Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#126 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by direstraits0078 »

ado-šampion wrote:
Bakir1 wrote:pa kod nedima ceed je vrlo slican aktuelnom koji je samo dozivio fejslift u medjuvremenu i ni tada nije bio ispod 30 :-)
sx4 stara zaliha - diskont cijena, ne znam sto je to ispodprosjecno?
sta duster benzin gologuzan je istih para sa 4x4 i prvim dostupnim motorom i to je ispodprosjecno?
sminkerski tiguan ili q5 su kao prosjek :-)
ado bez ljutnje ali kod tebe mi je smijesno svi testovi ovo, svi testovi ono, da si nekada sjeo sam u to auto pa odvalio par stotina kilometara i izasao iz njega punih usta i rekao jebo te ovo smece u referenci sa recimo w221 koji svaki dan vozis ali eto taj dan si morao sa tim grobom ja bih rekao skidam kapu jarane smece jest ali meni nema boljeg, dragi lomis se 2-3 godine oko auta i oko toga kako da potrosis tesko zaradjene pare, i kao iz topa nekoga ko je to uradio nazoves na granici budale :-) :-)
Nisam ja nikoga tako okarakterisao, samo kazem svoje argumente za i protiv, jer sam SAM u takvoj dilemi. Ti lupas napamet Superb, E klasa, A6, udaras auta iz vedra neba. Za ono za sta dajes svoje pare mozes dati misljenje i to bez omalovazavanja drugih u diskusiji. Nije budala neko ko hoce novo po svaku cijenu, nit sam ja to rekao. Samo ne mislim da je to najbolji izbor. Ja sam u dilemi i odabrao sam polovno. Pokusao sam argumentovati zasto. To je to.

@DireStraits, evo ti jedna cinjenica:

http://www.best-selling-cars.com/german ... ar-models/

BMW 1 Series, 53818, osnovna cijena 25 k eura. Kia nema ni jedna u top 30, znaci Ceed koji JESTE konkurent BMW kecu prodan je u ispod 18000 primjeraka (tolika je prodaja zadnjeg auta na listi), dakle makar 3x manje, a njegova osnovna cijena je oko 15 k eura, dakle 40% manja. Da ne govorim da kad se doda koja doplata, znajuci koliko je BMW siroke ruke s doplatama, a u Svabiji rijetko ko uzima gole modele, razlika u cijeni hladno ode na 60%.

Mislim da dalje ne moram ni pricati... Ti izvedi empirijske dokaze.
Ma nisi ti to dobro prepisao, izmedju ostalog. :lol:

Ali zasto ne napisa: vauvau goluf 255.044 primjeraka prodali svabe svabama. :D Gdje je sad tu kvaliteta bemveja serije trojcice? Ili jedinice? Hoces reci da je goluf bolji od jedinice? Ljepsi? Ruzniji? Brzi? Sporiji? Na osnovu cega? :D Na osnovu prodaje u svabiji? Ti bi da svakome odredis sta je najbolje i najpametnije, prema vlastitim mjerilima. Navikni se malo da i drugi imaju svoja mjerila, i da ne bi vozili bemveja ili avdija, jer imaju drugaciji izbor. Moj sampinjone.
Ned071

#127 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Ned071 »

Ado
U svojoj klasi fabija je itekako prosjecna... Ostalo ne bih komentirao...
Bakir1

#128 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Jel stvarno ado mislis da sam ja tako to napamet te aute poredao?
Imate pricu tehnoloski napredak dimenzije bla bla kija ispodprosjeka bla bla daju Vam se auti c/p 5 godina i eto ga napamet se bacaju i spinuju....
ado-šampion

#129 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:Jel stvarno ado mislis da sam ja tako to napamet te aute poredao?
Imate pricu tehnoloski napredak dimenzije bla bla kija ispodprosjeka bla bla daju Vam se auti c/p 5 godina i eto ga napamet se bacaju i spinuju....
Jesi li birao izmedju novog Superba i polovnog A6? Nisi. Nisam ni ja. A vjerujem niko ko prisustvuje ovoj diskusiji. Skoro ko da pitas bil radije Ferari ili Porse. Valjda je pitanje ko jest birao ili ko bira sta je odabrao. A ne sta bi da su babi muda, odnosno da je para...

