Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
Da baš ... prije braka sam udar'o po četiri cure, a bilo je i boljih od mene pa pobudališe i napustiše takav život jer kao trebaš u nekim godinama imati porodicu, djecu ... kao da ne možeš imati dijete van braka, viđati ga povremeno, platiš neke troškove ...
Što li se ono ja oženih onomad?
... a da ... bio sam puk'o.
nightvision wrote:Muskarci se uglavnom i zene da bi mogli redovno prislanjati uz tarabu.
Da baš ... prije braka sam udar'o po četiri cure, a bilo je i boljih od mene pa pobudališe i napustiše takav život jer kao trebaš u nekim godinama imati porodicu, djecu ... kao da ne možeš imati dijete van braka, viđati ga povremeno, platiš neke troškove ...
"Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja je obrazovana, ženu koja se prepušta entuzijazmu, ženu koja je spontana. Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja razmišlja, ženu koja zna i koja zna da zna, ženu koja je u stanju leteti, ženu koja veruje u sebe. Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja je intenzivna, razigrana, bistra, buntovna. Neka ti se nikako ne dogodi da se zaljubiš u takvu ženu. Jer ako se zaljubiš u takvu ženu, ostala ona uz tebe ili ne, volela ona tebe ili ne, od takve žene nema povratka. Nikad."
Martha Rivera Garrido
Prema brojnim svjedocenjima to bas i nije neka garancija
Ni tarabe vise nisu sto su nekad bile. Fakat treba predbracni potpisivat i trazit' tri put na dan napismeno. Jedino je belaj ako i mlada zatrazi isto bio ti kod kuce ili ne.
Jes', al' si se ipak morao malo potruditi, kako ti ono rece, pricat' im sto hoce cuti da bi dobio. Nemozes reci da su se bas gurale u redu da te zajasu. U braku, ako je imalo normalan, to je tvoje neotudjivo pravo.
Cisto retoricko pitanje, kad si vec puk'o, sto se rastavi?!
Joj price alfa muzjaka... ja ocito pogresan nick imam...
Da li je iko razmisljao da zivi sa djevojkom i da je ozeni zbog toga sto to zeli sto se opet temelji na ljubavi, a da se pri tome ne osjeca kao na nekom testu ili probnom periodu ili da se ne osjeca slobodno? Iskreno ako se ne osjecas slobodno dok si bilo u vezi, bilo u braku onda si ili sa pogresnom osobom ili imas jako skuceno vidjenje slobode, sto se meni cini prilicno tuzno.
ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
sheilak wrote:ja ne znam, koga god sam konzultirala ili kome god sam spomenula da planiramo zajednicki zivot prije braka (al i kad sam brak spomenula), a koji su bili u braku, prilicno kiselo su me odgovarali od toga. na brak mislim. rodjaka, udata vec 10 god., od sa do mostara mi je nabrajala razloge zasto to ne bih trebala uciniti. i was kind of scared, nje. slazem se ovdje sa leo alfom, bitno je do osobe s kojom si. al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
Istina ovo za prilagodjavanje. Osim ako si ters ko ja pa je uglavnom po mom
A ovo za odgovaranje, ne bih da ti ubacujem bubu u uho, al razmisli zasto te odgovara, jel mozda misli da taj tvoj nije za tebe i to... U tom slucaju i trebas razmisliti.
DiA 2005 wrote:
A ovo za odgovaranje, ne bih da ti ubacujem bubu u uho, al razmisli zasto te odgovara, jel mozda misli da taj tvoj nije za tebe i to... U tom slucaju i trebas razmisliti.
nisam ja ters, on je dominantniji. ako i necu, nagovori me. blago, al odlucno. a rodjaka me odgovara ne od njega vec od braka opcenito jer se ona dosta mlada udala i brak joj je vec sad upao u kolotecinu. no, vecinom ljudi u bracnim zajednicama, s kojima sam pricala, imaju neg. misljenje o tome, cak zene i vise. i onda ide ono, da mogu birati, ne bih se opet udala ili bih jos uzivala u zivotu. mislim da su takvi osjecaji posljedica pogresnog izbora i/ili pogresnih ocekivanja od braka uopce.
