EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
- walter kurtz
#126 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
- SaraFina
#127 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
_BataZiv_0809 wrote:A ja tebi odgovorno tvrdim da nema potrebe da me ubjedjujes u svoje nazore. Ne postoje dobri i losi momci, postoji samo interes. EU, Rusija, samo ih interes ovamo privlaci. Nema tu velike ralikeSaraFina wrote:
Ja ti odgovorno tvrdim da Rusi nisu dobri momci i saveznici sa šubarama iz partizanskih filmova, gdje redovito " naši partizani" i njihovi nadmudre glupe Švabe.
A ti kako zeliš..
Rusi su makar dobri momci su bili 1945, tu cemo se sloziti.
Bogami da ti iskreno kazem da one Švabe što su ostale iza berlinskog zida u Istočnoj Njemačkoj tvrde suprotno.
Ali eto uzmimo da ja imam iskrivljenu percepciju pod zapadnim utjecajem.
- Gojeni H
#128 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Ne znam da li je Natronka ekonomski motivisana investicija ... zaista, ne znam nista o tome.Stoner wrote:Natron uopšte nije ekonomski motivisana investicija.Gojeni H wrote:@stoner
Ostavi gudru, bavi se sportom, i malo izadji u prirodu ... upoznaj svoju domovinu da bi je vise volio.![]()
Evo ti jos jednog primjera visemilionskih ulaganja u bosansku privredu od strane investitora iz Turske. Natronka bila na dnu prije investiranja iz Turske.
http://www.natron-hayat.ba/
Gdje su ostale investicije? Pa radi se o dvadeset godina čovječe. U tom periodu je Austrija tri do četiri puta više investirala u BiH pa im se niko od vazala ne uvlači u dupe.
Znam da su Turci pokusali nesto sa onom fabrikom germe u Tuzli ali to nije sljakalo. Kako to nije bilo motivisano necim drugim vec samo Natronka? Pocinjes k'o Srbi ... buhuhaaa, eto Turaka.
Tacno je i da su Austrijanci investirali mnogo. Ne znam ko je vazal i ko se kome uvlaci u dupe.
Mene sto se tice, meni ne smetaju ni Turci ni Austrijanci ... cak sta vise, simpatisem i jedne i druge ... i Arape, Nijemce, Britance ... samo nek' se ulaze. Ja cu im za svoj narod donosit' vode kad ih oprzi sunce ljeti.
- Opetja033
#129 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Evo ga jos jedan teoreticar zavjera. Nego sta kaze David Icke po ovom pitanju? Da li EU stoji iza ovih opakih chemtrailsa?walter kurtz wrote:mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
-
Umalo popisivac
#130 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Sad mi vec izvrces rijeci. Rekao sam, Hitler je imao vise razuma od Staljina. Nigdje ja nisam rekao da je moralnije ovo ili ono. Citaj._BataZiv_0809 wrote:Cuj Hitler imao razuma? Da ne ubija svoje? Sta Jevreji u Njemackoj nisu bili Nijemci?Umalo popisivac wrote:
hitler je bar imao toliko razuma da ne ubija svoje. Staljin je s druge strane najvise ukopao upravo svojih sunarodnjaka. A sta su radili kad su usli u Berlin, od silovanja pa dalje je tema za sebe. Tad su bili upravo nuzno zlo, a kasnije samo zlo. Neka danasnje Rusije, protiteza je potrebna, al neka ih daleko od nas.
Znaci moralno je ispravnije ubijati tudji narod nego svoj? Jedni su usli u Berlin, drugi su bacali atomske bombe, ali eto, razlika, jebiga
- walter kurtz
#131 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
aj na topic sirija brani isilOpetja033 wrote:Evo ga jos jedan teoreticar zavjera. Nego sta kaze David Icke po ovom pitanju? Da li EU stoji iza ovih opakih chemtrailsa?walter kurtz wrote:mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
- dobar osjecaj
#132 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Joj svjeze sam citala stivo i gledala par filmova o masovnim silovanjima djevojcica/zena od 15-70 godina kad su Rusi upali u Berlin. Onako su bas bili dobrociniteljiSaraFina wrote:Bogami da ti iskreno kazem da one Švabe što su ostale iza berlinskog zida u Istočnoj Njemačkoj tvrde suprotno.
