Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
triiksa

#126 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by triiksa »

Uzese li se ovo dvoje, ne ispratih?
piupiu

#127 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by piupiu »

DoZeN wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa i u braku sa bioloskim ocem majci su djeca na prvom mjestu. Kad dodje dijete, otac padne u drugi plan.
Sto si ljubomoran :-D djeci majcinska ljubav, tebi ljubav zene. Nije to ista ljubav. Ne vidim sto je to problem.
Nisam rekao da je problem,da li bi se ti upustio u takvu vezu? To je pravo pitanje
Ja znam,ti znas kako se gleda na ovakve brakove cak I u vecim gradovima na Balkanu....da li bi ti?
Pusti Balkan, idi tamo gdje te srce vodi ... :)
krater

#128 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by krater »

piupiu wrote:
DoZeN wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa i u braku sa bioloskim ocem majci su djeca na prvom mjestu. Kad dodje dijete, otac padne u drugi plan.
Sto si ljubomoran :-D djeci majcinska ljubav, tebi ljubav zene. Nije to ista ljubav. Ne vidim sto je to problem.
Nisam rekao da je problem,da li bi se ti upustio u takvu vezu? To je pravo pitanje
Ja znam,ti znas kako se gleda na ovakve brakove cak I u vecim gradovima na Balkanu....da li bi ti?
Pusti Balkan, idi tamo gdje te srce vodi ... :)
cuj pijupiju :lol:
piupiu

#129 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by piupiu »

krater wrote:
Sto? Nece s Balkanom sjediti za stolom. Ako mu je bitno sta ce "Balkan" reci, a ne kako se on osjeca ... ne zivi se za druge, vec za sebe. Ono, mama je htjela da budem doktor, a ja sam htio da budem astronaut ...
DoZeN

#130 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

banjaluka078 wrote: A sada zamisli kako bi bilo nekom ko se zainteresuje za njihovu majku. Pa nema jednu ili dvije večeri u sedmici "prekrižene" što se tiče viđenja/izlaska, nego je upitno hoće li majka uspjeti da se snađe za čuvanje djece i to jedno ili dvije večeri (nisu svi bivši muževi toliko OK da hoće pričuvati djecu da im majka može otići van, ma koliko oni sada "uživali u slobodi"). Ako želi da se nađe s tobom, da se snađe za čuvanje, da djeci objasni kud će (kad već dođe vrijeme da im kaže za tebe), vjeruj da je jako zainteresovana.
I polako će, s vremenom, početi dijeliti priče o njima, pa probleme, pa će te pitati za mišljenje, i to sve nije zato što ona sama ne zna kako bi to nešto riješila, nego zato što otvara vrata svog života tebi.

