Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post Reply
AlfaKentaur

#126 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

Lokman wrote: Kao prvo nije se Dennis Gratz pokrstio nego se germanizirao, što nije jedno te isto,

ali je svakako poslao poruku šta misli o sistemu vrijednosti zbog kojeg smo najveća bijeda u Evropi, i globalni primjer socijalne nepravde.

Ono što je bitno jeste tvoja teza da se treba konfrontirati i inatiti "kršćanskoj" Evropi. Sa time se nikako ne slažem.
Da, on se germanizirao. I gle cuda... danasnji germani su krscani i cijeli svijet na njih gleda kao na krscane. Hoces li reci da Dennis nije bio svjestan te cinjenice kada je odlucio da se germanizira? Naravno da jeste, i upravo je zato uradio to sto je uradio. Promjenom imena i prezimena je postigao da se vise automatski ne poistovijecuje sa muslimanima i Bosnom, nego je htjeo da se po novom imenu i prezimenu automatski poistovijeti sa germanima koji su krscani. Smetalo mu na osnovu starog imena ako neko pomisli da je musliman, ali mu ne smeta sa novim imenom ako neko pomisli da je krscanin. U tom grmu lezi zec. Zato sam kazao da se on kulturoloski pokrstio. Na kraju krajeva zbog toga je i promijenio ime.

Da, time je poslao poruku da nije dobro da se identifikujes sa muslimanima i Bosnom, nego je bolje da se identifikujes sa krscanskom Europom. Bas onako kao sto su u proslom sistemu muslimani koji su htjeli da budu bliski partiji obavezno djeci davali srpko-hrvatska imena, jeli krmetinu itd... da bi pokazali svoj "kosmopolitizam" i sta misle o sistemu vrijednosti religije iz koje poticu. To je to. Ulizivacni mentalitet se stidi svoga i nazor pokusava da bude nesto drugo. Neko to pokusava tako sto jedne krmetinu, neko tako sto djeci da srpsko ime, a neko tako sto promijeni svoje vlastito ime i prezime kako bi se umilio anamo onima. Ja sam mislio da smo zavrsili sa takvim nacinom razmisljanja, ali na zalost pogrijesio sam. I danas imamo one koji odbacuju svoje i ulizuju se drugima radi karijere i napretka u zivotu.

Kada sam rekao da se treba inatiti krscanskoj Europi, nisam mislio da im trebamo psovati sve po spisku i pokazivati im srednji prst. Ono sto sam mislio je da toj Europi treba pokazati da covjek moze biti Europejac, obrazovan, progresivan, a u isto vrijeme ponosan musliman sa muslimanskim imenom. Nakon rata koji nam se desio, nakon sto nas je Europa izdala i ostavila da crknemo, i nakon sto smo se mi muslimani ponijeli najcivilizovanije od svih drugih naroda... imamo puno pravo da ponosno i uzdignute glave pogledamo Europu u oci i kazemo -Da, mi smo muslimani. Mi smo Europski autohtoni muslimani sa svojom kulturom i tradicijom zivljenja.

Ali Dennis to nije uradio, nego je uradio nesto suprotno. Svoj progresivizam i kosmopolitizam je pokazao tako sto je pogazio svoje, tako sto je rekao da se stidi svog imena koje asocira na muslimane i njegovu zemlju, i tako sto je promjenom imena odnosno uzimanjem krscanskog imena pljubio Europi straznjicu i poslao poruku -moje ne valja, vase valja.
AlfaKentaur

#127 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

Lokman wrote:
Da bi prihvatanjem germanskog sistema vrijednosti dobili bolje i prosperitetnije društvo u kojem bi svaki pojedinac imao bolju situaciju, to je sigurno. Ovde nije riječ o islamu.
Ako nije rijec o Islamu, zasto je odbacio ime koje asocira na Islam i muslimane a uzeo ime koje asocira na krscanstvo? Je li se mogao germanizovati i prihvatiti njihov sistem vrijednosti bez promjene imena? Da li to znaci da ako zelimo da zivimo dobro i ako zelimo da preuzmemo germanski sistem vrijednosti u tom slucaju nasa muslimanska imena nisu kompatibilna sa time i svi trebamo promijeniti svoja imena? A sta ako neko sutra kaze da promjena imena nije dovoljna, nego trebamo promijeniti i vjeru jer bi nam tako svima bilo lakse u krscanskoj Europi? Gdje je kraj tom prilagodjavanju i germaniziranju?
JohnnyS

