Hvala, bice nadam se i boljihshalla wrote:Ma ja samo znam da nećeš pogriješiti koji god od navedenih mobitela da uzmeš, nek ti je sa srećom za koji god se odlučiš i kako ono kažu, daBogda ga boljim zamijenio
HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Moderator: Benq
-
LikeLike
#126 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
-
Sehro
#127 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Niti u jednoj direkciji BH Telecoma na Unsko-sanskom kantonu nema LG G2, dok S4 ima napretek 
-
LikeLike
#128 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Mislim da mozes preko interneta rezervisati mobitel i donesu ti ga na kucnu adresu, provjeri na njihovoj straniciSehro wrote:Niti u jednoj direkciji BH Telecoma na Unsko-sanskom kantonu nema LG G2, dok S4 ima napretek
-
Sehro
#129 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Hvala, rekli su da ce me nazvati iz poste kad dobiju telefon..LikeLike wrote:Mislim da mozes preko interneta rezervisati mobitel i donesu ti ga na kucnu adresu, provjeri na njihovoj straniciSehro wrote:Niti u jednoj direkciji BH Telecoma na Unsko-sanskom kantonu nema LG G2, dok S4 ima napretek
-
SA 071
#130 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ovo kod vukojebine je Samsung pretpostavljam i dobra je slika, ali ove ispod ako su sa HTC One onda je na njemu kamera fakat loša za današnje standarde. Pogledaj nebo na ovoj trećoj slici, puno praznih piksela. Loše, loše...shalla wrote:I ja Annenstrasse za trku imamvukojebina wrote:Evo i jedna nocna od maloprije...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk![]()
Ove moje su slikane u, što bi austrijanci rekli, rani akšamMa pazi, ja ne sporim da je kamera na S4 malo bolja ali mi smeta kad se o kameri HTC One govori kao o nekom smeću a ona to sigurno nije...
A evo i jedna panoramska:
-
SA 071
#131 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
E čuj Samsung tata mata za noćne fotografijeagent_zero wrote:Tamo gdje htc najviše zaostaje za samsungom kad je kamera u pitanju su noćne fotografije, kao i one gdje je slabija osvjetljenost.
Tu je samsung tata mata. Mada i na dnevnim je lako uočljiva razlika u korist samsunga, ali je baš izražena u ovim low light.
I meni je htc kao brand draži, isto tako sense gotivim više o tw-a, ali neke stvari treba priznati.
Šalu na stranu, ali nakon Nokije na prvih nekoliko mjesta, stvarno se nalaze Samsung i iPhone koji nakon "kralja fotografije" imaju najbolje izbalansirane kamere na telefonima i tu je HTC u potpunosti podbacio sa svojom izvikanom i agresivno najavljivanom UltraPixel tehnologijom.
Morao sam...
- Quaresma
#132 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
nemojte na klix uploadat slike ako za Boga znate, stavljajte na imageshack ili bilo gdje samo ne na klix
-
clarion_
#133 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
sama pomisao da mi je telefon LG
biram htc
-
febo_acm
#134 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Htc jede S4 u lowlight... Sve ostalo ide na stranu S4 kad je u pitanju kamera.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Qler
#135 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Eno kazu ni s5 nece imati ois. Odmah losije slike po mraku i losiji video stabilization. Plus sto nokia i htc imaju rich recording, nokia sa 4 mikrofona...
-
The BEN10
#136 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Možel ko prokomentarisat HTC one X, da ne otvaram novu temu ? Dakle, kakav je on u poređenju sa S3 recimo ?
-
Nokian808
#137 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ukratko - losiji.
Losiji softver, zajednica i podrska (S3 ce uskoro dobiti Kitkat) a uz to losiji hardver (baterija, kamera i ekran).
Losiji softver, zajednica i podrska (S3 ce uskoro dobiti Kitkat) a uz to losiji hardver (baterija, kamera i ekran).
-
MrShadow
#138 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
uzeo juce g2 , imao sam galaxy 1,2,3 i juce otisao da uzmem s4 i lik mi pokaze oba i nakon sat vremena usporedbe uzmem lg, za sada se nisam pokajao, telefon je vrh.
-
febo_acm
#139 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
S3 je dosta gori od G2...
-
Sehro
#140 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Gdje kupio, koliko para, moze li jos utisakaMrShadow wrote:uzeo juce g2 , imao sam galaxy 1,2,3 i juce otisao da uzmem s4 i lik mi pokaze oba i nakon sat vremena usporedbe uzmem lg, za sada se nisam pokajao, telefon je vrh.
