To sto su najveci proizvodjac auta ne znaci da prave neke aman zaman aute. Najvise novca Toyota uzima u SAD, a da znas sta prodaju u SAD ne bi nikad pomislio da je to ta Toyota (i ogromna je zavjera protiv Toyote, cujem Obama svaki put kada se probudi konta kako Toyotu da sjebecitro wrote:Zato sto Corolla i Octavia po dimenzijama i medjuosoviskom rastojanju pripadaju istoj klasi i zato sto imadoh priliku uporediti ta dva auta skoro pa istovremeno. Isti ih dealer prodaje ovdje u Sarajevu. I zato jer su oba porodicna auta, sluze istoj namjeni. A mogu biti i poslovne limuzinice.jefferson wrote:Ma uopste nisam u zadnjim postovima sugerisao da je Octavia to sto sam pisao. Moja poenta je da Octavia nudi veci izbor motora, tj. ima za svakog ponesto.citroen xm wrote:Jbt čitajući sve ovo ispade Oktavija etalon zabavne vožnje, dobrog auta, ludila na točkovima. A Ivan je valjda testni poligon izdržljivosti na kome se ispituju prototipi svih svjetskih proizvođača.
Jbg u Bosni se VAG grupa mora opravdati pa i sve mane postaju prednosti, a prednosti odlaze u božanske okvire.
Alli Ctro konstantno prica: dovoljno je, dovoljan je 1.4d ili 1.6VVT-i itd. Mozda meni ili nekom desetom nije dovoljno. Svako sebi uzima sta mu dgovara i VAG tu nudi veci izbor od Toyote.
Sad da me pitas bil uzeo Mazdu5 ili Octaviu, bez razmisljanja bi uzeo M5, ali Corollu trpati u taj kos, nigdje veze.
Zato i sto se Octavia krade mashala, a Toyota ne. By the way, Toyota je vec drugu godinu zaredom najveci proizvodjac auta na svijetu, unatoc raznim pokusajima vodece svjetske sile da ih diskredituje posto poto.
Ako ti preferiras Octaviu jer ima veci izbor motora, a istovremeno nipodastavas ergonomiju jer ti je to manje vazno od broja Nm i KS u motoru, onda ne pricamo istim jezikom i nijedno od ta dva auta nije za tebe.
Moja ledja, koja sam skoro unistio taljigajuci se u tvrdim DE autima,mi jednoznacno govore da mi je udobnost i ergonomija No. 1.
Zato Citroen, zato i Corolla prije Octavie. A shvatio sam i to da uzivanje u voznji nuzno ne podrazumijeva paljenje guma nego da ima i drugi aspekt.
@direstraits0078 - be cool, ne trudi se toliko. Shvatio sam poentu tvog stava.
Eto, ergonomija je bolja u Corolli. Super, odma je bolje auto. Ne znam koji qrtz onda Citroena vozis, ako ima ko losu ergonomiju to su francuzi. Jbt, u P407 koji je buraz imao, nisi imao mjesta da stavis kutiju sibica naprijed, a kamoli nesto drugo. O prelasku preko malo vece prepreke je bilo svisno pricati, s obzirom da je auto imalo problema sa 10cm snijega jer vec tad kontas hocel neki komad leda zakaciti neke kablove koji su nisko postavljeni.
Pa svaki put kada ozbiljniji snijeg padne, Skoda se palila. Ali P407 je bio super za suhog vremena
Ali sve je stvar licnog ukusa, samo meni nije jasno sto ti pored Corolle jos gazis Citroena. Kada vec spominjes Toyotu kao najvecu kompaniju, mgao bi prodat Citroena jer nisi siguran hocel sutra i servis postojat.