#128 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Samo vjerski fanatici gledaju bilo koga kroz prizmu vjere, pa tako i germane gledaju kao kršćane. Normalni ljudi ne.
fosna2014

#129 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by fosna2014 »

AlfaKentaur wrote:
Lokman wrote: Kao prvo nije se Dennis Gratz pokrstio nego se germanizirao, što nije jedno te isto,

ali je svakako poslao poruku šta misli o sistemu vrijednosti zbog kojeg smo najveća bijeda u Evropi, i globalni primjer socijalne nepravde.

Ono što je bitno jeste tvoja teza da se treba konfrontirati i inatiti "kršćanskoj" Evropi. Sa time se nikako ne slažem.
Da, on se germanizirao. I gle cuda... danasnji germani su krscani i cijeli svijet na njih gleda kao na krscane. Hoces li reci da Dennis nije bio svjestan te cinjenice kada je odlucio da se germanizira? Naravno da jeste, i upravo je zato uradio to sto je uradio. Promjenom imena i prezimena je postigao da se vise automatski ne poistovijecuje sa muslimanima i Bosnom, nego je htjeo da se po novom imenu i prezimenu automatski poistovijeti sa germanima koji su krscani. Smetalo mu na osnovu starog imena ako neko pomisli da je musliman, ali mu ne smeta sa novim imenom ako neko pomisli da je krscanin. U tom grmu lezi zec. Zato sam kazao da se on kulturoloski pokrstio. Na kraju krajeva zbog toga je i promijenio ime.

Da, time je poslao poruku da nije dobro da se identifikujes sa muslimanima i Bosnom, nego je bolje da se identifikujes sa krscanskom Europom. Bas onako kao sto su u proslom sistemu muslimani koji su htjeli da budu bliski partiji obavezno djeci davali srpko-hrvatska imena, jeli krmetinu itd... da bi pokazali svoj "kosmopolitizam" i sta misle o sistemu vrijednosti religije iz koje poticu. To je to. Ulizivacni mentalitet se stidi svoga i nazor pokusava da bude nesto drugo. Neko to pokusava tako sto jedne krmetinu, neko tako sto djeci da srpsko ime, a neko tako sto promijeni svoje vlastito ime i prezime kako bi se umilio anamo onima. Ja sam mislio da smo zavrsili sa takvim nacinom razmisljanja, ali na zalost pogrijesio sam. I danas imamo one koji odbacuju svoje i ulizuju se drugima radi karijere i napretka u zivotu.

Kada sam rekao da se treba inatiti krscanskoj Europi, nisam mislio da im trebamo psovati sve po spisku i pokazivati im srednji prst. Ono sto sam mislio je da toj Europi treba pokazati da covjek moze biti Europejac, obrazovan, progresivan, a u isto vrijeme ponosan musliman sa muslimanskim imenom. Nakon rata koji nam se desio, nakon sto nas je Europa izdala i ostavila da crknemo, i nakon sto smo se mi muslimani ponijeli najcivilizovanije od svih drugih naroda... imamo puno pravo da ponosno i uzdignute glave pogledamo Europu u oci i kazemo -Da, mi smo muslimani. Mi smo Europski autohtoni muslimani sa svojom kulturom i tradicijom zivljenja.

Ali Dennis to nije uradio, nego je uradio nesto suprotno. Svoj progresivizam i kosmopolitizam je pokazao tako sto je pogazio svoje, tako sto je rekao da se stidi svog imena koje asocira na muslimane i njegovu zemlju, i tako sto je promjenom imena odnosno uzimanjem krscanskog imena pljubio Europi straznjicu i poslao poruku -moje ne valja, vase valja.
I danas ogromna većina mislimana u BiH jede krmetinu ili pije alkohol ili oboje. Sluša zapadnu muziku, mlado se seksaju, napušavaju, visoko se obrazuju izd. itd. itd. Kakve to veze ima sa Islamom? Pa većina naših visokih kadrova su ateisti, agnostici ili nekakvi "šta mi paše uzmi muslimani".

