Ima li išta bolje uz jutarnju kafu na balkonu slušati i gledati puškaranje u okolinu i detonaciju granata UHD rezoluciji.reus11 wrote:Kumanovo jutros
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=22207
Užas jebote.
Ima li išta bolje uz jutarnju kafu na balkonu slušati i gledati puškaranje u okolinu i detonaciju granata UHD rezoluciji.reus11 wrote:Kumanovo jutros
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=22207
Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Who say that?SmokingMan wrote:U ratu nema pobjednika....Kinesko prkno wrote:Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
Jedini nacin da se iz rata izadje kao pobjednik.
Neko te je kvalitetno slagao!BarbaDue wrote:Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Ima, a to su upravo ovi koje prkno opisa...SmokingMan wrote:U ratu nema pobjednika....Kinesko prkno wrote:Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
Sad me ovo podsjeti na dvojicu kolega koji su u Sarajevu izganjali nesposobnost za vojsku. Nakon toga, natovarili ruksake cigarama i duhanom,te pravac za Goražde, šverc komerc. Uglavnom, obojica su dobro odrapili vojne službe u Goraždu, te kad se ukazala prilika, nogatrans prema Sarajevu.zateznistub wrote:Neko te je kvalitetno slagao!BarbaDue wrote:Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Nema tu subjektivnog ili objektivnog karaktera.fortaleza wrote:Nisam spominjao subjektivni karakter rata niti osobne traume populacije. Pogledaj koje političke strukture opstaju kroz zadnjih 20 i nešto godina, potpuno ista politička oligarhija kojoj su se pridružili pojedini lokalni moćnici koji djeluju zajedno. Još nedavno je bila aktualna priča o 200 obitelji. Stanje bez lustracije koja se nikad nije dogodila na prostoru bivše Jugoslavije je na najbolji način zapečaćeno ratno stanje i podjela bivših saveznih republika u državne tvorevine s istim nacionaliziranim političkim strukturama. Rat je bio jedini način da stanje ostane nepromijenjeno po pitanju elita, a zapad se nije aktivirao povodom toga, štoviše pogodovalo je takvo krizno stanje.Gojeni H wrote:Ovo je tipicno drugacije vidjenje stvari covjeka koji pripada nebosnjackom narodu. Zato se i ne razumijemo.fortaleza wrote:Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.
Ratovalo se zbog svjetskih i geostrateških interesa male manjine, ratni profiteri i drkadžije su samo nuspojava populacije. Isto tako čovjekov život nije bitan u globalnim okvirima, ljudi su samo sredstvo do konačnog cilja, a to je opstanak čitavog sustava ili "stvaranje" novog, odnosno demokracije u ovom slučaju. Dovoljno je da se ratno stanje dogovori da se pokrene i trenutno smo tomu svjedoci u svijetu bez obzira što narod to ne želi.
Kada si meta za odstrel zbog svog imena, onda te zaboli cosak za geostrategijom. Razmisljas kao ranjena zvijer.
A o tome koliko smo mi bitni na svjetskoj pozornici sa teoreticarima zavjera, na nekoj drugoj temi nadam se...
E sad pitanje je li to krizno stanje ostalo podcijenjeno jer se možda nije planirao 5-godišnji ratni sukob i nisu se mogle pretpostaviti ovolike žrtve. Milošević je mislio da uz JNA i svu vojnu logistiku može za mjesec dana zauzeti i kontrolirati čitavo područje zapadnog Balkana, no nije računao na samoorganizaciju vojne policije u Hrvatskoj te napadanje vojarni i lobiranje zapadu za samostalnost.
Ma nemoj, nije valjda da misliš na one pračke što smo u rusacima preko Grepka donosili? Ili misliš na one što su nam četonje poklonili?zateznistub wrote:Neko te je kvalitetno slagao!BarbaDue wrote:Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Kolikoli je samo takvih tura bilo... po' 101. je to radilo..dudlov wrote:
Sad me ovo podsjeti na dvojicu kolega koji su u Sarajevu izganjali nesposobnost za vojsku. Nakon toga, natovarili ruksake cigarama i duhanom,te pravac za Goražde, šverc komerc. Uglavnom, obojica su dobro odrapili vojne službe u Goraždu, te kad se ukazala prilika, nogatrans prema Sarajevu.