-
MrShadow
#141 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Prvo sto je meni zapelo za oko jeste dizajn, stavio sam ga pored s4 i telefon jednostavno djeluje kvalitetnije, mocnije, skuplje, jest da ga ebe LG logo sto je i meni smetalo jer Samsunga koristim godinama jos od S1, ali sjecam se i S1 da kad sam kupovao Samsung je bio 0 sto se tice trzista mobitela. One tipke ispod kamere su mi izgledale toliko glupavo kada sam gledao slike telefona, ali to je u praksi pun pogodak i tacno su na mjestu gdje trebaju biti. Sad opet ovo je stvar ukusa, ali za muskarca mi G2 djeluje ozbiljnije nego S4.Sehro wrote:Gdje kupio, koliko para, moze li jos utisakaMrShadow wrote:uzeo juce g2 , imao sam galaxy 1,2,3 i juce otisao da uzmem s4 i lik mi pokaze oba i nakon sat vremena usporedbe uzmem lg, za sada se nisam pokajao, telefon je vrh.
Displej je bolji nego na S4, boje su prirodnije i telefon je brzi nego s4.
Kamera meni nikada nije bila toliko bitna, nisam ekspert, ali mi ova opticka stabilizacija odgovara nenormalno, uvijek sam S3 mrzio zbog toga sto nisam mogao napraviti normalnu sliku kada mi se ruke tresu malo, e sa G2 toga nema, sinoc sam bas par slika napravio i super je.
Najbolja stvar je baterija definitivno, ja sam ga juce kupio i baterija je bila na 85% , koristim ga nesto vise od 24h i bukvalno se ne skidam s njega jer sam ga tek dobio, sve je ukljuceno, skidam non stop neke aplikacije i baterija je sada na 35% .
To su neki prvi utisci, vidjet cemo sada nakon malo vise koristenja ovih dana kako ce se pokazati, ali mislim da nisam fulao s ovim modelom.
- Quaresma
#142 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
jel u telekomu samo 16 giga verzija? ima li od 32 giga
baterija mi je jedna od presudnih faktora za kupovinu
-
LikeLike
#143 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
U kojoj radnji si kupio G2 ?MrShadow wrote:Prvo sto je meni zapelo za oko jeste dizajn, stavio sam ga pored s4 i telefon jednostavno djeluje kvalitetnije, mocnije, skuplje, jest da ga ebe LG logo sto je i meni smetalo jer Samsunga koristim godinama jos od S1, ali sjecam se i S1 da kad sam kupovao Samsung je bio 0 sto se tice trzista mobitela. One tipke ispod kamere su mi izgledale toliko glupavo kada sam gledao slike telefona, ali to je u praksi pun pogodak i tacno su na mjestu gdje trebaju biti. Sad opet ovo je stvar ukusa, ali za muskarca mi G2 djeluje ozbiljnije nego S4.Sehro wrote:Gdje kupio, koliko para, moze li jos utisakaMrShadow wrote:uzeo juce g2 , imao sam galaxy 1,2,3 i juce otisao da uzmem s4 i lik mi pokaze oba i nakon sat vremena usporedbe uzmem lg, za sada se nisam pokajao, telefon je vrh.
Kamera meni nikada nije bila toliko bitna, nisam ekspert, ali mi ova opticka stabilizacija odgovara nenormalno, uvijek sam S3 mrzio zbog toga sto nisam mogao napraviti normalnu sliku kada mi se ruke tresu malo, e sa G2 toga nema, sinoc sam bas par slika napravio i super je.
Najbolja stvar je baterija definitivno, ja sam ga juce kupio i baterija je bila na 85% , koristim ga nesto vise od 24h i bukvalno se ne skidam s njega jer sam ga tek dobio, sve je ukljuceno, skidam non stop neke aplikacije i baterija je sada na 35% .
To su neki prvi utisci, vidjet cemo sada nakon malo vise koristenja ovih dana kako ce se pokazati, ali mislim da nisam fulao s ovim modelom.
