Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#126 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ima li išta bolje uz jutarnju kafu na balkonu slušati i gledati puškaranje u okolinu i detonaciju granata UHD rezoluciji. :oops:

Užas jebote.
BarbaDue

#127 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by BarbaDue »

zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.
radiša

#128 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by radiša »

SmokingMan wrote:
Kinesko prkno wrote:Ako zapuca,sve uloziti u cigare ,brasno i ulje.
Jedini nacin da se iz rata izadje kao pobjednik. :bih:
U ratu nema pobjednika....
Who say that?
A politicari?Onu su najveci pobjednici poslje rata.Svaki se izbori da mu djetetovo djete ima a da dupetom ne mrdne.Dok se jadan narod i dalje nakon istog kolje,mrzi...
Ima ima itekako.
zateznistub

#129 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:
zivco wrote:Zatvorila bi EU/Hrvatska granicu hermeticki prije nego bi se ljudi spakovali da se ispale. Taman im treba jos milion novih izbjeglica iz Bosne
Mnogi gradovi u BiH da su bili hermetički zatvoreni ostali bi u životu. U goražde nije pračka ušla u smislu pomoći u naoružanju a ostali smo živi. Ko god je dobio šansu da bježi dobio je po tintari.
Neko te je kvalitetno slagao!
cyprus

#130 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by cyprus »

SmokingMan wrote:
Ima, a to su upravo ovi koje prkno opisa...
dudlov

#131 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by dudlov »

zateznistub wrote:
BarbaDue wrote:
Sad me ovo podsjeti na dvojicu kolega koji su u Sarajevu izganjali nesposobnost za vojsku. Nakon toga, natovarili ruksake cigarama i duhanom,te pravac za Goražde, šverc komerc. Uglavnom, obojica su dobro odrapili vojne službe u Goraždu, te kad se ukazala prilika, nogatrans prema Sarajevu. :D
muzicar_iz_parka

#132 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by muzicar_iz_parka »

Jebeš rat, nikome dobra donio nije.
U trenutnom momentu i nekoj bližoj budućnosti koja se može predvidjeti, ne vjerujem da će doći do sukoba, nema niko kapacitet za pokrenut takvo nešto sada, Srbija je propala a bez njih neće ni Dodik bilo šta činiti na tome osim onoga šta radi godinama (bezvezno laprdanje zbog nedostatka ozbiljnih rezultata u ekonomiji).
Gojeni H

#133 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Gojeni H »

fortaleza wrote:
Gojeni H wrote:
fortaleza wrote:Bezobrazno jeste, ali samo zato jer narod ne može prihvatiti činjenicu da su zalud ratovali.

Ratovalo se zbog svjetskih i geostrateških interesa male manjine, ratni profiteri i drkadžije su samo nuspojava populacije. Isto tako čovjekov život nije bitan u globalnim okvirima, ljudi su samo sredstvo do konačnog cilja, a to je opstanak čitavog sustava ili "stvaranje" novog, odnosno demokracije u ovom slučaju. Dovoljno je da se ratno stanje dogovori da se pokrene i trenutno smo tomu svjedoci u svijetu bez obzira što narod to ne želi.
Ovo je tipicno drugacije vidjenje stvari covjeka koji pripada nebosnjackom narodu. Zato se i ne razumijemo.
Kada si meta za odstrel zbog svog imena, onda te zaboli cosak za geostrategijom. Razmisljas kao ranjena zvijer.
A o tome koliko smo mi bitni na svjetskoj pozornici sa teoreticarima zavjera, na nekoj drugoj temi nadam se...
Nisam spominjao subjektivni karakter rata niti osobne traume populacije. Pogledaj koje političke strukture opstaju kroz zadnjih 20 i nešto godina, potpuno ista politička oligarhija kojoj su se pridružili pojedini lokalni moćnici koji djeluju zajedno. Još nedavno je bila aktualna priča o 200 obitelji. Stanje bez lustracije koja se nikad nije dogodila na prostoru bivše Jugoslavije je na najbolji način zapečaćeno ratno stanje i podjela bivših saveznih republika u državne tvorevine s istim nacionaliziranim političkim strukturama. Rat je bio jedini način da stanje ostane nepromijenjeno po pitanju elita, a zapad se nije aktivirao povodom toga, štoviše pogodovalo je takvo krizno stanje.

E sad pitanje je li to krizno stanje ostalo podcijenjeno jer se možda nije planirao 5-godišnji ratni sukob i nisu se mogle pretpostaviti ovolike žrtve. Milošević je mislio da uz JNA i svu vojnu logistiku može za mjesec dana zauzeti i kontrolirati čitavo područje zapadnog Balkana, no nije računao na samoorganizaciju vojne policije u Hrvatskoj te napadanje vojarni i lobiranje zapadu za samostalnost.
Nema tu subjektivnog ili objektivnog karaktera.
Postoji cinjenica da jedan narod nema rezervne domovine, da se po istoj setaju dzelati i zlocinci, a da su nama nametnuti standardi koje isti oni koji su ih nametnuli, ne bi ni pogledali da im se desi ono sto se nama desilo.
Postoji jedna cinjenica, koju zanemaruju neprijatelji, BOSNJACI NISU NAROD IZ 1992. GODINE!

