Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post Reply
klmnopq

#126 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

dječak sa šibicama wrote: Sta je doticni uradio u svom mandatu, bilo bi zanimljivo nabrojati. Po stavkama, to, to i to.
Komšićev izbor se ovdje navodi kao direktna šteta protiv Hrvata u BiH. Čime konkretno je Komšić oštetio bilo kojeg građanina BiH, pa samim tim i Hrvata?

Licemjerno je spominjati Selvera da bi se diskreditovao Komšić, a ne spominjati logore, etničko čišćenje, uništavanje velikih provrednih sistema za rad vlastitog bogaćenja, kao i veliku sistematsku pljačku iz radionice istih političkih krugova koji Komšića pokušavaju obilježiti kao problem.

Da li su ljudi koji se svojim komentarima ponašaju kao klasični poslušnici nacional-šovinističkih partija, svjesni da zapravo svojim svrstavanjem na takvu stranu zapravo najviše diskredituju sami sebe i u intelektualnom i u moralnom smislu?
dječak sa šibicama

#127 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dječak sa šibicama »

klmnopq wrote:Da li su ljudi koji se svojim komentarima ponašaju kao klasični poslušnici nacional-šovinističkih partija, svjesni da zapravo svojim svrstavanjem na takvu stranu zapravo najviše diskredituju sami sebe i u intelektualnom i u moralnom smislu?
Ne znam, to trebas pitati sprecu, leklerka i ostale soviniste na temi.

Naravno, ako si sposoban vidjeti balvan u svom oku, kao sto vidis trn u tudjem.
dječak sa šibicama

#128 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

jasko_ba wrote:
dječak sa šibicama wrote:Uostalom, koliko je prica o "Raguzu kao jedinom normalnom kandidatu" glupa, prozirna i licemjerna, govori i cinjenica da je koliko jucer Suljagic bio sunce koje se radja, covjek koji se bori za prava Bosnjaka u RS, na ranu ga priviti, 1. mart, to avatari, to podrska, to :bih:
Danas je odjednom Raguz jedini normalan kandidat.
Koji licemjeri jebote.
Da, glupane jedan, imaju Suljagic, Hadziomerovic i Raguz, ja izabrao da glasam za Raguza, Sta je tu tesko shvatiti, bolesni i napaceni nacionalisticki idioti?
Ko tebe spominje, ko si ti?

Uvrede necu prijavljivati, jer nece biti sankcionirane ionako. Bile bi, da ti odgovorim istom mjerom.
jasko_ba

#129 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by jasko_ba »

Kao sto rekoh gore covjece, nebitan si totalno. Ostaje ti zivot po forumima, tu ste najjaci misevi.
spreca

#130 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

dječak sa šibicama wrote:
klmnopq wrote:Da li su ljudi koji se svojim komentarima ponašaju kao klasični poslušnici nacional-šovinističkih partija, svjesni da zapravo svojim svrstavanjem na takvu stranu zapravo najviše diskredituju sami sebe i u intelektualnom i u moralnom smislu?

op opppppppp :lol: .....djecak kad prdis nemoj prinosti sibicu opasno je :mrgreen:
dječak sa šibicama

#131 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

a ionako ce Covic pobijediti :oops: :lol:
spreca

#132 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

dječak sa šibicama wrote:a ionako ce Covic pobijediti :oops: :lol:
dok je nas "sovinista" nece :mrgreen:
dudlov

#133 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dudlov »

a šta ako raguž, nakon izbora, promjeni priču. nekad je pričao jedno, sad drugo, a sutra? ja ne glasam, tako da sa strane gledajući, pogled je širi.
dječak sa šibicama

#134 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

dudlov wrote:a šta ako raguž, nakon izbora, promjeni priču. nekad je pričao jedno, sad drugo, a sutra? ja ne glasam, tako da sa strane gledajući, pogled je širi.
To bi bilo najjace :lol: ono, "zahvalio bi se svojim glasacima, Hrvaticama i Hrvatima, zivjela Hrvatska Republika Herceg Bosna!" :oops: :lol: :lol:
spreca

#135 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by spreca »

dudlov wrote:a šta ako raguž, nakon izbora, promjeni priču. nekad je pričao jedno, sad drugo, a sutra? ja ne glasam, tako da sa strane gledajući, pogled je širi.
nema veze......njemu mozemo halaliti :lol:
dudlov

#136 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dudlov »

To bi bilo najjace :lol: ono, "zahvalio bi se svojim glasacima, Hrvaticama i Hrvatima, zivjela Hrvatska Republika Herceg Bosna!" :oops: :lol: :lol:
Ma dobro, neće on ići toliko daleko, ali da će biti kao komšić, u to debelo sumnjam.
dječak sa šibicama

#137 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Sto da ne, pa vec joj je klicao, bio visoki funkcioner Herceg Bosne.