-
Sehro
#144 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Hvala za info, zanimljivo je i to da je LG G2 jeftiniji od S4, ja cekam da dodje u BH Telecom ako ikako i dodje..MrShadow wrote:Prvo sto je meni zapelo za oko jeste dizajn, stavio sam ga pored s4 i telefon jednostavno djeluje kvalitetnije, mocnije, skuplje, jest da ga ebe LG logo sto je i meni smetalo jer Samsunga koristim godinama jos od S1, ali sjecam se i S1 da kad sam kupovao Samsung je bio 0 sto se tice trzista mobitela. One tipke ispod kamere su mi izgledale toliko glupavo kada sam gledao slike telefona, ali to je u praksi pun pogodak i tacno su na mjestu gdje trebaju biti. Sad opet ovo je stvar ukusa, ali za muskarca mi G2 djeluje ozbiljnije nego S4.Sehro wrote:Gdje kupio, koliko para, moze li jos utisakaMrShadow wrote:uzeo juce g2 , imao sam galaxy 1,2,3 i juce otisao da uzmem s4 i lik mi pokaze oba i nakon sat vremena usporedbe uzmem lg, za sada se nisam pokajao, telefon je vrh.
- strong69
#145 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Samo 16 GB. Baterija mu je predobra. Jedna od jacih pored Z1.Quaresma wrote:jel u telekomu samo 16 giga verzija? ima li od 32 giga
- Quaresma
#146 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
ja pitam ove u telekomu, poslao im mail, da li imaju sami iskljucivo 16gb, verziju da li ce biti od 32gb
dobijam odgovor: Imamo samo uredaje iz ponude, cije karakteristike mozete pogledati na www.bhtelecom.ba
dobijam odgovor: Imamo samo uredaje iz ponude, cije karakteristike mozete pogledati na www.bhtelecom.ba
-
MrShadow
#147 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ma idioti, veze to nema o zivotu, nedaj boze da neko nesto provjeri za klijenta i da da koristan info
Baterija je vrh, jutros napunio i evo sad nakon 12 sati koristenja je na 92%, normalno koristenje danas, 10tak poruka, par emailova, 3-4 poziva po par minuta, internet, nekih 20 minuta igrao igrice
, ako ovako bude radio za moje potrebe necu ga morati puniti vise od 2 puta sedmicno.
Baterija je vrh, jutros napunio i evo sad nakon 12 sati koristenja je na 92%, normalno koristenje danas, 10tak poruka, par emailova, 3-4 poziva po par minuta, internet, nekih 20 minuta igrao igrice
-
febo_acm
#148 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Displej ti nije bio upaljen možda ni 30 minuta... Nema veze kakave je baterija i kakav telefon, 12h 8%...
-
MrShadow
#149 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Kakve veze ima, bitno da meni sluzi za normalno koristenje, uz isto takvo koristenje Galaxy S3 sam morao puniti svaki drugi dan - samo za usporedbu .Zhìxin wrote:Displej ti nije bio upaljen možda ni 30 minuta... Nema veze kakave je baterija i kakav telefon, 12h 8%...
BTW, tacno nakon 24h baterija je na 82% .
-
febo_acm
#150 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ima veze jer ti očigledno ne koristiš telefon nikako... Uzeo si mobitel i pišeš kako ti je nakon 24 sata (ne)korištenja potrošeno 18%. I sada će neko ovo pročitati i reći će WOW LG G2 ima bateriju koja traje 11 dana(2 dana 18%, 1 dan 9%, 100/9=11.1 dan ). Autonomija baterije se obično gleda kroz vrijeme upaljenog displeja, a većina današnjih mobitela može idržati min/max 3-6 sati. Mislim da 60% svjetske populacije dnevno puni barem jednom mobitel, 35% jednom u dva dana i imamo ostale...
Meni je drago što će tebi baterija na G2 trajati 11 dana, ali vjeruj da to nije relevantno nikome. Većina nas će dnevno pričati barem 5-10 minuta na telefon, poslati nekoliko poruka, pogledati neki video na yt, korisiti fb,twitter, mailove, čitati vijesti, slušati muziku, da ne pričam o tome kako 3G internet vuče bateriju... Mislim da upališ telefon i ostaviš ga u ladicu možda možeš postići taj rezultat...
Meni je drago što će tebi baterija na G2 trajati 11 dana, ali vjeruj da to nije relevantno nikome. Većina nas će dnevno pričati barem 5-10 minuta na telefon, poslati nekoliko poruka, pogledati neki video na yt, korisiti fb,twitter, mailove, čitati vijesti, slušati muziku, da ne pričam o tome kako 3G internet vuče bateriju... Mislim da upališ telefon i ostaviš ga u ladicu možda možeš postići taj rezultat...