HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Moderator: Benq
-
LikeLike
#1 HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Pozdrav forumasi.
Zelim da kupim jedan od ova tri mobitela pa me zanimaju vasa misljenja koji je najbolji i u kojoj radnji predlazete da kupim.
HTC ONE - GALAXY S4 - LG G2
Molim samo one koji su imali priliku koristiti neki od ova tri mobitela da komentarisu...
Vidio sam da u Fontele na Bascarsiji daju 2 god. garancije pa me zanima kakva su vam iskustva s njima ??
Zelim da kupim jedan od ova tri mobitela pa me zanimaju vasa misljenja koji je najbolji i u kojoj radnji predlazete da kupim.
HTC ONE - GALAXY S4 - LG G2
Molim samo one koji su imali priliku koristiti neki od ova tri mobitela da komentarisu...
Vidio sam da u Fontele na Bascarsiji daju 2 god. garancije pa me zanima kakva su vam iskustva s njima ??
Last edited by LikeLike on 12/12/2013 20:27, edited 3 times in total.
- strong69
#2 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Koristio sam sva 3
Ostavio sam HTC One. Mada sam se dvoumio da li zadrzim njega ili LG2. LG2 me najprijatnije iznenadio. Odlican telefon. Odlicna baterija, display, procesor, RAM, kamera..
HTC One ima fenomenalnu izradu. To volim kod HTC i zato sam ga zadrzao. Po drugim specifikacijama veoma slican LG G2. S4... Samsung se pretvorio u Apple. Sve im je isto i samo broj mijenjaju. Dosadili su mi.
HTC One ima fenomenalnu izradu. To volim kod HTC i zato sam ga zadrzao. Po drugim specifikacijama veoma slican LG G2. S4... Samsung se pretvorio u Apple. Sve im je isto i samo broj mijenjaju. Dosadili su mi.
-
LikeLike
#3 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Otprilike sam slicnog misljenja, dvoumim se izmedju HTC-a i LG-a, kazu da je G2 najbolji po specifikacijama, ali meni se licno HTC najvise svidjastrong69 wrote:Koristio sam sva 3Ostavio sam HTC One. Mada sam se dvoumio da li zadrzim njega ili LG2. LG2 me najprijatnije iznenadio. Odlican telefon. Odlicna baterija, display, procesor, RAM, kamera..
btw imas li kakav prijedlog u kojoj radnji bi najbolje bilo kupiti, da mobitel nije s mreze i da ima garanciju bar godinu dana?
- dinooh
#4 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
nisam imao priliku da ijedan koristim ali po specifikacijama bi uzeo LG. Baterija mu predobra iako ima najveci screen.
Posto se raci o skupljim mobitelima, trazi radnje koje daju pravu garanciju a ne pisanu tj., onu oficijelnu koju mozes koristit u ovlastenim servisima
Posto se raci o skupljim mobitelima, trazi radnje koje daju pravu garanciju a ne pisanu tj., onu oficijelnu koju mozes koristit u ovlastenim servisima
-
LikeLike
#5 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
A koje su to radnje??dinooh wrote:nisam imao priliku da ijedan koristim ali po specifikacijama bi uzeo LG. Baterija mu predobra iako ima najveci screen.
U LG-u, G2 kosta 1200KM a u drugim radnjama je 800KM, ne isplati se mobitel platiti 400KM vise da bi imao tu neku specijalnu garanciju
- vukojebina
#6 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
LG G2 je ovdje definitivno van konkurencije..sa gigantskom baterijom, odlicnim display-om, nenadjebivim specifikacijama i vrhunskom funkcionalnoscu... sledeci je s4, sve skoro isto kao na lg-u samo malo stariji i naravno starijim hardverom... htc osim fancy dizajna, ni u cemu se ne moze poredit sa ova dva modela...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- insomnia78
#7 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Uzmi iPhone 5s
Allez Les Bleus!!!
Allez Les Bleus!!!
- dinooh
#8 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Fontele izgleda daje 2 godine garancije, sad ne znam kakva je, je li pisana. Ali pretpostavljam da nijeLikeLike wrote:A koje su to radnje??dinooh wrote:nisam imao priliku da ijedan koristim ali po specifikacijama bi uzeo LG. Baterija mu predobra iako ima najveci screen.
