Pitanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
eluna

#126 Re: Pitanje

Post by eluna »

sour cherry wrote:
Great Cornholio wrote:A onaj ko je sam stupao u seksualne odnose prije braka ne bi trebao uzimati za zlo partneru ko je isto to činio, to bi bilo licemjerje, a od licemjera treba "bježati" što dalje.
Slažem se.Zato ja tražim nevinog.Valjda ću ga naći.Nada posljednja umire :lol:
jašta ćeš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Great Cornholio

#127 Re: Pitanje

Post by Great Cornholio »

eluna wrote:
Great Cornholio wrote:
eluna wrote:
naravno - ali neke su osobe HIPERaktivne što će reći, aktivnije od drugih osoba, pa i pored toga što rade na poslu, što urede i srede kuću, i što skuhaju za porodicu - ipak im ostane SNAGE i za još poneku aktivnost
Tu osobu, koju si ti opisala, ne možemo nazvati hiperaktivnom, osobe koje sve to mogu su normalne osobe.
ma znam bona, ali vidiš da muški misle da su nenormalne :D
nisam ja bona, ja sa bolan :D
sour cherry

#128 Re: Pitanje

Post by sour cherry »

A ti to pišeš nekoliko puta u nadi da će te neki nevin primijetiti.
Rekoh još davno da na forumu ne tražim nikoga.Bog zna da je tako.To je meni dovoljno :) Nemam namjeru da ti se pravdam.
eluna

#129 Re: Pitanje

Post by eluna »

pardon .......... duboko se izvinjavam :-D
alkalna_baterija

#130 Re: Pitanje

Post by alkalna_baterija »

sour cherry wrote:
Rekoh još davno da na forumu ne tražim nikoga.Bog zna da je tako.To je meni dovoljno :) Nemam namjeru da ti se pravdam.
if ju sej sou, hani 8-)
sour cherry

#131 Re: Pitanje

Post by sour cherry »

Pa ne mora značiti da takav neće biti licemjeran, ili da nije licemjeran
Naravno :)Slažem se s tobom.
sour cherry

#132 Re: Pitanje

Post by sour cherry »

alkalna_baterija wrote:
sour cherry wrote:
if ju sej sou, hani 8-)
Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Ramzess Veliki

#133 Re: Pitanje

Post by Ramzess Veliki »

alkalna_baterija wrote: Upravo, himen nije nikakav dokaz neiskustva i nulte kilometraže. :)
:lol: Sjetih se jedne moje prijateljice i prijatelja, imala ona frajera ranije, i spetlja se sa ovim mojim, u krevet, hopa-cupa - i BUM!!! Pukne joj himen ... ovim momcima ranije valjda nije išlo za rukom da to probiju, ostala sačuvana. :lol: I ona mom drugu izvali - "Uzeo si mi nevinost ... ti si mi pika se prvi ... " :shock:
alkalna_baterija

#134 Re: Pitanje

sour cherry wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Sad ću ići u džehenem zbog tvoje kletve :sad:

Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinu :D Al' himen netaknut i one su nevine. :-)

Odražavanje svoje čistoće i netaknutosti, nevinosti zbog vjere podržavam, ali onda nema apsolutno nikakvog pipkanja ni dirkanja. Žena, u vjerskom smislu, nije više nevina nakon prvog kontakta s muškarcem, pa makar to bio poljubac u obraz.
Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.
fatamorgana

#135 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

alkalna_baterija wrote:
Upravo, himen nije nikakav dokaz neiskustva i nulte kilometraže. :)
ma 'ta će himen ...
fatamorgana

#136 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

alkalna_baterija wrote:
sour cherry wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.

Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinu :D Al' himen netaknut i one su nevine. :-)
k'o biva dvocEvke .... :wink:
Great Cornholio

#137 Re: Pitanje

alkalna_baterija wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.

Odražavanje svoje čistoće i netaknutosti, nevinosti zbog vjere podržavam, ali onda nema apsolutno nikakvog pipkanja ni dirkanja. Žena, u vjerskom smislu, nije više nevina nakon prvog kontakta s muškarcem, pa makar to bio poljubac u obraz.
Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.[/quote]

Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.

Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#138 Re: Pitanje

Post by ladyblue18 »

I ovdje ste uspjeli ubaciti filozofiju :shock:

Idem citati Sofijin svijet :nasolji:
fatamorgana

#139 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio ...
Naravno, polaziš od pretpostavke da isti postoji, pa da je nešto zabranio .... "if clause", dragi Cornholio, :)
fatamorgana

#140 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

ladyblue18 wrote:I ovdje ste uspjeli ubaciti filozofiju :shock:

Idem citati Sofijin svijet :nasolji:
Da je bogdo ovo filozofija, :roll:
alkalna_baterija

#141 Re: Pitanje

Meni, ako je dobro poznato, a mislim da jeste, ženi je zabranjeno da hoda otkrivena i rukuje se s muškarcima osim onih s kojima joj je to dozvoljeno, da ne nabrajam ovdje, sigurna sam da si upoznat s tim.