Vuk dlaku mijenja, cud nikada :oops:
dudlov

#138 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dudlov »

Komšić je bio borac armije bih i to dokazani, a ovaj, pojma nemam o njemu. Najjači je moj punac (to je jedini hrvat za kojeg znam da je glasao za komšića), reko za koga? Kaže on, za komšića. A zašto? Zato što je bio borac, a ostali lopovi i podrumaši od mene glasa nikad dobiti neće
klmnopq

#139 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Stoner wrote: Ne radi se ovdje o nacionalističkoj logici već o ignorisanju činjenica i relanosti. Ignorisanju BH trializma,
Šta je po tebi BH trializam? Podjela unutar koje bi trebalo nametati fašističke norme? Postoji li neki član zakona na koji se konkretno pozivaš? .... ili je riječ samo o ideji u kojoj bi BH društvo trebalo dalje da se razvija na temelju ideologija koje su nezamislive u bilo kojoj drugoj normalnoj i razvijenoj državi?
Stoner wrote: ignorisanju nacionalnog identiteta
nacionalni identitet najiše ugrožavaju ksenofobne politike koje na priči o nacionalnom samo vješto maskiraju svoj populizam od kojeg samo oni imaju koristi
Stoner wrote: i nametanje na silu nekog drugog.
Problem HDZ-a i jeste upravo u tome što je Komšić alternativa jednoj bolesnoj ideji. Osim toga, na predsjedničkim izboprima ne bira se "predstavnik Bošnjaka, Hrvata i Srba" nego "predstavnik iz reda Bošnjaka, Hrvata i Srba".
Stoner wrote: Da bi se glasalo u BiH po principu " Svi smo mi gradžani" i " Svi smo mi Bosanci i Hercegovci" onda se prvo treba postati građanin i Bosanac i Hercegovac. Sada to nismo.
Izbori su sobodni, i svaki građanin ima pravo da u skladu sa svojim uvjerenjem bira onoga za koga misli da će ga najbolje predstavljati. Je l' to više nismo ni slobodni, i je l' nam se to uskraćuje slobodan izbor?
Stoner wrote: To da li neko vidi u Komšiću svog predstavnika zavisi samo od njegove ciljne grupe i retorike. Neko je vidio svog predstavnika i u Vojislavu Šešelju.
Rekao bih da su Vojislavu Šešelju punoi sličniji oni koji osporavaju Komšićev izbor, a koji su temeljitije od dotičnog očistili teritorije koje su vojno kontrolisali, koji su otvarali logore i sl. Osim toga, Vojisčav Šešelj kojeg spominješ je primjer kako bi trebao da završi svako onaj ko (samo iz drugačije nacional-šoinističke prespektive) dijeli iste ideje. Ima ih dosta osim Šešelja koji bi se mogli nabrojati, kao ona strana koja osporava jedan poptpuno drugačiji način razmišljanja, ali hvala ti što si spomenuo barem njega.
Stoner wrote: Isto tako neko sutra može pozivati na etničko čišćenje Hrvata i još biti izabran za hrvatskog predstavnika. :-)
Pozivanje na etničko čišćenje bilo koga je protivno svim domaćim i međunarodnim zakonima. Oni koji pozivaju na etničko čišćenje, najčešće pokušavaju stvoriti animozitet prema onom drugom i drugačijem. Mislim da je ideja da neko kao Bosšnjak ima povjerenja u nekoga ko je Hrvat i obratno, ideja koja razbija taj ksenofobni mentalitet koji domaći nacionalisti pokušavaju da nametnu svom stadu.
Stoner wrote: Ako je tebi to normalno, onda ti ne znaš šta je država, šta konstitutivnost,demokratija, sloboda itd.
Mislim da sam vrlo jasan u svojim stavovima šta je za mene normalno, a šta nenormalno. I nemoj me molim te ti učiti demokratiji, a svojim stavovima demokratski izbor problematiziraš samo zato jer nije izabran HDZ-ov Hrvat. Nemoj me učiti ni tome šta je država, sloboda i slično, jer ono što ti promovišeš je nešto što se nadam da je daleko iza nas.
dječak sa šibicama

#140 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

dudlov wrote:Komšić je bio borac armije bih i to dokazani, a ovaj, pojma nemam o njemu. Najjači je moj punac (to je jedini hrvat za kojeg znam da je glasao za komšića), reko za koga? Kaže on, za komšića. A zašto? Zato što je bio borac, a ostali lopovi i podrumaši od mene glasa nikad dobiti neće
Posteno, punac ima stav, svaka cast.

