Opsesivno-posesivne veze.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Neradnik

#126 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Neradnik »

plavac_88 wrote: Čisto da se zna, imam prelijepu djevojku koja poštuje "moje glupe stereotipe" a za uzvrat dobije ono za što ona tvrdi da do sad nije srela. Lijep pozdrav.
Znaci ima bogato iskustvo?Svaka cast fina cura. :D
_mufljuz_

#127 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by _mufljuz_ »

zacepljavam rupe (samo zenske :mrgreen: ) u tudjim relacijama - povoljno (vino pivo romantikejšn i to )

povoljno lijecim manicno opsesivne relacije :mrgreen:

šifra Sociolog :run: :skoljka:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#128 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by ladyblue18 »

Slusajte me pazljivo.

Ja nemam namjeru nit imam vremena brisati 5 stranica ove teme.
Ili cete fino prestati sa generalisanjem i vrijedjanjem i vratiti se temi koja nema veze sa sorcevima, suknjama, i stiklama ili ce tema pod kljuc.
Svako ko nema sta reci na temu nek odstupi sa iste. Inace cu ga ja ukloniti.
Hvala na saradnji. :sax:
Neradnik

#129 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Neradnik »

Pomalo brisi brate ne moras sve o'jenom :D
Great Cornholio

#130 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Great Cornholio »

dječak sa šibicama wrote:
kloniran wrote: Po mom mišljenju i ti imaš žestok kompleks, jer hoćeš da imaš nešto za čime svi žude i da se fališ time. :wink:
Djevojka i sa mini suknjom može biti pristojno občena i da ne privlači pažnju drugih osoba, jer je u klubovima i javnim mjestima u većini slučajeva velika pažnja = velikom problemu, imaš svjež slučaj iz Kaknja. :wink:
Djevojka koja pored svog partnera teži i tome da je drugi gledaju sa nekom požudom nije djevojka za ozbiljnu vezu, nego djevojka za tarlahanje, a takvih je bar u Sarajevu sve više. I onda se čude što su muškarci đubradi, i što sve više i više veza i brakova propada, jer povjerenja i poštovanja je sve manje i manje :wink:
Promasio si ceo fudbal, nemam se ja sta hvaliti sa njom, naime ona nije moje vlasnistvo.

Ne govorimo ovdje o automobilu kojeg kupis pa se hvalis okolo sa njim.

Ako ona voli da je sredjena, da lijepo izgleda sama sebi, da si tako dize samopouzdanje, ko sam ja da joj to uskracujem zbog nekih svojih kompleksa. Kao sto ja volim biti zadovoljan sobom, tako voli i ona, logicno.
Svi smo mi pomalo egzibicionisti, svako voli da izgleda lijepo, privlačno, da "uhvati" i neki pogled koji govori " E baš je ova/ovaj djevojka/momak lijepa/lijep,sexy, markantna/markantan... i to je normalno, ali kao što ti reče dječače :D postoji razlika između "srediti se za izlazak" i obući se "na izvol'te".

Neću ja više ovdje pisati, samo Ramu falite :( :D
elma89_

#131 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by elma89_ »

Uvijek he toga bilo i uvijek ce biti
tinkerbell09

#132 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by tinkerbell09 »

Ma današnje veze su malo skrenule fakat, i često se zapitam ko smo mi da sudimo. Ali ja kad vidim da moju prijateljicu momak zove sto puta kad je sa nama da je provjeri (a nema apsolutno niti jednog razloga, jer cura mu je vjerna već godinu dana, nema muških prijatelja, on joj ima pw. od fejsa i etc.), meni je fakat loše. Kad vidim da se ona njemu mora javiti kad uđe u neki kafić, ako se neko drugi pridruži, kad krenemo i sl. jaa ostanem bez teksta. Što je još žalosnije, prije tri godine iskusila sam nešto slično tome, samo eto, bili smo mlađi i luđi i na vrijeme je prekinuto.

Ta cura nije jedina, moja bivša najbolja prijateljica je bila ljubomorna jer sam ja za vrijeme njenog odsustva iz Sarajeva, popila pokoju kafu s njenim momkom (koji je btw. i moj jako dobar prijatelj). Ona je mene koristila da bi znala gdje je on, šta priča i sl. a kad se vratila, nonšalantno sam ja najgora osoba na svijetu i šta on ima izlaziti sa mnom. Pa eto dokle ide ovaj današnji svijet.

