jašta ćešsour cherry wrote:Slažem se.Zato ja tražim nevinog.Valjda ću ga naći.Nada posljednja umireGreat Cornholio wrote:A onaj ko je sam stupao u seksualne odnose prije braka ne bi trebao uzimati za zlo partneru ko je isto to činio, to bi bilo licemjerje, a od licemjera treba "bježati" što dalje.
Pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- eluna
#126 Re: Pitanje
-
Great Cornholio
#127 Re: Pitanje
nisam ja bona, ja sa bolaneluna wrote:ma znam bona, ali vidiš da muški misle da su nenormalneGreat Cornholio wrote:Tu osobu, koju si ti opisala, ne možemo nazvati hiperaktivnom, osobe koje sve to mogu su normalne osobe.eluna wrote:
naravno - ali neke su osobe HIPERaktivne što će reći, aktivnije od drugih osoba, pa i pored toga što rade na poslu, što urede i srede kuću, i što skuhaju za porodicu - ipak im ostane SNAGE i za još poneku aktivnost
-
sour cherry
#128 Re: Pitanje
Rekoh još davno da na forumu ne tražim nikoga.Bog zna da je tako.To je meni dovoljnoA ti to pišeš nekoliko puta u nadi da će te neki nevin primijetiti.
- eluna
#129 Re: Pitanje
pardon .......... duboko se izvinjavam 
- alkalna_baterija
#130 Re: Pitanje
if ju sej sou, hanisour cherry wrote:Rekoh još davno da na forumu ne tražim nikoga.Bog zna da je tako.To je meni dovoljnoA ti to pišeš nekoliko puta u nadi da će te neki nevin primijetiti.Nemam namjeru da ti se pravdam.
-
sour cherry
#131 Re: Pitanje
Naravno :)Slažem se s tobom.Pa ne mora značiti da takav neće biti licemjeran, ili da nije licemjeran
-
sour cherry
#132 Re: Pitanje
Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.alkalna_baterija wrote:if ju sej sou, hanisour cherry wrote:Rekoh još davno da na forumu ne tražim nikoga.Bog zna da je tako.To je meni dovoljnoA ti to pišeš nekoliko puta u nadi da će te neki nevin primijetiti.Nemam namjeru da ti se pravdam.
- Ramzess Veliki
#133 Re: Pitanje
alkalna_baterija wrote: Upravo, himen nije nikakav dokaz neiskustva i nulte kilometraže.
- alkalna_baterija
#134 Re: Pitanje
Sad ću ići u džehenem zbog tvoje kletvesour cherry wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinu
Odražavanje svoje čistoće i netaknutosti, nevinosti zbog vjere podržavam, ali onda nema apsolutno nikakvog pipkanja ni dirkanja. Žena, u vjerskom smislu, nije više nevina nakon prvog kontakta s muškarcem, pa makar to bio poljubac u obraz.
Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.
- fatamorgana
#135 Re: Pitanje
ma 'ta će himen ...alkalna_baterija wrote:
Upravo, himen nije nikakav dokaz neiskustva i nulte kilometraže.
- fatamorgana
#136 Re: Pitanje
k'o biva dvocEvke ....alkalna_baterija wrote:Sad ću ići u džehenem zbog tvoje kletvesour cherry wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinuAl' himen netaknut i one su nevine.
![]()
-
Great Cornholio
#137 Re: Pitanje
Sad ću ići u džehenem zbog tvoje kletvealkalna_baterija wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinu
Odražavanje svoje čistoće i netaknutosti, nevinosti zbog vjere podržavam, ali onda nema apsolutno nikakvog pipkanja ni dirkanja. Žena, u vjerskom smislu, nije više nevina nakon prvog kontakta s muškarcem, pa makar to bio poljubac u obraz.
Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.[/quote]
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.
Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#138 Re: Pitanje
I ovdje ste uspjeli ubaciti filozofiju
Idem citati Sofijin svijet
- fatamorgana
#139 Re: Pitanje
Naravno, polaziš od pretpostavke da isti postoji, pa da je nešto zabranio .... "if clause", dragi Cornholio,Great Cornholio wrote:
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio ...
- fatamorgana
#140 Re: Pitanje
Da je bogdo ovo filozofija,ladyblue18 wrote:I ovdje ste uspjeli ubaciti filozofiju![]()
- alkalna_baterija
#141 Re: Pitanje
Meni, ako je dobro poznato, a mislim da jeste, ženi je zabranjeno da hoda otkrivena i rukuje se s muškarcima osim onih s kojima joj je to dozvoljeno, da ne nabrajam ovdje, sigurna sam da si upoznat s tim.
Mislim, kad već pričamo o nevinosti, onda hajde da pričamo o tome što ona stvarno predstavlja, a ne uzimati samo ono što nam odgovara od propisa, a ličnu sujetu i nesigurnost u sebe opravdavati vjerom. Ne kažem da je uvijek ovaj slučaj, ali ja sam recimo naišla na takvog. Pije ko stoka, ali se petkom ide na džumu i hoće nevinu jer vjera tako propisuje. Neka, hvala, ne bih te da si zlatan.