DireStraits imam objasnjenje i za Golfa. Ali ne da mi se. :D Ne namecem ja nikom nista. Svako nek vozi ono sto hoce. Ovdje nije potcijenjivanje s jedne nego s obje strane. Opet, BMW i Kia se ne mogu porediti. Renault i BMW se ne mogu proediti. Znam da to cekas, pa eto. :D
Bakir1

#130 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Nisam i ne bih takva dilema mi je suvisla ne patim od znacke meni je svejedno sve sto mi pod ruku dodje samo ta logika izbora se moze prosiriti na nacin kako i jesam...
Meni je jedno bitno za auto A, stavim kljuc u bravu naspem goriva u Visokom ugasim u Zadru da se ne mislim i ne pripremam za put kao da je 88, ne treba mi licni kucni prijatelj mehanicar ;-)
direstraits0078

#131 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

@šampinjon

Namećeš svoje mišljenje, a ne potkrijepljuješ činjenicama. Govoriš o nečemu što se tebi dopada, i to postavljaš kao polaznu tačku za sve diskusije. To nije realno. :-D
Ned071

#132 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Ned071 »

Kirbash dao poentu cijele price... Bar za mene
citroen xm

#133 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by citroen xm »

Samo kupujte polovnu premijum trojku, svi ostali koji kupe nešto drugo su kao što Sema reče čiste papčine. :lol: I svi će izginuti u novoj Kiji sa 5 zvjezdica na kreš testovima, a Sema će preživjeti u Mercedesu starom 5+ godina jer on nije papak. To ?ema i ostali naši prosvetitelji! Šta bi mi bez vas? :-)

Uostalom neko je nedavno kačio onu sliku sa nekih 10 opcija i po toj slici šta god izabereš naćiće se neko da ti pametuje kako si napravio glupost. E ta slika je apsolutna istina. :run:

Uostalom ja razmišljam ovako:

Imaš pare, kupi ono što ti se najviše sviđa i zadovoljava tvoje potrebe.

Kupiš li novo pomiri se sa padom vrijednosti i skupljim servisima, ali zato gurni prst u uvo i uživaj u životu.

Kupiš li polovno manje ćeš izgubiti love i imaćeš jeftinije servise, ali zato u svakom momentu možeš računati na neki veći trošak. Ali opet, gurni prst u uvo i uživaj.
ado-šampion

#134 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:Nisam i ne bih takva dilema mi je suvisla ne patim od znacke meni je svejedno sve sto mi pod ruku dodje samo ta logika izbora se moze prosiriti na nacin kako i jesam...
Meni je jedno bitno za auto A, stavim kljuc u bravu naspem goriva u Visokom ugasim u Zadru da se ne mislim i ne pripremam za put kao da je 88, ne treba mi licni kucni prijatelj mehanicar ;-)
To su tvoji argumenti, ono su moji. To sto bih ja radije polovan BMW radije nego novu Kiju ili Fabiju ne znaci da patim od znacke. Ja volim auta, to mi dodje kao hobi, ne vozim puno, i ne zelim dati pare za auto koje ce mi ispuniti minimum minimuma u prevozu od tacke A do tacke B. Zelim ono sto mi se svidja i s cim cu biti zadovoljan. Mislim da svako ima pravo na to.

Ne treba ni meni da me gule u ovlastenom servisu 7 godina a da u isto vrijeme vozam ispodprojecno ili prosjecno auto. I plus da ga poslije ne mogu nikom prodati. Ako cemo tom logikom...
Last edited by ado-šampion on 17/08/2015 16:16, edited 1 time in total.
ado-šampion

#135 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Imaš pare, kupi ono što ti se najviše sviđa i zadovoljava tvoje potrebe.

Kupiš li novo pomiri se sa padom vrijednosti i skupljim servisima, ali zato gurni prst u uvo i uživaj u životu.

Kupiš li polovno manje ćeš izgubiti love i imaćeš jeftinije servise, ali zato u svakom momentu možeš računati na neki veći trošak. Ali opet, gurni prst u uvo i uživaj.
Evo da se i s tobom nekad slozim. :thumbup:

Porebe i zelje dodao bih...
Bakir1

#136 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Ja volim svemirske brodove zato sam na ovom pdf-u :-)
Imas pravo ali imas i stavove za koje treba malo vise od bratovog pezoa puncevog pasata jaranovog bmw-a i tvog dozivotnog pratioca daithatsua.
madner

#137 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Pa svakako je dobro imati licnog prijatelja mehanicara. :D

Ne moze svako imati vise automobila (danas me odrali na registraciji :( ) pa da cejf moze na drugom i trecem autu ganjati. Mada bi svakako Insignia bila top izbor za duga putovanja :lol: :D
ado-šampion