Neko je gore spomenuo da mi cure pravimo problem ako nam se momak ne javlja, a ovdje se žalimo što nas "puno" zovu. Ima ogromna razlika u zvanju kad se nismo čuli ili vrijeli taj dan, pa se dečko brine, nazove te, pričate na telefon i sl. To je okej, to fino i to je super, ali ako momak zna da si s prijateljicama, ili da si kući ili da si bilo gdje, jer ste se čuli prije, nema te šta zvat po sto puta jer mu se odjednom priča s tobom. Pa pusti je da uživa, čut će se sa tobom poslije. Normalno je da se u vezi zna gdje se parnter nalazi, ali nije normalno smaranje partnera i razne provjere. Neki dan sam čula za slučaj gdje je momak slušao muziku iz pozadine kada nazove djevojku i poslije provjeravao jel bila u tom kafiću kojem mu je rekla. Pa šta je to nego bolest?

I dajte fakat, prestanite sa tim odjevanjem i sl. Svakom svačije. :)
detroit-mercy

#133 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by detroit-mercy »

tinkerbell09 wrote:Ma današnje veze su malo skrenule fakat, i često se zapitam ko smo mi da sudimo. Ali ja kad vidim da moju prijateljicu momak zove sto puta kad je sa nama da je provjeri (a nema apsolutno niti jednog razloga, jer cura mu je vjerna već godinu dana, nema muških prijatelja, on joj ima pw. od fejsa i etc.), meni je fakat loše. Kad vidim da se ona njemu mora javiti kad uđe u neki kafić, ako se neko drugi pridruži, kad krenemo i sl. jaa ostanem bez teksta. Što je još žalosnije, prije tri godine iskusila sam nešto slično tome, samo eto, bili smo mlađi i luđi i na vrijeme je prekinuto.

Ta cura nije jedina, moja bivša najbolja prijateljica je bila ljubomorna jer sam ja za vrijeme njenog odsustva iz Sarajeva, popila pokoju kafu s njenim momkom (koji je btw. i moj jako dobar prijatelj). Ona je mene koristila da bi znala gdje je on, šta priča i sl. a kad se vratila, nonšalantno sam ja najgora osoba na svijetu i šta on ima izlaziti sa mnom. Pa eto dokle ide ovaj današnji svijet.

Neko je gore spomenuo da mi cure pravimo problem ako nam se momak ne javlja, a ovdje se žalimo što nas "puno" zovu. Ima ogromna razlika u zvanju kad se nismo čuli ili vrijeli taj dan, pa se dečko brine, nazove te, pričate na telefon i sl. To je okej, to fino i to je super, ali ako momak zna da si s prijateljicama, ili da si kući ili da si bilo gdje, jer ste se čuli prije, nema te šta zvat po sto puta jer mu se odjednom priča s tobom. Pa pusti je da uživa, čut će se sa tobom poslije. Normalno je da se u vezi zna gdje se parnter nalazi, ali nije normalno smaranje partnera i razne provjere. Neki dan sam čula za slučaj gdje je momak slušao muziku iz pozadine kada nazove djevojku i poslije provjeravao jel bila u tom kafiću kojem mu je rekla. Pa šta je to nego bolest?

I dajte fakat, prestanite sa tim odjevanjem i sl. Svakom svačije. :)
Stats ti s'tudjim momkom po kafama :skoljka: , ja kad bi pozvo koju na kafu to se je odma znalo (dje je onaj smajli sto denca).
Muhamed Đakmić

#134 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

Meni ovdje sve smrdi na šovinizam i feminizam. Generalizacija do pm, a najviše oni tolerantniji stradaju, kao i u svemu uostalom.

Ne želim djevojku koja će zatvarati kafane, ne želim ni djevojku koja će mi dati password od fb, što će mi to. Treba neku sredinu naći.

Eh sad, znam da ni djevojka ne želi da ja zatvaram kafane 4-5 puta sedmično, isto je to :D

I uvijek su mi smiješni bili likovi koji bi kao nešto da zabranjuju. Nikakve koristi od toga, nećeš biti veći ni u svojim ni u njenim očima, a vjerovatno ni u očima okoline.

A glede prijateljstava, to s muške strane ne postoji, sto puta prežvakana tema :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#135 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:A glede prijateljstava, to s muške strane ne postoji, sto puta prežvakana tema :D
Uvesti ovo kao sedmi imanski šart.
Muhamed Đakmić

#136 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

To nešto s hutbe danas?

Nego, imam prijedlog, večeras će biti neke cure sa nama. Zatvaramo li brate kafane sa njima?