Nemoj to tako zanemarivati, zrtva je to velika bila, rodjo Hasan se u grobu okrece sto bi se reklo.BarbaDue wrote: Ma nemoj, nije valjda da misliš na one pračke što smo u rusacima preko Grepka donosili? Ili misliš na one što su nam četonje poklonili?
Lihopapkari,amebe,i beskičmenjaci,opis koji pristaje onima koji su se "snašli"...cyprus wrote:Ima, a to su upravo ovi koje prkno opisa...SmokingMan wrote:U ratu nema pobjednika....Kinesko prkno wrote:Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
trcicu trceci wrote:koliko energije, treba ovo usmjeriti na izgradjivanje puteva, javno ciscenje okolisa, ukratko radne akcije... steta, a da vas se ne iskoristi![]()
![]()
samo pitanje za ove dijasporce, hocete li i vi doci da radite ili su vas tamo stranci iskarali pa sad ko biva da malo ovamo ratujete preko internet zice![]()
![]()
energije ima, ova zemlja bi bas mogla da se izgradi, pa bujrum u tom smijeru razmisljajte, udarajte u zemlju maljevima, samo deri
Svi koji su ratovali su rat finansirali izuzetom robom iz skladišta velikih državnih preduzeća. Nema više takvih firmi. Nema više ni rezervi tolikih, tj. ako i ima sve su privatne i sve su direktno ili indirektno vlasništvo nekog od političara. Ne gube se nikom milioni tek tako...hornet wrote:Kakve bolan robne rezerve i gluposti. Sta su druga i treca strana imale od toga pa su opet ratovale. Za rat je potrebna samo mrznja i iskra koja ce sve to zapaliti i ode sve. Kod nas te mržnje ima i više nego dovoljno, nažalost.DaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada
nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.
za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...
idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Jasta ce, gazda Hans placa dobro, plata na vrijeme, sto nebi malo slobodnog vremena potrosili na planiranje rata u kojem ce drugi ginuti.trcicu trceci wrote:koliko energije, treba ovo usmjeriti na izgradjivanje puteva, javno ciscenje okolisa, ukratko radne akcije... steta, a da vas se ne iskoristi![]()
![]()
samo pitanje za ove dijasporce, hocete li i vi doci da radite ili su vas tamo stranci iskarali pa sad ko biva da malo ovamo ratujete preko internet zice![]()
![]()
energije ima, ova zemlja bi bas mogla da se izgradi, pa bujrum u tom smijeru razmisljajte, udarajte u zemlju maljevima, samo deri
Rat nije bio zbog par drkadžija, nego bolesnog projekta ostvarivanja Velike Srbije. Ponosan sam što sam, zajedno sa ostalima, stao na put toj fašističkoj ideji. Posao imam. Obrtnik sam i radim k'o konj. Kupujem domaće proizvode...colt wrote:Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rataDržava wrote:Nisam pobjegao '92, ne bih pobjegao ni sada...
Istina, bolujem od PTSP-a, teške depresije, imam dijabetes... sve u 42-oj godini.
Nije mi žao.
Vrijedilo je...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i zbog par drkadžija
Država wrote:
Rat nije bio zbog par drkadžija, nego bolesnog projekta ostvarivanja Velike Srbije. Ponosan sam što sam, zajedno sa ostalima, stao na put toj fašističkoj ideji. Posao imam. Obrtnik sam i radim k'o konj. Kupujem domaće proizvode...
Borim se i danas za svoju zemlju na svaki mogući način. Djecu učim da puno rade i da budu poštene (imam dvije kćerke).
Itekako je vrijedilo. Ako sam ja nekada morao učiti gradivo koje glasi: 'Milan čita knjigu, a Mehmed ore zemlju...', moja djeca ne moraju.
Smrt fašizmu...
PatriotaTZ wrote:Evo ja sam npr iz Tuzle, sutra da srbi naprave neku oružanu pobunu mi Tuzlaci realno nemamo gdje.....desno nam je Srbija, sjeverno nam je Brčko koje bi vjerovatno palo pod srpske ruke, lijevo nam je Doboj, jedino bi se Tuzlaci koji bi htjeli napustiti državu probijali do Sarajeva i šta onda?
Vjerovatno bi par letova još funkcionisalo i pojedinci bi otišli, ali velika većina bi ostala i htjela ili ne morala bi učestvovati u ratu.........Znači bili bi primorani ne NAPADATI već ponovo BRANITI svoja ognjišta!