- agnostic_front
#133 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Hvalospjevke za Monsanto, i da što prije dođu kod naswalter kurtz wrote:mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
- Opetja033
#134 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Ja branim IS? Ti ne prestajes lagati dijete drago.walter kurtz wrote:aj na topic sirija brani isilOpetja033 wrote:Evo ga jos jedan teoreticar zavjera. Nego sta kaze David Icke po ovom pitanju? Da li EU stoji iza ovih opakih chemtrailsa?walter kurtz wrote:mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
Ima li chemtrailsa kod tebe? Kakvo je nebo? Hoce li Monsanto da nas potruje sviju? Jesu li se vladari svijeta zastekali vec u svoje bunkere a nas sirotinju ostavili da pocrkamo? Kakav si sa reptilima i David Ickeom?
- Opetja033
#135 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
agnostic_front wrote:Hvalospjevke za Monsanto, i da što prije dođu kod naswalter kurtz wrote:mislim da EU nema ništa osobno protiv BiH, ali ima protiv svih svojih građana vodi se profitom i interesima mega korporacija (Monsanto) te igrajući na kartu američkog onemoćalog starijeg brata mislim da ne nosi ništa dobro nikome
Amin!
-
Umalo popisivac
#136 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Za ovog ostrascenog turkofila.
jesi ti procitao da su Grci godinama falsificirali ekonomske pokazatelje? Ma mislim, zivo mi se jebe na kraju krajeva. A sta ti mislis, kod koga si sad ti zaduzen? Kakve veze EU ima s tim, tj. jesi li ti unutra ili nisi? Samo sto ako sad drmnes nece te uopce ni izvlaciti kako su Grke.
jesi ti procitao da su Grci godinama falsificirali ekonomske pokazatelje? Ma mislim, zivo mi se jebe na kraju krajeva. A sta ti mislis, kod koga si sad ti zaduzen? Kakve veze EU ima s tim, tj. jesi li ti unutra ili nisi? Samo sto ako sad drmnes nece te uopce ni izvlaciti kako su Grke.
Last edited by Umalo popisivac on 13/11/2014 10:40, edited 1 time in total.
- stakasa
#137 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Rudna bogatstva - koliko su rudnici u BiH isplativi? Prije rata je to tanko bilo, oko rudnika se je vrtio samo ko je morao i nije imao druge alternative. I koje rude postoje u Bosni? Sve ovo pitam jer ne znam. Interesuje me ima li u tome para._BataZiv_0809 wrote:Rudna bogatstva, rijecni potencijal, jeftina i obrazovana radna snaga, dobar geostrateski polozaj...Hocemo daljestakasa wrote: Kakve koristi EU ima od Bosne i Hercegovine?
Rijecni potencijala je iskoristen do maksimuma. Nazalost. Niko nije pitao kolike su cjene unistenja rjecnih tokova. A te struje nema toliko da bi se moglo izvozit mimo Hrvatske i Srbije. To je lokalno. EU nema nikakve koristi od toga. Ili tanke.
Radna snaga niti je obrazovana niti jeftina. Relativno obrazovana i relativno jeftina je bila u SRBiH. A ni tad nesto posebno.
Kakav geostrateski polozaj, za sta, sta ima u BiH a nema u nekoj drugoj zemlji. Geostrateski polozaj je dobar utoliko sto je blizu EU i oni ne zele probleme u svom komsiluku. Nista vise
- walter kurtz
#138 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
ne pratim Ickea niti vjerujem u chemtrailse ili reptile nemoj podmetatiOpetja033 wrote:
Ja branim IS? Ti ne prestajes lagati dijete drago.
Ima li chemtrailsa kod tebe? Kakvo je nebo? Hoce li Monsanto da nas potruje sviju? Jesu li se vladari svijeta zastekali vec u svoje bunkere a nas sirotinju ostavili da pocrkamo? Kakav si sa reptilima i David Ickeom?
- SaraFina
#139 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
dobar osjecaj wrote:Joj svjeze sam citala stivo i gledala par filmova o masovnim silovanjima djevojcica/zena od 15-70 godina kad su Rusi upali u Berlin. Onako su bas bili dobrociniteljiSaraFina wrote:Bogami da ti iskreno kazem da one Švabe što su ostale iza berlinskog zida u Istočnoj Njemačkoj tvrde suprotno.
Strašno nešto ..
