Zasad se tome najviše protive Bošnjaci i nije mi jasno zašto ako nam je isti interes oko BiH odnosno njeno očuvanje.Golf 6 80 KS wrote:nikakav problem ne bi bio ni sa Bosancima kada bi se priznali kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
a sad se upitajte ko bi se tome najviše protivio
Izjasnjavanje na popisu
-
muniza
#126 Re: Izjasnjavanje na popisu
- respo
#127 Re: Izjasnjavanje na popisu
nema to trebao bi kad ne mozepalermo wrote:pa trebao bi se moći izjasniti kao žensko, ako se zaista tako osjećaš i ako se ponašaš kao žensko.respo wrote: ne moze tomo biti sta hoce kad mu je to sta je odredjeno rodjenjem
jbg ne mogu se ja izjasniti kao zensko ako to nisam tako isto o nacionalnosti pripadnosti nekom narodu
al jbg nekima se ne svidja sto pripadaju necemu pa i rukama i nogama kopaju da dokazu nedokazivo
A ako se nekome ne sviđa to što je po rođenju, morao bi da ima slobodno pravo da bude ono što želi da bude.
Al odosmo u off topic
shvatas li ti da se govori o onome sto si rodjenjem stekao
ako si nastao kao covjek ne mozes biti biljka i to ne mozes nikad promijeniti kao sto ne mozes promijeniti mjesto rodjenja i roditelje koliko god to pokusavao
svidjalo se to njemu ili ne tako je i drugacije ne moze biti
nikakva prava svijeta to ne mogu promijeniti
je li tebi uopste jasno o cemu ja pricam ili po matrici biflas sta si naucio ili sta su te naucili?
- respo
#128 Re: Izjasnjavanje na popisu
nema onda izgovora povreda bosnjacih nacionalnih interesamuniza wrote:Zasad se tome najviše protive Bošnjaci i nije mi jasno zašto ako nam je isti interes oko BiH odnosno njeno očuvanje.Golf 6 80 KS wrote:nikakav problem ne bi bio ni sa Bosancima kada bi se priznali kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
- foluška
#129 Re: Izjasnjavanje na popisu
tnikče/škutor alert!
-
Golf 6 80 KS
#130 Re: Izjasnjavanje na popisu
nisi skonto uopšte, protive se, jer Bosanci, realno takvih bi se najviše izjasnilo Bošnjaka, postaju tek "ostali" bez ikakvih prava i realno bi smanjili broj Bošnjakamuniza wrote:Zasad se tome najviše protive Bošnjaci i nije mi jasno zašto ako nam je isti interes oko BiH odnosno njeno očuvanje.Golf 6 80 KS wrote:nikakav problem ne bi bio ni sa Bosancima kada bi se priznali kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
ja te pitam KO BI BIO PROTIV da se Bosanci uvedu kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
Last edited by Golf 6 80 KS on 05/04/2013 14:39, edited 1 time in total.
-
muniza
#131 Re: Izjasnjavanje na popisu
Šta ima Fatmire, kako magistarski ide?foluška wrote:tnikče/škutor alert!
