SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#126 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by neki »

dvoboj wrote:Arhiva?Jel se to jede?kme kme ode arhiva jebla vas arhiva narod što je gladan to vas ne brine :-x
ovako glup narod i treba da pocrka od gladi, pa mozda ovu lijepu zemlju naseli neka normalna skupina..
Big Ang

#127 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Big Ang »

Shtela wrote:Ako je iko pokusao mirnim putem onda je to nasa raja.al jednostavno nije vise moglo mirno.Znas i sam nekad treba i po picki dobit da se opametis.iskreno nisam ni ja pametan sta dalje ali sam 100% uvjeren da je pogresno sada stat
Ona balavurdija neizivljena od jucer moja raja nije. Stoka.
Srvarno bi bilo fino da se iskupi danas fin, normalan svijet i da se na neki nacin ograde od palikuca jucerasnjih koje je trebalo usmjeriti na Poljine.
Big Ang

#128 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Big Ang »

dvoboj wrote:Arhiva?Jel se to jede?kme kme ode arhiva jebla vas arhiva narod što je gladan to vas ne brine :-x
Idi uci. Imas kontrolni u ponedjeljak.
dvoboj

#129 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Genije wrote:
kad spali arhivu - odma sit :roll:
bili smo siti kada smo je imali??Imali smo normalnu državu,političare,firme na pretek,velike penzije,platama da ne pričamo prosjek 2000 KM itd...
Shtela

#130 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Shtela »

Dobro Gandi kako ti kazes.
Organizuj proteste petkom iza 4 ili subotom.takve najvise vole.pa pistaljkama pisti u zgradu.
dvoboj

#131 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Big Ang wrote:
Idi uci. Imas kontrolni u ponedjeljak.
Imao sam prije 10 godina.Idi se pripremaj za sastanak stranke o novonastaloj situaciji
dvoboj

#132 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Najlakše je balit iz tople sobe uz pijuckanje kafice bit će bolje aBd al daBogda
dresdener78

#133 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dresdener78 »

Da nisi toliko glup, i ne samo ti nego i puno drugih kao što vidim, da se nekad baviš nekim pametnim stvarima i nekad ideš u neki arhiv ili biblioteku, onda bi valjda vaša država izgledala drugačije!!!!!!!! :twisted:

Ovo je sad objavio na Fejsu jedan jako dobar čovjek i uposlenik arhiva dakle historijski materijali nisu izgorjeli u potpunosti ali ima velikih gubitaka:

Želim da se zahvalim mojim dragim prijateljima koji su zvali,putem fb, i interesovali se o mom stanju i kolika je šteta nanesena Arhivu BiH.Šteta je neprocjenjiva,izgorjeli su vrijedni dokumenti iz AU.perioda i perioda između 2 svijetska rata. Hvala vam.
:(

Zašto ne ide niko paliti i lupati limuzine, vikendice i stanove onih vaših glavonja a?
dvoboj

#134 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

kad spali arhivu - odma sit :roll:[/quote]
bili smo siti kada smo je imali??Imali smo normalnu državu,političare,firme na pretek,velike penzije,platama da ne pričamo prosjek 2000 KM itd...[/quote]

vidi stvarno u pravu si
hamo sve popalit
nek sve ide u pičku materinu
pametno :kiss:[/quote]
Nisam za paljenje al izgleda drukčije bagru nemožeš skinuti sa vlasti
spacek

#135 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:40, edited 2 times in total.
dvoboj

#136 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

dresdener78 wrote:
Da nisi toliko glup, i ne samo ti nego i puno drugih kao što vidim, da se nekad baviš nekim pametnim stvarima i nekad ideš u neki arhiv ili biblioteku, onda bi valjda vaša država izgledala drugačije!!!!!!!! :twisted:

Ovo je sad objavio na Fejsu jedan jako dobar čovjek i uposlenik arhiva dakle historijski materijali nisu izgorjeli u potpunosti ali ima velikih gubitaka:

Želim da se zahvalim mojim dragim prijateljima koji su zvali,putem fb, i interesovali se o mom stanju i kolika je šteta nanesena Arhivu BiH.Šteta je neprocjenjiva,izgorjeli su vrijedni dokumenti iz AU.perioda i perioda između 2 svijetska rata. Hvala vam.
:(

Zašto ne ide niko paliti i lupati limuzine, vikendice i stanove onih vaših glavonja a?
Ti to iz Njemačke jarane???Kasne li plate,penzije imali posla?
dvoboj

#137 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Genije wrote:
dvoboj wrote: Nisam za paljenje al izgleda drukčije bagru nemožeš skinuti sa vlasti
jesil kad čuo za izbore
DA jesam ali samo čuo jer ovo u nas nisu izbori
kakavdanakneiskustvu

#138 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Genije wrote:
kad spali arhivu - odma sit :roll:

:thumbup:
dvoboj

#139 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

jesil kad čuo za izbore[/quote]
DA jesam ali samo čuo jer ovo u nas nisu izbori[/quote]

nisu zato što je narod glup[/quote]
Za koga bi ti glasao?Ajde reci poštenu političku partiju i velikog vođu od kojeg će nam biti bolje?
kakavdanakneiskustvu

#140 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by kakavdanakneiskustvu »

dvoboj wrote:jesil kad čuo za izbore
DA jesam ali samo čuo jer ovo u nas nisu izbori[/quote]