Sve su ti to realnosti veze/života s nekim ko je imao brak i ima djecu iz njega.
Ne može to svako. Moraš biti jako siguran u to što vi imate i biti jako tolerantan.
Ja ne mislim da sam mo dragom na drugom mjestu u smislu da mu nisam (dovoljno) važna, nego u smislu da ima obavezu i odgovornost koja je preča, kojoj je, na kraju krajeva, i zakonski obavezan; kad budemo imali djecu imaće isti stav i istu požrtvovanost. Ne vjerujem da bih mogla biti s muškarcem kojem je svejedno što njegovom djetetu nešto treba, a da je njemu preče da sjedi sa mnom negdje u gradu.
Osim toga, bivši supružnici često preko djece žele da napakoste jedno drugom, možda će djeca nekad frktati na tebe, možda će nekad nju ucjenjivati da ne bude s tobom, jer je hoće samo za sebe, uz sve to, treba biti mudar, biti podrška i shvatati da su to sve prolazne faze. Ako nisi za to ili misliš da ti je to prekomplikovano, bolje da u startu odustaneš, da joj ne podgrijavaš nade.
Ja nemam problem da budem u vezi sa majkama sa djecom,ja sam vec bio u vezi prije nekoliko godina sa zenom koja je imala vise djece nego ova sada,posle dva vidjenja sa tom djecom ona su me pocela zvati:Tata, kada sam pitao tu zenu onako kroz salu kako me neko moze zvati Tata posle dva vidjenja, i kakav sam ja Tata ako sam dvaput bio sa njihovom mamom,ona mi je rekla:Pa znas mojoj djeci nedostaje muska prisutnost
Bivsi nije bio ni u bozicnoj plecki,jer nije imao ni za kifle,a ne da se mjesa u vezu svoje bivse zene....,rastali smo se jer ona je veoma bila sutljiva, da bi mi posle dvije godine priznala da ona uopste 100% nije bila prisutna u toj vezi,nego je to bilo razdobje kada joj je bivsi bio u glavi, djeca gdje god me vide pozdrave,cak mi njezina kcerka prije nekoliko sedmica kaze:Mama je promjenila adresu,zasto ne navratis itd.
Kada se zavrsila ta veza,neki moji prijatelji su rekli:Budalo njoj je samo trebao zagondzija i da joj neko pomaze djecu-koliko takva izjava bila mnogo sexsizma i licemjera,jer ako je njoj trebao "zagondzija" ,onda je meni ono malo mesa izmedju nogu- ima li u takvim izjavama i tacnosti?
Boga mi i ima, mislim da je @Ljakan najbolje skontao sta zelim reci, ja znam sta cu, ali problem samohranih majki je veci od moga primjera jer ono sto pise Aurelia ima i neku drugu dimenziju biti "single mom"
Hemera

#131 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Hemera »

razonoda wrote::roll: Mislim da momak nije sebican , raconalno razmislja. Sta vise --ona je ocigledno ---posesivna--- . To sto je rekla je nepotrebno---vise mi lici da --sebi dize cijenu . Nije potrebno naglasavati gdje su djeca na njenoj listi. Posto je napisano da je razvedena-----namece se pitanje i razloga njenog razvoda.

ostavi je, nemoj se dzaba zamajavati.

mislim da jeste,ne mozes za nju reci kako je posesivna,kad je on zapravo takav kakav jeste,hoce da mu se posveti sva paznja,a dijete nije obicna stvar,a nije njoj ni 20 godina,i to sto je rekla je racionalno i ozbiljno,nemas djece pa i ne shvatas novi koncept zivota i oblik kad imas te obaveze

ako se razvela i to je njeno pravo i ona nije nista manje vrijedna sto se razvela

samo je druga stvar što novokomponovane zatucanice vole uvijek potencirati te "idealne" bracne momente u javnosti dok se ne zatvore u svoja 4 zida,shodno tome isto tako mozemo postaviti pitanje autoru teme sto se on sa svojim godinama vec nije ozenio dosad,znaci ima i druga strana

jednostavno on se ocito sa svojim potrebama ne uklapa,a cak je dovoljno i ne poznaje dugo,a vec razmislja o nekim bracnim semama sa njom i kako bi to sve izgledalo,radije neka je pusti na miru da zivi svoj zivo jer se u njen koncept ocito ne uklapa,a mi necemo pljuvati i drvlje i kamenje bacati po njoj samo zato sto je razvedena
DoZeN

#132 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

piupiu wrote:
krater wrote:
Sto? Nece s Balkanom sjediti za stolom. Ako mu je bitno sta ce "Balkan" reci, a ne kako se on osjeca ... ne zivi se za druge, vec za sebe. Ono, mama je htjela da budem doktor, a ja sam htio da budem astronaut ...
Vjeruj mi da Balkan nije najgori po ovom pitanju, gori su npr crnci gdje im djeca u 80 % slucajeva odrastaju bez roditelja (tj oca), nas je problem je licemjernost, ono Ne dam ti ..... prije braka,a u supak mi mozes kamion parkirati
banjaluka078

#133 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by banjaluka078 »