ultima_palabra wrote:
sheilak wrote:al jedan dio tebe svakako ce nestati u paklu prilagodjavanja i kompromisa.
ma meni je sega kako ona (rodjaka) meni kaze, govoreci o zivotu s nekim opcenito, najbolje je kad te muz povremeno obidje. u biti nece losa iskustva drugih promijeniti moje misljenje. i predstoji mi period malo zesce prilagodbe , buduci da je druga drzava u pitanju. a to povlaci ne samo zivot s njim, vec i promjenu posla i odlazak od prijatelja i poprilicino boemskog zivota u sa.
a neke muke su i slatke. pa cemo vidjeti. uvijek se moze pobjeci.
DiA 2005 wrote:
U cemu je poenta tvog suzivota s drugom osobom u kom je uglavnom sve po tvom?
Ma ovo je pojednostavljeno napisano, naravno da mi 'suzivot' nije takav, niti bi mi kao takav bio zanimljiv.
A ovo sto sam napisala da sam ters - jesam. Dogovaramo se o svemu, razgovaramo beskrajno dugo i nikad nije dosadno, nikad ne nestane tema. Planiramo, jednostavno zivimo i uzivamo, a probleme rjesavamo kako koji naidje i kako najbolje znamo. Moj tersluk izlazi na vidjelo najvise kad mi przni po kuci, jer sam ja sto bi rekli picajzla do kosti, mora sve biti sterilno, cisto i na svom mjestu u svakom momentu Njegova dominacija dolazi do izrazaja uglavnom kad su u pitanju finansije. Jer da slusamo mene i da nam ja rasporedjujem pare, odavno bismo prosili na Ferhadiji
Jes', al' si se ipak morao malo potruditi, kako ti ono rece, pricat' im sto hoce cuti da bi dobio. Nemozes reci da su se bas gurale u redu da te zajasu. U braku, ako je imalo normalan, to je tvoje neotudjivo pravo.
Cisto retoricko pitanje, kad si vec puk'o, sto se rastavi?!
Ma da sam se trudio pa hajde, ni po' jada ... nego pukla priča pa su se jagmile i zavodile same, svađale se između sebe, pucala im prijateljstva ... bilo je vrlo napeto ...
A to razlaz ... duga priča, nešto kao Sulejman Veličanstveni, puno radnje, zapleta ... vrlo napeto ...
Meni nema gore stvari nego kad se žensko hvali da je ters, kao da je to nešto pozitivno... ters su ljudi 50+, štaš' ti jadna biti ters, ne znaš ni gdje si šuplja
JThomas wrote:ljudi koji su se stvarno zajebali i stvarno pate zbog nečega će tipično žestoko insistirati da nisu, i čak nagovarati tebe da uradiš isto
pa uzeti ipak s malo rezerve...
Oni kji su se stvarno zajebali i stvarno pate uglavnom bježe od svega sličnog čak i iz straha da nekoj drugoj osobi priušte sličnu stvar.
Ramzess Veliki wrote:Da se jednom za svagda razumijemo, brak odgovara samo ženama i ponekom muškarcu koji bi krep'o od gladi ako mu nema mamice.
Ima puno istine.
A kako onda da objasnimo sto ima toliko ozenjenih muskaraca ?
Koliko muškaraca znaš da znaju sarmu namotati?
Ne mnogo, zar ne?
I uglavnom su oženjeni ...
Ja imam veš mašinu, mašinu za suđe, znam kuhati, pecati, loviti ... možeš me baciti u šumu bez ičega i nakon tri mjeseca ću se udebljati, usput ću pripitomiti međeda da mi donosi suha drva i igra šaha da mi ne bude dosadno.
Treba li mi brak?
Ne.
Pošteno, eto vidiš kako se žene osjećaju. Znaju sve raditi, snašle bi se u šumi. A šta će ím brak? Zbog međeda:-)