Citroen c5
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citro
#126 Re: Citroen c5
Golfiista,
Sve si mi vise prirasrao srcu !
Sve si mi vise prirasrao srcu !
-
citro
#127 Re: Citroen c5
Golfiista, sta ti bi?golfiista wrote:E jbg.a sad. Nit su iste klase nit su uporedivi. Al da je cc parmak...nemam komentar.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
parmak ko parmak, nemam sta reci.
-
condy
#128 Re: Odg: Citroen c5
Ti još ne možeš da govoriš kakav je citroen. To vozilo moći ćeš da porediš sa tom octavijom nakon par godina a ne nakon par dana.golfiista wrote: Ja sam onomad kupio novu octaviu A5 i istu sam vozio 6 g. Znas sta je ovaj citro sa 150.000 za nju , novu? Tata mata.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Za većinu bosanaca 150kkm nije puno jer nisu nikad mogli voziti isti automobil sa manje kilometara. Za neke druge, to je kilometraža na kojoj se treba prodavati vozilo. Znašli koliko košta isto vozilo sa 50kkm na satu i zbog čega je tolika razlika u cijeni ?
I zapamti ništa ne traje koliko hoćeš, već koliko može.
-
citro
#129 Re: Citroen c5
Sto se isplativosti i sigurnosti tice u pravu si 1000 %. I sam biram nov kompakt umjesto polovne limuzine posebno ako ima vise od 100.000 km na satu. Ali, za razumjeti je i ljude koji kupuju polovne limuzine jer za relativno malo novca imaju priliku da u zivotu uzivaju jedno vrijeme u takvom autu. I to treba probati. Kazem probati, jer za prosjecnog domaceg vozaca limuzina je nepotrebna. U gradskoj voznji kompakt je puno bolji, a ono dva tri puta godisnje kada se negdje ode van grada bogami i kompakt to sve zadovolji. Pa ima i famozni Thule ako bas zatreba gepeka za takva putovanja.condy wrote:Kod nas je prema svim istraživanjima u procvatu prodaja rabljenih vozila, i to onih koji su većinom bili u inozemstvu službena vozila i koja su prešla predviđeni dio kilometara za koje fabrika je prvoshodno projektovala ta vozila ( između 150kkm do 200kkm). Poslije te kilometraže, dolazi postepeno do značajnog zamora materijala i do sve skupljih servisa, pogotov kod limuzina iz tog segmenta. Zbog toga, nikada firma ili preduzeće ne kupuje polovnjake već nova auta obično na lizing , jer firme sve troškove predvide u tančine, i u svim kalkulacijama njima je novo vozilo puno isplativije. U EU zemljama, uvijek će čovjek uzeti prije novu c elysee nego polovnog c5 na 150kkm, budi siguran u to. Znači, oni drugačije razmišljaju i imaju puno veće prohtjeve od vozila, više i prelaze, i u prvom redu gledaju njegovu rentabilnost. Da li je polovno vozilo rentabilno, tvoje, moje ili neko drugo, to vrijeme pokazuje. Novo vozilo je uvijek rentabilno ako prelaziš minimalno 15kkm godišnje jer u njega nemaš većeg ulaganja. Kod rabljenog je druga priča. Cijenim ljude koji uspiju emocije i želje staviti po strani i koji se ne daju zavarati, tako očitoj varci, da je isplativija polovna limuzina od novog kompakt vozila.Cinjenica je da ce u ovaj auto biti uvale jos nekih oar hiljada KM , ali imas auto , pouzdano i sigurno. Ipak taj elise pored c5...iako je nov, nije konkurentan za njegove potrebe.
A da je kompakt dosta ekonomicniji u svakom pogledu to ne treba raspravljati.
Limuzina da ali ako pravis mnogo putovanja. Vjeruj mi da sam svog c5 prodao, i to u izvanrednom stanju, onda kada mi je presusila potreba za cestim putovanjima u inostranstvo. Vozati ga po gradu - nije to to.
Ali, kao sto rekoh, treba i to probati.
- Qler
#130 Re: Citroen c5
Meni treba limuzina zbog posla, a i zbog porodice. Lakse je. Ali da imam love, najradije bih sebi kupio smarta po gradu da vozam, ili hajde ne bih smarta, ali bi uzeo corsu, fiestu, da moze sjedalica stati
kad idem sa djetetom negdje, i to neki mali benzinac, eventualno one 1.3 jtd (cdti) ili 1.5 dti dizele... ali u glavnom nesto jako slabo i jako malo... jer po gradu biciklo je najbolje, ali danas je auto vise potreba nego luksuz..
-
citro
#131 Re: Citroen c5
Za brdovitog i zimovog grada Sarajeva punog nekakvih betonskih kolaca po trotoarima najbolji ti je neki mali SUV kao gradsko auto. Taj će i trajati i zimi i te kako valjati.Qler wrote:Meni treba limuzina zbog posla, a i zbog porodice. Lakse je. Ali da imam love, najradije bih sebi kupio smarta po gradu da vozam, ili hajde ne bih smarta, ali bi uzeo corsu, fiestu, da moze sjedalica statikad idem sa djetetom negdje, i to neki mali benzinac, eventualno one 1.3 jtd (cdti) ili 1.5 dti dizele... ali u glavnom nesto jako slabo i jako malo... jer po gradu biciklo je najbolje, ali danas je auto vise potreba nego luksuz..
