cyprus wrote:Jest, ima da nam procvjeta tekstilna industrija
Sent from my LG-P970
Upravo tako... Sad nam je Afrika pod prozorom!ioannes wrote:Afrika je puna takvi primjera....KENJAC wrote:Ima li iko da mi da primjer da u jednoj drzavi egzistiraju dvije vojske koje su do juce krvavo ratovale ( zapravo bile su tri - cetiri) i do dan danas nisu izlivelisali nego ekstremizirali svoje stavove ?? I vi raspravljate o par transparenata na utakmici! Pa sta ste ocekivali?
hizo ramidovic wrote:a ti se mozes zahvaliti bogu i sretnim okolnostima pa imas emila vlajkija, velikog borca i iskrenog zastitnika prava hrvata u entitetu rs.travnik wrote:
Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari... i to masno
....
kad je neko sretan, ni u wc-u nije gladan

Ja bih bio zadovoljan cvjetanjem industrije... Za uzvišenije stvari mi puca neka stvar...Nebitan32 wrote:cyprus wrote:Jest, ima da nam procvjeta tekstilna industrija
To nece ali ce procvjetati nesto drugo. Nesto mnogo uzvisenije
cindrlimindrli wrote:Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti.travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
Jedno ne sprijecava drugo.cyprus wrote:Ja bih bio zadovoljan cvjetanjem industrije... Za uzvišenije stvari mi puca neka stvar...Nebitan32 wrote:cyprus wrote:Jest, ima da nam procvjeta tekstilna industrija
To nece ali ce procvjetati nesto drugo. Nesto mnogo uzvisenije
Travničanine, znaš onu izreku "psi laju karavani prolaze"... Pravi čovjek, humanista će uvijek vidjeti i drugu stranu a time neće okaljati ni svoju stranu priče.. Džaba ti nekom možeš ovdje neke stvari objašnjavat, tim istim ljudima koji ne vide dalje od svoga nosa. Siguran sam da ih pola koji ovdje komentiraju nije bilo ni u planu za vrijeme rata ili su bili minhen bojna itd. Oni koji su bili znaju tačno šta se dešavalo, ako imaju i 5 deka mozda shvatit će neke stvari.. Prepun ti je ovaj forum svakakvih ljudi i svakakvih čudi. Eno smiju se žrtvama u Bostonu, imaš takvih govana svugdje ne samo na ovom forumu.. Ti ljudi su nebitni, njihova inteligencija, urodjena ljudskost, humanost, etika i elokvencija je na razini broja obuće koji nose. Familije žrtava na svim stranama, rejonima i teritorijama znaju pravu istinu i ona njima ostaje i tu staje svaka priča. Da li će se ona dokazati e to je već tema (za BiH) politike. Mnogi zločini nisu ni prije dokazani i prije su ljudi ubijali svirepo. Svakog stiže posljednji sud, ako si vjernik i ako i nisi kod Boga/Allaha, Majke prirode i univerzuma sve se sudi. Sve se vraća onako kako se i ophodilo. Kažem ti džaba ovdje dokazivati nešto jer to već prerasta u svađu koja je najmanje učinkovita. To je utopija...Na kraju samo da kažem, da mi se jebe za zastave, obilježja, bedževe, klince, kurce, palčeve, nek se radi šta god ko hoće ali sve će jednog dana doći pred pravo lice pravde(opet ti kažem ako si vjernik ili ako nisi svejedno) i samim time ljudi pokazuju svoja uvjerenja i stavove.. Mnogi imaju pogrešna uvjerenja ali takav je život.. Vrijeđanje žrtava isto pokazuje uvjerenja i stavove..okrenimo se nekoj ljepsoj temi.travnik wrote:
pa jbg šta ćeš galičani dobili p'o države zbog toga što su drugi nabrali....o takvom sustavnom etničkom čišćenju, ti kao pristalica istog, možeš samo sanjati...žalosno....stoga sam i rekao da si iz rejona Han Bila, Mehurić ili Mudrike koji četvrtkom dolaze na ekskurziju u grad i dive se semaforu![]()
....