#138 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:Ja volim svemirske brodove zato sam na ovom pdf-u :-)
Imas pravo ali imas i stavove za koje treba malo vise od bratovog pezoa puncevog pasata jaranovog bmw-a i tvog dozivotnog pratioca daithatsua.
Zaboravio si surin BMW. :lol: Moji stavovi za mene, tvoji za tebe. Mene su moji s nepunu 31 godinu hvala Bogu daleko dogurali. A ja nit kome patroniziram kako da radi, nit kome pametujem.
Bakir1

#139 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Nisam prvi koji ti to kaze evo u ovoj temi barem... Ali tako je majstore samo neka te guraju ;-)
@madner kucnog prijatelja ;-)
direstraits0078

#140 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Bakir1 wrote:Ja volim svemirske brodove zato sam na ovom pdf-u :-)
Imas li manjih modela svemirskih brodova, ja skupljam, da se mijenjamo? :D

Ovi sampinjoni i rejseri lijepo kazu kako nikome nista ne namecu, ali jarane oca mi, svi koji ne voze isto sto i oni su papci. U namanju ruku, ako vec ne i supci. :-)

I naravno, oni su tu da ocijene sta je ispod prosjecno, a sta je prosjecno, sta je lijepo, sta je ruzno. Jer oni su najbitniji, nema niko bitniji od njih na svijetu okruglom. :lol: I sve znaju da objasne, lijepo u tancine, samo sto ta njihova objasnjenja ne drze vodu ni pred komisijom sastavljenom od djece predskolskog uzrasta, nekamoli odraslim obrazovanim osobama. :-)
Bakir1

#141 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Ima u full size piramida i to :mrgreen:
Nemoj tako ljudi ne patroniziraju to su unutrasnji motivatori, sada cemo i o plati uskoro ;-)
direstraits0078

#142 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Ih, plata... Dobro si. Sad ce i to da krene, da li je sam zaradio, ili mu je tata zaradio, da li je faks na stelu zavrsio, i kako se zaposlio... :run:
ado-šampion

#143 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Moj DireStraits, vidim krenulo te u zadnje vrijeme dolaziti na teme cisto da provociras... Pa bujrum nastavi, ja citam. :D Vjeruj mi, moj sabur je puno veci od tvog nagona za provociranje. :-)
madner

#144 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Neugodno mi ovo sutanje.

Evo ja cu uletit :D , Kia je ispodprosjecna sto se tice cjene. Cak i Sportage koji je skup je jeftiniji od konkurencije i to ne samo satro premiuma.
Bakir1

#145 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

Smece apsolvirali smo pisalo je u testovima :mrgreen:
Kvarnjak nijedan :lol:
NediM17

#146 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

ado-šampion wrote:
Bakir1 wrote:Nisam i ne bih takva dilema mi je suvisla ne patim od znacke meni je svejedno sve sto mi pod ruku dodje samo ta logika izbora se moze prosiriti na nacin kako i jesam...
To su tvoji argumenti, ono su moji. To sto bih ja radije polovan BMW radije nego novu Kiju ili Fabiju ne znaci da patim od znacke. Ja volim auta, to mi dodje kao hobi, ne vozim puno, i ne zelim dati pare za auto koje ce mi ispuniti minimum minimuma u prevozu od tacke A do tacke B. Zelim ono sto mi se svidja i s cim cu biti zadovoljan. Mislim da svako ima pravo na to.

Ne treba ni meni da me gule u ovlastenom servisu 7 godina a da u isto vrijeme vozam ispodprojecno ili prosjecno auto. I plus da ga poslije ne mogu nikom prodati. Ako cemo tom logikom...
A zato si ti dakle kupio svoj Daihatsu. Nema garancije, superioran je, i plus ga poslije mozes prodati. :lol:

@Bakir1
@direstraits0078
@Nabucco

Potpis za veliku vecinu stvari! :thumbup:
ado-šampion

#147 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Nisam kupio, dobio na poklon. :D

Ne znam sto dizes prst DireStraitsu on je ovdje samo dosao da provocira. :D
madner

#148 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Nego sto bi vi uzeli Sportage ili Rav ili Crv?

Kontam zeni nesto za oko kuce, ne bi ja sam nikad u nesto kosoko sjeo. :D
Ned071

#149 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Ned071 »

madner wrote:Nego sto bi vi uzeli Sportage ili Rav ili Crv?

Kontam zeni nesto za oko kuce, ne bi ja sam nikad u nesto kosoko sjeo. :D
Jesi normalan? Samo shoopci kupuju korejsko... Uzmi polovan q7...
madner

#150 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Pa da mi se raja smije da zena ima bolje auto. :D
Post Reply