U LG-u, G2 kosta 1200KM a u drugim radnjama je 800KM, ne isplati se mobitel platiti 400KM vise da bi imao tu neku specijalnu garanciju
-
Nokian808
#9 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Probao sam HTC One i LG G2 (S4 sam držao 10 min pa ne mogu govoriti o nekom većom iskustvu s njim iako sam imao S3 koji je ipak sličan) i DEFINITIVNO smatram da je LG G2 trenutno sigurno najbolji telefon na svijetu i pri tom ne mislim na nekakve benchmarke u kojima ih šije 30-40% jer su svi u praksi brzi...Ono šta mislim jeste baterija jer i najmoćniji telefon postaje cigla kad se isprazni a to mi se redovno dešavalo sa svim telefonima koje sam koristio nakon 7-8 sati teške upotrebe dok sa ovim kojeg sam kupio juče u 16h i napunio za svega 1,5 sat do vrha (dolazi sa brzim punjačem) baterija u ovom trenutku pokazuje 13%.
Računica kaže da drži već na jednom punjenju 24h a svi znamo kako se intezivno koristi, isprobava i pokazuje svima novi telefon...znači ja sam prodana duša već na bateriji i sve je ostalo samo plus. I samo da napomenem kamera na G2 je iznenadjujuće dobra i to ti kaže neko ko ima i Nokiju 808 dok je HTC One bolji za video snimanje u mračnim situacijama a u svemu ostalom osjetno loš...
http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_htc_on ... 992p10.php
Računica kaže da drži već na jednom punjenju 24h a svi znamo kako se intezivno koristi, isprobava i pokazuje svima novi telefon...znači ja sam prodana duša već na bateriji i sve je ostalo samo plus. I samo da napomenem kamera na G2 je iznenadjujuće dobra i to ti kaže neko ko ima i Nokiju 808 dok je HTC One bolji za video snimanje u mračnim situacijama a u svemu ostalom osjetno loš...
-
febo_acm
#10 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Evo da prenesem neke utiske. Koristio sam mjesecima S4, a prije od jučer koristim i HTC One. Što se tiče ova dva mobitela, razlika je u izgledu. Oba su brza, rade odlično... Ono što sam onako na prvu primjetio je da S4 ipak ima bolju bateriju. Zvuk na HTC je mnogo bolji, boju na displeju su dosta življe na S4 u jednu ruku i nerealne... HTC izgleda kvalitetnije i nekako moćnije. G2 nisam koristio duže od 5 minuta, ali sam ga u startu izbacio iz kombinacije. Jučer sam kupio HTC i imao sam manju dilemu HTC i G2, a S4 već imam i dao sam ga ženi(što znači da imam iskustva sa ova 2 mobitela)...
- Maharadza
#11 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Meni g2 otpada čisto radi nemogućnosti proširivanja memorije (osim ako ne odvojiš više i uzmeš 32GB verziju), inače sila telefon.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
febo_acm
#12 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Isto je i kod HTC One... Mada eto meni je 32 GB dovoljno
Na S4 imam ono oko 25 GB raspoložive sa sd od 16GB i mnogo mi je dovoljno 
- dinoo1898
#13 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ja sam prezadovoljan svojim Sonijem Xperia Z pa mozda da uzmes u razmatranje i Z1 koji je nedavno došao u Telecom?
-
LikeLike
#14 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Odlican telefon, ali izgled mi se ne svidja, samo zbog toga i ne razmisljam o njemudinoo1898 wrote:Ja sam prezadovoljan svojim Sonijem Xperia Z pa mozda da uzmes u razmatranje i Z1 koji je nedavno došao u Telecom?
- dinoo1898
#15 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
A pa to je druga stvar, ali je telefon kao telefon vrh.LikeLike wrote:Odlican telefon, ali izgled mi se ne svidja, samo zbog toga i ne razmisljam o njemudinoo1898 wrote:Ja sam prezadovoljan svojim Sonijem Xperia Z pa mozda da uzmes u razmatranje i Z1 koji je nedavno došao u Telecom?
Jedina razlika doduse između Z i Z1 pored minornih u procesoru je u kameri koja je vjerovatno trenutno najbolja na trzistu.