Iz dosadašnjih primjera sam naučio ovo: tamo gdje su zastave prioritet, normalnog života nema...Nebitan32 wrote:Jedno ne sprijecava drugo.
Kao sto npr mozes studirati i baviti se sportom. Jedno ne ometa drugo
S tvojim rezonom ne bi snimili niti jedan film jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi se uopce bavili sportom jer nismo pokrenuli industriji. Ugasili bi sve sportske klubove jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi trebali razmisljati o divljim deponijama, ne bi trebali razmisljati o knjizevnosti I tako redom. Shvatas li ti koliko je to, pa nazivimo ga debilsko razmisljanje? Razvoj i djelatnosti mogu biti visestrane i istovremene. Ako se bavis jednom stvari do ne znaci da ne mozes raditi i na drugom polju. Covjek a samim time i cjelokupno drustvo djeluje na vise polja i istovremeno.
Ne radi se o izboru izmedu jednog i drugog vec o jedno+drugo+trece itd.
Postojala je prije glupa bosanska izreka : "zovi me i loncem samo me nemoj razbiti".
Bliska historija svjedoci da je taj lonac bio previse pa su i njega pokusali slupati.
Ovim recenim zelim reci da : Jeste bitno kako se zovem. Jeste bitno kako zovem svoj jezik. Jeste bitno da isticem svoje narode i drzavne simbole. Jeste bitno da se ne muti s nedavnim zbivanjima to jeste srpskom divljackom agresijom i da se ne ravna uloga agresora i zrtve sto se cini s ovim zastavama. Meni to nije mrsko ponavljati. Danas, sutra, prekosutra. Nekome se ne svida? Boze moj.
Ko razumije, shvati ce. Takoder izreka.
i biti prosjecan ili los i u jednom i u drugom. ne moze se sjediti na dvije stolice. ili se jede od ekonomije i rada od 12 sati dnevno ili ce se jeste korjenje ali zato zastave i patriotizam na svakom korakuNebitan32 wrote:
Jedno ne sprijecava drugo.
Kao sto npr mozes studirati i baviti se sportom. Jedno ne ometa drugo
S tvojim rezonom ne bi snimili niti jedan film jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi se uopce bavili sportom jer nismo pokrenuli industriji. Ugasili bi sve sportske klubove jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi trebali razmisljati o divljim deponijama, ne bi trebali razmisljati o knjizevnosti I tako redom. Shvatas li ti koliko je to, pa nazivimo ga debilsko razmisljanje? Razvoj i djelatnosti mogu biti visestrane i istovremene. Ako se bavis jednom stvari do ne znaci da ne mozes raditi i na drugom polju. Covjek a samim time i cjelokupno drustvo djeluje na vise polja i istovremeno.
Ne radi se o izboru izmedu jednog i drugog vec o jedno+drugo+trece itd.
Postojala je prije glupa bosanska izreka : "zovi me i loncem samo me nemoj razbiti".
Bliska historija svjedoci da je taj lonac bio previse pa su i njega pokusali slupati.
Ovim recenim zelim reci da : Jeste bitno kako se zovem. Jeste bitno kako zovem svoj jezik. Jeste bitno da isticem svoje narode i drzavne simbole. Jeste bitno da se ne muti s nedavnim zbivanjima to jeste srpskom divljackom agresijom i da se ne ravna uloga agresora i zrtve sto se cini s ovim zastavama. Meni to nije mrsko ponavljati. Danas, sutra, prekosutra. Nekome se ne svida? Boze moj.
