ovakve pametnice svedi p-o-l-a-k-o ali s-i-g-u-r-n-o postave na svoje mjesto i to bez imalo napora...a boga mi ni bosanci nisu prijatniji prema laprdanju a la babbababba wrote:pa kad ste picke
Ponizavanje nasih ljudi u Svedskoj
- sojka
Mislim da nije nacija nije izricito losa, ni dobra, nego stvar licnog ukusa, nasih iskustva i ocekivanja, pri cemu i nasa licna postavka igra veliku ulogu. Tako da su generalizacije tipa "oni su losi ljudi" i vise nego deplasirane.
Pitam se zbog cega se koristi slogan, aforizam "Ti stari Svedjanine!"... dokaz da su odani prijatelji i kao takvi uvazeni u pojedinim drustvima.
Pitam se zbog cega se koristi slogan, aforizam "Ti stari Svedjanine!"... dokaz da su odani prijatelji i kao takvi uvazeni u pojedinim drustvima.
-
FortunaBela
PUsti je ba vidiš da lupeta.... 
- manijak1
- manijak1
- manijak1
.......kako je biti ponižen 
-
Šole
Ne ulazeči u razloge zašto je nekom uskračeno pravo boravka u nekoj zemlji sva lica osim osuđenika se najmanje 3 mjeseca ranije obavijeste da im je uskračeno pravo boravka u toj zemlji i da u roku ta 3 mjeseca napuste istu. Prvo se prebace pare, namještaj i vozila, poslije se ilegalno vrača u tu zemlju i boravi na divljaka dok ih ne uhvate i tek onda se deportiraju (bilo je slučajeva bukvalno u donjem vešu), nagledao sam se svašta. Naravno sve se to radi redovnim avio linijama. Takva brutalnost prema djetetu nema opravdanja i za svaku je osudu ali ostale kategorije deportiraca su bože sačuvaj. 99-te smo deportirali šiptare iz Njemačke u Prištinu, tražili su policiju iz Bosne jer su se bojali srpske. Mi smo "zlatni" kad ih se dočepala kosovska policija.
- cHupjahalic@
Problem nasih ljudi u Svedskoj je sto vecinom zive u grupama, druze se samo sa "svojima" i kako onda mogu postici kontakt sa svedima ili svedi sa njima?Monter wrote:fortunaFortunaBela wrote:Ja bolan živim i radim sa tim ljudima, i nisu ništa lošiji nego ostali narodi...
ti si izgleda potrefila upoznati ljude sa kojima mozes dobro kontaktirati, zivjeti ...
al puno je vise onih koji to nisu dozivjeli!!
U Norveskoj nas je puno manje i zbog toga je prica drugacija ali opet ima bosanaca koji nemaju tako reci NIKAKAV kontakt sa norvezanima i sto je najgore ti ljudi imaju najvece predrasude o njima.
- cHupjahalic@
Naucili me noVRezanivesela wrote:NAPOKON neko ko zna da su stanovnici Svedske svedi, a ne svedjani!!!
-
tempora
Kakve sada to veze ima sa problemom?Fair Life wrote:Pretpostavljam da "Ponizavanje nasih ljudi u Svedskoj" ili bilo gdje u Svijetu nije vece od ponizavanja nasih ljudi u vlastitoj zemlji... BiH.
Cinjenica jeste, da su "gradjanska prava" trenutno svuda u svijetu ponisatavana ili suzavana u ime borbe protiv terorizma i demokratije.
Zakoni koji su do jucer imali drugu namjenu danas su podvrgnuti promjeni i koristenju, osmisljavanju zakona o "bezbjednosti" i sl.
Ne znam kakva je situacija u Svedskoj i sumnjam da je sve crno bijelo kako se iznosi. Segragacija manjina ima vise razloga, a uglavnome glavni razlog je nemogucnost politike i drustvenog uredjenja da se sa ovim problemom suoci na "realan" nacin. U zavisnosti kakvu politiku zemlja vodi prema imigraciji ( a Evropa je trenutno u krajnje negativnom smjeru) utoliko i mogucnost smanjivanja ili povecavanja problema.
-
vesela
ma nisu tebe oni naucili, nego znas svoj jezik!cHupjahalic@ wrote:Naucili me noVRezanivesela wrote:NAPOKON neko ko zna da su stanovnici Svedske svedi, a ne svedjani!!!
, znas da se oni volU i sve znaju jedni o drugima.
![]()