Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post Reply
Danguba

#126 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
zanimljivo. znaci ako srbin ubije mlijeko u srbinu onda je prekomjerna upotreba sile. ako pak prebije bosnjaka onda je cetnik i nacionalista. znaci ovako cemo, nek jovo zovne muhameda da prebije bosnjaka, a onda ce muhamed zvati jovu da prebije srbina. da ne bude slucajno na nacionalnoj osnovi
Onda nista ne razumijes. :-)

Nema Stevo pravo nikoga da tuce. Vjerovatno da mu to nisu javili na vrijeme pa provodi naredbe iz neke proslosti. Isto kao ni Muhamed.
Sve dok nije ugrozen ni ti postoji mogucnost da bude, on ne smije koristiti fizicku silu a pogotovo na nekome ko je druge nacionalnosti.
Objektivni navijac

#127 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Objektivni navijac »

Bodkin wrote:
Danguba wrote: pa skoro su imali aferu sa prekomjernom upotrebom sile tako da mi ovaj slucaj vuce ka tome.
na daleko su poznati po svojoj ''sili'' pa cak do europske komisije...

p.s. da srpski policajac tuce srbina, zabole me djon. ako hoce neka prave orgije ALI ljudi koji su prezivjeli protjerivanja iz svojih mjesta, logore...od takve policije su pogotovu osjetljivi na ovakve stvari.

p.p.s. sve mi ovo lici da je istinito uz malo karikiranje a oni to nece nikada priznati, tako da uzalud trazis drugu ''istinu''
mene da takav jedan smrad maltretira ili bi meni to bio zadnji dan ili njemu
zanimljivo. znaci ako srbin ubije mlijeko u srbinu onda je prekomjerna upotreba sile. ako pak prebije bosnjaka onda je cetnik i nacionalista. znaci ovako cemo, nek jovo zovne muhameda da prebije bosnjaka, a onda ce muhamed zvati jovu da prebije srbina. da ne bude slucajno na nacionalnoj osnovi
:thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
Jbg,nase policijske patrole ce morati imati cetri policajca uvijek. Naravno tri konstitutivca i jednog za ostale :D Naravno ,kada im onda naleti neki kamiondzija intelektualac,onda ce moci izabrati drota odgovarajuce nacije da ubije hljeb u vec pomenutom intelektualcu :izet:
155_mm

#128 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by 155_mm »

cyprus wrote:
155_mm wrote:a sada malo o "smijesnim konstatacijama". neznam sta je to tebi smijesno. za ove pretucene bosnjake nije bilo sigurno proci kroz doboj. znaci treba biti zadovaljan i zahvalan sto su samo ove pretukli a ostale pustili i sutati. pa ako za koju godinu nekog i zakljolju pa sta fali kad su tolike pustali. je li to taj nacin razmisljanja koji nam predlazes?
U Sarajevu svakodnevno više Bošnjaka bude prebijeno nego u Doboju... Da li to znači da nije sigurno za Bošnjake prolaziti ni kroz Sarajevo? :?
ne znaci. ali kad si vec poceo da argumentujes sa time da se pravis mutav evo da malo pojasnim.

onog dana kad sarajevska policija prebija nekoliko srba sa pala jer su dosli u sarajevo da zarade za ´ ljeba uz nacionalno vrijedanje jebavajuci majku turksko -kopiladsku ili takvo nesto slicno (trenutno mi na um ne padaju rijeci uz koje je sarajevska policija vodila sarajevske srbe u logore ili na streljanja. mozda ti znas?) e onda se ovaj slucaj u doboju moze porediti sa sarajevom.
155_mm

#129 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by 155_mm »

NIN wrote:
155_mm wrote:...
Sta si se ba upalio!?

Ako je istina onda je ovo incident koji su izazvali pojedinci orkestrirani s visih nivoa i koji su se ocigledno prepali bratstva i jedinstva. Naravno, efekt je trebao postici da se priglupa svjetina upali, a ti si upravo jedan od primjera.

Sad malo sjedi, odmori malo pa probaj mucnut tom svojom glavucom!