Da budem jasan, mi smo Evropejci koji imaju svoj tipični način življenja. Vjernici su velikom većinom starci koji su odgojeni tako. Toga više kod nas nema, i ako ima onda puno manje nesgo što to ti predstavljaš.
Drinski

#130 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Drinski »

JohnnyS wrote:Samo vjerski fanatici gledaju bilo koga kroz prizmu vjere, pa tako i germane gledaju kao kršćane. Normalni ljudi ne.
Pa jesmo li mi Bosnjaci htjeli da ubacimo u Ustav EU ono o kršćanskim korijenima Evrope?
AlfaKentaur

#131 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

fosna2014 wrote:
I danas ogromna većina mislimana u BiH jede krmetinu
Nije tacno. A ako jeste tacno to samo govori o stanju nase svijeti i (ne)postivanju nase vjere i kulture.
JohnnyS

#132 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Drinski wrote:
JohnnyS wrote:Samo vjerski fanatici gledaju bilo koga kroz prizmu vjere, pa tako i germane gledaju kao kršćane. Normalni ljudi ne.
Pa jesmo li mi Bosnjaci htjeli da ubacimo u Ustav EU ono o kršćanskim korijenima Evrope?

Pa suvremena Europa, zapravo EU je nastala između ostalog na kršćanskim korijenima, sigurno nije na budističkim. Iz prostog razloga jer je Crkva drmala kontinentom preko 1000 godina. Ako se već mora ubacivati to korijenje onda kršćanstvo i antičko naslijeđe ima najviše smisla. Druga je stvar što su te preambule obični nepotrebni kič. A jesu li germani inzistirali? Ne zaboravimo da germani nisu samo Austrijanci već da germana ima i drugih nacija...
AlfaKentaur

#133 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

A ignorantni ljudi zaobilaze cinjenice. Germani su krscani i to je cinjenica koju je Dennis odlicno znao prije nego sto je odlucio da se germanizuje. Upravo zbog te cinjenice je i odlucio da germanizuje. Nije slucajno odabrao bas to ime ime. Ja na nijemce gledam kao na ljude, ali je cinjenica da su germani krscani.
JohnnyS

#134 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Kad izađe popis vidjet ćemo da je više Nijemaca ateista nego Bošnjaka. Toliko o "činjenicama"
Drinski

#135 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Drinski »

JohnnyS wrote:
Drinski wrote:

Pa suvremena Europa, zapravo EU je nastala između ostalog na kršćanskim korijenima, sigurno nije na budističkim. Iz prostog razloga jer je Crkva drmala kontinentom preko 1000 godina. Ako se već mora ubacivati to korijenje onda kršćanstvo i antičko naslijeđe ima najviše smisla. Druga je stvar što su te preambule obični nepotrebni kič. A jesu li germani inzistirali? Ne zaboravimo da germani nisu samo Austrijanci već da germana ima i drugih nacija...
Prvo, nisu preambule kič, one su moj druze, za pisca teoretičara najvazniji dio Ustava, iz nje "izvire" ostatak Ustava, tu se ogleda suština ustavnih ciljeva i vrijednosti. Ima jos pravnika, pa neka ti objasne koji je smisao preambule Ustava.

Drugo, i sada kada znamo, da Bosnjaci, pa niti mi sa foruma, nisu trazili da se to piše, onda se postavlja pitanje: ko je vjerski fanatik a ko normalan, naravno po tvojim uzusima?
AlfaKentaur

#136 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

JohnnyS wrote:
Pa suvremena Europa, zapravo EU je nastala između ostalog na kršćanskim korijenima,
E, u tom grmu lezi zec. Krscanstvo i krst se smatraju dijelom sekularne Europe i nikome ne smeta sto se u tamosnjim drzavama stavljaju krstovi u skole, obdanista, banke, bolnice itd... Isto tako i ovdje kod nas, nikome ne smeta sto u KSC-u stoje kstovi na svim zidovima, sto skola ima vjersko ime, sto se na dan skole odrzi sveta misa itd... iako je ta skola sekularna, nevjerska, gradjanska, i kao takva ne bi trebala isticati vjerska obiljezja. Ali...

