1% svake plate za poplave

Post Reply
Alfons Kauders

#126 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

mirzet87sa wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa ne daj nista, ko te tjera?
Stvarno su pojedinci na ovom forumu glupi, ne kaze se djaba da su 2 stvari neogranicene. Pitam te gdje je 20miliona koje smo mi dali, dok ste vi po forumu drkali kurac i pametovali kako je to malo, i zasto nije sprijecena ovolika steta, zasto je ovoliko ljudi ostalo po 24h zarobljeno? Ne pravite se pametni, kad niste. Ja ne dajem, meni se odbija i odbijat ce se dok god radim i nek se odbija ali nek ide u prave ruke!
ok

ti mislis da je 20 miliona dovoljno da se ovo sprijeci, kaze fahro?

al et mi smo glupi :lol:
Objektivni navijac

#127 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Objektivni navijac »

Alfons Kauders wrote:
Objektivni navijac wrote:
Alfons Kauders wrote:
bogat duhom :D al vidim ne valjam borcima za socijalnu pravdu ni u ovim situacijama :D

jer sram da me bude, zagovaram prikupljanje pomoci, odricanje, kresanje plata budzetskih korisnika i tako te gluposti... al et, bolje je ne dati nista... jer je tako... pravednije ili sta vec...

ali onima kojima je vlast=drzava dzaba pricat...
To su sve neke polumjere,zavaravanja. Mi ,komunisti ,to rjesavamo radikalnije i brze :D
nisi ti komunista, samo si mlad i zelen pa ne kontas kako funkcionise svijet...
Pa u pravi si i nisam komunista. Bio sam od 1984 do 1990 :D
Svijet u kojem ti zivis,ja ne zelim da znam nista o njemu. Nemam ja stomak za to !!
ambienta

#128 Re: 1% svake plate za poplave

Post by ambienta »

Sto se mene tice . moze npr od 300-600 3% , od 601-900 4% , od 901-1500 5 % , od 1501-2200 8 % , od 2201-3000 10 % , preko 3000 15 %

Mada su klizista sad veci problem od poplava :sad:
Objektivni navijac

#129 Re: 1% svake plate za poplave

don vito wrote:Prije koji mjesec dok su budzetski uhljupi ronili krokodilske suze za zapaljenim arhivom napisao sam:
Prije 4-5 godina kad je poceo krah budzeta, krenulo se sa onim sto je trebalo - smanjivanjem plata uhljupima. No, vrlo brzo su uhljupi postigli sporazum sa vlastima da se "ustede prave na nekim drugim mjestima, a ne njihovim primanjima koja su dva puta veca nego u realnom sektoru".
Rezultat ovog dogovora je da od 2009. godine imamo kolaps svih javnih ustanova cija je jedina svrha postalo zaposljavanje i placanje u njima zaposlenih budzetskih korisnika". To je OK u redovnim situacijama: zdrav si i ne trebas ljekara, nema pozara i ne trebas vatrogasca, nema poplava pa Civilna zastita moze odmarati i trositi plate, arhiv stoji mirno na svom mjestu...
Ali... kad se dese vanredne situacije...
bolestan si... ako ti je stalo do zdravlja moraces se obratiti privatnom ljekaru bez obzira sto placas zdravstveno
izbije pozar... vatrogasci nemaju odgovarajucu opremu
napada snijega dva metra... umjesto nase Civilne zastite snijeg cisti turski SFOR
demonstranti zapale arhiv ili se desi neka nesreca tipa iskra izazove pozar... izgori arhiv a nema pohranjen na digitali
Dva mjeseca kasnije opet ista situacija i ocekujem da neko (ne samo na forumu) otvori temu smanjenja trosenja javnih prihoda za plate i ostala primanja uhljupa (2x veca nego u realnom sektoru) a da se ostvarene ustede iskoriste za pomoc unesrecenim i opremanje institucija da bi najzad bile u sluzbi gradjana kad vec ne planiraju pomoci realnom sektoru. Ili da se postavi putanje koliko se camaca za CZ moglo kupiti da je sin oca nacije kupio najskuplju Skodu Superb umjesto Audija A8L. Koliko se vreca pijeska za nasipe moglo kupiti da crveni kmeri SDP nisu samo ove godine zaposlili nekoliko hiljada stranackih aktivista u budzetske institucije i monopolske drzavne firme. I opet me budzetlije i zaposleni u drzavnim firmama preduhitrise sa prijedlogom "jednake raspodjele tereta solidarnosti". Jos samo fali da patriotski mahnu sa kojom zastavom :bih: i proglase "saloncem" svakoga ko smatra da problem trebaju rjesavati oni koji su za to (pre)placeni
:thumbup: :thumbup:
Tacno tako,samo temeljite promjene drustva i sistema mogu nesto znaciti. A ove polumjere,1 % vamo-tamo. To je samo pravljenje budzeta za jos neku sluzbu ,za jos vise politikantskih igrica za SDA/SDP bandu.
Samo potpuno unistenje birokratske azdahe i njenih prirepaka,bi moglo BiH vratiti na pravi put.
Last edited by Objektivni navijac on 16/05/2014 17:51, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#130 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote: Pa u pravi si i nisam komunista. Bio sam od 1984 do 1990 :D
Svijet u kojem ti zivis,ja ne zelim da znam nista o njemu. Nemam ja stomak za to !!
uh pa ti imas godina