I da, ja sam bio u Doboju prvi dan nakon sto se voda povukla i put od Tuzle postao prohodan. Niko nije pitao ko si, odakle si nego je svijet plakao i spasavao sto se moglo spasiti.
znaci u jednom dijelu drzave fasizam na dijelu a odgovor treba da bude suti i ne pominji mnogo i nek se to sto prije zaboravi.
drndalo

#130 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by drndalo »

drndalo wrote:Ono sto sam ja pitao je bilo ima li vise dokaza od samo njegove izjave da je to bilo... Fali nam 1000 neophodnih informacija o tome, a imamo samo jednu... Ovu koju je on iznio, koja ne mora biti netacna, ali ne mora biti ni tacna sama po sebi, samo zato jer su "srpski policajci tukli Bosnjaka"... Da su "srpski policajci u istoj situaciji tukli Srbina", da li bi to bilo OK, samo zato sto tuku Srbina ?
155_mm wrote:neki su od mene trazili neki pouzdaniji izvor informacija. datum objave vjesti je 21.05.2014. u 14:30
Adil Žižo, komandir Policijske stanice Doboj Jug, je za Klix.ba potvrdio da je prijavljeno da su četiri osobe, koje su putovale teretnim motornim vozilima na putu Derventa-Doboj, zaustavljene u Doboju, te uhapšene.

"Policija RS-a je navodno zaustavila ove ljude, uhapsila ih i kasnije ih tjerala da rukama čiste stanicu", rekao je Žižo za Klix.ba.

Dodao je da se moraju sačekati izjave svjedoka kako bi bilo poznati detalji ovog nemilog događaja. Odgovor iz CJB Doboj o ovom slučaju, uprkos brojnim pokušajima, nismo dobili.

Dženana Hedžić, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Zenici nam je rekla da je pacijent H.H. pregledan na Klinici za urgentnu medicinu i da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.
Ovo boldirano su provjerljive cinjenice, za sve ostalo ja jos nisam vido vise dokaza... Ne znaci da ih nema, samo da treba vise vremena da se istraga tacnih cinjenica zavrsi, potvrdi ili negira navedeno, ili djelimicno potvrdi/negira... Dakle objava datuma i vremena vijesti o dogadjaju, sama po sebi nije dokaz tom dogadjaju, ili kontekstu istog... Kao sto rekoh 1000 varijabli u ovoj prici ne znamo...
Ja cu samo da podsjetim da osim Dobojske policije, ili neke druge iz blizine, jer kazu da je Dobojska bila rastrkana bez veze, koje bi imale nagon da ovo zataskaju ako se desilo, Adil Zizo iz FMUP-a Doboj-jug ima zvanicnu obavezu da zavrsi istragu o ovome, a on valjda nema nagon da to isto zataska... Ili je i on suJmiv?
Dozer

#131 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Dozer »

Kuku majko sta ispade iz jedne dezinformacije (sad je izgleda ocito da je bila dezinformacija, cak i od ljudi koji zive u Doboju...).
Zasto se svaka jebena prica mora svesti na prepucavanje, natezanje i pljuvanje na etnickoj i/ili vjerskoj osnovi!?

Pa ljudi dragi....nije valjda da toliko niste u stanju ljude gledati samo kao takve, kao ljude, i bez neopipljivih imaginacija poput vjere i etnije...?

Ovo je fakat zalosno.... :roll:
Bodkin

#132 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:

Nema Stevo pravo nikoga da tuce. Vjerovatno da mu to nisu javili na vrijeme pa provodi naredbe iz neke proslosti. Isto kao ni Muhamed.
Sve dok nije ugrozen ni ti postoji mogucnost da bude, on ne smije koristiti fizicku silu a pogotovo na nekome ko je druge nacionalnosti.
samo nisi tako napisao. napisao si da te boli djon ako stevo tuce srbina ali stevo ne smije tuci bosnjaka. nemoj da citiram.
a i ovo boldirano mi nije jasno. zasto? jer po ovome svako onda treba da ima svoj dio u bih. tako te samo tvoji mogu tuci.
Danguba

#133 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote:
Bodkin wrote:

samo nisi tako napisao. napisao si da te boli djon ako stevo tuce srbina ali stevo ne smije tuci bosnjaka. nemoj da citiram.
a i ovo boldirano mi nije jasno. zasto? jer po ovome svako onda treba da ima svoj dio u bih. tako te samo tvoji mogu tuci.
Osnovno je da niko nikoga ne smije tuci a to sto ce Gavro oprostiti Stevi sto ga tukao, je njihov problem. Godinama su to trpjeli dok nije prokuhalo i diglo se do Brisela.