Krscanstvo i krst su prihvatljivi, dok je polumjesec potpuno neprihvatljiv i nikome ne bi ni na pamet palo da u nekoj gradjanskoj skoli stavi polumjesec u hodnik.

E to je ta filozofija Europe. Njima nije problem se oslanjati na krscanstvo i redati krscanska obiljezja u javne i drzavne institucije, ali zamisli kada bi neko htjeo da postavi neki Islamski simbol u nekoj instituciji, svima bi se kosa digla na glavi zbog toga. To je zato sto se krscanstvo i krst provlace kao nesto sekularno, dok se polumjesec smatra striktno vjerskim cemu nema mjesta u javnom sekularnom zivotu.
fosna2014

#137 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by fosna2014 »

AlfaKentaur wrote:
fosna2014 wrote:
I danas ogromna većina mislimana u BiH jede krmetinu
Nije tacno. A ako jeste tacno to samo govori o stanju nase svijeti i (ne)postivanju nase vjere i kulture.
Citiraj kako treba! Rekao sam jedno ili drugo ne da većina jede krmetinu. Molim lijepo. Ne smiješ zaboraviti da smo mi bili UVIJEK dio evropske kulture, a vjera nam je u srcu kao i nekom prosječnom kršćanskom evropejcu.

Mi smo sekularni muslimani, ako već pričamo o vjeri, i drastično se razlikujemo od muslimana bliskog Istoka, Azije, Afrike ma cijelog svijeta. Po čemu? Jer smo Evropejci. Hvala dragom Bogu.
JohnnyS

#138 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Drinski wrote:
Prvo, nisu preambule kič, one su moj druze, za pisca teoretičara najvazniji dio Ustava, iz nje "izvire" ostatak Ustava, tu se ogleda suština ustavnih ciljeva i vrijednosti. Ima jos pravnika, pa neka ti objasne koji je smisao preambule Ustava.

Drugo, i sada kada znamo, da Bosnjaci, pa niti mi sa foruma, nisu trazili da se to piše, onda se postavlja pitanje: ko je vjerski fanatik a ko normalan, naravno po tvojim uzusima?

Pa sigurrno nije ni taj nesretni Dennis Gratz tražio da to piše, tako da ne znam čemu tvoje inzistiranje na tom pitanju na temi o ovom čovjeku. Doduše, 4 su upisa na ovoj temi vezana uz sam uvodni upis, ostalo je orgijanje horde Balkanaca po privatnosti i pravu čovjeka da mu se ne sviđa ime i prezime.
AlfaKentaur

#139 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

fosna2014 wrote:Ne smiješ zaboraviti da smo mi bili UVIJEK dio evropske kulture, a vjera nam je u srcu kao i nekom prosječnom kršćanskom evropejcu.
Nije dovoljno da vjera bude samo u srcu, treba i praktikovati. Ne mozes reci ja sam musliman a rokati krmetinu i opijati se. Ako je to znak nase sekularnosti i europeizma, onda *ebes to. Nema od nas nista i mozda je bolje da se svi generalno pokrstimo i tako olaksamo sebi.

Ali ne slazem se ja sa tobom. Mi smo po mnogo cemu drugaciji od ostatka Europe. To se najbolje vidi kada odes tamo. Nasi mentaliteti su potpuno drugaciji. A to je itekako rezultat Islama koji je na nama ostavio otisak. Da, oblacimo se isto, slusamo istu muziku, itd... ali smo ipak drugaciji, i u tome nema nista lose.
fosna2014

#140 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by fosna2014 »

AlfaKentaur wrote:
JohnnyS wrote:
Pa suvremena Europa, zapravo EU je nastala između ostalog na kršćanskim korijenima,
E, u tom grmu lezi zec. Krscanstvo i krst se smatraju dijelom sekularne Europe i nikome ne smeta sto se u tamosnjim drzavama stavljaju krstovi u skole, obdanista, banke, bolnice itd... Isto tako i ovdje kod nas, nikome ne smeta sto u KSC-u stoje kstovi na svim zidovima, sto skola ima vjersko ime, sto se na dan skole odrzi sveta misa itd... iako je ta skola sekularna, nevjerska, gradjanska, i kao takva ne bi trebala isticati vjerska obiljezja. Ali...

