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

forum_selektor wrote:preseravaju se sa ovim eksplicitnim scenama, ovo je kao trebalo da bude duhovito

Image
    :mrgreen:
    Cavendish

#147 Re: The Night Of

Post by Cavendish »

forum_selektor wrote:preseravaju se sa ovim eksplicitnim scenama, ovo je kao trebalo da bude duhovito

Image
    da bas. bez ikakvog povoda puff i ovakva scena. ono bas neukusno
    karanana

#148 Re: The Night Of

Post by karanana »

Nako, ok epizoda. Nesto se ko razrjesava ali moze ici u vise smjerova. Serija je malo ispuhala od pilota ali se ona napetost ni ne moze ocekivati cijelo vrijeme. Nemam pojma sad ko je ubica. Moguce da je mali. Ne znam zasto onaj crnac pobjeze.
    Mozemo li izbaciti teoriju o nepostojanju onog crnog sto ga je polio uljem?
    I podsjetite me: znamo li mi iz prve epizode kako je naz porezao ruku?
    I jesmo li znali da je on uzimo nesto i bez nje? Nismo ja mislim. Kad je mogo uzet?
    Jack Be Nimble

#149 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Cavendish wrote:

Image
    da bas. bez ikakvog povoda puff i ovakva scena. ono bas neukusno
    Njoj a i nama nije ukusno, to jest, neugodno nam je a mrtvozorniku je to dio posla. Ne vidi golu cunu, vidi posao ispred sebe i radi ga. Slijedeca scena je neukusna kada on nju pita je li OK da ovako lazem ili na neki drugi nacin. Njoj je mozda bilo neugodno vidjeti golu cunu i staviti bilo sta pored te cune, ali joj nije bilo neugodno da joj on kaze otvoreno ti reci sta zelis da cujes i ja cu kazati. Sistem je neukusan u toj sceni, a cuna OK.
    dale cooper

#150 Re: The Night Of

Post by dale cooper »

karanana wrote:Nako, ok epizoda. Nesto se ko razrjesava ali moze ici u vise smjerova. Serija je malo ispuhala od pilota ali se ona napetost ni ne moze ocekivati cijelo vrijeme. Nemam pojma sad ko je ubica. Moguce da je mali. Ne znam zasto onaj crnac pobjeze.
    Mozemo li izbaciti teoriju o nepostojanju onog crnog sto ga je polio uljem?
    I podsjetite me: znamo li mi iz prve epizode kako je naz porezao ruku?
    I jesmo li znali da je on uzimo nesto i bez nje? Nismo ja mislim. Kad je mogo uzet?
    Pa čuo si kad ga je advokat pitao da li je uzimao adderall, a ovaj mu potvrdno odgovorio. Što
    znači da ga je koristio otprije. Adderall je inače lijek koji se koristi za liječenje poremećaja hiperaktivnosti i
    deficita pažnje, ali ga i masovno zloupotrebljavaju u različite svrhe. Studenti to recimo koriste kao
    stimulans za enormno povećanu koncentraciju što im dobro dođe kod učenja. Nasir ga je vjerovatno zato
    i koristio. Adderall, već pogađaš, sadrži amfetamine.
    Post Reply