Ja sam učila i kao što rekoh mozda imam iskrivljenu percepciju ali Rusi su se pokazali totalnim zivotinjama nad Nijemcima.
Razumijem da pobjednici pišu povijest ali neke stvari su stvarno za riganje nakon tog " oslobodjenja"
-
Umalo popisivac
#140 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
To da nas EU treba je najvece ubleha sto mozes cuti. Nasa bogatstva, nas novac, nasu pamet...stakasa wrote:Rudna bogatstva - koliko su rudnici u BiH isplativi? Prije rata je to tanko bilo, oko rudnika se je vrtio samo ko je morao i nije imao druge alternative. I koje rude postoje u Bosni? Sve ovo pitam jer ne znam. Interesuje me ima li u tome para._BataZiv_0809 wrote:Rudna bogatstva, rijecni potencijal, jeftina i obrazovana radna snaga, dobar geostrateski polozaj...Hocemo daljestakasa wrote: Kakve koristi EU ima od Bosne i Hercegovine?
Rijecni potencijala je iskoristen do maksimuma. Nazalost. Niko nije pitao kolike su cjene unistenja rjecnih tokova. A te struje nema toliko da bi se moglo izvozit mimo Hrvatske i Srbije. To je lokalno. EU nema nikakve koristi od toga. Ili tanke.
Radna snaga niti je obrazovana niti jeftina. Relativno obrazovana i relativno jeftina je bila u SRBiH. A ni tad nesto posebno.
Kakav geostrateski polozaj, za sta, sta ima u BiH a nema u nekoj drugoj zemlji. Geostrateski polozaj je dobar utoliko sto je blizu EU i oni ne zele probleme u svom komsiluku. Nista vise
Last edited by Umalo popisivac on 13/11/2014 10:42, edited 1 time in total.
- Stoner
#141 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Ja znam, jer mi je brat rođeni sa tim ljudima radio i domaćim i Turcima.Gojeni H wrote: Ne znam da li je Natronka ekonomski motivisana investicija ... zaista, ne znam nista o tome.
Znam da su Turci pokusali nesto sa onom fabrikom germe u Tuzli ali to nije sljakalo. Kako to nije bilo motivisano necim drugim vec samo Natronka? Pocinjes k'o Srbi ... buhuhaaa, eto Turaka.
Tacno je i da su Austrijanci investirali mnogo. Ne znam ko je vazal i ko se kome uvlaci u dupe.
Mene sto se tice, meni ne smetaju ni Turci ni Austrijanci ... cak sta vise, simpatisem i jedne i druge ... i Arape, Nijemce, Britance ... samo nek' se ulaze. Ja cu im za svoj narod donosit' vode kad ih oprzi sunce ljeti.
Turci prave poseban fond iz kojeg se novci kasnije usmjeravaju u BiH, Albaniju, Makedoniju itd. To nema veze ni sa ekonomijom, ni biznisom već isključivo sa politikom.
Ne smetaju ni meni turske investicije sve dok su samo investicije. To je razlika između njih i Austrijanaca. Istu stvar rade Rusi u RS-u i to nema nikakve veze sa ekonomskom politikom ni međunarodnom trgovinom, eh kome je to "neka samo investiraju" blago se njemu....
- Gojeni H
#142 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Isto kao sto ce tvrditi i Poljaci i stanovnici baltickih zemalja.SaraFina wrote:_BataZiv_0809 wrote:
A ja tebi odgovorno tvrdim da nema potrebe da me ubjedjujes u svoje nazore. Ne postoje dobri i losi momci, postoji samo interes. EU, Rusija, samo ih interes ovamo privlaci. Nema tu velike ralike
Bogami da ti iskreno kazem da one Švabe što su ostale iza berlinskog zida u Istočnoj Njemačkoj tvrde suprotno.
-
Umalo popisivac
#143 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Aha.NisamJaOnJE wrote:Nemas pojma o cemu pricas. Ako neznas nista napraviti i nemozes konkurirati sa Njemackom ili Francuskom onda te ovi muzu dok te ne uniste. A onda te samo koriste kao robu. Zato Njemacka nece ni u ludilu da udje Turska u EU ali ce vrlo rado primiti Bugarsku ili Rumuniju koji znaju ribace cetke kupovati. Na taj nacin osiguravaju svoje trziste. To se upravo Amerikancima ne svidja. Zato su rekli:"Stop" Njemackoj na balkanu. Moze do ovdje ali ne dalje.Umalo popisivac wrote:Za ovog ostrascenog turkofila.![]()
- SaraFina
#144 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Stoner wrote:Ja znam, jer mi je brat rođeni sa tim ljudima radio i domaćim i Turcima.Gojeni H wrote: Ne znam da li je Natronka ekonomski motivisana investicija ... zaista, ne znam nista o tome.
