E sto ga smisli nabrzaka.stokton wrote:I srpski su prestavnici tako blokirali neki zakon to sam baš prije 2 dana pročito, ali se ne mogu sjetiti koji, vjerovatno se lahko može nać na netu.palermo wrote:Pa Dodik se nije sjetio zato što nije imao potrebe. Uvijek je sa bošnjačke strane bilo popuštanje, možda će i sada tako biti...da ne bi, kako ti reče došlo do blokiranja države i njenog ustavnog urušavanja.......mislim, i mi bi jednom morali znati što hoćemo, a ne ići matricom , kakit ću piškit ću (ovo zadnje se ne odnosi na tebe, da ne bi bilo zabune, nego općenito govorim)It_is_a_Leclerc wrote:SDA će onda morati preuzeti odgovornost za sve što će se dešavati ako dođe do blokiranja države i njenog ustavnog urušavanja po diktatu Bošnjaka. To bi bio presedan, dosad neviđena praksa blokiranja države kakve se ni Dodik nije sjetio.
Meni svejedno, jer ionako država ne funkcioniše, ali da će biti dobro i da će dobro završiti u blio kojem slučaju, neće.
Zasto bi Srbi blokirali bilo sta kad: imaju entitetsko glasanje u prvom domu, 5 delegata u drugom domu. Jednostavno glasaju protiv.
Niko jos nije zablokirao institucije BiH napustanjem istih. Srbi nemaju potrebu, Bosnjaci su zaljubljenici u iste (bar bili) a Hrvati... ko Hrvati, sve polako. Da li ce SDA poci putem Slovenaca 1989. i SDSa 1991. i napustiti institucije drzave. Sumnjam ali vidicemo.