Krscanstvo i krst su prihvatljivi, dok je polumjesec potpuno neprihvatljiv i nikome ne bi ni na pamet palo da u nekoj gradjanskoj skoli stavi polumjesec u hodnik.

E to je ta filozofija Europe. Njima nije problem se oslanjati na krscanstvo i redati krscanska obiljezja u javne i drzavne institucije, ali zamisli kada bi neko htjeo da postavi neki Islamski simbol u nekoj instituciji, svima bi se kosa digla na glavi zbog toga. To je zato sto se krscanstvo i krst provlace kao nesto sekularno, dok se polumjesec smatra striktno vjerskim cemu nema mjesta u javnom sekularnom zivotu.
Nisi dobro upoznat sa činjenicama u Evropi što se toga tiče. Pogledaj Francusku kako se tamo barata sa vjerama, svim vjerama! U velikom dijelu Njemačke se sve više zabranjuju vjerska obilježja na državnim ustanovama i to je proces koji ne ide od danas do sutra. Takav se trend primjećuje u svim državama Evrope i to će se i nastaviti. Ali to je druga tema.
AlfaKentaur

#141 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

JohnnyS wrote:ostalo je orgijanje horde Balkanaca po privatnosti i pravu čovjeka da mu se ne sviđa ime i prezime.
Da, ali neka nam ne bulazni o tome kako je promijenio ime jer se smatra umjetnikom. Neka bude iskren i prizna da je promijenio ime jer nece da bude identifikovan sa muslimanima i Bosnom nego bi rade da se identifikuje sa krscanima.
AlfaKentaur

#142 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

fosna2014 wrote:
Nisi dobro upoznat sa činjenicama u Evropi što se toga tiče. Pogledaj Francusku kako se tamo barata sa vjerama, svim vjerama! U velikom dijelu Njemačke se sve više zabranjuju vjerska obilježja na državnim ustanovama i to je proces koji ne ide od danas do sutra. Takav se trend primjećuje u svim državama Evrope i to će se i nastaviti. Ali to je druga tema.
U vecini drzava su vjerski simboli prihvatljivi u javnim ustanovama. Putovao sam puno i vidio sam svojim ocima. U Spaniji i Italiji ne mozes nigdje uci a da te ne doceka krst na zidu. U Njemackoj isto tako. Udjes u banku a na zidu krst. Kada je bizoc javne ustanove se obavezno ukrasavaju. Poljska isto tako. A ovdje kod nas, dole u jednom kantonu gdje su hrvati vecina, u kantonalnoj skupstini na zidu stoji Sisusovo raspece. U skoli KSC koja je sekularna i gradjanska krstovi su na svakom zidu.... A zamisli jarane da neko stavi polumjesec u kantonalnu skupstinu KS-a ili tamo u Bihacu, ili u neku osnovnu gradjansku skolu. Mozes li to zamisliti? Zasto krst nije suprotan sekularizmu a polumjesec jeste?
JohnnyS

#143 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

AlfaKentaur wrote:
JohnnyS wrote:ostalo je orgijanje horde Balkanaca po privatnosti i pravu čovjeka da mu se ne sviđa ime i prezime.
Da, ali neka nam ne bulazni o tome kako je promijenio ime jer se smatra umjetnikom. Neka bude iskren i prizna da je promijenio ime jer nece da bude identifikovan sa muslimanima i Bosnom nego bi rade da se identifikuje sa krscanima.