Ko razumije, shvati ce. Takoder izreka.
vokabular je prilagodjen sagovorniku, u cilju boljeg razumijevanja.cyprus wrote:Seronjo, kenjac, rudonja?hizo ramidovic wrote:znas li ti, seronjo, koliko je pripadnika zapovijednog kadra tzv vrs bilo na platnom spisku u beogradu?cyprus wrote:
Mnoge vojske su plaćane i finansirane sa strane, to ništa ne znači... VRS je vojska nastala na teritoriji BiH i djelovala gotovo isključivo na teritoriji BiH... Sačinjavali su je u ogromnoj većini Bosanci i Hercegovci... Dakle, po svemu tome, VRS je u periodu 92-95 bila pobunjenička vojska na tlu RBiH... To što je pomagana od strane susjedne države ne mijenja tu činjenicu, jer mnogi sadašnji i bivši pobunjenici širom svijeta dobivaju vanjsku pomoć, što opet ne briše činjenicu da su i dalje pobunjenici...
Npr. da li je Slobodna vojska Sirije (jel se tako zove?) agresor na Siriju?
znas li ti, kenjac, da je kompletna operativa, mts, komanda itd dolazila iz beograda?
znas li ti, rudonja, koliko je korpusa regularne tzv jna iz srbije ratovalo u bih?
znas ti sve to, bolje nego mi, samo podjebavas, onako hinjski i podmukloKoji vokabular...
travnik wrote:cindrlimindrli wrote:Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti.travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
pa jbg šta ćeš galičani dobili p'o države zbog toga što su drugi nabrali....o takvom sustavnom etničkom čišćenju, ti kao pristalica istog, možeš samo sanjati...žalosno....stoga sam i rekao da si iz rejona Han Bila, Mehurić ili Mudrike koji četvrtkom dolaze na ekskurziju u grad i dive se semaforu![]()
....
rafaell wrote:Naravno. Zna se gdje je mjesto ratnim, arapskim i inim zastavama!deveraux
Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. .
Ratna zastava na džamiji u Janji
BIJELJINA - Ratna zastava Armije BiH vijori se na jarbolu pored Atik džamije u bijeljinskom naselju Janja.
Zastava je istaknuta u nedjelju, 14. aprila, tokom otkrivanja spomenika bošnjačkim žrtvama, koji je podignut u dvorištu džamije.
Policija do danas nije dobila prijavu građana na osnovu koje bi reagovala, iako i Srbi i Bošnjaci nastanjeni u Janji smatraju da ovakva provokacija ne donosi dobro građanima.
Vehabije sa sjedištem u Beču otvorile su u Janji kancelariju preko koje su namjeravali da preuzmu džamiju i ojačaju uticaj radikalnog i ekstremnog islama, prije svega na mlade Bošnjake
cindrlimindrli wrote:Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti.travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
Za tebe vrijedi kao i za tvog kolegana kojeg citiraš...Budalu ne treba tražiti, sama se javi.Casteneda wrote:cindrlimindrli wrote:Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti.travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
Tako to ide kada se citavu srednju Bosnu trpa pod herceg-Basnu.
Zastava sa ljiljanima nije zastava Bošnjaka već zastava svih gradjana ove države(Bošnjaka,Srba,Hrvata,Bosanaca,Jevreja,Madjara itd.)Casteneda wrote:rafaell wrote:Naravno. Zna se gdje je mjesto ratnim, arapskim i inim zastavama!deveraux
Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. .
Ratna zastava na džamiji u Janji
BIJELJINA - Ratna zastava Armije BiH vijori se na jarbolu pored Atik džamije u bijeljinskom naselju Janja.
Zastava je istaknuta u nedjelju, 14. aprila, tokom otkrivanja spomenika bošnjačkim žrtvama, koji je podignut u dvorištu džamije.
Policija do danas nije dobila prijavu građana na osnovu koje bi reagovala, iako i Srbi i Bošnjaci nastanjeni u Janji smatraju da ovakva provokacija ne donosi dobro građanima.