DoZeN wrote: Ja nemam problem da budem u vezi sa majkama sa djecom,ja sam vec bio u vezi prije nekoliko godina sa zenom koja je imala vise djece nego ova sada,posle dva vidjenja sa tom djecom ona su me pocela zvati:Tata, kada sam pitao tu zenu onako kroz salu kako me neko moze zvati Tata posle dva vidjenja, i kakav sam ja Tata ako sam dvaput bio sa njihovom mamom,ona mi je rekla:Pa znas mojoj djeci nedostaje muska prisutnost
Bivsi nije bio ni u bozicnoj plecki,jer nije imao ni za kifle,a ne da se mjesa u vezu svoje bivse zene....,rastali smo se jer ona je veoma bila sutljiva, da bi mi posle dvije godine priznala da ona uopste 100% nije bila prisutna u toj vezi,nego je to bilo razdobje kada joj je bivsi bio u glavi, djeca gdje god me vide pozdrave,cak mi njezina kcerka prije nekoliko sedmica kaze:Mama je promjenila adresu,zasto ne navratis itd.
Kada se zavrsila ta veza,neki moji prijatelji su rekli:Budalo njoj je samo trebao zagondzija i da joj neko pomaze djecu-koliko takva izjava bila mnogo sexsizma i licemjera,jer ako je njoj trebao "zagondzija" ,onda je meni ono malo mesa izmedju nogu- ima li u takvim izjavama i tacnosti?
Boga mi i ima, mislim da je @Ljakan najbolje skontao sta zelim reci, ja znam sta cu, ali problem samohranih majki je veci od moga primjera jer ono sto pise Aurelia ima i neku drugu dimenziju biti "single mom"
A čuj, i muškarci i žene, slobodni, u braku, razvedeni, jednako, svi imaju potrebe, emotivne i fizičke. Nekad ne u isto vrijeme, nekad i žena možda traži vezu u kojoj će "da se ispuca". Sve je to za ljude, samo treba priznati da je u toj vezi primarno zbog fizičkog a ne emotivnog zbližavanja. Da oboje znaju na čemu su. Vidjeli smo na primjeru odgovora mnogih forumaša ovdje da bi oni razvedene žene s djecom i koristili samo za fizičku vezu bez nekih većih emotivnih uplitanja.
Djeca mog vjerenika me nikad neće nazvati majkom, niti bih se ja jedne sekunde osjećala prijatno da to učine, jedna je majka. Bome i otac i sigurna sam da, u slučaju da se njihova majka ponovo veže za nekog, djeca njega neće nazvati ocem. OK, njihov otac je stalno u kontaktu s njima, nekoliko dana sedmično, plus svakodnevni kontakti telefonom, pa im ne nedostaje ta očinska figura i nemaju potrebu da "nekog čiku" zovu tatom.
Miješanje u naredne veze bivših nema nikakvog smisla, po mom mišljenju, osim ako su ti "novi ljudi" neki ološ i propaliteti koji bi mogli imati loš uticaj na djecu, ali da, nažalost, to je "česta boljka" poslije razvoda. Ego tu ima veliku ulogu.
DoZeN

#134 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Hemera wrote:
ako se razvela i to je njeno pravo i ona nije nista manje vrijedna sto se razvela

samo je druga stvar što novokomponovane zatucanice vole uvijek potencirati te "idealne" bracne momente u javnosti dok se ne zatvore u svoja 4 zida,shodno tome isto tako mozemo postaviti pitanje autoru teme sto se on sa svojim godinama vec nije ozenio dosad,znaci ima i druga strana
Promasila si citavu loptu,ja o Vratniku a ti o Buca Potoku ili sta vec,ne zanima me njezin razvod
Hemera

#135 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Hemera »

DoZeN wrote:
Hemera wrote:

Promasila si citavu loptu,ja o Vratniku a ti o Buca Potoku ili sta vec,ne zanima me njezin razvod
ma ti si promašio,to je odgovor na konstataciju drugog forumaša
čim ne znaš ni čitati,onda radije ostavi dotičnu na miru jer ništa ne kontaš
DoZeN