Kompletan narod je umoran od sukoba, varanje, institucionalizaovane pljacke i korupcije. Ali, ako neko zeli da prelije casu, mozda bi se iznenadio kakav bi odgovor bio.
U ovom trenutku sluge genocidne politike zatvaraju pripadnike mog naroda bez ikakvog realnog osnova, samo da bi se konsolidovalo srpstvo i da bi vozd ostao na vlasti.
Isto to srpstvo s vozdom im na celu ne vuku pouke ni iz cega pa ni iz traktorijade.
simonese

#134 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by simonese »

nije odigrana finalna utakmica
BarbaDue

#135 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:
BarbaDue wrote:
Ma nemoj, nije valjda da misliš na one pračke što smo u rusacima preko Grepka donosili? Ili misliš na one što su nam četonje poklonili?
zateznistub

#136 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

dudlov wrote:
Sad me ovo podsjeti na dvojicu kolega koji su u Sarajevu izganjali nesposobnost za vojsku. Nakon toga, natovarili ruksake cigarama i duhanom,te pravac za Goražde, šverc komerc. Uglavnom, obojica su dobro odrapili vojne službe u Goraždu, te kad se ukazala prilika, nogatrans prema Sarajevu. :D
Kolikoli je samo takvih tura bilo... po' 101. je to radilo..
dječak sa šibicama

#137 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by dječak sa šibicama »

BarbaDue wrote: Ma nemoj, nije valjda da misliš na one pračke što smo u rusacima preko Grepka donosili? Ili misliš na one što su nam četonje poklonili?
Nemoj to tako zanemarivati, zrtva je to velika bila, rodjo Hasan se u grobu okrece sto bi se reklo.
SmokingMan

#138 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by SmokingMan »

cyprus wrote:
SmokingMan wrote:
Ima, a to su upravo ovi koje prkno opisa...
Lihopapkari,amebe,i beskičmenjaci,opis koji pristaje onima koji su se "snašli"...
trcicu trceci

#139 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by trcicu trceci »

koliko energije, treba ovo usmjeriti na izgradjivanje puteva, javno ciscenje okolisa, ukratko radne akcije... steta, a da vas se ne iskoristi 8-) :izet:
samo pitanje za ove dijasporce, hocete li i vi doci da radite ili su vas tamo stranci iskarali pa sad ko biva da malo ovamo ratujete preko internet zice 8) :izet:

energije ima, ova zemlja bi bas mogla da se izgradi, pa bujrum u tom smijeru razmisljajte, udarajte u zemlju maljevima, samo deri
PatriotaTZ

#140 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by PatriotaTZ »

Pošto se zaključa tema slična ovoj......

Volio bih da znam kakva su razmišljanja u rs-u, kada bi im se postavila ista tema.....ubijedjen sam da bi kod njih bila obrnuta situacija, odnosno da je vjerovatno veci broj onih koji su spremni ratovati nego šmugnuti iz države. Možda griješim ali to je moje mišljenje.

ja bih da pitam ove što su spremno odgovorili da bi odmah bjezali u Njemačku, kako i na koji način bi pobjegli????

Evo ja sam npr iz Tuzle, sutra da srbi naprave neku oružanu pobunu mi Tuzlaci realno nemamo gdje.....desno nam je Srbija, sjeverno nam je Brčko koje bi vjerovatno palo pod srpske ruke, lijevo nam je Doboj, jedino bi se Tuzlaci koji bi htjeli napustiti državu probijali do Sarajeva i šta onda?
Vjerovatno bi par letova još funkcionisalo i pojedinci bi otišli, ali velika većina bi ostala i htjela ili ne morala bi učestvovati u ratu.........Znači bili bi primorani ne NAPADATI već ponovo BRANITI svoja ognjišta!

:bih:
DZONPI

#141 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by DZONPI »

Pa sama tema kaze sve a to je pa oni su uspjeli jer nakon 20 godina od rata se postavlja tema o ratu.dakle uspjeli su.
zateznistub

#142 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by zateznistub »

trcicu trceci wrote:koliko energije, treba ovo usmjeriti na izgradjivanje puteva, javno ciscenje okolisa, ukratko radne akcije... steta, a da vas se ne iskoristi 8-) :izet:
samo pitanje za ove dijasporce, hocete li i vi doci da radite ili su vas tamo stranci iskarali pa sad ko biva da malo ovamo ratujete preko internet zice 8) :izet:

energije ima, ova zemlja bi bas mogla da se izgradi, pa bujrum u tom smijeru razmisljajte, udarajte u zemlju maljevima, samo deri
:thumbup:
svaka ti ...... dala!
DaysleepeR

#143 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by DaysleepeR »

edit, pogrešan quote
Last edited by DaysleepeR on 09/05/2015 14:19, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#144 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by DaysleepeR »

hornet wrote:
DaysleepeR wrote:prva dijasporska brigada

nema para za ratovanja, niko. i ono oružja što se zakopalo je tako sitno da nema smisla uzimati za ozbiljno.

