topcam wrote:U najgorem slicaju Hidzretske 2014, prije poslije Bajrama..
Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
-
Horizon
#126 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
-
miki.ba
#127 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Naserem se ja Damiru usta. 
-
zodi36
#128 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Mozda da klix kontaktira u ime nas ministarstvo i da napise neki clanak jer je fakat objavljena dezinformacija i laz.ne kontam nikako
- BFD_Yoe
#129 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Meni je prijatelj pričao, koliko je istine ne znam, ali da prenesem, on sada planira tu zamjenu vozačke, kaže da moraš od poslodavca ili kod koga radiš ili šta već da izda dozvolu da si vozio, da imaš iskustva sa vožnjom i jednostavno zamjeniš vozače, nemojte me držati za riječ, ako on mene laže, lažem i ja vas
LP
LP
-
zodi36
#130 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
bez ljutnje ali te je prijatelj opasno,ali bas opasno slagaoBFD_Yoe wrote:Meni je prijatelj pričao, koliko je istine ne znam, ali da prenesem, on sada planira tu zamjenu vozačke, kaže da moraš od poslodavca ili kod koga radiš ili šta već da izda dozvolu da si vozio, da imaš iskustva sa vožnjom i jednostavno zamjeniš vozače, nemojte me držati za riječ, ako on mene laže, lažem i ja vas
LP
- BFD_Yoe
#131 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ma drug ne ljutim se, sve okzodi36 wrote: bez ljutnje ali te je prijatelj opasno,ali bas opasno slagao
- insomnia78
#132 Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ja kad sam u Fr mjenj'o vozacku mor'o sam donjeti neki dokaz da sam zivio minimum sest mjeseci na toj adresi u BiH
Ja izvadio nekakav papir u MUP-u na kojem pise da sam u tom periodu, onom u kojem sam polago, bio prijavljen na toj adresi bla, bla
Sjecam se da su mogli racuni od struje, telefona...
I da, nisu mi priznali "c"
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ja izvadio nekakav papir u MUP-u na kojem pise da sam u tom periodu, onom u kojem sam polago, bio prijavljen na toj adresi bla, bla
Sjecam se da su mogli racuni od struje, telefona...
I da, nisu mi priznali "c"
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- AstorH
#133 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Zna li neko priznaju li HR Vozacku bez nekog dodatnog polaganja . Imam B, C, E kat. ?
Sent from my iPad using Tapatalk
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#134 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Priznaju oni HR vozacku i sve kategorije.AstorH wrote:Zna li neko priznaju li HR Vozacku bez nekog dodatnog polaganja . Imam B, C, E kat. ?
A, ako mislis na zamjenu, onda samo B.
Te druge moras polagati.
- AstorH
#135 Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Onda ne priznaju sve.(Za voznju bez mijenjaja se podrazumjeva)topcam wrote:
Priznaju oni HR vozacku i sve kategorije.
A, ako mislis na zamjenu, onda samo B.
Te druge moras polagati.
Ok, hvala.
-
zodi36
#136 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
???????imal sta,znal ko sta?zatisje pred buru ili....
-
Horizon
#137 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
zodi36 wrote:???????imal sta,znal ko sta?zatisje pred buru ili....
To je prije bila bura pred zatisje...
- OptimusPrime
#138 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Procitah negdje na prijasnjim stranicama da je jedan forumas otisao u Führerscheinstelle i da je sluzbenik nasao mail od njemackog Ministarstva Saobracaja i Digitalne Infrastrukture u kojem stoji da je zamjena bosanskih vozackih dozvola u planu sa napomenom da je najraniji moguci termin pocetka od jeseni. Ko je u Njemackoj, zna da su August i prva polovina Septembra rezervisani za Sommerferien, ali i zna vjerovatno koliko su pedanti njemci u nekim stvarima. Tako da me ovo i ne cudi...
Ko moze nek saceka, ko ne moze, jebiga ima uvijek mogucnost polaganja....
Ko moze nek saceka, ko ne moze, jebiga ima uvijek mogucnost polaganja....
-
miki.ba
#139 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ja se kontam ispaliti na more s autom, kontam posto zivim u Minhenu nemam puno do granice, a u Austriji mi vec vrijedi moja vozacka ili?
- topcam
#140 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ne znam koliko su detaljni, glede... iz koje zemlje je saobracajna ...miki.ba wrote:Ja se kontam ispaliti na more s autom, kontam posto zivim u Minhenu nemam puno do granice, a u Austriji mi vec vrijedi moja vozacka ili?
Jest glup scenario, ali.. sudar, niko nije povrijedjen, samo veca steta na autu. I tvoja krivica. Osiguranje skonta
da si vozio sa vozackom koja vise nije validna. Ergo bez vozacke. Hop odbije snositi trosak.
Jest krajnost i crnjak cak i kad je sve regularno, pu, pu, pu gluho i daleko bilo, ipak razmisli.
Idu busem, Minken-Dalmacija, skoro pa djaba.
-
Potschi
#141 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Pozdrav,
zvala sam Führerscheinstelle u Hannoveru, zvala sam Bundesministerium für Verkehr...i dalje je u toku formiranje i usaglasavanje texta za zakon, i teta mi nije mogla ni otprilike reci termin kada bi moglo stupiti na snagu...