tim gore
Bodkin

#131 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Bodkin »

Samo budala moze biti protiv fonda obnove. Steta ce se mjeriti u stotinama miliona. Ovih 20 ne bi moglo pokriti ni ciscenj uz hranu i lijekove. Sto prije ga osnovati i puniti. Malo od stanovnistva, malo od prodaje voznog parka, malo od obveznica, malo od donacija...

Sent from my Lumia
Nikolaj Stavrogin

#132 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Nikolaj Stavrogin »

madner wrote:Posto je vec ocito da ce steta od ove poplave biti bar par stotina miliona, da li postoji mehanizam da se napravi vremenski ogranicen fond za pomoc?

Tj. vjerovatno postoji ali nije mi najjasnije na kom je nivou. Drzavni/entitetski?
cuj od svake plate. valjda od najogatijih.
Objektivni navijac

#133 Re: 1% svake plate za poplave

Alfons Kauders wrote:
Objektivni navijac wrote: Pa u pravi si i nisam komunista. Bio sam od 1984 do 1990 :D
uh pa ti imas godina

tim gore
Meni je dobro,tesko moze biti bolje. Zao mi domovine i naroda. Unisti ih halka,hodze,popovi,banda. Sve nize i nize padamo,sto se vidi i po ovoj poplavi. Ovo bi CZ SRBiH pomela ko usput ( uz pomoc JNA :D )
Ova zemlja se raspada iznutra,pojede je sopstveni lopovluk ,baliluk.
Ovu zemlju ce za 10-ak godina ,dok jos istruhne,pregaziti bataljon vojske,ono sa osmjehom.
A puca meni kurac za mene,ja sam ionako u fazi seljenja u mnogo ljudskiju i bolju zemlju,gdje su komunisti na vlasti :D
Alfons Kauders

#134 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
uh pa ti imas godina

tim gore
Meni je dobro,tesko moze biti bolje. Zao mi domovine i naroda. Unisti ih halka,hodze,popovi,banda. Sve nize i nize padamo,sto se vidi i po ovoj poplavi. Ovo bi CZ SRBiH pomela ko usput ( uz pomoc JNA :D )
Ovu zemlju ce za 10-ak godina ,dok jos istruhne,pregaziti bataljon vojske,ono sa osmjehom.
A puca meni kurac za mene,ja sam ionako u fazi seljenja u mnogo ljudskiju i bolju zemlju,gdje su komunisti na vlasti :D
pa sta onda nama pametujes?
don vito

#135 Re: 1% svake plate za poplave

Post by don vito »

Nikolaj Stavrogin wrote:
madner wrote:Posto je vec ocito da ce steta od ove poplave biti bar par stotina miliona, da li postoji mehanizam da se napravi vremenski ogranicen fond za pomoc?