Imaju momke, hoće samo malo provoda i druženja, nema fule dakle ;-)
fantom slobode

#137 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by fantom slobode »

Svako sebi bira...ono sto mu se svidja i sta voli...ako ostane sa nekim ko ga psihicki opterecuje to je licni izbor...mozda ima razloga za to...mozda mu nesto drugo odgovara. Kako sam izvaga i koliko dugo mu odgovara...Ima i ona da neko sam od sebe osjeca psihicki pritisak kad ga i nema...mozda previse sebe voli i cijeni, a druge ne toliko, pa onda misli da se podrazumjeva da samo on/ona ima pravo na zalbe... :lol: :lol: :lol: Posto sam ja primjetio da na ovom forumu vecinom su sve moralne horizontale, nesto ne vjerujem da se susrecu sa ogranicenjima koje ce gace nositi...ali eto vole o tome da trune. Ali vazno je reagovati i boriti se za stvar. :cry: sad kako oni to u RL, to nije za foruma...
Ja smatram da su odnosi izmedju partnera stvar partnera medjusobno i da svako mijesanje u relaciju je velikom vecinom subjektivno. Za mene i vrlo negativno, no to je moj stav. Nekome treba citava bulumenta savjetnika, neko umijesa citavu porodicu-ja kazem - ti vole da su pod svjetlom reflektora :lol: :lol: ... Svi mi to, htjeli ne htjeli gledamo kroz neka svoja iskustva i neke svoje stvorene stavove...mnogo je faktora koji uticu na to (svasta bi se tu moglo jos nabrojati).
U svakom slucaju smatram da je psihicko maltretiranje gore od fizickog...pa ko voli, nek' izvoli.

Posesivnost i ljubomora...daleko od mene...control freak tipovi...veliko mahanje, i dobar izvor zajebancije za mene na racun istih....(ukljucujuci i detektive :lol: :lol: :lol: ). Ko voli, kome godi - bujroom.
MedenoSrce

#138 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

Muhamed Đakmić wrote:
Nego, imam prijedlog, večeras će biti neke cure sa nama. Zatvaramo li brate kafane sa njima?

Imaju momke, hoće samo malo provoda i druženja, nema fule dakle ;-)

meni se cini da su sve prilike kako cete nesto zatvoriti :mrgreen:

od rane mladosti imam odredjenih problema sa samoprozvanim autoritetima pa obicno kontriram ako mi se nesto pokusava nametnuti ali u odnosu dvoje ljudi mora brate da se zna neki red, sta cu, volim red ... prihvatljive su i prijatelji suprotnog spola, prihvatljiva je i kafana ali s mjerom i uz dogovor
Muhamed Đakmić

#139 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma leet i ja smo mladi i naivni, ovi koji nas lično poznaju mimo foruma su toga svjesni, fini momci dakle :) :D

A složit ću se ja s tobom jednom, mada je ovo prava rijetkost :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#140 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Velkoski »

Mene ne poznaje niko osim tebe.
MedenoSrce

#141 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

Muhamed Đakmić wrote:
A složit ću se ja s tobom jednom, mada je ovo prava rijetkost :D

i sam si rekao da si mlad :D
Muhamed Đakmić

#142 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

Nemoj si prebacivati da si stara :D :D

Morao sam :lol:

Leetoni, javi se slobodno, jedna je plava ;-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#143 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Velkoski »

Ne volim plavo ni nacrtano.
Muhamed Đakmić

#144 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

Džaba, večeras ne biraš ti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#145 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Velkoski »

:?:
Muhamed Đakmić

#146 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Muhamed Đakmić »

;-)
MedenoSrce

#147 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

Muhamed Đakmić wrote:Nemoj si prebacivati da si stara :D :D

pfff isti si kao ostali muskarci ... vidis ono cega nema :D ... sebe ne pomenuh, a kamo li da si nesto prebacujem
tinkerbell09

#148 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by tinkerbell09 »

Đakmiću, mislim da nisi shvatio. Doduše i ne možeš jer ne poznaješ čitavu priču, on i njegova cura se baš baš vole, a oni su meni zajednički prijatelji i desilo se da se skontaju, šta sad, trebam se prestat družit s jednim od njih dvoje? Btw.i sam ja tad imala momka (pa situacija i nije tako neugodna kao što se tebi na prvu učinilo) ;)

Mislim da malo generalizujete, ako momak voli curu neće je prevariti, a isto tako je obratno. Prosta stvar. I postoje muško-ženska prijateljstva, samo su rijetka (ali to ćemo za neku drugu temu otvorit ipak), držimo se ovih ludih veza i ljubomore. :)
Afanasi_94

#149 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Afanasi_94 »

leet wrote:
Muhamed Đakmić wrote:A glede prijateljstava, to s muške strane ne postoji, sto puta prežvakana tema :D
Uvesti ovo kao sedmi imanski šart.
:lol: skrećete s teme.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#150 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Velkoski »

tinkerbell09 wrote:ako momak voli curu neće je prevariti, a isto tako je obratno.
Ovo nije tačno, alkohol radi čuda.. :oops:
Post Reply