#136 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Hemera wrote:
DoZeN wrote:
Hemera wrote:

ma ti si promašio,to je odgovor na konstataciju drugog forumaša
čim ne znaš ni čitati,onda radije ostavi dotičnu na miru jer ništa ne kontaš
Jesi li se ti ikada pocesala po nozi,a da te je ruka zasvrbila? :)
Svako se cese gdje ga svrbi,pa tako i ti,nisam prvi vredjao,pa ne ocekujem ni od tebe
Hemera

#137 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Hemera »

nemoj da te svrbi tamo gdje nema potrebe :wink:
Ljakan

#138 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Ljakan »

piupiu wrote:
krater wrote:
Kakav ba balkan ziku mu price :lol:
"Sve je ok ,i možemo mi izlaziti i vidio sam ja da i njoj nije ono bilo smaranje da bude sa mnom i da i ona želi vezu, ali njezina recenica da su joj djeca na prvom mjestu su me dovela u dilemu? Da li bi ona stvarno bila u toj vezi „prisutna” kao sto bi bio ja?"

Rodi i ti dvoje pa budite egali :lol:
Bloody

#139 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Bloody »

Ljakan wrote:
Rodi i ti dvoje pa budite egali :lol:
:lol: :lol:
nightvision

#140 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by nightvision »

Ne vidim razlog da se covjek toliko nalijepi zbog sasvim legitimne dileme. Za pohvalu je naravno da se zena odgovorno ponasa prema svojoj djeci ali ima nesto pogresno i u tome da se naglasi da su djeca na prvom mjestu. Mislim, zar je to potrebno naglasavati? Da li je potrebno suprugu/supruzi u braku naglasavati da su djeca na prvom mjestu? Ako treba tu nesto ne stima ni u vezi, ali ni sa osobom koja tako razmislja. Treba valjda razgraniciti ljubav prema djeci i zelju za novim partnerom. Vec ranije je neko spominjao, nije ista paznja koju djeci treba pokloniti kao ona koju posvecujemo partneru. Sasvim je opravdana dilema i strah covjeka jer to "djeca na prvom mjestu" moze biti, i cesto jeste, zloupotrijebljeno i iskoristeno za postupke koji inace ne bi imali opravdanja ali bi se od covjeka ocekivalo da to sve "proguta" inace slijede optuzbe da nisi dovoljno dobar, ne trudis se dovoljno, nemas razumijevanja, blah-blah, sva ta neka socijalna prica koju zene upakuju u dobru majku dok u stvari ne traze supruga i partnera nego samo dobru materijalno-tehnicku podrsku. Treba biti oprezan s takvim zenama, cetvore oci otvoriti.
bubi_mama

#141 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by bubi_mama »

Po meni vec u naslovu si napisao da ti je Jedan problem vise, pa fkt ne kontam kako mislis da ce ti necije misljenje pomoci. Mislim da trebas odustati od te veze jer je tebi to vec u startu problem.
Druga stvar vjerovatno ti je taj stav za djecu podvukla iz razloga da znas da ne moze uvjek biti dostupna za vasu vezu. Kao i svaka odogovrna majka koja ne zeli da joj djecu odgaja ulica, obaveze prema njima koje ima stavlja ispred svojih (a tako i tvojih) potreba. Samo to ti je htjela naglasiti, i da ako nisi spreman na to u startu odustanes i da se ne zavlacite bzv oboje.
@nightvision nema nista pogresno u tome sto je zena naglasila jer vjeruj mi danas ima takvih majki koje ce ostaviti malu djecu zakljucanu, same da spavaju i otici sa zagondzijom. Jednostavno je dala do znanja da ona nije jedna od tih.
Last edited by bubi_mama on 04/06/2015 10:34, edited 1 time in total.
DoZeN

#142 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

nightvision wrote:Ne vidim razlog da se covjek toliko nalijepi zbog sasvim legitimne dileme.
Ne mogu me nalijepiti jer ja im samo kazem:Pokazi mi na licnom primjeru :) Vidis kako ja radim,radi ti.
Samo licni primjer.....suplja ne prolazi,a svako moze da pise na forumu,nije zabranjeno.
DoZeN