Ako je vojska i policija ucestvovala u progonu, zatvaranju, maltretiranju nesrba 90-tih godina, logicno je da ti nije svejedno ako te isti privode,psuju, maltretiraju...Neka nauce raditi svoj posao. Onaj ko ne pruza otpor treba ga sukladno zakonskoj proceduri obraditi i TACKA.

...i da se ne pravimo ludi kako nam je svejedno ko nas, gdje i kako zaustavlja, legitimise ili ne daj Boze maltretira zbog banalnih stvari ili neke greske.
Bodkin

#134 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Bodkin »

meni je svejedno da ti budem iskren ko me zaustavlja. jos nikad nisam pogledao plocicu sa imenom a sigurno su me u 90% slucajeva zaustavili "oni anamo".

dakle, tuci treba i smije. jos 10-ak godina i isti te nece moci tuci jer ce pomrijeti ili biti u penziji. dakle taj argumenat otpada. ako bude prica kako policija samo svoje smije tuci i maltretirati, mozemo onda komotno potpisati ta tri entiteta. nema svrhe u zajednickoj drzavi
jahhjer

#135 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by jahhjer »

Usput medju onim pretucenim soferima je bilo i nebosnjaka a iono mi je sve upsu jako mutno al hajd... i sto ova tema nije zakljucana, glupost...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#136 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Chmoljo »

tema neće biti zaključana, upravo da bi se raščistile sve dezinformacije koje se plasiraju.
Dozer

#137 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Dozer »

Great! :thumbup:
wolf07

#138 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by wolf07 »

Meni se u citavoj ovoj stvari pored nesposobne politike narocito gade mediji! Evo zasto:

1. Ta prica o "Tusu" se razvlaci po svim, ili skoro svim, medijima vec danima. Majka mu stara zar je toliki problem bio uzeti kameru otici pred taj "Tus" i snimiti jos prije 4-5 dana sta je na stvari. Ako policija i vojska ne dozvoljavaju prilaz - imas to snimljeno, jer ovako mi imamo samo PRICU da nije dopusten prilaz tom objektu. O mrtvima koji plutaju po trznom centru da i ne govorim.

2. Broj poginulih! Krece nam se u rasponu od dvadesetak do nekoliko stotina. Jeste bila velika poplava i veliko podrucje koje je pogodjeno, ali niti je to bio uragan "Katrina" niti je pogodjeno potpuno neprohodno podrucje velicine Aljaske. Zar je bio toliki problem izaci u javnost sa imenima poginulih i onih koji se vode kao nestali. Pa valjda bi neko dopunio tu listu ako mu nema amidze, djeda, strica, ujaka, mame, sina.......! Ali jok, lakse je paliti narod kojekakvim glupostima HAARP-ovima, eksplozijama na nasipima, srusenim mostovima, baba-Vangama i cime sve ne.

3. E, sad su nam u cijeloj prici samo falili neki ravnogorci, El-Mudzahid, Jokeri, klinci-palci! Ali evo, imamo i takve "informacije", nimalo ne sumnjam da ce i ovo naci put do gledalaca/slusalaca/citalaca s jednom veeeelikom falinkom - niko nece otici u Doboj da snimi te ljude koji maltretiraju Bosnjake, otvaraju konc-logore ili ne znam sta vec.

Mediji su nam teska nula!!! I kako to fino rece neko prije par stranica, moglo je izginuti i hiljade, a ne stotine ljudi, cak su ih mogli i sahraniti u tajnosti, ali neko bi pominjao ta imena, zvao TV i radio stanice, trazio informaciju. Sve je ovo jedna velika ubleha!!!! Medijima (a narocito internet portalima) je nazalost postalo najbitnije da izadju prvi sa nekom zapaljivom informacijom, da li je ona tacna ili nije - koga boli neka stvar. Ionako se po svoj prilici nece odgovarati za svjesno sirenje dezinformacija a takve stvari mogu imati itekako teske posljedice. Sto rece @Insomnia78 - ne daj Boze da smo imali internet u ratu, kakvih bi tu gluposti sve bilo!!!!
burger_pasa

