Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
friskyoreo

#126 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by friskyoreo »

I mene najvise nervira kad me zaustavi u 2 ujutru i pita gdje sam bio i onda sljedece pitanje, gdje idem. :-)
homega

#127 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by homega »

friskyoreo wrote:I mene najvise nervira kad me zaustavi u 2 ujutru i pita gdje sam bio i onda sljedece pitanje, gdje idem. :-)

@mirzet, ima li policajac pravo na ova pitanja - ima li vozač obavezu na odgovore na ova pitanja?
mirzet87sa

#128 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

imas potrebu svaki napisani post preformulirati u pitanje i mene pitati? Sta si se navadio..
Da ne bude da sam bezobrazan, svako ima pravo svakoga pitati sta hoce na tebi je hoces li odgovoriti ili neces.. :D
friskyoreo

#129 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by friskyoreo »

mirzet87sa wrote:imas potrebu svaki napisani post preformulirati u pitanje i mene pitati? Sta si se navadio..
Da ne bude da sam bezobrazan, svako ima pravo svakoga pitati sta hoce na tebi je hoces li odgovoriti ili neces.. :D
Sto izbrisa onaj dio o intimnim odnosima :izet: :izet: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
mirzet87sa

#130 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

friskyoreo wrote:
mirzet87sa wrote:imas potrebu svaki napisani post preformulirati u pitanje i mene pitati? Sta si se navadio..
Sto izbrisa onaj dio o intimnim odnosima :izet: :izet: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
???
aha tek i ja sad primjetim da fali dio 'jel te jebo mirzet' neko od administracije je edit, ja ne :)
bach

#131 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by bach »

Zašto mene uvijek, uvijek pitaju

Gdje radim?

Ima li plate kod mene u firmi?

Imam li kredita u banKi?

Od čijih sam Bachova, onih olovskih, goraždanskih ili vogošćanskih?
friskyoreo

#132 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by friskyoreo »

mirzet87sa wrote:
friskyoreo wrote:
???
aha tek i ja sad primjetim da fali dio 'jel te jebo mirzet' neko od administracije je edit, ja ne :)
hahahah mora da su oni, a bas je bilo cool :D
mirzet87sa

#133 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

friskyoreo wrote: hahahah mora da su oni, a bas je bilo cool :D
Nisam ni ja odma skontao o cemu je rijec dok nisam procitao svoj post opet, sjetih se sta sam pisao pa vidim da fali.. :D Ma ne mozes, navadio se lik na mene k'o da ja drzim mup ks-a
homega

#134 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by homega »

mirzet87sa wrote:
friskyoreo wrote: hahahah mora da su oni, a bas je bilo cool :D
Nisam ni ja odma skontao o cemu je rijec dok nisam procitao svoj post opet, sjetih se sta sam pisao pa vidim da fali.. :D Ma ne mozes, navadio se lik na mene k'o da ja drzim mup ks-a
Nije se na tebe navadio lik, već si ti na ovoj temi "najpametniji", na svako pitanje odgovaraš onako momački, pun znanja i elokvencije, pa pomislih da znaš i pitanje o pravu i obavezi policije da građane ispituju za privatne stvari... Uostalom, diplomirani kriminalist si, zar ne, obrazovan, naučen.

Pročitao sam tvoj mangupski odgovor i prijavio ga moderatorima, neko je brisao taj dio rečenice o jebanju. Nisam htio reagirati, ali ako nastaviš vrijeđati, odskakutaćeš u svoj primitivizam na isti način na koji si i šljegao među ljude.
mirzet87sa

#135 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

homega wrote:
Nije se na tebe navadio lik, već si ti na ovoj temi "najpametniji", na svako pitanje odgovaraš onako momački, pun znanja i elokvencije, pa pomislih da znaš i pitanje o pravu i obavezi policije da građane ispituju za privatne stvari... Uostalom, diplomirani kriminalist si, zar ne, obrazovan, naučen.

