Ma nisi ti to dobro prepisao, izmedju ostalog.ado-šampion wrote:Nisam ja nikoga tako okarakterisao, samo kazem svoje argumente za i protiv, jer sam SAM u takvoj dilemi. Ti lupas napamet Superb, E klasa, A6, udaras auta iz vedra neba. Za ono za sta dajes svoje pare mozes dati misljenje i to bez omalovazavanja drugih u diskusiji. Nije budala neko ko hoce novo po svaku cijenu, nit sam ja to rekao. Samo ne mislim da je to najbolji izbor. Ja sam u dilemi i odabrao sam polovno. Pokusao sam argumentovati zasto. To je to.Bakir1 wrote:pa kod nedima ceed je vrlo slican aktuelnom koji je samo dozivio fejslift u medjuvremenu i ni tada nije bio ispod 30![]()
sx4 stara zaliha - diskont cijena, ne znam sto je to ispodprosjecno?
sta duster benzin gologuzan je istih para sa 4x4 i prvim dostupnim motorom i to je ispodprosjecno?
sminkerski tiguan ili q5 su kao prosjek
ado bez ljutnje ali kod tebe mi je smijesno svi testovi ovo, svi testovi ono, da si nekada sjeo sam u to auto pa odvalio par stotina kilometara i izasao iz njega punih usta i rekao jebo te ovo smece u referenci sa recimo w221 koji svaki dan vozis ali eto taj dan si morao sa tim grobom ja bih rekao skidam kapu jarane smece jest ali meni nema boljeg, dragi lomis se 2-3 godine oko auta i oko toga kako da potrosis tesko zaradjene pare, i kao iz topa nekoga ko je to uradio nazoves na granici budale![]()
@DireStraits, evo ti jedna cinjenica:
http://www.best-selling-cars.com/german ... ar-models/
BMW 1 Series, 53818, osnovna cijena 25 k eura. Kia nema ni jedna u top 30, znaci Ceed koji JESTE konkurent BMW kecu prodan je u ispod 18000 primjeraka (tolika je prodaja zadnjeg auta na listi), dakle makar 3x manje, a njegova osnovna cijena je oko 15 k eura, dakle 40% manja. Da ne govorim da kad se doda koja doplata, znajuci koliko je BMW siroke ruke s doplatama, a u Svabiji rijetko ko uzima gole modele, razlika u cijeni hladno ode na 60%.
Mislim da dalje ne moram ni pricati... Ti izvedi empirijske dokaze.
Ali zasto ne napisa: vauvau goluf 255.044 primjeraka prodali svabe svabama.