hizo ramidovic wrote:dalje wrote:hizo ramidovic wrote:
ovdje govorimo o sluzbenim nazivima i zatiranju i negiranju imena cijele jedne nacije kroz institucije sistema.
procitaj malo bolje i pazljivije tu materiju, da se ne provaljujes bezze, osobito izjasnjavanje na popisima do 1910.g.
Ok. Eto sad ti više niko ne negira.
A što se onda stidiš što si Bošnjak? Što se ljutiš kad ti Dodo jezik nazove bošnjačkim? Što sve oko sebe nazivaš bosanskim a kao Bošnjak si? Ne možeš slomiti jezik, nisi navikao, neprirodno ti, sramota te, ne voliš naziv Bošnjak...? U čemu je danas veliki Bošnjače problem?
ne kontam, ko se stidi, cega me je sramota? gdje sam ja to naveo, mozes li mi citirati?
lijepo ti napisah da naziv jezika nikad nije ni bio bosnjacki vec bosanski.
izgleda, jaro, da si ti dobro prolup'o...
Ako je Bosanski to je onda jezik Bosanaca. Što pričaš tuđim jezikom?
Aj dobro i Amerikanci pričaju Engleskim, to da ti progledam kroz prste..
Al Amerikanci imaju amreričku pitu... imaš li ti bošnjačku pitu? Englezi imaju engleski vrt... imaš li ti bošnjački vrt? Imaš li ti išta bošnjačko? Nemaš, sve ti je bosansko, od lonca preko konja do kukuruza.
Ako nemaš ništa bošnjačko, ili čak ljutiš se kad ti neko nešto nazove bošnjačkim, prostom logikom dolazimo do zaključka da ti ili ne možeš slomiti jezik ili nisi navikao ili ti je neprirodno ili te sramota ili ne voliš naziv Bošnjak...? Neki problem tu ima jer ostali narodi s ponosom ističu svoj naziv i sve što stignu nazivaju po sebi.