Tj. vjerovatno postoji ali nije mi najjasnije na kom je nivou. Drzavni/entitetski?
Za 30 posto smanjiti plate budzetskim korisnicima i zaposlenim u drzavnim firmama (Telekom, Toplane, Vodovod...) i tim sredstvima pomoci ljudima stradalim u poplavama i klizistima. Nakon sto se saniraju stete od elementarne nepogode, visak sredstava uloziti u jacanje realnog sektora.
Da citiram Bodkina: Samo budala (i budzetski korisnici op.dv.) moze biti protiv ovoga.
Nikolaj Stavrogin

#136 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Nikolaj Stavrogin »

don vito wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote:

Za 30 posto smanjiti plate budzetskim korisnicima i zaposlenim u drzavnim firmama (Telekom, Toplane, Vodovod...) i tim sredstvima pomoci ljudima stradalim u poplavama i klizistima. Nakon sto se saniraju stete od elementarne nepogode, visak sredstava uloziti u jacanje realnog sektora.
Da citiram Bodkina: Samo budala (i budzetski korisnici op.dv.) moze biti protiv ovoga.
ma jok. plate uopste nemaju veze nego ukupno imanje. najbogatiji nisu bogati od plata, jebo plate. oni su i izmislili taj "problem" prevelikih plata u admninistraciji da se sirotinja ima cime zamajavati... treba fino napravit komunisticku revoluciju pa sve iz pocetka krenut.
Objektivni navijac

#137 Re: 1% svake plate za poplave

Bodkin wrote:Samo budala moze biti protiv fonda obnove. Steta ce se mjeriti u stotinama miliona. Ovih 20 ne bi moglo pokriti ni ciscenj uz hranu i lijekove. Sto prije ga osnovati i puniti. Malo od stanovnistva, malo od prodaje voznog parka, malo od obveznica, malo od donacija...

Sent from my Lumia
Fond obnove :-) :-) Dobar naziv :-) U 'Fondu obnove' ce se taman moci zaposliti nekih 50-ak SDA/SDP uhljupa sa nerealno visokim platama i svo odvajanje sredstava ce sluziti samo da se pokriju njihovi troskovi ( plata + komunisticke benificije ). To u prvom periodu a poslije odvajanje od sredstava to nece moci pokriti pa cemo uzimati kredit od MMF-a da namaknemo plate za zaposlene pri fondu .
Alfons Kauders

#138 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:Samo budala moze biti protiv fonda obnove. Steta ce se mjeriti u stotinama miliona. Ovih 20 ne bi moglo pokriti ni ciscenj uz hranu i lijekove. Sto prije ga osnovati i puniti. Malo od stanovnistva, malo od prodaje voznog parka, malo od obveznica, malo od donacija...

Sent from my Lumia
Fond obnove :-) :-) Dobar naziv :-) U 'Fondu obnove' ce se taman moci zaposliti nekih 50-ak SDA/SDP uhljupa sa nerealno visokim platama i svo odvajanje sredstava ce sluziti samo da se pokriju njihovi troskovi ( plata + komunisticke benificije ). To u prvom periodu a poslije odvajanje od sredstava to nece moci pokriti pa cemo uzimati kredit od MMF-a da namaknemo plate za zaposlene pri fondu .
dobro, necemo se solidarisati

da zajebemo tih 50 uhljeba

pa makar zajebali 50,000 onih kojim treba pomoc

ziv bio kad emigriras? jel treba sta platit il regulisat u bosni? javi ako treba, spreman sam pomoci
Bodkin

#139 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Bodkin »

Ne mozes frontalno skresati plate za 30%. Makroekonomski je to suludo. Mozda 5-10% na 3 mjeseca i sve u fond. Napravis razrede za odbijanje od plate i ostavis prvih 400km da se ne dira. Tek ce se shvatiti kolika je ovo katastrofa. Jebote maglaj i doboj kao da su sruseni. Zovem sad par poslovnih saradnika iz bl, kazu ko zna kad ce poceti raditi...fond i to sto prije. Trebaju vec sad raditi na tome da odrede uvjete za dobijanje pomoci, saradjivati sa bankama na davanju kredita gdje ce dio kamate pokriti drzava pa da ljudi dobiju kredit uz 5%...strasno kako se niko ne bvi ovim

Sent from my Lumia
Objektivni navijac

#140 Re: 1% svake plate za poplave

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
uh pa ti imas godina

tim gore
pa sta onda nama pametujes?
Ceif mi :D :izet: :D
A i dosadno mi je na poslu :D :izet: :D
Revolver

#141 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Revolver »

