Logovan wrote:mario001 wrote:Logovan wrote:Kada će pasti odluka o premještanju?

Koliko znam radi se na tome..
Ali bih stvarno volio vidjeti razuman argument koji iznosi protivnici ovog spajanja, barem jedan argument
Ima argumenata, čitaj.
I normalno da ću biti protivnik spajanja.
Mario, niko ti ne daje pravo da tražiš od drugih 'razuman argument' od naroda koji je godinama izbezumljen sa potezima nekolicine, u kojem vlada sistem sjaši Murta da uzjaše Kurta.
Ako je 1896 u gradu od 38 hiljada stanovnika bilo smisla da se otvori velika bolnica, i ako je VB radila punim kapacitetom bar do 1990 a grad porastao deset puta, onda ova odluka izaziva sumnju kod svake normalne osobe.
Šta dalje. Očito je da će grad da raste kao i prigradska naselja. Šta ćemo onda?
Drugo, ove odluke nisu stvar samo nekolicine političara. Za tako nešto, treba izaći u javnost i dobro je obrazložiti. Gdje je ta objava ili najava sa zaključcima stručnjaka a ne nas nekolicine ovdje kojima ovakav način prilaza zajedničkom dobru smeta? Od kuda sada par trenutno postavljenih na vrhušku može minderaški da odlučuje o tome kako će se to odraziti na druge danas naravno i sutra?
Ako bolnica nije trebala, zašto je obnovljena? Kako to da su dobrotvori vidjeli potrebu da se ista održi i uložili milione? Kako se onda nisu našli domaći stručnjaci da obrazlože kako bolnica nije potrebna i da istu treba pretvoriti u ne znam šta? Ako se to sve planski i ispravno radi, može li nam se bar otvoreno reći koliko će uticajnih da na ovome debelo profitira?
Jeste, para nema. Ja ih ne kradem. Ti ako radiš, ti daješ doprinos. Ali su nam isti koji ovo kroje skrojili da nemamo privredu koja može da nam priušti ni najosnovnije u solidnom zdravstvu, školstvu, infrastrukturi... A po tebi, eh, šta se tu može.
Dokle?