Za koga bi ti glasao?Ajde reci poštenu političku partiju i velikog vođu od kojeg će nam biti bolje?[/quote]

pa osnuj partiju ako ne znaš za koga glasati
neki

#141 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by neki »

dvoboj wrote: Za koga bi ti glasao?Ajde reci poštenu političku partiju i velikog vođu od kojeg će nam biti bolje?
to je samo dokaz da je ovaj narod nezreo za demokratiju.
A spaljivanje vlastite historije je dokaz da je nezreo i za vlastitu drzavu
dvoboj

#142 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Genije wrote:
dvoboj wrote:jesil kad čuo za izbore
DA jesam ali samo čuo jer ovo u nas nisu izbori
Za koga bi ti glasao?Ajde reci poštenu političku partiju i velikog vođu od kojeg će nam biti bolje?[/quote]

pa o tome ti i govorim božji čovječe
nema čarobnog štapića
nema velikog vođe
nema mesije

samo ZNANJE I RAD bošnju spašavaju[/quote]
A gdje ćeš radit???U Eu?
vješalica

#143 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by vješalica »

crni_DZo wrote:Zgrada arhivas je u alipasinoj kod kina 1.maj i ona nije izgorjela, ovo sto je izgorjelo je d.ep.o arhiva koji je bio u predsjednistvu i nije spaljen s namjerom da se zapali arhiv.
Spaljen je zbog primitivizma.

Bolje je znati gdje se koji kafić otvara i sl.nego gdje je značajna i vrijedna arhiva. :(
Troll_Happens

#144 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Troll_Happens »

sto ovo nisu juce isli rusiti ???? :-)

Code: Select all

http://www.bihac.net/vijesti/bih/9490-pogled-na-kremu-bh-drustva-izaberite-najljepse-kuce-novostasale-elite-na-poljinama.html
rokan

#145 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by rokan »

zapaljen arhiv, sta cemo sad kuku nama? :D onaj jedan kaze "arhiv nam je potreban da znamo ko smo bili, ko smo sad i sta cemo biti sutra". :lol:
ako je tebi potreban arhiv da bi znao ko si onda je bolje idi se rokni. :-)
zateznistub

#146 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zateznistub »

Genije wrote:kad sve spalimo biće plate :lol:
Barvo genije!

Bice i plate i penzije i invalidnine... al za jedno par godina dok tim parama renoviraju sve ovo sto su divlji popalili i unistili...
jedna tamo

#147 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by jedna tamo »

stvarno je grozno bilo gledati ovo paljenje, samo me čudi da nema niko mrtav....poslije onog jučer....
nisam za mirne proteste jer mislim da političari, kao što reče neko na tv-u, ne pridaju nikakvu važnost tim mirnim protestima, samo gledaju i kontaju glupa ruljo, šta hoćete više??? a ovako su svi vidjeli šta je masa, pa hajd sad stisni jer narod je pun negativnog naboja i mislim da je ono ništa šta se može uraditi, pa da vidimo hoće li se šta pokrenuti...mada sumnjam jer oni ne znaju, u tome je problem, bakir, željko, nikšić oni nemaju pojma o pokretanju industije, ekonomije itd...za to trebaju sposobni mladi ljudi, obrazovani, koji govore bar dva jezika da nam obezbjede kapital i pokrenu proizvodnje....al proteći će još vode i vode dok se to desi tj. da se krene uopće...
ne podržavam paljenje niti nasilje i mogli su se ugledati na strance pa napravit bakirovu ili nikšićevu ili bilo čiju lutku , onu ogromnu pa nju palit...al ne podržavam ni mirno blejanje jer ništa od toga.....
p.s. čitam lipovača :run:
dvoboj

#148 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

Genije wrote:
dvoboj wrote: A gdje ćeš radit???U Eu?
ZNANJE I RAD u najširem moguće smislu
ne samo rad za platu
rad na promjeni stanja
rad na stvaranju nove vrste političara
rad na pokretanju vlastitog biznisa, stranke, humanitarne organizacije itd

velike stranke su nam korumpirane
male nemaju kadrove i infastrukturu
ja ću ko i vazda ići srednjim putem
evo i reću ću: glasaću za demokratsku frontu
mada nisu idealni
i mada sam popušio na njihovim mjesnozajedničkim izborima :D

radiću na sebi i svojoj okolini onoliko koliko mogu
najbolje što znam i umijem
Zvučiš poput političara :lol:
I ja sam kontao za Komšića ali njega ne voli Srbi a i Hrvati tako da će bi bilo veselo kad bi on pobijedio...Problem svega je nacionalizam samo pročitaj šta kažu za ovo sve u Rs srbi i u Hercegovini većina hrvata misliš da je njima stalo do ove države?:bih: Oni su odmah primjetili "ratnu zastavu" a ne primjećuje kako ih kradu njihovi vlastiti političari i kako smo svi u kurcu...
dvoboj

#149 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dvoboj »

zateznistub wrote:
Genije wrote:kad sve spalimo biće plate :lol:
Barvo genije!

Bice i plate i penzije i invalidnine... al za jedno par godina dok tim parama renoviraju sve ovo sto su divlji popalili i unistili...
Bar ćeš znat zbog čega te kradu
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#150 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by ladyblue18 »

ultima_palabra wrote:Jebo vas arhiv da vas jebo i gomila papirčina... selo gori a baba se češlja :-)

Licemjerne tetkice...
Vala, bolje da sam licemjerna tetkica nego da preko foruma navijam i bodrim huligane.
Jer najlakse je ipak na kraju biti internet ratnik.
Post Reply