Vjerovatno je danas razocaran Komsicem, ali politicar koji ne razocara glasace, nije politicar vec... covjek.
dudlov

#141 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by dudlov »

dudlov wrote:Komšić je bio borac armije bih i to dokazani, a ovaj, pojma nemam o njemu. Najjači je moj punac (to je jedini hrvat za kojeg znam da je glasao za komšića), reko za koga? Kaže on, za komšića. A zašto? Zato što je bio borac, a ostali lopovi i podrumaši od mene glasa nikad dobiti neće
Posteno, punac ima stav, svaka cast.

Vjerovatno je danas razocaran Komsicem, ali politicar koji ne razocara glasace, nije politicar vec... covjek.
Ma nije, napisah bitno je da je borac, a ostalo je za punca nebitno. Valjda što je i on odgulio skoro 4 godine po linijama, u sarajevu i oko sarajeva
klmnopq

#142 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Zaobiđi analizu moje sposobnosti, i posveti se balvanima u svom oku.

Ako imaš nešto konkretno u mom stavu, prokomentariši...ako nemaš ništa takvo, nemoj barem na moje komentare odgovarati praznim pričama o trunkama i balvanima iza kojih ne stoji niti jedan principijelan stav zbog koje bi priča pila vode.

Još mi niko nije naveo neki konkretan Komšićev optez kojim je oštetio bilo kojeg Hrvata ili bilo koga drugog.
klmnopq

#143 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Mala digresija... Znam jako puno Srba koji su glasali za Karadžića. Veliki broj Nijemaca je glasao za Hitlera. Ta vsta poređenja nije potvrda bilo kakvog ispravnog ili pogrešnog izbora.
Arsene Wenger

#144 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Arsene Wenger »

Ma Raguž je gospodin, al nema šanse da pobijedi staru lopindu Čovića. Nije se taj još dovoljno nakrao da bi sjahao. Bošnjaci će pak glasati za svog "lopova godine".
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#145 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by sabina1 »

dječak sa šibicama wrote:Ja rekoh SDP Platforma, u sklopu koje (politike) je i Komsic bio aparatcik.

Sta je doticni uradio u svom mandatu, bilo bi zanimljivo nabrojati. Po stavkama, to, to i to.

Osim sto je kao nacelnik Novog Sarajeva, sredio Selveru dvije lokacije za Robot :oops: ali to nema veze sa predsjednikovanjem.

E jest, rekao je ćetnicima "dobicete po repu". To jest, ne sporim.

U zvijezde ga se zakivalo, a rezultati su mu nikakvi, mizerni, nula. Osim sto je ko priguzna muha pratio Bakira gdje god ovaj makne, cisto da ispadne kako 2/3 predsjednistva provoci "probosansku politiku".

Sad je Komsic zaboravljena prica, slijedi laprdanje o modernom, naprednom, uspjesnom Raguzu.

De ba, prestanite lagati sami sebe, ako vec namjeravate lagati druge.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Renovirao je šalter salu u općini Novo Sarajevo.
Sve u skladu s kapacitetom... :-D
animals

#146 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by animals »

tvsabina wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja rekoh SDP Platforma, u sklopu koje (politike) je i Komsic bio aparatcik.

Sta je doticni uradio u svom mandatu, bilo bi zanimljivo nabrojati. Po stavkama, to, to i to.

Osim sto je kao nacelnik Novog Sarajeva, sredio Selveru dvije lokacije za Robot :oops: ali to nema veze sa predsjednikovanjem.

E jest, rekao je ćetnicima "dobicete po repu". To jest, ne sporim.

U zvijezde ga se zakivalo, a rezultati su mu nikakvi, mizerni, nula. Osim sto je ko priguzna muha pratio Bakira gdje god ovaj makne, cisto da ispadne kako 2/3 predsjednistva provoci "probosansku politiku".

Sad je Komsic zaboravljena prica, slijedi laprdanje o modernom, naprednom, uspjesnom Raguzu.

De ba, prestanite lagati sami sebe, ako vec namjeravate lagati druge.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Renovirao je šalter salu u općini Novo Sarajevo.
Sve u skladu s kapacitetom... :-D

Komsic je kao politicar nula..nikad nista od njega..kakvo veze ima sto je ratovao sa politikom..
lajkujMe

#147 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by lajkujMe »

Ja glasam za Raguza cisto iz razloga sto iz Bosnjackog kora imam onaj osjecaj da ce se debelo najesti budzeta.

Tu imas od psihopata, mafijasa, marioneta, ubica. Ni jedan da valja.

Za Raguza imam nekakvo pozitivno misljenje iako ce i on krasti ali nekako imam taj osjecaj da ce nam biti malo bolje s njim nego s ovim ostalim o kojim imam utisak da ce nam biti gore.

Da ne govorim sto Covica ne mogu rado bi da izgubi na izborima.

A sto se tice Komsica on je cisti popularista. Nista ne radi a opet se cini ko da radi nesto. Nije u zizi javnosti da je krao pa je to kao pozitiva.