#139 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by burger_pasa »

Ja u ovome ne razumijem zasto se narodu nedaju pare i pomoc koja je njima skupljena i namijenjena. Niko nije slao pare vladi rs-a da oni onda u svojim foteljama odlucuju ko sta moze, a ko sta nemoze... narod je narodu Doboja slao pomoc i oni su je trebali dobiti... a nikakve Cvijanovicke i Tegletije da na tudjoj muci zaradjuju poene...
jahhjer

#140 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by jahhjer »

usput jucer u doboju nije bilo zive duse, na nekoliko mjesta je bilo nesto pripadnika OSa i to je to, pri pokusaju dostavljanja nekih lijekova ustanovilo se da dom zdravlja ne radi nedjeljom, cak ni u uslovima prirodne nepogode, enjoy bosnia :D samo kod nas to ima.
PM72

#141 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by PM72 »

Rekoh ti ja - moj Dozer,da je ovo šuplja priča a ti ne vjeruješ svom starom jaranu :(
JohnnyS

#142 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by JohnnyS »

palermo wrote:
JohnnyS wrote:Ajde vi teoretičari zavjere odgovorite meni ZAŠTO bi netko tajio broj mrtvih? I da se ne daj Bože nađe 2000 mrtvih mislite li da bi to išta promijenilo? Da bi netko odgovarao? I po kojem bi osnovu odgovarao, što nije oblake rastjerao?!
Dobro zemo, reci mi molim te zašto sam ja teoretičar zavjere ako imam određenih sumnji prema izvještajima koji se daju ioz Doboja. Je li bilo oprečnih informacija, je li dolaze nekakve informacije iz Doboja, jel ti zaista vjeruješ sve što Doik i njegova kamarila kaže.........jel ti stavrno misliš da nije moguće da je bilo 50 žrtava....pa se sad pokušava taj podatak sakriti.....

zar stvarno misliš da nije ovako nešto moguće......obrati pažnju od 0.25 do 0.35......

https://www.youtube.com/watch?v=Pe7EOrNz3WE

mislim, zbog kojeg sam ja kurca teoretičar zavjere, samo zato što ne vjerujem u sve što Dodik kaže

Mislim da je Dodik valjda posljednja ooba u BiH u koju treba imati povjerenje, ali meni i dalje nije jasno zašto bi se tajio broj mrtvih kad i ti i ja znamo da neće nitko bitan ni zašto odgovarati niti će eventualno (zbog toga) biti kažnjen na izborima. A kako bi ti nazvao organizaciju akcije u kojoj se tijela skrivaju, stvara se eventualna medijska blokada i laže se kompletna javnost? Pa to je definicija zavjere.
palermo

#143 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

JohnnyS wrote:
Mislim da je Dodik valjda posljednja ooba u BiH u koju treba imati povjerenje, ali meni i dalje nije jasno zašto bi se tajio broj mrtvih kad i ti i ja znamo da neće nitko bitan ni zašto odgovarati niti će eventualno (zbog toga) biti kažnjen na izborima. A kako bi ti nazvao organizaciju akcije u kojoj se tijela skrivaju, stvara se eventualna medijska blokada i laže se kompletna javnost? Pa to je definicija zavjere.
Ma ne bi ja da više potenciram ovu priču, daj bože da je mrtvih što manje. Samo su mi išli na živce postovi u kojima se odjednom iskazuje ogromno povjerenje u ono što kaže vlast, iako je bilo oprečnih informacija....i od strane zvaničnih organa (Obren) a i medija, par puta su na BHTV izjavili da im građani drugačije govore nego zvaničnici. A kod nas je sakriti lako, kao što je lako i iskonstruisati priču....kod nas ljudi uglavnom vide ono što žele da vide, a ne ono što se stvarno dogodilo.....zar su ovi koji su proživjeli rat zaboravili kako to hoda....

Što bi se krio....pa ne znam, ja ne bih nikad krio....ali ovdje je riječ o nekim drugim rezonima, onim koje obični ljudi ne upotrebljavaju
Banksy

#144 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Banksy »

JohnnyS wrote:
Ajde vi teoretičari zavjere odgovorite meni ZAŠTO bi netko tajio broj mrtvih?
Zato što bi javnost to doživjela kao neuspjeh, krivicu, podbačaj vlasti, koliko god to iracionalno bilo.
I zato što bi se neko mogao zapitati zašto se nije adekvatno i pravovremeno reagiralo da žrtava bude manje, zašto je ''posuđenim'' novcem Civilne zaštite krpljen entitetski budžet, zašto komunalne vlasti nisu prije najavljenih padavina očistile gradske odvodne cijevi, zašto nisu na vrijeme izgrađeni veći i jači nasipi i brane na već poznatim mjestima koja svake sezone u vrijeme kiša trpe štete, itd. Sve su to stvari koje idu opravdano idu na račun vlasti.
Ne mora uopće biti istina, ali postoji puno razloga zbog kojih bi vlast mogla skrivati tačne brojeve. Našem svijetu vlast je uvijek kriva za sve, i kad ima i kad nema razloga, tako bi bilo i ovaj put. A ovaj put razloga ima. Možda ne od presudne važnosti, ali sigurno ima.
insomnia78

#145 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by insomnia78 »

Dje su porodice, zasto sute, zasto ne traze svoje da ih sahrane?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
palermo

#146 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by palermo »

insomnia78 wrote:Dje su porodice, zasto sute, zasto ne traze svoje da ih sahrane?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Eh, nema ih jer nema nestalih. To je najbolje objašnjenje i najhumanije.I nadajmo se da je tako.

Al onako teoretski, zar misliš da nije moguće da su porodice već obaviještene da su mrtvi nađeni, pa se kao čeka obdukcija ili šta već....ili im se kaže nestali su, tražimo ih, u vašem interesu je da sad zasda šutite, ili im se zaprijeti ........ma mislim, ima stotinu načina da se sakrije......ono, privremeno sakrije, ako ima zaista još mrtvih izaći će to na vidjelo.

Nego, jesi upratio Vučića, rekao je da od 27 mrtvih (nemoj me hvatati za brojke, možda griješim u ponekom broju) 11 je umrlo prirodnom smrću......halo, čuj prirodnom smrću, šta to znači.....dobio srčani udar dok se utapao pa sad nije žrtva poplava.
vivaldi

#147 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by vivaldi »

palermo wrote:Nego, jesi upratio Vučića, rekao je da od 27 mrtvih (nemoj me hvatati za brojke, možda griješim u ponekom broju) 11 je umrlo prirodnom smrću......halo, čuj prirodnom smrću, šta to znači.....dobio srčani udar dok se utapao pa sad nije žrtva poplava.

pa u srbiji svake godine umre oko 100 hiljada ljudi, sto znaci da u prosjeku skoro 300 ljudi dnevno umire. neko je matematicki morao umrijeti prirodnim putem tih par dana.

e sad je 5,7 9 ili 11 tesko je reci
Danguba

#148 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by Danguba »

U i oko Doboja mnoge stvari bazde. Danasnji dolazak Baje( a prije toga osiono ponasanje) u Doboj i potpisivanje nekog sporazuma sa Petrovicem daje materijala u sumnju.

Vrijeme ce pokazati sta se sve izdesavalo.

edit: je li ikada objavljen spisak stradalih od poplava?
zigzag

#149 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by zigzag »

jahhjer wrote:usput jucer u doboju nije bilo zive duse, na nekoliko mjesta je bilo nesto pripadnika OSa i to je to, pri pokusaju dostavljanja nekih lijekova ustanovilo se da dom zdravlja ne radi nedjeljom, cak ni u uslovima prirodne nepogode, enjoy bosnia :D samo kod nas to ima.
Juce sam bio u doboju, pomogli nekoj lokalnoj gospodji da izbaci stvari koje je poplava unistila. Oni koji trebaju da zavrse ciscenje to i rade, a ostali su vjerovatno otisli izvan grada. Ionako je bolje ne biti tamo gdje je prasina i gdje se stanovi i poslovni prostori tek trebaju osusiti.

U grad ulazio i izlazio bez problema.
vivaldi

#150 Re: Policija i vojska u Doboju - Da li je moguce?!

Post by vivaldi »

Danguba wrote:je li ikada objavljen spisak stradalih od poplava?
bila su imena neki dan
Post Reply