Nevinost je puno više od himena, samo što je vama muškarcima najbitnije da vam nema niko ništa reći. Žena ako nije nevina, ne znači da je pregazilo pola grada i da svi jedva čekaju da vam se nasmiju u facu. Možda je imala 2, 3 duže veze...
Svako za se, ali onaj kome to nije važno te zaista i zaslužuje.
Edit: @GC
Mislim, kad već pričamo o nevinosti, onda hajde da pričamo o tome što ona stvarno predstavlja, a ne uzimati samo ono što nam odgovara od propisa, a ličnu sujetu i nesigurnost u sebe opravdavati vjerom. Ne kažem da je uvijek ovaj slučaj, ali ja sam recimo naišla na takvog. Pije ko stoka, ali se petkom ide na džumu i hoće nevinu jer vjera tako propisuje. Neka, hvala, ne bih te da si zlatan.
Nevinost je puno više od himena, samo što je vama muškarcima najbitnije da vam nema niko ništa reći. Žena ako nije nevina, ne znači da je pregazilo pola grada i da svi jedva čekaju da vam se nasmiju u facu. Možda je imala 2, 3 duže veze...
Edit: @GC
-
Great Cornholio
#142 Re: Pitanje
Ja vjerujem da Bog postoji, da nam želi dobro, a ako sebe uspijem ubijediti, uz pomoć drugih,da je neka potencijalna Božija riječ nešto što će nas dovesti do dobra i zaštiti od zla, onda prestajem da sumnjam da je ta potencijalna Božija riječ stvarna Božija riječ.fatamorgana wrote:Naravno, polaziš od pretpostavke da isti postoji, pa da je nešto zabranio .... "if clause", dragi Cornholio,Great Cornholio wrote:
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio ...
-
Great Cornholio
#143 Re: Pitanje
@alkalna, upozori nas lady da smo se udaljili od teme, pa da se ne udaljavamo još više 
Last edited by Great Cornholio on 19/07/2013 13:08, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#144 Re: Pitanje
Slažem se i podržavam, himen je stvar prošlosti,alkalna_baterija wrote:Meni, ako je dobro poznato, a mislim da jeste, ženi je zabranjeno da hoda otkrivena i rukuje se s muškarcima osim onih s kojima joj je to dozvoljeno, da ne nabrajam ovdje, sigurna sam da si upoznat s tim.
Last edited by fatamorgana on 19/07/2013 13:09, edited 1 time in total.
- ho oponopono
- eluna
#146 Re: Pitanje
Vidiš, ako je Bog čovjeku nešto zabranio, On to nije uradio samo zato što je Bog, što to može, nego zato što čovjeku želi dobro, a oni koji sebi žele dobro ne bi trebali eksperimentisati sa stvarima koje ih mogu dovesti do neželjene trudnoće, jer kao što rekoh " do sada nije pronađeno 100% učinkovito kontraceptivno sredstvo, a vanbračna djeca i nisu nešto čemu će se ljudi obradovati, pogotovo npr. ako takvo dijete rodi dijete od 16 godina.Great Cornholio wrote:Sad ću ići u džehenem zbog tvoje kletvealkalna_baterija wrote: Nek je na tvoju dušu to što me potvaraš,a Bog zna svačije namjere.S tobom sam završila.
Ramo, a ima i onih što više ne osjete kad puste vjetar, razrađene toliko da imaju propuh kad zinuAl' himen netaknut i one su nevine.
![]()
Nevinost je širok pojam i licemjerno je na današnjem vaktu govoriti o tome.
Ne vidim ništa, opasno za zdravlje i sreću, u poljupcu u obraz, ili u "ozbiljnom" poljupcu i maženju sa nekim s kojim si u vezi i pukušavaš da odagnaš sve sumnje da li je to osoba s kojom bi željela/želio da provedeš ovozemaljski život, i da s tom osobom imaš djecu.[/quote]
ma vraga mu - svi bi da se Hebu ali da im ne uđe
- fatamorgana
#147 Re: Pitanje
Ugasi peglu, vruće je,Great Cornholio wrote:@alkalna, upozori nas lady da smo se udaljili od teme, pa da se ne udaljavamo još više
- alkalna_baterija
#148 Re: Pitanje
eluna 
-
Great Cornholio
#149 Re: Pitanje
Da, slažem se i ja, možda bi se, prije stupanja u seksualne odnose, trebala izvršiti hirurška intervencija kojom bi ta "prepreka"trebala otkloniti, jer jednom mom prijatelju je prva bračna noć "prisjela" zbog toga što je njegova supruga toliko krvarila da je morala biti hospitalizirana.fatamorgana wrote:
Slažem se i podržavam, himen je stvar prošlosti,
- eluna
#150 Re: Pitanje
ili on nije znao pa je navalio kao sivonja, ili je za njen "kapacitet" bio prevelikGreat Cornholio wrote:Da, slažem se i ja, možda bi se, prije stupanja u seksualne odnose, trebala izvršiti hirurška intervencija kojom bi ta "prepreka"trebala otkloniti, jer jednom mom prijatelju je prva bračna noć "prisjela" zbog toga što je njegova supruga toliko krvarila da je morala biti hospitalizirana.fatamorgana wrote:
Slažem se i podržavam, himen je stvar prošlosti,