za rat treba ogromnih zaliha nafte, hrane, municije, i para. to se moglo 90-ih jer su bile robne rezerve Jugoslavije koje je Srbija uzurpirala da finansira rat. sada? svi goli ko pištolji, okolne države i entiteti u BiH preživljavaju na MMF kreditima koje ne mogu ni otplaćivati, ne mogu penzije da isplate, a rat bi finansirali... pitam se od čega zaista...

idite nešta zbarite, zguzite, manite se glupe priče
Kakve bolan robne rezerve i gluposti. Sta su druga i treca strana imale od toga pa su opet ratovale. Za rat je potrebna samo mrznja i iskra koja ce sve to zapaliti i ode sve. Kod nas te mržnje ima i više nego dovoljno, nažalost.
Svi koji su ratovali su rat finansirali izuzetom robom iz skladišta velikih državnih preduzeća. Nema više takvih firmi. Nema više ni rezervi tolikih, tj. ako i ima sve su privatne i sve su direktno ili indirektno vlasništvo nekog od političara. Ne gube se nikom milioni tek tako...

Malo ste mladi vi na forumu, malo neinformisani, nije vam zamjeriti, ne sjećate se tog perioda...
dječak sa šibicama

#145 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by dječak sa šibicama »

trcicu trceci wrote:koliko energije, treba ovo usmjeriti na izgradjivanje puteva, javno ciscenje okolisa, ukratko radne akcije... steta, a da vas se ne iskoristi 8-) :izet:

Jasta ce, gazda Hans placa dobro, plata na vrijeme, sto nebi malo slobodnog vremena potrosili na planiranje rata u kojem ce drugi ginuti.
emmir1

#146 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by emmir1 »

Ovi koji nameću rat su sigurni samo u jedno.

Da oni ni njihove porodice u njemu neće učestvovati
Država

#147 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Država »

colt wrote:
Država wrote:Nisam pobjegao '92, ne bih pobjegao ni sada...

Istina, bolujem od PTSP-a, teške depresije, imam dijabetes... sve u 42-oj godini.

Nije mi žao.

Vrijedilo je...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Još samo reci da nemas posla pa da upotpuniš spisak . . .Mislim da nije vrijedilo sve ovo fasovati zbog rata
i zbog par drkadžija
Rat nije bio zbog par drkadžija, nego bolesnog projekta ostvarivanja Velike Srbije. Ponosan sam što sam, zajedno sa ostalima, stao na put toj fašističkoj ideji. Posao imam. Obrtnik sam i radim k'o konj. Kupujem domaće proizvode...

Borim se i danas za svoju zemlju na svaki mogući način. Djecu učim da puno rade i da budu poštene (imam dvije kćerke).

Itekako je vrijedilo. Ako sam ja nekada morao učiti gradivo koje glasi: 'Milan čita knjigu, a Mehmed ore zemlju...', moja djeca ne moraju.

Smrt fašizmu...

m_l

#148 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by m_l »

@Država

:thumbup: :bih:
Gojeni H

#149 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by Gojeni H »

Država wrote:
Rat nije bio zbog par drkadžija, nego bolesnog projekta ostvarivanja Velike Srbije. Ponosan sam što sam, zajedno sa ostalima, stao na put toj fašističkoj ideji. Posao imam. Obrtnik sam i radim k'o konj. Kupujem domaće proizvode...

Borim se i danas za svoju zemlju na svaki mogući način. Djecu učim da puno rade i da budu poštene (imam dvije kćerke).

Itekako je vrijedilo. Ako sam ja nekada morao učiti gradivo koje glasi: 'Milan čita knjigu, a Mehmed ore zemlju...', moja djeca ne moraju.

Smrt fašizmu...

:thumbup:
Bojim se da ovo mnogi, ukljucujuci i bivse saborce, ne mogu da shvate.
lajkujMe

#150 Re: Samo da rata ne bude ili šta ako zapuca?

Post by lajkujMe »

PatriotaTZ wrote:Evo ja sam npr iz Tuzle, sutra da srbi naprave neku oružanu pobunu mi Tuzlaci realno nemamo gdje.....desno nam je Srbija, sjeverno nam je Brčko koje bi vjerovatno palo pod srpske ruke, lijevo nam je Doboj, jedino bi se Tuzlaci koji bi htjeli napustiti državu probijali do Sarajeva i šta onda?
Vjerovatno bi par letova još funkcionisalo i pojedinci bi otišli, ali velika većina bi ostala i htjela ili ne morala bi učestvovati u ratu.........Znači bili bi primorani ne NAPADATI već ponovo BRANITI svoja ognjišta!

Tebi izgleda nije jasno koliko je Tuzla naoruzana :D skoro svi tenkovi su stacionirani oko Tuzle, magacini oruzja i sta sve ne + masa naroda u i oko Tuzle s malo pameti Brcko, Doboj, Bijeljina sve bi to palo u vase ruke.
Post Reply