Pročitao sam tvoj mangupski odgovor i prijavio ga moderatorima, neko je brisao taj dio rečenice o jebanju. Nisam htio reagirati, ali ako nastaviš vrijeđati, odskakutaćeš u svoj primitivizam na isti način na koji si i šljegao među ljude.
Moze mi se
pe es, dipl.ing masinstva Fala lepo
i da, ne bih da sljegnem s vama ljudim.. :lol:
eluna

#136 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by eluna »

mirzet87sa wrote:
eluna wrote:
potrajat će malo da išćeprkam te akte, ali ću se eto potrudim

ne zbog tvog izvinjenja - ne znači mi ono ništa ..... ali je lijepo imati argument u ruci, zlu ne trebalo ......pa se javim
Nece potrajati malo, nego dugo jako dugo! Patrolni nalog izdaje rukovodilac smjene/jedinice koji sluzi za evidentiranje radne pozicije policajca na odredjenoj lokaciji! On ti nije duzan pokazati isti, a ti ukoliko sumnjas u njegovu poziciju imas pravo prijaviti.
Duzan ti pokazati nije! Jednom za sva vremena to sebi utubi u glavu
ako su mijenjali propise znači da su degradili zakone koji su važili prije, tokom, i neposredno nakon rata - i to je moguće, ali eto, ipak ću se začačkam, sad me baš zanima šta propisi kažu :meza:
mirzet87sa

#137 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

eluna wrote:
ako su mijenjali propise znači da su degradili zakone koji su važili prije, tokom, i neposredno nakon rata - i to je moguće, ali eto, ipak ću se začačkam, sad me baš zanima šta propisi kažu :meza:
Rat je, moja ti, bio prije 20god.. :D Ne budi tvrdoglava, citaj sta ti pisem ;p
uglavnomja

#138 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by uglavnomja »

ne mrem bilivit sta ljudi ovdje pisu :roll:

radni nalog ... hos rodni list, vjencani list, mjesto prebavilista, svjedocanstvo iz osnovne, srednje, ugovor o radu i 3 zadnje platne liste ...

ako ti se ne svidja drot ili ako nesto sumnjas - imas sud, unutrasnju kontrolu, disciplinsku, kako li se zove u mupu ... znacku sa imenom mora imati, dosta je da ga prijavis. koji si ti hepek da on tebi pokazuje nalog?

a i ta budalastina sa cekanjem 10 minuta za alkotest :D

taman dovoljno da ti alkohol udje u krv :izet: i tek je onda jebada.

a ne kontam ni sluzbeno prevozno sredstvo kao obavezno na licu mjesta. napr. hvata drot padobrance u ferhadiji ili u saracima, koji ce mu qrac auto tamo?

inace, ja kao prilicno fin vozac, odavno, ne placam kazne i ne zaustavljaju me. prije je bilo svega, divljanja preko 3 trake, ono zeleni val, pune linije, preticanja :roll: srecom samo sa mandatnim :D

ali, realno, mislim da su me vile pronosale, ne zbog policije i vozacke, nego zbog moguceg gubitka svog i tudjih zivota :run:
uglavnomja

#139 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by uglavnomja »

i hebo ovu demokratiju, pascad imaju veca prava od ljudi, pijani kreteni za volanom misle da imaju pravo hebati drota ... a drot ima pravo da bude decertificiran ako se ponasa u skladu sa opisom svog radnom mjesta ... :roll:

lijepa titina milicija, nije bilo pametnjakovica za volanom, znalo se sta je milicajac :D i sta je VLAST! a vlast je hebena da se bodes sa njom, imas cca 127% sansi da ces ti nahebati :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#140 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:ne mrem bilivit sta ljudi ovdje pisu :roll:

radni nalog ... hos rodni list, vjencani list, mjesto prebavilista, svjedocanstvo iz osnovne, srednje, ugovor o radu i 3 zadnje platne liste ...

ako ti se ne svidja drot ili ako nesto sumnjas - imas sud, unutrasnju kontrolu, disciplinsku, kako li se zove u mupu ... znacku sa imenom mora imati, dosta je da ga prijavis. koji si ti hepek da on tebi pokazuje nalog?

a i ta budalastina sa cekanjem 10 minuta za alkotest :D

taman dovoljno da ti alkohol udje u krv :izet: i tek je onda jebada.

a ne kontam ni sluzbeno prevozno sredstvo kao obavezno na licu mjesta. napr. hvata drot padobrance u ferhadiji ili u saracima, koji ce mu qrac auto tamo?

inace, ja kao prilicno fin vozac, odavno, ne placam kazne i ne zaustavljaju me. prije je bilo svega, divljanja preko 3 trake, ono zeleni val, pune linije, preticanja :roll: srecom samo sa mandatnim :D

ali, realno, mislim da su me vile pronosale, ne zbog policije i vozacke, nego zbog moguceg gubitka svog i tudjih zivota :run:
Netacno.