Vehabije sa sjedištem u Beču otvorile su u Janji kancelariju preko koje su namjeravali da preuzmu džamiju i ojačaju uticaj radikalnog i ekstremnog islama, prije svega na mlade Bošnjake
Prvo, to nije ratna zastav Armije RBiH nego zastava Republike Bosne i Hercegovine i bosnjackog naroda. Drugo, u gradu Bijeljina kao i u Janji, Bosnjaci su po popisu iz 1991. godine cinili vecinu stanovnistva. U Janji su jos uvijek vecina. Trece, sta te boli djoka kako Bosnjaci obiljezavaju vlastito zemljiste, u ovom slucaju vakufsku zemlju?
Cetvrto i zadnje, prozbori malo i o srpskim zastavama na pravoslavnim crkvama i manastirima. Nemoj biti licemjercina.
travnik wrote:LBVIEW
1. Nije nikakvo izrugljivanje žrtvama. Već je napisano rječnikom koji forumaš s kojim sam diskutirao se služi. On etničko čišćenje naziva određenim imenima (nabraše i sl.) , a ja sam jasno naveo kako on kaže. Budući da je isti nastavio sa morbidnostima, isto mu je vraćeno (opet bez vrijeđanja), a u cilju da shvati koliko se neumjesno koristi određenim terminima. Međutim, njemu k'o i tebi je lakše metar u g...c. nego cent u glavu.
2. O ratu bi se dalo razgovarati, kao i o ciljevima HVO-a, ali i ABiH. Posebno u Lašvanskoj dolini. Tada bi otišli još dalje od teme.
3. Braća po vjeri, tisućljetne uljudbe , HB ....ne znam o čemu lupetaš jer o tome nije bilo riječi, osim što ti, očito, imaš usađene određene frustracije pa ih liječiš udaranjem po tastaturi. Naposljetku, gdje vidiš da tvoje istomišljenike sa Galice (i ti i oni imaju isti stav o etničkom čišćenju) nazivam braćom (možda ti, zbog sličnih stavova), ili da pravdam njih i HB?
4. Naposljetku, s obzirom na masu etiketiranja, generaliziranja, nerazumijevanja i podržavanja nečasnih radnji, logičan zaključak je da ti je koeficijent inteligencije manji od broja cipela.
P.S. Tvoji istomišljenici sa Galice su ranili članove moje obitelji i to civile, pa i iz toga bi mogao zaključiti koliko su mi dragi. Međutim, kada se vidi ono što je napisano pod 4. ...sumnjam...jer bi već iz ranije diskusije mogao vidjeti da se ne podržavaju zločini i etnička čišćenja, već da se jedan forumaš, zagovornik toga, a služeći se njegovim terminima, nastoji razotkriti kao šizofreni nacionalista.
Odakle je kadar Armije BIH?Sarajevo1946 wrote:Ko je naoružao VRS, odakle im kadar i logistika, i u kojim su interesima radili, na čijoj su strani ratovali i šta im je bio konačan cilj?cyprus wrote:Ne slažem se da je SR Jugoslavija rukovodila Vojskom Republike Srpske... Karadžić i Mladić nisu bili marionete... Da jesu njihova krivična odgovornost bi bila daleko manja...Sarajevo1946 wrote:Ali nije ti ideja potkrijepljena činjenicama, jer je Srbija, odnosno SR Jugoslavija napravila VRS i rukovodila istom u svakom smislu.
I jesi naivan ako stvarno vjeruješ u to što si napisao.
Iako je SRJ bila krucijalna za funkcionisanje VRS, ne može se reći da je VRS bila jugoslavenska odnosno srbijanska vojska... Jednostavno nije...
Porediš ih sa sirijskim pobunjenicima, koji ne dovode u pitanje postojanje Sirije, što je nerealno i nema nikakve osnove.
Za tebe vrijedi kao i za tvog kolegana kojeg citiraš...Budalu ne treba tražiti, sama se javi.Casteneda wrote: