Bodkin wrote:Ne mozes frontalno skresati plate za 30%. Makroekonomski je to suludo. Mozda 5-10% na 3 mjeseca i sve u fond. Napravis razrede za odbijanje od plate i ostavis prvih 400km da se ne dira. Tek ce se shvatiti kolika je ovo katastrofa. Jebote maglaj i doboj kao da su sruseni. Zovem sad par poslovnih saradnika iz bl, kazu ko zna kad ce poceti raditi...fond i to sto prije. Trebaju vec sad raditi na tome da odrede uvjete za dobijanje pomoci, saradjivati sa bankama na davanju kredita gdje ce dio kamate pokriti drzava pa da ljudi dobiju kredit uz 5%...strasno kako se niko ne bvi ovim
Sent from my Lumia
Hajd mi nadji "makroekonomiju" u kojoj su ukupna primanja (plate, TO, regresi) zaposlenih u javnom sektoru duplo veci nego u realnom sektoru.
Hajd mi nadji "makroekonomiju" koja nije otpustila nijednog radnika u javnom sektoru, stavise zaposljava hiljade novih stranackih uhljupa, narocito u izbornoj godini, dok je samo 2009/2010. izmedju 80.000 i 100.000 ljudi ostalo bez posla u realnom sektoru.
Hajd mi nadji "makroekonomiju" sa ovako niskim bruto drustvenim proizvodom i ovakvim primanja zaposlenih u javnom sektoru
Ovo su cisto "makroekonomska" pitanja da ne trosimo vrijeme i prostor za "mikroekonomiju" i upitamo, recimo, koliko portparola imaju Klinicki centar ili Aerodrom, koliko ih je zaposleno u posljednjih 12 mjeseca, kako se ovaj visak zaposlenih odrazava na pruzanje usluga i funkcionisanje institucija, cijene avio-karata, takse itd itd