Alkotest mjeri kolicinu alkoholnih isparavanja u dahu testirane osobe, a ne u krvi. Zato se puse, mislim logicno :zoka:

Evo zanimljivog teksta, koji me je i ponukao da napisem onaj upit:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/inde ... 47198.aspx

Evo najzanimljivijih dijelova:

Za početak, priča da možete biti kažnjeni ako ste jeli Griotte je (ipak) samo priča. Naime, iako je neposredno nakon što je pojeo dvije Griotte naš ispitanik "napuhao" čak 2,83 promila, samo petnaest minuta nakon toga Dräger je pokazao 0,0 promila. Budući da policija, nakon što vas zaustavi, ima obavezu pitati jeste li konzumirali bilo kakav alkohol u zadnjih petnaest minuta, te pričekati petnaest minuta ako jeste, nema nikakve šanse da budete kažnjeni ako ste konzumirali samo Griotte.

Nadalje, vrijeme je ključan faktor u mjerenju razine alkohola uređajem Dräger, jer izmjerene vrijednosti drastično padaju kako prolazi vrijeme. Uređaj se može "prevariti" mijenjanjem sadržaja para u ustima i plućima, bilo to žvakama, hranom ili ispijanjem bezalkoholnih napitaka.

Sljedeći put kad u novinama pročitate da je, primjerice, nekom nesavjesnom vozaču izmjereno preko 2 promila, to jednostavno može značiti da je čovjek popio nekoliko piva ili pokoju "žesticu", sjeo u auto i bio zaustavljen. Postoji tu i druga strana, sasvim je realna situacija da netko tko vozi mrtav-pijan (recimo da je popio deset juice-votki), ali je prije vožnje pričekao pola sata i pojeo nešto, "napuše" manje od 0,5 promila.
uglavnomja

#141 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by uglavnomja »

oj bato

jedan alkotester marke drager ili kako li vec i 3 covjeka i jedan dan pijenja i jedenja ... :roll: i to novinari nekog portala ... ono strucno i naucno dokazano :-)

kao prvo nisu svi ljudi isti, nemaju isto kila, isti metabolizam i istu (ne)toleranciju prema alkoholu.

_BataZiv_0809 wrote:Alkotest mjeri kolicinu alkoholnih isparavanja u dahu testirane osobe, a ne u krvi. Zato se puse, mislim logicno :zoka:

"Razina alkohola u krvi mjeri se, dakle alkometrom. Sam postupak mjerenja zove se alkotest. Provjerava se koncentracija alkohola u izdahnutom zraku uz pomoć alkometra. Funkcionira na način kombinacije oksidacije putem kemijskih reakcija te fotometrije."

ili ova definicija

Alkotest (alko[hol] + test) je provjeravanje (mjerenje) prisutnosti (koncentracije) alkohola u izdahnutome zraku s pomoću posebne priručne naprave.
Postoje klasični, digitalni i elektronički alkotestovi. Također mjerenje se može obaviti i medicinskim postupkom.

Temelji se na redukciji kalijeva dikromata u prisutnosti alkohola u trovalentni kromov spoj, koji se pojavljuje kao zeleni sloj. Na istoj se reakciji temelji i određivanje alkohola u krvi. Alkotestom prometna policija utvrđuje je li sudionik u prometu, najčešće vozač vozila, bio pod djelovanjem alkohola.

Prvi alkotest izumio je Robert Borkenstein godine 1954. Radi na principu kemijske oksidacije i fotometrije."

mislim, nisi pijan zato sto ti smrdi iz usta nego zato sto ti je alkohol dosao do mozga :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#142 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by _BataZiv_0809 »

uglavnomja wrote:oj bato

jedan alkotester marke drager ili kako li vec i 3 covjeka i jedan dan pijenja i jedenja ... :roll: i to novinari nekog portala ... ono strucno i naucno dokazano :-)

kao prvo nisu svi ljudi isti, nemaju isto kila, isti metabolizam i istu (ne)toleranciju prema alkoholu.