Mislim, kad već pričamo o nevinosti, onda hajde da pričamo o tome što ona stvarno predstavlja, a ne uzimati samo ono što nam odgovara od propisa, a ličnu sujetu i nesigurnost u sebe opravdavati vjerom. Ne kažem da je uvijek ovaj slučaj, ali ja sam recimo naišla na takvog. Pije ko stoka, ali se petkom ide na džumu i hoće nevinu jer vjera tako propisuje. Neka, hvala, ne bih te da si zlatan.

Nevinost je puno više od himena, samo što je vama muškarcima najbitnije da vam nema niko ništa reći. Žena ako nije nevina, ne znači da je pregazilo pola grada i da svi jedva čekaju da vam se nasmiju u facu. Možda je imala 2, 3 duže veze...

Svako za se, ali onaj kome to nije važno te zaista i zaslužuje.

Edit: @GC
Great Cornholio

#142 Re: Pitanje

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio ...
Naravno, polaziš od pretpostavke da isti postoji, pa da je nešto zabranio .... "if clause", dragi Cornholio, :)
Ja vjerujem da Bog postoji, da nam želi dobro, a ako sebe uspijem ubijediti, uz pomoć drugih,da je neka potencijalna Božija riječ nešto što će nas dovesti do dobra i zaštiti od zla, onda prestajem da sumnjam da je ta potencijalna Božija riječ stvarna Božija riječ.
Great Cornholio

#143 Re: Pitanje

@alkalna, upozori nas lady da smo se udaljili od teme, pa da se ne udaljavamo još više :)
Last edited by Great Cornholio on 19/07/2013 13:08, edited 1 time in total.
fatamorgana

#144 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

alkalna_baterija wrote:Meni, ako je dobro poznato, a mislim da jeste, ženi je zabranjeno da hoda otkrivena i rukuje se s muškarcima osim onih s kojima joj je to dozvoljeno, da ne nabrajam ovdje, sigurna sam da si upoznat s tim.

Mislim, kad već pričamo o nevinosti, onda hajde da pričamo o tome što ona stvarno predstavlja, a ne uzimati samo ono što nam odgovara od propisa, a ličnu sujetu i nesigurnost u sebe opravdavati vjerom. Ne kažem da je uvijek ovaj slučaj, ali ja sam recimo naišla na takvog. Pije ko stoka, ali se petkom ide na džumu i hoće nevinu jer vjera tako propisuje. Neka, hvala, ne bih te da si zlatan.

Nevinost je puno više od himena, samo što je vama muškarcima najbitnije da vam nema niko ništa reći. Žena ako nije nevina, ne znači da je pregazilo pola grada i da svi jedva čekaju da vam se nasmiju u facu. Možda je imala 2, 3 duže veze...

Svako za se, ali onaj kome to nije važno te zaista i zaslužuje.
Slažem se i podržavam, himen je stvar prošlosti, :thumbup:
Last edited by fatamorgana on 19/07/2013 13:09, edited 1 time in total.
ho oponopono

#145 Re: Pitanje

Post by ho oponopono »

Image
eluna

#146 Re: Pitanje

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
alkalna_baterija wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.

Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.

Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.[/quote]

:-) :-) :-) :-) :-) :-) ako jenšto zabranjeno onda je ZABRANJENO, i ako je bog (za kojeg vjeruješ da je ndljudsko biće - jelte) rekao da je nešto zabranjeno - šta imaš ti koji klinac da razmišljaš o tome? Zabranjeno i tačka. sa tog stanovišta ima svašta nešto loše u maženju i poljupcima

ma vraga mu - svi bi da se Hebu ali da im ne uđe :twisted:
fatamorgana

#147 Re: Pitanje

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:@alkalna, upozori nas lady da smo se udaljili od teme, pa da se ne udaljavamo još više :)
Ugasi peglu, vruće je, :wink:
alkalna_baterija

#148 Re: Pitanje

eluna :thumbup:
Great Cornholio

#149 Re: Pitanje

fatamorgana wrote:
Da, slažem se i ja, možda bi se, prije stupanja u seksualne odnose, trebala izvršiti hirurška intervencija kojom bi ta "prepreka"trebala otkloniti, jer jednom mom prijatelju je prva bračna noć "prisjela" zbog toga što je njegova supruga toliko krvarila da je morala biti hospitalizirana.
eluna

#150 Re: Pitanje

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
Da, slažem se i ja, možda bi se, prije stupanja u seksualne odnose, trebala izvršiti hirurška intervencija kojom bi ta "prepreka"trebala otkloniti, jer jednom mom prijatelju je prva bračna noć "prisjela" zbog toga što je njegova supruga toliko krvarila da je morala biti hospitalizirana.
ili on nije znao pa je navalio kao sivonja, ili je za njen "kapacitet" bio prevelik
Post Reply