Zajednicki zivot- brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
DiA 2005

#126 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by DiA 2005 »

Ramzess Veliki wrote:
nightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
Da baš ... prije braka sam udar'o po četiri cure, a bilo je i boljih od mene pa pobudališe i napustiše takav život jer kao trebaš u nekim godinama imati porodicu, djecu ... kao da ne možeš imati dijete van braka, viđati ga povremeno, platiš neke troškove ...
Što li se ono ja oženih onomad? :shock:
... a da ... bio sam puk'o.
:lol:

Nista, valja izgurati ... :-D
Ramzess Veliki

#127 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Ramzess Veliki »

DiA 2005 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
nightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
Da baš ... prije braka sam udar'o po četiri cure, a bilo je i boljih od mene pa pobudališe i napustiše takav život jer kao trebaš u nekim godinama imati porodicu, djecu ... kao da ne možeš imati dijete van braka, viđati ga povremeno, platiš neke troškove ...

Nista, valja izgurati ... :-D
Razišli smo se prije par godina. :thumbup:

... ali nisam došao pameti ... :twisted:
Bloody

#128 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Bloody »

Opet malo iskosa

"Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja je obrazovana, ženu koja se prepušta entuzijazmu, ženu koja je spontana. Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja razmišlja, ženu koja zna i koja zna da zna, ženu koja je u stanju leteti, ženu koja veruje u sebe. Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja je intenzivna, razigrana, bistra, buntovna. Neka ti se nikako ne dogodi da se zaljubiš u takvu ženu. Jer ako se zaljubiš u takvu ženu, ostala ona uz tebe ili ne, volela ona tebe ili ne, od takve žene nema povratka. Nikad."
Martha Rivera Garrido

Trazila o uzgoju paprika a nasla ovo :-) :lol:
nightvision

#129 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by nightvision »

dobar osjecaj wrote:
Prema brojnim svjedocenjima to bas i nije neka garancija :D
Ni tarabe vise nisu sto su nekad bile. :lol: Fakat treba predbracni potpisivat i trazit' tri put na dan napismeno. Jedino je belaj ako i mlada zatrazi isto bio ti kod kuce ili ne. :lol:
nightvision

#130 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by nightvision »

Ramzess Veliki wrote:
Jes', al' si se ipak morao malo potruditi, kako ti ono rece, pricat' im sto hoce cuti da bi dobio. Nemozes reci da su se bas gurale u redu da te zajasu. U braku, ako je imalo normalan, to je tvoje neotudjivo pravo. :mrgreen:
Cisto retoricko pitanje, kad si vec puk'o, sto se rastavi?!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Truba »

prcale ga zena i punica
mislile da je magarac
Leo_alfa

#132 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Leo_alfa »

Joj price alfa muzjaka... ja ocito pogresan nick imam... :lol: :evil:

Da li je iko razmisljao da zivi sa djevojkom i da je ozeni zbog toga sto to zeli sto se opet temelji na ljubavi, a da se pri tome ne osjeca kao na nekom testu ili probnom periodu ili da se ne osjeca slobodno? Iskreno ako se ne osjecas slobodno dok si bilo u vezi, bilo u braku onda si ili sa pogresnom osobom ili imas jako skuceno vidjenje slobode, sto se meni cini prilicno tuzno.
sheilak

#133 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by sheilak »

ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. :D slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
DiA 2005

#134 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by DiA 2005 »

Nista, valja izgurati ... :-D[/quote]
Razišli smo se prije par godina. :thumbup:

... ali nisam došao pameti ... :twisted:[/quote]

A gledam ti postove i vidim da je bilo i 'muskih' i 'zenskih' :) A sto se tice musko-zenskih odnosa, ma ko je danas pametan... :D
ultima_palabra

#135 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ultima_palabra »

sheilak wrote:al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
HAVANA

#136 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by HAVANA »

Ja bi to uveo pod obavezno.
DiA 2005

#137 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by DiA 2005 »

sheilak wrote:ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. :D slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
:) Istina ovo za prilagodjavanje. Osim ako si ters ko ja pa je uglavnom po mom :roll:

A ovo za odgovaranje, ne bih da ti ubacujem bubu u uho, al razmisli zasto te odgovara, jel mozda misli da taj tvoj nije za tebe i to... U tom slucaju i trebas razmisliti.
dobar osjecaj

#138 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by dobar osjecaj »

DiA 2005 wrote: :) Istina ovo za prilagodjavanje. Osim ako si ters ko ja pa je uglavnom po mom :roll:
U cemu je poenta tvog suzivota s drugom osobom u kom je uglavnom sve po tvom?
sheilak

#139 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by sheilak »

DiA 2005 wrote:
:) Istina ovo za prilagodjavanje. Osim ako si ters ko ja pa je uglavnom po mom :roll:

A ovo za odgovaranje, ne bih da ti ubacujem bubu u uho, al razmisli zasto te odgovara, jel mozda misli da taj tvoj nije za tebe i to... U tom slucaju i trebas razmisliti.
nisam ja ters, on je dominantniji. ako i necu, nagovori me. blago, al odlucno. :D a rodjaka me odgovara ne od njega vec od braka opcenito jer se ona dosta mlada udala i brak joj je vec sad upao u kolotecinu. no, vecinom ljudi u bracnim zajednicama, s kojima sam pricala, imaju neg. misljenje o tome, cak zene i vise. i onda ide ono, da mogu birati, ne bih se opet udala ili bih jos uzivala u zivotu. mislim da su takvi osjecaji posljedica pogresnog izbora i/ili pogresnih ocekivanja od braka uopce.

ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
samo se ti smiji... :D
ultima_palabra

#140 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ultima_palabra »

Ako se prilagođavaš s mukom, onda to možda nije to. Ako se prilagodiš a da i ne primijetiš, to je nešto drugo :D
JThomas

#141 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by JThomas »

ljudi koji su se stvarno zajebali i stvarno pate zbog nečega će tipično žestoko insistirati da nisu, i čak nagovarati tebe da uradiš isto :D

pa uzeti ipak s malo rezerve... :D
sheilak

#142 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by sheilak »

ma meni je sega kako ona (rodjaka) meni kaze, govoreci o zivotu s nekim opcenito, najbolje je kad te muz povremeno obidje. :D u biti nece losa iskustva drugih promijeniti moje misljenje. i predstoji mi period malo zesce prilagodbe :D , buduci da je druga drzava u pitanju. a to povlaci ne samo zivot s njim, vec i promjenu posla i odlazak od prijatelja i poprilicino boemskog zivota u sa. :D

a neke muke su i slatke. pa cemo vidjeti. uvijek se moze pobjeci.
DiA 2005

#143 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by DiA 2005 »

dobar osjecaj wrote:
DiA 2005 wrote: :) Istina ovo za prilagodjavanje. Osim ako si ters ko ja pa je uglavnom po mom :roll:
U cemu je poenta tvog suzivota s drugom osobom u kom je uglavnom sve po tvom?
Ma ovo je pojednostavljeno napisano, naravno da mi 'suzivot' nije takav, niti bi mi kao takav bio zanimljiv.
A ovo sto sam napisala da sam ters - jesam. Dogovaramo se o svemu, razgovaramo beskrajno dugo i nikad nije dosadno, nikad ne nestane tema. Planiramo, jednostavno zivimo i uzivamo, a probleme rjesavamo kako koji naidje i kako najbolje znamo. Moj tersluk izlazi na vidjelo najvise kad mi przni po kuci, jer sam ja sto bi rekli picajzla do kosti, mora sve biti sterilno, cisto i na svom mjestu u svakom momentu :D Njegova dominacija dolazi do izrazaja uglavnom kad su u pitanju finansije. Jer da slusamo mene i da nam ja rasporedjujem pare, odavno bismo prosili na Ferhadiji :D
Ramzess Veliki

#144 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Ramzess Veliki »

nightvision wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Jes', al' si se ipak morao malo potruditi, kako ti ono rece, pricat' im sto hoce cuti da bi dobio. Nemozes reci da su se bas gurale u redu da te zajasu. U braku, ako je imalo normalan, to je tvoje neotudjivo pravo. :mrgreen:
Cisto retoricko pitanje, kad si vec puk'o, sto se rastavi?!
Ma da sam se trudio pa hajde, ni po' jada ... nego pukla priča pa su se jagmile i zavodile same, svađale se između sebe, pucala im prijateljstva ... bilo je vrlo napeto ...

A to razlaz ... duga priča, nešto kao Sulejman Veličanstveni, puno radnje, zapleta ... vrlo napeto ...
ultima_palabra

#145 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ultima_palabra »

Meni nema gore stvari nego kad se žensko hvali da je ters, kao da je to nešto pozitivno... ters su ljudi 50+, štaš' ti jadna biti ters, ne znaš ni gdje si šuplja :oops:

Ne mislim na forumašicu iznad, nego onako govorim :D
MedenoSrce

#146 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by MedenoSrce »

sio ultime sto se smije a isto ga ceka :D mislim na ovo prilagodjavanje i pakao :mrgreen:
ultima_palabra

#147 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by ultima_palabra »

MedenoSrce wrote:sio ultime sto se smije a isto ga ceka :D mislim na ovo prilagodjavanje i pakao :mrgreen:
Nemoj da ti ex-reisa citiram :D Ma nisam se toliko smijao sadržini, koliko iskrenosti koja izbija iz te kratke rečenice :mrgreen:
MedenoSrce

#148 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by MedenoSrce »

pa da ti kazem, nije reis bas budala bio :wink:
Ramzess Veliki

#149 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by Ramzess Veliki »

JThomas wrote:ljudi koji su se stvarno zajebali i stvarno pate zbog nečega će tipično žestoko insistirati da nisu, i čak nagovarati tebe da uradiš isto :D

pa uzeti ipak s malo rezerve... :D
Oni kji su se stvarno zajebali i stvarno pate uglavnom bježe od svega sličnog čak i iz straha da nekoj drugoj osobi priušte sličnu stvar.
palestinka

#150 Re: Zajednicki zivot- brak

Post by palestinka »

Ramzess Veliki wrote:
DiA 2005 wrote:
Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
Ima puno istine.
A kako onda da objasnimo sto ima toliko ozenjenih muskaraca ?
Koliko muškaraca znaš da znaju sarmu namotati?
Ne mnogo, zar ne?
I uglavnom su oženjeni ... :lol:

Ja imam veš mašinu, mašinu za suđe, znam kuhati, pecati, loviti ... možeš me baciti u šumu bez ičega i nakon tri mjeseca ću se udebljati, usput ću pripitomiti međeda da mi donosi suha drva i igra šaha da mi ne bude dosadno.
Treba li mi brak?
Ne.
Pošteno, eto vidiš kako se žene osjećaju. Znaju sve raditi, snašle bi se u šumi. A šta će ím brak? Zbog međeda:-)

Treba li mi sex?

:sad: ... jebeš šumu i međeda ... :sad:
Post Reply