_BataZiv_0809 wrote:Alkotest mjeri kolicinu alkoholnih isparavanja u dahu testirane osobe, a ne u krvi. Zato se puse, mislim logicno :zoka:

"Razina alkohola u krvi mjeri se, dakle alkometrom. Sam postupak mjerenja zove se alkotest. Provjerava se koncentracija alkohola u izdahnutom zraku uz pomoć alkometra. Funkcionira na način kombinacije oksidacije putem kemijskih reakcija te fotometrije."

ili ova definicija

Alkotest (alko[hol] + test) je provjeravanje (mjerenje) prisutnosti (koncentracije) alkohola u izdahnutome zraku s pomoću posebne priručne naprave.
Postoje klasični, digitalni i elektronički alkotestovi. Također mjerenje se može obaviti i medicinskim postupkom.

Temelji se na redukciji kalijeva dikromata u prisutnosti alkohola u trovalentni kromov spoj, koji se pojavljuje kao zeleni sloj. Na istoj se reakciji temelji i određivanje alkohola u krvi. Alkotestom prometna policija utvrđuje je li sudionik u prometu, najčešće vozač vozila, bio pod djelovanjem alkohola.

Prvi alkotest izumio je Robert Borkenstein godine 1954. Radi na principu kemijske oksidacije i fotometrije."

mislim, nisi pijan zato sto ti smrdi iz usta nego zato sto ti je alkohol dosao do mozga :D
Regovao sam na tvoju tvrdnju da je gore sto odmice vrijeme. To je netacno.

Tekst je zanimljiv, ne mora znaciti da je primjenjiv na svakoga, ali na neke prosjecne sigurno jeste.

Zbog toga sam na temi pisao ponukan upravo ovim tekstom na Indexu. I primijetio sam da dosta vode, hrana i malo cekanja mogu znaciti razliku izmedju naloga i pustanja bez posljedica :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#143 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by Slo Burner »

daj neki trik, sta pojesti ili popiti prije testiranja
eluna

#144 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by eluna »

mirzet87sa wrote:
eluna wrote:
Rat je, moja ti, bio prije 20god.. :D Ne budi tvrdoglava, citaj sta ti pisem ;p
prika, nisam vjerovala ni svom ocu rođenom, pa ne vidim zašto bih tebi ....... provjerit ću, ako nisam u pravu tako ću i da napišem, ali ću da napišem i ako jesam u pravu

šta ti oko toga smeta??

a za ovo boldirano - čitam nije frka, ali nije tvoja sveto pismo - ili barem meni nije, prema tome ne kostriješi se uzalud
uglavnomja

#145 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by uglavnomja »

hebo vas tito, nema trika :D neJma!

ne vozi ako si pio, ne pij ako ces voziti ... sta je tu problem :roll:

"Sav uneseni alkohol podleže vrlo složenim hemijskim procesima razgradnje u čovekovom organizmu. Razgrađuje se kroz niz lančanih hemijskih reakcija, gde se stvara niz međuprodukata koji se odmah dalje razgrađuju. Na kraju se alkohol razloži na svoje krajnje produkte: ugljen-dioksid i vodu, koji se iz organizma eliminišu putem izdahnutog vazduha, znoja, stolice i mokraće. Najkasnije posle 24 časa, što u mnogome, razume se, zavisi i od količine unesenog alkohola, sav alkohol biva eliminisan iz organizma. Manje količine bivaju izlučene već mnogo ranije.

Izvesna mala količina alkohola se ne razgradi, nego se izluči kao takva, tj. u vidu alkohola. Zato se alkoholisanom (ili mamurnom) oseća zadah alkohola iz usta i nosa. On zapravo dolazi iz pluća i ide preko izdahnutog vazduha. Zato je velika zabluda da se alkohol može «maskirati» uzimanjem paprenih bombona, belog luka i drugih materija jakog mirisa i arome. To doduše može da prevari njuh drugih ljudi iz okoline, ali ne može da prevari aparate za detekciju alkohola (alkotest), jer oni nisu hemijski osetljivi na bilo koje mirise, nego baš na sam alkohol.

Alkohol se eliminiše i s urinom, pa se koncentracija u krvi može oceniti na temelju njegove koncentracije u urinu.

Male količine alkohola mogu biti izlučene i u znoju.

Razgrađuje se oko 90% ukupne količine alkohola, a samo oko 10% alkohola se izlučuje nepromenjeno kroz pluća i s urinom.

Alkohol, koji se nalazi u organizmu, razgrađuje jetra. Jetra relativno polako razgrađuje alkohol, pa ako se popije veća količina alkohola, nerazgrađeni alkohol dolazi u krvotok i izaziva simptome alkoholne intoksikacije. Količina enzima u jetri dovoljna je da se u jetri oksidira 8-9g alkohola na sat. Prema tome, brzina razgradnje alkohola sledi regularni tok od 8-9g na sat, što odgovara prosečno 0,1%o koncentracije alkohola u krvi na sat. Još nerazgrađen alkohol dotle struji u krvotoku kroz organizam, dok ga jetra ne razgradi.

Koncentracija alkohola u krvi se izražava u promilima, tj. koncentracija alkohola izražena u cm3 na 1000 cm3 krvi.

Koliko promila alkohola ima u krvi, isto toliko ima i u izdahnutom vazduhu. Zbog toga se može meriti kod vozača nivo alkohola u izdahnutom vazduhu."
uglavnomja

#146 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by uglavnomja »

i da se nadovezem na prethodni tekst, ai komentar.

alkohol ne udara u glavu cekicem, osim ako nisi eksirao 2 dece spirita. treba mu vremena. znaci ako popijes ekstra veliki dupli konjak, recimo, i odmah sjednes u auto i vozis 15 minuta do kuce - nisi ijan, nije ti alkohol usao u krv, samo malo bazdis :D . e, a ako u takvom stanju kazes drotu da saceka 15 minuta, pa te zdrma u glavu i u alkometar :D tu si nahebao. u tom slucaju bombone ili zvake mogu malo pomoci, dok alkohol nije usao u organizam. poslije nista ne pomaze.

oooooooooooo, sad se sjetih jednog jarana, neko mu rekao ako pojedes bijeli luk, nista se ne osjeti :D pa je heroj pojeo citavu glavicu kad ga je drot zaustavio (imao u autu za svaki slucaj), pa opet napuhao koliko je imao :D a smrdio na bijeli luk 7 dana :skoljka:

fino pise, jetra izbacuje iz organizma 8 necega na sat (nisam hemicar), a ti si recimo popio 50 necega, znaci tih ostalih 42 paradiraju, vrte se u krug, udaraju u mozak, i tek poslije 4-5-6 sati ... pocinues se trijezniti. ali daleko od toga da si trijezan, samo je proces trijeznjenja poceo.

dalje, ona budalastina sa pelinkovcem, vinom i pivom :roll: nidje veze.

vrsta pica je nebitna. bitan je % alkohola.
mirzet87sa

#147 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by mirzet87sa »

eluna wrote:
prika, nisam vjerovala ni svom ocu rođenom, pa ne vidim zašto bih tebi ....... provjerit ću, ako nisam u pravu tako ću i da napišem, ali ću da napišem i ako jesam u pravu

šta ti oko toga smeta??

a za ovo boldirano - čitam nije frka, ali nije tvoja sveto pismo - ili barem meni nije, prema tome ne kostriješi se uzalud
Kao prvo, ja ti prika nisam. Kao drugo, tvoj otac me ne zanima, kao ni ti. Trece, meni vjerovati ne trebas, a i ne moras. Qrac mi puca. U pravu nisi i to znas ali uporno par strana tvrdis da je duzan pokazati, a nije. Sta mi oko togo smeta, smeta mi sto siris dezinformacije i sto ce neko zbog istih upasti u nevolje, pa ce 'ladno popusit prekrsajni nalog za ometanje sluzbenog lica u radu.
Moje nije sveto ali jeste ono koje stoji u zakonu. Kopirali smo ti zakon, ne jednom vec sto i jednom! To sto ti ne odgovara ne daje ti za pravo da izmisljas ti svoje zakone! Svoju nejebicu lijeci na drugom mjestu, a ne na meni.
Policajac je duzan predstaviti se, pokazati znacku. A to da ti daje cipsovu prijavnicu, sluzbeni nalog, vjencani list, racun za struju mozes okaciti macku o rep.