Turci prave poseban fond iz kojeg se novci kasnije usmjeravaju u BiH, Albaniju, Makedoniju itd. To nema veze ni sa ekonomijom, ni biznisom već isključivo sa politikom.
Ne smetaju ni meni turske investicije sve dok su samo investicije. To je razlika između njih i Austrijanaca. Istu stvar rade Rusi u RS-u i to nema nikakve veze sa ekonomskom politikom ni međunarodnom trgovinom, eh kome je to "neka samo investiraju" blago se njemu....
Je, to pokušavam i ja reći ..
Postanemo poligon za potkusurivanje Turske i Rusije.
Ako je to cilj.. Onda jbg, loš je.
- stakasa
#145 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Kako su rekli stop Njemackoj na Balkanu a primljene Hrvatska, Bugarska i Rumuniija? Bugarska je srce Balkana. Hrvatska je po normama klasicni Balkan i ex - Yu drzavaNisamJaOnJE wrote:Nemas pojma o cemu pricas. Ako neznas nista napraviti i nemozes konkurirati sa Njemackom ili Francuskom onda te ovi muzu dok te ne uniste. A onda te samo koriste kao robu. Zato Njemacka nece ni u ludilu da udje Turska u EU ali ce vrlo rado primiti Bugarsku ili Rumuniju koji znaju ribace cetke kupovati. Na taj nacin osiguravaju svoje trziste. To se upravo Amerikancima ne svidja. Zato su rekli:"Stop" Njemackoj na balkanu. Moze do ovdje ali ne dalje.Umalo popisivac wrote:Za ovog ostrascenog turkofila.![]()
-
Umalo popisivac
#146 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Gojeni H wrote:Isto kao sto ce tvrditi i Poljaci i stanovnici baltickih zemalja.SaraFina wrote:_BataZiv_0809 wrote:
A ja tebi odgovorno tvrdim da nema potrebe da me ubjedjujes u svoje nazore. Ne postoje dobri i losi momci, postoji samo interes. EU, Rusija, samo ih interes ovamo privlaci. Nema tu velike ralike

Mladi poljski umjetnik protuzakonito je u Gdanjsku na sjeveru Poljske postavio kip koji prikazuje sovjetskog vojnika kako siluje trudnicu, čime je razbjesnio službenu Moskvu. Kip u prirodnoj veličini bio je postavljen, bez dozvole, noću na nedjelju blizu spomenika posvećenog Crvenoj armiji koja je protjerala Nijemce iz grada 1945., no policija ga je uklonila za nekoliko sati.
"Duboko sam šokiran ovakvim ispadom studenta Likovne akademije iz Gdanjska koji je svojom pseudoumjetnošću uvrijedio više od 600.000 sovjetskih vojnika palih za slobodu i neovisnost Poljske", napisao je Aleksandar Aleksejev, ruski veleposlanik u Varšavi na službenoj mrežnoj stranici.
Ocijenio je da je kip "vulgaran" i "otvoreno svetogrđe" te izrazio nadu da će poljske vlasti "primjereno reagirati".
Državno odvjetništvo u Gdanjsku treba do četvrtka odlučiti hoće li zbog "poticanja rasne i nacionalne mržnje" kazneno goniti autora, studenta Likovne akademije u Gdanjsku.
Student Jerzy Bogdan Szumczyk je za privatnu televiziju TVN24 rekao da je svojim djelom prosvjedovao protiv spomenika Crvenoj armiji iz doba komunizma, koji prikazuje bivši sovjetski tenk T-34. Spomenici Crvenoj armiji redovito potiču polemike u Poljskoj kojoj ta vojska simbolizira ne samo oslobođenje od nacizma već i polustoljetnu ovisnost o Moskvi tijekom koje su brojni Poljaci izgubili život.