Jedino hvale od njega ima to sto je jedini se suprodstavio dodiku i velikosrpskoj masineriji to jeste ne suti ko ostali.
klmnopq

#148 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

animals wrote: Komsic je kao politicar nula..nikad nista od njega..kakvo veze ima sto je ratovao sa politikom..
Nije poenta u Komšići (da budemo iskreni do kraja i Čović je nula od političara, ali je vrlo vješt u bogaćenju na račun nacionalizma koji raspiruje) nego u jednom nenacionalnom načinu razmišljanja, koje ne odgovara domaćim nacionalistima koji će nastaviti da truju narod sve dok od te priče budu mogli i dalje dobro da žive oni i par njima bliskih obitelji/familija.

Uostalom svakom narodu je vrlo jasno da je u bivšoj državi bilo zabranjeno trovati društvo nacional-šovinističkom pričom, ali su se zato društvo u cjelini i privreda razvijali. Čoviću su usta puna hrvatstva (jer sa tom pričom računa da će dobiti glasove), a u velikoj mjeri zahvaljujući njemu i stranci kojoj predsjedava ti isti Hrvati nisu nikad bili više obespravljeni, gladni, nezaposleni itd
Stoner

#149 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Stoner »

klmnopq wrote: Mislim da sam vrlo jasan u svojim stavovima šta je za mene normalno, a šta nenormalno. I nemoj me molim te ti učiti demokratiji, a svojim stavovima demokratski izbor problematiziraš samo zato jer nije izabran HDZ-ov Hrvat. Nemoj me učiti ni tome šta je država, sloboda i slično, jer ono što ti promovišeš je nešto što se nadam da je daleko iza nas.
Ne da mi se odgovarati na čitav post jer si ga previše rasparčao i otvorio puno drugih pitanja.

Radi se o tome da ti koristiš samo i samo moralne argumente koje upakuješ u građansku demagogiju.
Sve druge političke opcije, svjetonazore etiketiraš kao nacionalističke, fašističke, ksenofobne itd.

Jedan konstitutivan narod se preglasava. Samo budala ne može pretpostaviti kakve će biti političke i sociološke posljedice takve politike.
klmnopq

#150 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by klmnopq »

Stoner wrote:
klmnopq wrote: Mislim da sam vrlo jasan u svojim stavovima šta je za mene normalno, a šta nenormalno. I nemoj me molim te ti učiti demokratiji, a svojim stavovima demokratski izbor problematiziraš samo zato jer nije izabran HDZ-ov Hrvat. Nemoj me učiti ni tome šta je država, sloboda i slično, jer ono što ti promovišeš je nešto što se nadam da je daleko iza nas.
Ne da mi se odgovarati na čitav post jer si ga previše rasparčao i otvorio puno drugih pitanja.

Radi se o tome da ti koristiš samo i samo moralne argumente koje upakuješ u građansku demagogiju.
Sve druge političke opcije, svjetonazore etiketiraš kao nacionalističke, fašističke, ksenofobne itd.

Jedan konstitutivan narod se preglasava. Samo budala ne može pretpostaviti kakve će biti političke i sociološke posljedice takve politike.

Morao sam da "rasparčam" jer si puno toga napisao, i osjećao sam potrebu da napišem svoj komentar.

Da, taj konstitutivni narod je toliko obespravljen izborom Komšića da njegovi predstavici i dalje bez ikakvih smetnji kradu od tog istog naroda :-) Nisu problem brojna preduzeća koja su upropastili i opljačkali, problem je što je Komšić izabran na poziciju na kojoj se ne pita nizašta :-)

Još uvijek mi niko nije rekao kojim je to svojim potezom kao člana predsjedništva Komšić oštetio bilo kojeg pripadnika bilo kojeg naroda, pa eto i Hrvata npr?

Pod krinkom pirče o Komšiću, ovdje se pokušava podvaliti nacionalistički način razmišljanja koji je stvarni karcinom za ovu državu.

Kako to da Bošnjaci i Hrvati nemaju ništa protiv Bogića Bogićevića iako je kao Srbin pokazao više hrabrosti i principijelnosti nego mnogi Bošnjaci i Hrvati :-)

Kakva bi USA bila država ako crnci ne bi smjeli glasati za bijelce i obratno? :-) Fašistička...ista onakva kakva želi BiH da se napravi nametanjem teze da Bošnjak ne smije glasati za Srbina, Hrvat za Bošnjaka i sl :-)

p.s. ja ništa ne upakujem. jedino što se pokušava upakovati je to da ova država ima perspektive samo ako budemo razmišljali onako kako nam naši nacionalisti tajkuni kažu, iako od kako su oni došli, narod i njihova djeca sve gore i gore žive
Post Reply