Jesi li znao da se John Wayne rodio pod imenom Marion Robert Morrison? Promijenio ga je da bi bilo pamtljivije. To umjetnici rade. Denisa ima Bošnjaka koji su k tome i muslimani ko u priči. S obzirom da nije promijenio ime u Felix ko onaj boksač kojeg nitko ne napada već u ime kojeg ima i među Bošnjacima, priča o pokrštavanju ne drži nikakvu vodu.
JohnnyS

#144 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

Aha, opet smo došli do KŠC-a, tog oruđa za pokrštavanje odbošnjačene mladeži Sarajeva, Tuzle i Zenice...
Drinski

#145 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by Drinski »

JohnnyS wrote:
Drinski wrote:

Pa sigurrno nije ni taj nesretni Dennis Gratz tražio da to piše, tako da ne znam čemu tvoje inzistiranje na tom pitanju na temi o ovom čovjeku. Doduše, 4 su upisa na ovoj temi vezana uz sam uvodni upis, ostalo je orgijanje horde Balkanaca po privatnosti i pravu čovjeka da mu se ne sviđa ime i prezime.
Slazem se, da se treba vratiti na temu.
AlfaKentaur

#146 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

JohnnyS wrote:
Jesi li znao da se John Wayne rodio pod imenom Marion Robert Morrison? Promijenio ga je da bi bilo pamtljivije. To umjetnici rade. Denisa ima Bošnjaka koji su k tome i muslimani ko u priči. S obzirom da nije promijenio ime u Felix ko onaj boksač kojeg nitko ne napada već u ime kojeg ima i među Bošnjacima, priča o pokrštavanju ne drži nikakvu vodu.
Sad se igras rijeci i pokusavas da izbjegnes sto je ocigledno. Dennis Gratz moze asocirati samo na jedno, a to je na germansko krscansko ime. I hajde da se ne lazemo, znamo da je to uradio jer nije htjeo da bude identifikovan kao musliman nego hoce da bude identifikovan kao krscanin. I neka, nema veze, ali neka to prizna i neka nam ne bulazni i omjetnosti. Ako je umjetnik sto se ne bavi time, sta ce u politici...
pedeset

#147 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by pedeset »

DENNISE MIJENJAJ IME PROVALILI SU TE. SAD SE MOŽEŠ NAZVATI RECIMO HASSAN, ahhahahahaahah
5 0 5

#148 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by 5 0 5 »

pratio sam ovu temu od pocetka i prestao sam kada se pocelo pricati o denisovom preimenovanju. otvorim sad 6. stranicu i ista prica dominira. (ne znam sta je izmedju). nisko i bijedno od svih koji su se uhvatili za tu slamku. :(
AlfaKentaur

#149 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by AlfaKentaur »

JohnnyS wrote:Aha, opet smo došli do KŠC-a, tog oruđa za pokrštavanje odbošnjačene mladeži Sarajeva, Tuzle i Zenice...
Ta skola je najbolji primjer onoga sto sam ranije govorio: krst je kompatibilan sa sekularizmom a polumjesec nije. Krst smije biti u sekularnoj, nevjerskoj, gradjanskoj, drzavnoj instituciji (skoli), ali polumjesec ne moze. Isto tako u skupstini HNK-a na zidu stoji Isusovo raspece, ali nikome ne pada na pamet da stavi polumjesec u nekom kantonu gdje su muslimani vecina. Itd... primjera je mnogo.
JohnnyS

#150 Re: Dennis Gratz odgovorio Demokratskoj Fronti

Post by JohnnyS »

AlfaKentaur wrote:
JohnnyS wrote:
Sad se igras rijeci i pokusavas da izbjegnes sto je ocigledno. Dennis Gratz moze asocirati samo na jedno, a to je na germansko krscansko ime. I hajde da se ne lazemo, znamo da je to uradio jer nije htjeo da bude identifikovan kao musliman nego hoce da bude identifikovan kao krscanin. I neka, nema veze, ali neka to prizna i neka nam ne bulazni i omjetnosti. Ako je umjetnik sto se ne bavi time, sta ce u politici...

Govoti u svoje ime. Ja nit gatam nit gledam u kašike pa da znam tko šta misli. Grijeh je...
Post Reply