U Gdanjsku je stanje složenije jer je bio njemački grad prije i tijekom rata i zvao se Danzig. Povjesničari navode da su krajem rata sovjetski vojnici ondje počinili masovna silovanja, ali službenih statistika nema. Žrtve su bile Njemice i deportirane poljske i ruske radnice silovane kad su sovjetski vojnici oslobodili grad.
"Spomenik predstavlja drastičan prizor silovanja. Posvetio sam ga ženama kojih tragedija često prolazi u tišini", rekao je autor za TVN24.
http://--- no links ---/vijesti/svijet/100 ... ml?print=1
Last edited by Umalo popisivac on 13/11/2014 10:49, edited 2 times in total.
-
Umalo popisivac
#147 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
A uci ce i CG, Albanija a i Srbija. Ma pusti ga, nek decko masta.stakasa wrote:Kako su rekli stop Njemackoj na Balkanu a primljene Hrvatska, Bugarska i Rumuniija? Bugarska je srce Balkana. Hrvatska je po normama klasicni Balkan i ex - Yu drzavaNisamJaOnJE wrote:Nemas pojma o cemu pricas. Ako neznas nista napraviti i nemozes konkurirati sa Njemackom ili Francuskom onda te ovi muzu dok te ne uniste. A onda te samo koriste kao robu. Zato Njemacka nece ni u ludilu da udje Turska u EU ali ce vrlo rado primiti Bugarsku ili Rumuniju koji znaju ribace cetke kupovati. Na taj nacin osiguravaju svoje trziste. To se upravo Amerikancima ne svidja. Zato su rekli:"Stop" Njemackoj na balkanu. Moze do ovdje ali ne dalje.Umalo popisivac wrote:Za ovog ostrascenog turkofila.![]()
- SaraFina
#148 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Gojeni H wrote:Isto kao sto ce tvrditi i Poljaci i stanovnici baltickih zemalja.SaraFina wrote:_BataZiv_0809 wrote:
Pa činjenica da je ta isocna Njemačka bila svojevremeno zatvor.
Slazeš se valjda? Ljudi su zivjeli ispod ljudskog dostojanstva.
Neke normalne stvari poput Cole su bili pusti snovi.
Ljudi koji su djeca bili u to doba prije ujedinjenja Njemačke i njihovi roditelji i sad mogu svjedočiti o tome.
A bake i djedovi o odnosu Rusa prema domaćem njemačkom stanovništvu ..
JugA kakva god bila, bila je pojam za zemlje pod ruskom čizmom.
- Gojeni H
#149 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Izvini, ali ovo uzimam sa dozom sumnje, jer si malo prije govorio "Često znaju napraviti investiciju od par desetina hiljada KM kao npr. ribnjak, školica, stoka i slično tome." ... pa, truba. A, onda ispade da si ti ustvari znao za visemilionsku investiciju u nasu ekonomiju od strane truskih investitora (Natronka).Stoner wrote:Ja znam, jer mi je brat rođeni sa tim ljudima radio i domaćim i Turcima.Gojeni H wrote: Ne znam da li je Natronka ekonomski motivisana investicija ... zaista, ne znam nista o tome.
DakleM ili si niSrb, turkofob, kombinacija ... ili lazov. Ako imas drugacije objasnjenje, reci.
Naravno da Turci imaju svoje interese kao i svaka druga zemlja, ali ispade da se sprema da osvoji Balkan. KudaM, ko bi je pustio? A, EU bi prekonogila i cekala da Turska dodje na vrata? Pa i Turci znaju da su mali, ne trebamo im mi jos nabijati kompleks.
-
Umalo popisivac
#150 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
NisamJaOnJE wrote: Ovo sto je ostalo ne zele da udje u EU. Jer time nebi imali svoj teritorij u evropi. BiH, Albanija, Kosovo i Makedonija imaju Americku lojalnost i lagano mogu i pod Tursku lokalnu upravu pod Amercikim pokroviteljstvom. I to se upravo desava. Ako bi Ameri dali jos i ovo zadnje parce evrope; za 30 godina nebi imali niakkvog uticaja u Evropi. Morali bi moliti EU parlament za sitnicu. Ovako imaju na Kosovu vojnu bazu; imaju BiH, makedoniju i Albaniju.
Ma sta ti brljavis. Pa Albanija je potpisala sporazum s EU o pridruzivanju, kao i ostale zemlje Balkana (sem BiH, zbog presude Finci) a Makedoniju koce Grci zbog imena Makedonija.