#143 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

bubi_mama wrote:Po meni vec u naslovu si napisao da ti je Jedan problem vise, pa fkt ne kontam kako mislis da ce ti necije misljenje pomoci. Mislim da trebas odustati od te veze jer je tebi to vec u startu problem.
Problem je sto ona ima djecu iz propalog braka,djeca nisu samo njena,nego i imaju i oca, pa u mnogim slucajevima "griza savjesti" postoji
Kontas? opet ne?
Ljakan

#144 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Ljakan »

DoZeN wrote:
bubi_mama wrote:Po meni vec u naslovu si napisao da ti je Jedan problem vise, pa fkt ne kontam kako mislis da ce ti necije misljenje pomoci. Mislim da trebas odustati od te veze jer je tebi to vec u startu problem.
Problem je sto ona ima djecu iz propalog braka,djeca nisu samo njena,nego i imaju i oca, pa u mnogim slucajevima "griza savjesti" postoji
Kontas? opet ne?
Normalno da je propao brak cim nisu skupa vise,al fakat tvoji komentari dovoljno o tebi kazu,moj ti je savjet kani se ti nje,njene djece, nego nađi kakvu solo,bez djece,muza bivseg,bivse zene... :P
bubi_mama

#145 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by bubi_mama »

DoZeN wrote:
Kontas? opet ne?
Vjeruj ako iko konta onda sam to ja ;-)
Vidi zaista bez da ti sad pametujem nisi ti za ovoga, ne osudjujem te i kritikujem vec jednostavno nisi spreman na te stvari.
DoZeN

#146 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Ljakan wrote: ,al fakat tvoji komentari dovoljno o tebi kazu,moj ti je savjet kani se ti nje,njene djece, nego nađi kakvu solo,bez djece,muza bivseg,bivse zene... :P
bas necu
Oticon

#147 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Oticon »

DoZeN wrote: Problem je sto ona ima djecu iz propalog braka,djeca nisu samo njena,nego i imaju i oca, pa u mnogim slucajevima "griza savjesti" postoji
Kontas? opet ne?
Za šta postoji "griža savjesti"...ja sad ne kontam, ali fakat, za šta? Što ima djecu? Što joj je propao brak? što ta djeca imaju i oca? što je sa tobom a ima djecu?...hajde malo jednostavnije probaj objasniti.
Ljakan

#148 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Ljakan »

DoZeN wrote:
Ljakan wrote: ,al fakat tvoji komentari dovoljno o tebi kazu,moj ti je savjet kani se ti nje,njene djece, nego nađi kakvu solo,bez djece,muza bivseg,bivse zene... :P
bas necu
Sto neces kad i sam vidis da nije za tebe?Previse pitanja postavljas za pocetak a dajes malo odgovora kad te se nesto pita.Jel te strah da ne cita mozda ona pa da te ne provali?
DoZeN

#149 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Ljakan wrote:
DoZeN wrote:
bas necu
Sto neces kad i sam vidis da nije za tebe?Previse pitanja postavljas za pocetak a dajes malo odgovora kad te se nesto pita.
mozda je za tebe, pokusaj ti
E Ljakan dobro je kako si ti ? :)
Ljakan

#150 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Ljakan »

DoZeN wrote: mozda je za tebe, pokusaj ti
E Ljakan dobro je kako si ti ? :)
Dobro sam,pokusavam ti pomoc kao i vecina ovde a ti ignorises pitanja.
Sto se mene tice nema potrebe da pokusavam jer sam ovjeren,trajno :wink: :D
Ocigledno da dama ima muza(bivseg) koji redovno posjecuje svoju djecu i osto je u nekom kontaktu sa njom a tebi to predstavlja problem pa se vadis na djecu.Isto tako smatraj da on sutra prema njoj moze zauzet "zastitnicki stav" ako je budes smaro bez obzira sto nisu u braku,tako da ti ja opet kazem vidi sta ces,razmisli dobro. :wink:
Post Reply