Armija RBIH vs POPIS 2013

Locked
sema911s

#126 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by sema911s »

havatar ,.,

po tebi ako bude malo bosnjaka poslije popisa nema bosne,.,ako ih bude mlogo ima bosne,.,.,

jer neznam odakle si koliko ti je godina,,.,od 92-95 mnogi od nas dadosmo zivote,dijelove tijela za Bosnu,., i sada jedan jebeni popis ce da je unisti,.,jel na to mislite,.,

ja koliko mogu da skontam gledajuci danasnju situaciju u drzavi,.,par ljudi je protiv bosne,., ja ih nazivam debeli, klempo, riđi, mesar, jer oni su najvise dobili od ovog rata,., isti su prije rata bili kokosari, neki jade ,., i probise se u ratu,., i sada ti i oni meni kazete poslije popisa ako se ja i slicni ne izjasnimo ko bosnjaci nemaa bosne,,.,iskreno meni je ostalo nesto oruzja i vas sve Bosanske bosnjake, Bosanske hrvate, Bosanske srbe gamad cu bit spreman ubijat jer ste vi preprekka ovoj drzavi vi i vase vjere,., zato ako ti se nesvidja odleprsaj u svecku odakle i jesi pa zivi od njihove socijale ,.,

pozz i sory na gramatici :thumbup:
Juvelandia

#127 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Juvelandia »

Ovaj bi sad i ubijao hladno. :-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#128 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Matijevic_Vlado »

broto moj :mrgreen:
Prpa.ba

#129 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Prpa.ba »

Neka se svako izjasni onako kako se osjeca, to je uostalom zagarantovano Ustavom. Prica o etnickim torovima je smijesna, pa i "Bosanci i Hercegovci" imaju svoje NVO kampanje koje pozivaju narod u redove vlastitog stada. To sto ti od stranih ambasada placeni NVO-ovi rade svoj posao prilicno suptilno u odnosu na ove pokusaje "Bosnjackih" NVO-ova ne znaci da se ne radi o istom principu. Mada, razumijem da je antiprotivnost u BiH popularna disciplina, da se masovno poziva da se izjasni kao Bosanac, ovi bi furali integralno Bosnjastvo. Tako je kako je. :mrgreen:

Strah pojedinih Bosnjaka o posljedicama nepostojanja jasne etnicke bosnjacke vecine samo je posljedica nepostojanja politicke platforme oko koje bi se Bosnjaci okupili i apsolutnog defetizma i bezidejnosti, koruptokracije i rasprostranjenog mentaliteta sitnog seoskog varalice. Brojati je najlakse, moze se i na prste, ali osigurati opstojnost drzave je ipak malo zahtjevniji posao koji zahtijeva rad, trud i krv, a ne samo tucanje i brojanje. :mrgreen:
respo

#130 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by respo »

Liga Rojalista wrote:
respo wrote:
Liga Rojalista wrote:
Ne znam od čeg je nastao možda od imena rijeke,ili zemlje ili od naroda Boši ili bessi,to niko ne zna tačno nit je to najbitnije.Bitno je da se taj narod zove tako 1000 godina i nikako drugačije oni to odlučili moji preci i ja se držim toga i neću da izmišljam toplu vodu...
ili od bosnjanin?
Bošnjanin je bošnjak...čovječe ludi ako ćeš to logikom hrvata nema tek od 1500 godine jer su se prije nazivali horvati,al ni jedan debil se neće usudit i reći pa čekaj to nisu hrvati to su horvati to su 2 naroda...al sa vama padobrancima sve je moguće
a bosnjak nije bosanac?
Liga Rojalista

#131 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

respo wrote: a bosnjak nije bosanac?
Jeste u neku ruku ali i srbin i hrvat mogu biti bosanci,tako da je taj pojam jako širok i ne znači mnogo i ne odnosi se na konkretnu grupu ili populaciju
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#132 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by crysis »

kad bosanci mogu biti srbi i hrvati , izjasnjavanjem bosnjak --katolik ili bosnjak pravoslavac opet se ljudi svrstavaju u kategorije ili torove
Last edited by crysis on 14/09/2013 15:37, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#133 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Liga Rojalista wrote:
Jeste u neku ruku ali i srbin i hrvat mogu biti bosanci,tako da je taj pojam jako širok i ne znači mnogo i ne odnosi se na konkretnu grupu ili populaciju
E blago tebi s tom logikom...Jos kad bi znao da Bosanac i Bosnjak znaci apsolutno isto :-)

Cuj "u neku ruku" :-)
Havatar

#135 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

Znaci Hrvatska drzava vrsi pritisak na Bosnjake iz Cazinske Krajine da se izjasne kao Hrvati prijeteci him i krivicnom odgovornoscu ako se izjasne kao Bosnjaci :? :-)
muzicar_iz_parka

#136 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muzicar_iz_parka »

Šta će nam onda ex Reis, jel to važi i za njega?
muha_sa

#137 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muha_sa »

ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat.
Paranoid

#138 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Paranoid »

muha_sa wrote:ko vjeruje svemu što procita taj treba prestat citat.
pa potpis je "hercegbosna" :lol: :lol: ...ljubomora i pakost su čudo...
Krushna mrva

#139 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Havatar wrote:
Znaci Hrvatska drzava vrsi pritisak na Bosnjake iz Cazinske Krajine da se izjasne kao Hrvati prijeteci him i krivicnom odgovornoscu ako se izjasne kao Bosnjaci :? :-)
Naravno da je tako. Ko levate vas uzimaju. Dok su se sakom i kapom dijelile domovnice "mudri drzavnik" Alija je klepao usima. Sve se ovo moglo predvidjeti, sve.
muzicar_iz_parka

#140 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by muzicar_iz_parka »

Havatar wrote: Znaci Hrvatska drzava vrsi pritisak na Bosnjake iz Cazinske Krajine da se izjasne kao Hrvati prijeteci him i krivicnom odgovornoscu ako se izjasne kao Bosnjaci :? :-)
Ako pravno gledamo, Bošnjaci iz caznske krajine i ostatka BiH, kao i BH Hrvati, su putovnicu dobili izjašnjavajući svoju pripadnost hrvatskom puku, ukoliko to nije istina onda se radi o lažnoj izjavi.
Ima više načina kako se može dobiti državljanstvo:
-rođenjem u HR
-sticanjem preko roditelja koji su državljani HR
-boravkom od par godina
-vjenčanjem sa državljanom HR
-pripadnost hrvatskom narodu

Pitanje je da li uopšte postoji zakon prema kome se "ilegalno" dobijena državljanstva oduzimaju nazad odnosno u slučaju zastare vjerovatno se taj prekšaj/krivično djelo i ne procesuira i sve ostaje po starom.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#141 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by sabina1 »

Paranoid wrote:
tvsabina wrote: No kad čitate razne "teme" kojima se bave mnogobrojni "mudraci" na ovom forumu (sasvim je nebitno da li su plaćeni ili im je dosadno) i generalno na brojnim forumima okruženja , shvatite da situacija jeste bezizlazna....umjesto da radimo - ne radimo jer je rad naporan a u sistemu socijalne nepravde , velika je vjerovatnoća da će nas "ugledni građani" (kapitalisti , gazde) zapravo krvavo eksploatisati...nemamo radnu naviku , nismo plaćeni (izrabljivani smo) i kad radimo i jako nam smeta kad nam američko dijete u lice kaže da samo pijemo kafe a nemamo ništa.....sve je to dio velikog plana da normalnog društva kod nas zapravo NIKADA NE BUDE.
Pozdrav :thumbup:
tema : :zid:
Tema jeste bezveze i nema nikakvog dodira sa postovima...ali imam potrebu da ti na to "rad" odgovorim..

Otvoriš firmu i radiš, nastojiš da se radom istakneš, zaposliš radnike i pošteno ih plaćaš...i posle nekoliko uspiješnih transakcija na domaćem i inostranom tržištu dobiješ telefonski poziv... teta s druge strane kaže da zove iz uredništva "avaza" i da je čula za prosperitetan rad firme te je jako poželjno da se firma istakne u reklamnom prostoru.. ti naravno se zahvališ i kažeš joj da ti ne treba reklama..posle toga dolaze pozivi još nekoliko puta i ponove se zahvališ i zamoliš da te više ne zovu..

Nakon par dana, zovu te prijatelji da pogledaš "avaz", i vidi čuda, tamo piše kako tvoja firma ima opasne proizvode po život, te kako iz nezvaničnih izvora saznaju, kako iza tvoje firme stoje SDA, SBiH..itd

Nakon toga zgadi ti se i posao i rad i država...a ti "tvsabina" i dalje prčaj o radu i kućnom odgoju..
Izraz "fuliti cijelu loptu" znači teško promašiti , pogriješiti. Vi ste promašili cijelu planetu. Ili ste uz dužno poštovanje - nezreli. Najlakše je naći opravdanje za sve.
Pozdrav.
Paranoid

#142 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Paranoid »

tvsabina wrote:
Paranoid wrote:
tvsabina wrote: No kad čitate razne "teme" kojima se bave mnogobrojni "mudraci" na ovom forumu (sasvim je nebitno da li su plaćeni ili im je dosadno) i generalno na brojnim forumima okruženja , shvatite da situacija jeste bezizlazna....umjesto da radimo - ne radimo jer je rad naporan a u sistemu socijalne nepravde , velika je vjerovatnoća da će nas "ugledni građani" (kapitalisti , gazde) zapravo krvavo eksploatisati...nemamo radnu naviku , nismo plaćeni (izrabljivani smo) i kad radimo i jako nam smeta kad nam američko dijete u lice kaže da samo pijemo kafe a nemamo ništa.....sve je to dio velikog plana da normalnog društva kod nas zapravo NIKADA NE BUDE.
Pozdrav :thumbup:
tema : :zid:
Tema jeste bezveze i nema nikakvog dodira sa postovima...ali imam potrebu da ti na to "rad" odgovorim..