Smart je simpa ali samo simpa i to je to. Čisti individualni prevoz i ništa više. Preskupa je to šala.
- Qler
#132 Re: Citroen c5
Stepway-a onda
za po gradu i do vikendice 
-
citro
#133 Re: Citroen c5
Još da mu je 4X4 pogon ...... Bio bi idealan, zaista.
- Bakir1
#134 Re: Citroen c5
pandu 1,3 mjtd sa 4x4 
- _mufljuz_
#136 Re: Citroen c5
silverada kupis ili avalanche
pa ko ti ssmeta pri parkranju samo ga odgurnes u hendek
ogromna je prednost sto ga pauk ne moze odvuc jerbo je tezi od pauka
a ako mu stave lisice samo njezno nagazis i par tona svoje odradi
daklem silverado za carsije + sto svi bjeze od tebe ko djavo od krsta
pa ko ti ssmeta pri parkranju samo ga odgurnes u hendek
ogromna je prednost sto ga pauk ne moze odvuc jerbo je tezi od pauka
a ako mu stave lisice samo njezno nagazis i par tona svoje odradi
daklem silverado za carsije + sto svi bjeze od tebe ko djavo od krsta
- Bakir1
#137 Re: Citroen c5
ti si lancista opet jeo ludih gljiva
ili si se dzunup probudio
ili si se dzunup probudio
- sorcerer
-
direstraits0078
#140 Re: Citroen c5
Nikad nije kasno za preventivno kupanje. 
- Qler
#141 Re: Citroen c5
Nedavno sam vidio u gradu Toyota Sequia! Land Crusier je gradski autic za ono! Ja nisam mogao vjerovati koliko je auto
e to je za grada
4 parking mjesta odmah zauzme 
- _mufljuz_
#142 Re: Citroen c5
molim lijepo i azbest sam uzeo 
- Bakir1
#143 Re: Citroen c5
@qler sekvoja
to je LC 200 samo americka
mufljuze onaj osjecaj kao skaces svu noc pa ne znas ne koji je dan nego mjesec
- _mufljuz_
#144 Re: Citroen c5
jest i otvoris forum - a na njemu vidis tekstualnu kakofonijuBakir1 wrote:@qler sekvojato je LC 200 samo americka
ajfon pojaco kameru na 10 mpx
kako poskidat dpfove na autima
kako ne poskidat
bibijes felge
itd itd
- Bakir1
#145 Re: Citroen c5
nemoj vise ruzit iz revolta tako ti srpa i cekica 
- _mufljuz_
#146 Re: Citroen c5
ocu alaaamiBakir1 wrote:nemoj vise ruzit iz revolta tako ti srpa i cekica
- Bakir1
#147 Re: Citroen c5
bizi jebo te tvoja suplja odoh na sluzbeni put

- _mufljuz_
#148 Re: Citroen c5
jesu l te spakovali zbog onog sto si reko il sto si mislio ?Bakir1 wrote:bizi jebo te tvoja suplja odoh na sluzbeni put![]()
- Bakir1
#149 Re: Citroen c5
zelio
sve sto sam zeljela to sam i imala
sve sto sam zeljela to sam i imala
-
condy
#150 Re: Citroen c5
Tako je, isto razmišljamocitro wrote:
Sto se isplativosti i sigurnosti tice u pravu si 1000 %. I sam biram nov kompakt umjesto polovne limuzine posebno ako ima vise od 100.000 km na satu. Ali, za razumjeti je i ljude koji kupuju polovne limuzine jer za relativno malo novca imaju priliku da u zivotu uzivaju jedno vrijeme u takvom autu. I to treba probati. Kazem probati, jer za prosjecnog domaceg vozaca limuzina je nepotrebna. U gradskoj voznji kompakt je puno bolji, a ono dva tri puta godisnje kada se negdje ode van grada bogami i kompakt to sve zadovolji. Pa ima i famozni Thule ako bas zatreba gepeka za takva putovanja.
A da je kompakt dosta ekonomicniji u svakom pogledu to ne treba raspravljati.
Limuzina da ali ako pravis mnogo putovanja. Vjeruj mi da sam svog c5 prodao, i to u izvanrednom stanju, onda kada mi je presusila potreba za cestim putovanjima u inostranstvo. Vozati ga po gradu - nije to to.
Ali, kao sto rekoh, treba i to probati.
C5 je cjenovno muđu prihvatljivijim limuzinama, i zbog toga je isplativ kao i rabljeni primjerak. Međutim druga rabljene vozila, tipa audi, mercedes ili bmw, po meni su veoma rizični za kupovinu, i nisu isplativi jer se za cijenu tih rabljenih mogu kupiti izuzetno dobri novi automobili iz kompakt klase, tipa Golf, 308,c4, octavija, pa čak i passat i sl..... Rabljeni VW je kod nas precjenjen ( iako je to vrhunski ukomponovano vozilo) dok to nije slučaj sa npr. Njemačkom, gdje je on osjetno jeftiniji kao rabljeni, pogotovo kad je u pitanju Golf, tako da se i VW kao rabljeni, pogotovo mlađi primjerci, isplati kupiti vani, ali ne i ovdje.
Cjela priča se svodi na to, da za rabljenog se ne treba nikad davati više od 20 do 25kKM, jer u suprotnom daješ velike pare za poprilično potrošeno i izvozano vozilo