-
LikeLike
#16 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Je li primjetna razlika izmedju G2 i HTC ONE za nekog normalnog korisnika, malo internet, kamera itd ?? Isplati li se zbog toga uzeti G2 iako mi se vise dopada HTC ??Nokian808 wrote:Probao sam HTC One i LG G2 (S4 sam držao 10 min pa ne mogu govoriti o nekom većom iskustvu s njim iako sam imao S3 koji je ipak sličan) i DEFINITIVNO smatram da je LG G2 trenutno sigurno najbolji telefon na svijetu i pri tom ne mislim na nekakve benchmarke u kojima ih šije 30-40% jer su svi u praksi brzi...Ono šta mislim jeste baterija jer i najmoćniji telefon postaje cigla kad se isprazni a to mi se redovno dešavalo sa svim telefonima koje sam koristio nakon 7-8 sati teške upotrebe dok sa ovim kojeg sam kupio juče u 16h i napunio za svega 1,5 sat do vrha (dolazi sa brzim punjačem) baterija u ovom trenutku pokazuje 13%.
-
LikeLike
#17 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Sve to stoji, ali mi je na prvom mjestu izgled telefona.dinoo1898 wrote:A pa to je druga stvar, ali je telefon kao telefon vrh.LikeLike wrote:Odlican telefon, ali izgled mi se ne svidja, samo zbog toga i ne razmisljam o njemudinoo1898 wrote:Ja sam prezadovoljan svojim Sonijem Xperia Z pa mozda da uzmes u razmatranje i Z1 koji je nedavno došao u Telecom?
Jedina razlika doduse između Z i Z1 pored minornih u procesoru je u kameri koja je vjerovatno trenutno najbolja na trzistu.
- P308
#18 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Trebalo je navesti u prvom postu da je izgled telefona najbitniji....
pa uzmi HTC, to je vrhunski telefon i neces pogrijesiti kad ti se vec najvise dopada....
pa uzmi HTC, to je vrhunski telefon i neces pogrijesiti kad ti se vec najvise dopada....
-
LikeLike
#19 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Pa to sam i htio uraditi, ali vidim da raja hvali G2 pa sam se malo zamislioP308 wrote:Trebalo je navesti u prvom postu da je izgled telefona najbitniji....
A i malo sam skeptican sto se tice ovih Ultra pixela
btw sto se tice izgleda telefona i G2 ima super izgled, zato i ne mogu da se odlucim...
-
zLatk0
#20 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
G2 fino izgleda, ali unlock dugme nazad -.-
- vukojebina
#21 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Koje ti nece uopste bit potrebno, jer G2 ima kuc-kuc opciju (kako su 'rvati preveli
, tj dvaput tapnes da se otkljuca, isto tako da zakljuca...extra opcija....
-
febo_acm
#22 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Ako imaš mogućnosti uzmi HTC One... Nema tu mnogo priče jer nećeš pogriješiti ni sa jednim 
- vukojebina
#23 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
One je najstariji od sva tri uredjaja, i vrlo brzo ce bit zastarjeli model, posto vec ima nekih najava, m8 kolko se sjecam...onda ga prati s4, kao neke najave su bile vec za januar da izlazi s5, tako da i tu pobjedu odnosi G2, koji je najnoviji flagship model nekog proizvođača...
-
Vertig0
#24 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Nedavno presao sa ip5 na htc one.
Zadovoljan sam. Telefon dobro radi, fino izgleda i kvalitet izrade je dobar.
Ovi sto kupuju telefone na osnovu specifikacija su ljudi koji nemaju pojma i upravo zato cu reci da je iphone najbolji telefon.
Moja preporuka ti je htc one.
Zadovoljan sam. Telefon dobro radi, fino izgleda i kvalitet izrade je dobar.
Ovi sto kupuju telefone na osnovu specifikacija su ljudi koji nemaju pojma i upravo zato cu reci da je iphone najbolji telefon.
Moja preporuka ti je htc one.
-
zLatk0
#25 Re: HTC ONE-GALAXY S4-LG G2
Vidim da niko ne pominje n5, a on je cak "najfriskiji" od premium modela