Otvoriš firmu i radiš, nastojiš da se radom istakneš, zaposliš radnike i pošteno ih plaćaš...i posle nekoliko uspiješnih transakcija na domaćem i inostranom tržištu dobiješ telefonski poziv... teta s druge strane kaže da zove iz uredništva "avaza" i da je čula za prosperitetan rad firme te je jako poželjno da se firma istakne u reklamnom prostoru.. ti naravno se zahvališ i kažeš joj da ti ne treba reklama..posle toga dolaze pozivi još nekoliko puta i ponove se zahvališ i zamoliš da te više ne zovu..

Nakon par dana, zovu te prijatelji da pogledaš "avaz", i vidi čuda, tamo piše kako tvoja firma ima opasne proizvode po život, te kako iz nezvaničnih izvora saznaju, kako iza tvoje firme stoje SDA, SBiH..itd

Nakon toga zgadi ti se i posao i rad i država...a ti "tvsabina" i dalje prčaj o radu i kućnom odgoju..
Izraz "fuliti cijelu loptu" znači teško promašiti , pogriješiti. Vi ste promašili cijelu planetu. Ili ste uz dužno poštovanje - nezreli. Najlakše je naći opravdanje za sve.
Pozdrav.
"fuliti" :lol: :lol: ..eki, fulio.. e moja mučenice rasijanog jata, sa trnovim vijencem oko vrata.. nikad ja na taj level zrelosti neću doći akoBogda...inshallah
Liga Rojalista

#143 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

crysis wrote:kad bosanci mogu biti srbi i hrvati , izjasnjavanjem bosnjak --katolik ili bosnjak pravoslavac opet se ljudi svrstavaju u kategorije ili torove
Jeste ali oni neće biti bosanci već srbi i hrvati, i znaju da razlikuju ta 2 pojma za razliku od tebe
Liga Rojalista

#144 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

Krushna mrva wrote:
Liga Rojalista wrote:
E blago tebi s tom logikom...Jos kad bi znao da Bosanac i Bosnjak znaci apsolutno isto :-)

Cuj "u neku ruku" :-)
Ne znače apsolutni isto i ratko mladić je bosanac a nije bošnjak
Krushna mrva

#145 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Liga Rojalista wrote: Ne znače apsolutni isto i ratko mladić je bosanac a nije bošnjak
I sta ces ti sad? Zato sto je Mladic Bosanac mijenjati i izmisljati ime naroda? :-)
respo

#146 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by respo »

Liga Rojalista wrote:
je li tebi tesko skontati da je bosanac nastao od bosnjak kao sto je bosnjak nastao od rijeci bosnjanin
e vidis samo je od 93-e to znacenje malo drugacije sto znaci da je bosnjak onaj ko je musliman
to je razlika izmedju bosnjaka na kojeg se vi pozivate kroz istoriju a danasnjeg kojeg zastupate

vi bosnjaci danasnji postojite od 1993-e
Havatar

#147 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Havatar »

respo wrote:
Liga Rojalista wrote:
je li tebi tesko skontati da je bosanac nastao od bosnjak kao sto je bosnjak nastao od rijeci bosnjanin
e vidis samo je od 93-e to znacenje malo drugacije sto znaci da je bosnjak onaj ko je musliman
to je razlika izmedju bosnjaka na kojeg se vi pozivate kroz istoriju a danasnjeg kojeg zastupate

Mi Bosnjaci postojimo preko 700 godina
Liga Rojalista

#148 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

respo wrote:
Liga Rojalista wrote:

Bosanac nije nastao ni iz cega to je kolokvijalni naziv regionalizam naziv odmilja ....
Hoces li ti poceti vise davati barem poluargumente ako nista?Ja sam upoznao svog rahmetli pradedu koji je zvio u vremenu kada smo svi bili bosnjaci i muslimani i katolici i pravoslavci,umro je prije 15 godina rahmet mu dusi izjasnjavao se kao Bosnjak?Hoces da kazes da je moj pradedo neki drugi bosnjak a ja pak neki treci i da ne pripadamo istom narodu? :-)
Liga Rojalista

#149 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Liga Rojalista »

Krushna mrva wrote:
Liga Rojalista wrote: Ne znače apsolutni isto i ratko mladić je bosanac a nije bošnjak
I sta ces ti sad? Zato sto je Mladic Bosanac mijenjati i izmisljati ime naroda? :-)
Haj se ti pretumbaj i organiziraj da bi skontao sta hoces da kazes pa opet postuj reply
Krushna mrva

#150 Re: Armija RBIH vs POPIS 2013

Post by Krushna mrva »

Liga Rojalista wrote:
Krushna mrva wrote: I sta ces ti sad? Zato sto je Mladic Bosanac mijenjati i izmisljati ime naroda? :-)
Haj se ti pretumbaj i organiziraj da bi skontao sta hoces da kazes pa opet postuj reply
:lol: ispade Mladic Bosnjak. Jesi skont'o? Toliko si valjda pronicljiv
Locked