I kratki edit, ukoliko osjeti opasnost nije duzan predstaviti se. Tek kad ista bude uklonjena/otklonjena predstavit ce se.
Nauci zakon, pa se kurci.
eluna

#148 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by eluna »

uglavnomja wrote:i da se nadovezem na prethodni tekst, ai komentar.

alkohol ne udara u glavu cekicem, osim ako nisi eksirao 2 dece spirita. treba mu vremena. znaci ako popijes ekstra veliki dupli konjak, recimo, i odmah sjednes u auto i vozis 15 minuta do kuce - nisi ijan, nije ti alkohol usao u krv, samo malo bazdis :D . e, a ako u takvom stanju kazes drotu da saceka 15 minuta, pa te zdrma u glavu i u alkometar :D tu si nahebao. u tom slucaju bombone ili zvake mogu malo pomoci, dok alkohol nije usao u organizam. poslije nista ne pomaze.

oooooooooooo, sad se sjetih jednog jarana, neko mu rekao ako pojedes bijeli luk, nista se ne osjeti :D pa je heroj pojeo citavu glavicu kad ga je drot zaustavio (imao u autu za svaki slucaj), pa opet napuhao koliko je imao :D a smrdio na bijeli luk 7 dana :skoljka:

fino pise, jetra izbacuje iz organizma 8 necega na sat (nisam hemicar), a ti si recimo popio 50 necega, znaci tih ostalih 42 paradiraju, vrte se u krug, udaraju u mozak, i tek poslije 4-5-6 sati ... pocinues se trijezniti. ali daleko od toga da si trijezan, samo je proces trijeznjenja poceo.

dalje, ona budalastina sa pelinkovcem, vinom i pivom :roll: nidje veze.

vrsta pica je nebitna. bitan je % alkohola.
ali i šta ste jeli prije kontrole .... npr. coca cola + banana će na alkometru dati rezultat da ste popili bar pola litre jakog alkohola .....zato je za sud namjerodavniji nalaz krvi
zateznistub

#149 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by zateznistub »

uglavnomja wrote:i hebo ovu demokratiju, pascad imaju veca prava od ljudi, pijani kreteni za volanom misle da imaju pravo hebati drota ... a drot ima pravo da bude decertificiran ako se ponasa u skladu sa opisom svog radnom mjesta ... :roll:

lijepa titina milicija, nije bilo pametnjakovica za volanom, znalo se sta je milicajac :D i sta je VLAST! a vlast je hebena da se bodes sa njom, imas cca 127% sansi da ces ti nahebati :izet:
Haj' onom prijeratnom brki reci koju pametnu o nalozima i ima li pravo da te sta god prioupita...i bubrege i zube u najlon kesi bi nosali...

ja ne znam sta je problem? Fino pita, fino odgovor...sta god da pita...krmka niz dlaku...mozes samo jeftinije proci...
eluna

#150 Re: Prava vozača prilikom policijske kontrole?

Post by eluna »

mirzet87sa wrote:
eluna wrote:

šta ti oko toga smeta??

Kao prvo, ja ti prika nisam. Kao drugo, tvoj otac me ne zanima, kao ni ti. Trece, meni vjerovati ne trebas, a i ne moras. Qrac mi puca. U pravu nisi i to znas ali uporno par strana tvrdis da je duzan pokazati, a nije. Sta mi oko togo smeta, smeta mi sto siris dezinformacije i sto ce neko zbog istih upasti u nevolje, pa ce 'ladno popusit prekrsajni nalog za ometanje sluzbenog lica u radu.
Moje nije sveto ali jeste ono koje stoji u zakonu. Kopirali smo ti zakon, ne jednom vec sto i jednom! To sto ti ne odgovara ne daje ti za pravo da izmisljas ti svoje zakone! Svoju nejebicu lijeci na drugom mjestu, a ne na meni.
Policajac je duzan predstaviti se, pokazati znacku. A to da ti daje cipsovu prijavnicu, sluzbeni nalog, vjencani list, racun za struju mozes okaciti macku o rep.

I kratki edit, ukoliko osjeti opasnost nije duzan predstaviti se. Tek kad ista bude uklonjena/otklonjena predstavit ce se.
Nauci zakon, pa se kurci.
poznajem zakon, ne qurčim se, ali tražim podzakonske akte .....znaš li šta je to i znaš li čemu služe i u kakvom su odnosu sa zakonom???

i fino napisah - ako su mijenjali stvari - degradirali su prava u odnosu na ex-yu prava, i fino napisah da ću napisati ako utvrdim da sam pogriješila

zašto se bojite da ću, MOŽDA, biti u pravu??? ...obrati pažnju da je naglašeno ovo možda - ili treba i to da pojasnim?? :meza:
Post Reply