Shit
Ja ne znam kako je vama, ali ja ludim bez vozacke, a auto pred kucom!!!
zvala sam Führerscheinstelle u Hannoveru, zvala sam Bundesministerium für Verkehr...i dalje je u toku formiranje i usaglasavanje texta za zakon, i teta mi nije mogla ni otprilike reci termin kada bi moglo stupiti na snagu...
Shit
- berenice
#142 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ima li iko neku novu POZITIVNU informaciju??? Nemojte pisati ako nema još ništa 
-
zodi36
#143 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Znam da nije tema ali posto ovdje pise uglavnom raja iz njemacke i posto i ovim vozackim dozvolama niko nista nezna onda cu ovdje pitati.ofental mi istice u 12.mjesecu pa me zanima hocel oni meni poslati na kucnu adresu neki poziv da dodjem na produzenje ili ja moram otici tamo negdje u 11 mjesecu kod njih da ih obavjestim o tome
- topcam
#144 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Mislim da ima smisla da ti odes i trazis, produzenje. Na vrijeme.
- berenice
#145 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ne moraš, niti trebaš ići na Kreisverwaltung zbog isteka vize. Oni ti pošalju ca. šest sedmica ranije obavijest na kojoj ti piše i termin za produženje vize i koje sve dokumente treba da poneseš.
- Šunj
#146 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Nije istina da ti za stalni boravak u Njemackoj treba drzavljanstvo, a to o deportovanju je cista glupost. Za stalni boravak ti treba 5 godinia boravka i da imas posao, stan i da nisi kriminalac.Privremeno (zato jer nisi drzavljanin Njemacke, i na privremenom si boravku i ako mozda imas permanentnu boravisnu dozvolu, sto samo znaci da si tu 24/7 u Njemackoj ili da provodis vise do 50%, 66% vremena u Njemackoj, stalna boravisna / permanentna dozvola neznaci nista vise nego da si tu i da nemas potrebu da svako malo pravis novu, ali nije nikakva garancija za stalni boravak, za to treba drzavljanstvo. Da budem kratak Njemacka ako hoce moze sve ljude iz Bih koji zive sa BiH drzavljanstvom u Njemackoj preko noci deportovati bez da je duzna da navede i jedan jedini razlog.
Tako isto i sa vozackom rijec je o privremenoj zamjeni i nista vise.
- Šunj
#147 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Tacno, u Minhenu traze radni ugovor, zadnje tri platne liste, potvrdu od firme da si trenutno u radnom odnosu, potvrde da si polozio njemacki jezik A1-A2 ili B1, ili da ides na kurs njemackog, ugovor o stanu, da li izdrzavas nekoga, sliku i naravno 80 Eura.berenice wrote:Ne moraš, niti trebaš ići na Kreisverwaltung zbog isteka vize. Oni ti pošalju ca. šest sedmica ranije obavijest na kojoj ti piše i termin za produženje vize i koje sve dokumente treba da poneseš.
- berenice
#148 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
A i to sve zavisi od toga kako ko živi - ako čovjek npr. trenutno živi od Arbeitslosengeld-a II, onda treba da ponese aktuelno Rješenje o istom i u tom slučaju ga ne košta ništa. Ili ako je npr. išao tu u školu, ne trebaju mu nikakvi kursevi (Orientierungskurs), nego samo svjedočanstvo iz škole. I, i, i...Šunj wrote:Tacno, u Minhenu traze radni ugovor, zadnje tri platne liste, potvrdu od firme da si trenutno u radnom odnosu, potvrde da si polozio njemacki jezik A1-A2 ili B1, ili da ides na kurs njemackog, ugovor o stanu, da li izdrzavas nekoga, sliku i naravno 80 Eura.berenice wrote:Ne moraš, niti trebaš ići na Kreisverwaltung zbog isteka vize. Oni ti pošalju ca. šest sedmica ranije obavijest na kojoj ti piše i termin za produženje vize i koje sve dokumente treba da poneseš.
Uostalom, sve će mu pisati na pozivnici.
- Bluemore
#149 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
na sta ces se vaditi kada osiguranje izadje iz ugovora (radi voznje bez dozvole, vazece) a to ce uraditi uvijek u slucaju nastale stete. defacto, ne vozi se samo bez vozacke, vec i bez osiguranjazodi36 wrote:pa dobro,puno je manja mogucnost da ce je zaustaviti nego u bosni,moze se vaditi na ono nisam znala mada to nepije vode.meni je isteklo godina i nisam polagao a vozim isto u kupovinu i nekad kad moram,i zaustavio me na motoru policajac radi pojasa i ja mu dam svoju vozacku bosansku i olatim 30€ i to je to,99 posto njihove policije na ulici to ne zna,jedino da se neki belaj napravi pa da provjerava tamo u centrali...ne govorim da je to uredu ali u kupovinu moze otici ponekadsanaman wrote:Voznja bez vozacke predstavlja krivicno djelo u Njemackoj.Potschi wrote:Ma joj suti ja zamalo ne predah u subotu za polaganje...sad ne vozim nikako, doduse na posao i s posla idem vozom..auto upalim nekad krisom u kupovinu
Poslala sam ja upit TÜV-u, pa da vidimo sta ce mi reci.
cl. 24 st. 1 StVG
nije se igrati sa time.
-
TuSamDaPametujem
#150 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Stuttgarter Führerscheinstelle: Leider gibt es für B&H noch keine Ausnahmen, die Prüfungen müssen angetreten und bestanden werden.