Sent from my Lumia
i šta sad: pošto nam treba 200 miliona halalićemo im ovih 20????
Alfons Kauders

#142 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Revolver wrote:

Sent from my Lumia
kojih 20?
don vito

#143 Re: 1% svake plate za poplave

Post by don vito »

Bodkin wrote:Ne mozes frontalno skresati plate za 30%. Makroekonomski je to suludo. Mozda 5-10% na 3 mjeseca i sve u fond. Napravis razrede za odbijanje od plate i ostavis prvih 400km da se ne dira. Tek ce se shvatiti kolika je ovo katastrofa. Jebote maglaj i doboj kao da su sruseni. Zovem sad par poslovnih saradnika iz bl, kazu ko zna kad ce poceti raditi...fond i to sto prije. Trebaju vec sad raditi na tome da odrede uvjete za dobijanje pomoci, saradjivati sa bankama na davanju kredita gdje ce dio kamate pokriti drzava pa da ljudi dobiju kredit uz 5%...strasno kako se niko ne bvi ovim

Sent from my Lumia
Hajd mi nadji "makroekonomiju" u kojoj su ukupna primanja (plate, TO, regresi) zaposlenih u javnom sektoru duplo veci nego u realnom sektoru.
Hajd mi nadji "makroekonomiju" koja nije otpustila nijednog radnika u javnom sektoru, stavise zaposljava hiljade novih stranackih uhljupa, narocito u izbornoj godini, dok je samo 2009/2010. izmedju 80.000 i 100.000 ljudi ostalo bez posla u realnom sektoru.
Hajd mi nadji "makroekonomiju" sa ovako niskim bruto drustvenim proizvodom i ovakvim primanja zaposlenih u javnom sektoru
Ovo su cisto "makroekonomska" pitanja da ne trosimo vrijeme i prostor za "mikroekonomiju" i upitamo, recimo, koliko portparola imaju Klinicki centar ili Aerodrom, koliko ih je zaposleno u posljednjih 12 mjeseca, kako se ovaj visak zaposlenih odrazava na pruzanje usluga i funkcionisanje institucija, cijene avio-karata, takse itd itd
Revolver

#144 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Revolver »

Alfons Kauders wrote:
Revolver wrote:

Sent from my Lumia
kojih 20?
pa ovih 20 koje svi spominju da su uzeti da računa CZ
Alfons Kauders

#145 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Revolver wrote:
Alfons Kauders wrote: kojih 20?
ko spominje? avaz?
Revolver

#146 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Revolver »

Alfons Kauders wrote:
Revolver wrote:
Alfons Kauders wrote: kojih 20?
ko spominje? avaz?
jašta, izmislio Fahro onih 0,5 % što svaki mjesec gledam na virmanu kada uplaćujem doprinose.

i nemojte opet počinjati priču kako se ništa nije moglo sa tih 0,5 %, pa moglo se barem još koja vreća sa pijeskom zbaviti

mada jesam za ovih 1%, ali transparentno
cindrlimindrli

#147 Re: 1% svake plate za poplave

Post by cindrlimindrli »

Ne mozes nekome smanjiti platu, neproduktivno je. However, mozes mu povecati porez, bar to tako rade ovi banditi
ovdje. :D Na prihode, imovinu, gorivo...vodu, vazduh.
Alfons Kauders

#148 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

Revolver wrote:
jašta, izmislio Fahro onih 0,5 % što svaki mjesec gledam na virmanu kada uplaćujem doprinose.

i nemojte opet počinjati priču kako se ništa nije moglo sa tih 0,5 %, pa moglo se barem još koja vreća sa pijeskom zbaviti

ah

pa moglo se

ali pretpostavljam da ces nam ti reci sta i koliko
Revolver

#149 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Revolver »

Alfons Kauders wrote:
Revolver wrote:

ah

pa moglo se

ali pretpostavljam da ces nam ti reci sta i koliko
znači ti tvrdiš da se apsolutno ništa nije moglo uraditi?

pa dobro, pošto ti sve znaš, onda ću ti vjerovati.
Dr.medicine

#150 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Dr.medicine »

Svakako mi se odbija za elementarne nepogode 2%, za narodnu kuhinju
Šipak više!
Eto vam lijanović. on ce sad da opere lovu na poticaju poljoprivrede i pomoci unesrecenim
Post Reply