- foluška
#132 Re: Izjasnjavanje na popisu
doktorat milovane, doktorat
-
theTruePath
#133 Re: Izjasnjavanje na popisu
I zato sto ce biti nebitan faktor,ali dovoljno bitan da nam oduzmu onu magicnu brojku od preko 50%,dovoljno da se 3% izjasni takoGolf 6 80 KS wrote:nisi skonto uopšte, protive se, jer Bosanci, realno takvih bi se najviše izjasnilo Bošnjaka, postaju tek "ostali" bez ikakvih prava i realno bi smanjili broj Bošnjakamuniza wrote:Zasad se tome najviše protive Bošnjaci i nije mi jasno zašto ako nam je isti interes oko BiH odnosno njeno očuvanje.Golf 6 80 KS wrote:nikakav problem ne bi bio ni sa Bosancima kada bi se priznali kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
ja te pitam KO BI BIO PROTIV da se Bosanci uvedu kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
-
Golf 6 80 KS
#134 Re: Izjasnjavanje na popisu
a šta ako Bosanaca bude NAJVIŠEtheTruePath wrote: I zato sto ce biti nebitan faktor,ali dovoljno bitan da nam oduzmu onu magicnu brojku od preko 50%,dovoljno da se 3% izjasni tako
Last edited by Golf 6 80 KS on 05/04/2013 14:45, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#135 Re: Izjasnjavanje na popisu
to se nece dogoditiGolf 6 80 KS wrote:a šta kao Bosanaca bude NAJVIŠEtheTruePath wrote: I zato sto ce biti nebitan faktor,ali dovoljno bitan da nam oduzmu onu magicnu brojku od preko 50%,dovoljno da se 3% izjasni tako
-
Golf 6 80 KS
#136 Re: Izjasnjavanje na popisu
ako bi bila ravnopravna ustavna kategorija sa svim što imaju i ostala tri konstituivna narodatheTruePath wrote:to se nece dogoditiGolf 6 80 KS wrote:a šta kao Bosanaca bude NAJVIŠEtheTruePath wrote: I zato sto ce biti nebitan faktor,ali dovoljno bitan da nam oduzmu onu magicnu brojku od preko 50%,dovoljno da se 3% izjasni tako
ne vidim nikakve prepreke za izjašnjavanje Bosanac
možda bi jedino smetalo SDA "velikim" Bošnjacima tipa Cerića i slični
-
muniza
#137 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ne znam što bi Bošnjake trebalo to pogađati ako se ja nikad kao Bošnjak nisam ni osjećao niti izjašnjavao, bio sam musliman ko i svi.Golf 6 80 KS wrote:nisi skonto uopšte, protive se, jer Bosanci, realno takvih bi se najviše izjasnilo Bošnjaka, postaju tek "ostali" bez ikakvih prava i realno bi smanjili broj Bošnjakamuniza wrote:Zasad se tome najviše protive Bošnjaci i nije mi jasno zašto ako nam je isti interes oko BiH odnosno njeno očuvanje.Golf 6 80 KS wrote:nikakav problem ne bi bio ni sa Bosancima kada bi se priznali kao četvrta ravnopravna ustavna kategorija
Shvatio sam pitanje ali mi stvarno niko osim Bošnjaka ne pada na pamet, možda EU.
-
muniza
#138 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nego Mahmute recider ti meni, taj grb, jel to grb tvog naroda ili naše zajedničke zemlje?foluška wrote:doktorat milovane, doktorat
- foluška
#139 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kome se sad obraćaš milovane, Fatmiru ili Mahmutu? To što manifestuješ se zove šizofrenija.muniza wrote:Nego Mahmute recider ti meni, taj grb, jel to grb tvog naroda ili naše zajedničke zemlje?foluška wrote:doktorat milovane, doktorat
Vozdra
-
Golf 6 80 KS
#140 Re: Izjasnjavanje na popisu
opet ništa ne kontašmuniza wrote:
Ne znam što bi Bošnjake trebalo to pogađati ako se ja nikad kao Bošnjak nisam ni osjećao niti izjašnjavao, bio sam musliman ko i svi.
Shvatio sam pitanje ali mi stvarno niko osim Bošnjaka ne pada na pamet, možda EU.
pogađa SADA jer će realno smanjit broj Bošnjaka, a oni koji budu Bosanci će biti samo "ostali"
kad bi se uvela četvrta ravnorpavno ustavna kategorija Bosanci, onda ne bi pogađala
ali PONOVO pitanje, ko bi se protivio da se uvede ta četvrta ustavna kategorija
-
muniza
#141 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jah, i mene bi sramota bilo nakon svega odgovoriti na to pitanje...foluška wrote:Kome se sad obraćaš milovane, Fatmiru ili Mahmutu? To što manifestuješ se zove šizofrenija.muniza wrote:Nego Mahmute recider ti meni, taj grb, jel to grb tvog naroda ili naše zajedničke zemlje?foluška wrote:doktorat milovane, doktorat
Vozdra
- respo
#142 Re: Izjasnjavanje na popisu
protive se i srbi i hrvati jer bi i njih bilo koji bi se izjasnili kao bosanci (sad ocekujem pisanje to se nece nikad dogoditi)muniza wrote:
Ne znam što bi Bošnjake trebalo to pogađati ako se ja nikad kao Bošnjak nisam ni osjećao niti izjašnjavao, bio sam musliman ko i svi.
- respo
#143 Re: Izjasnjavanje na popisu
u nedostatku argumenata ja postajem bilmezpalermo wrote:Tja, tako mi i treba, našao ja sa bilmezom pričati......respo wrote: nema to trebao bi kad ne moze
shvatas li ti da se govori o onome sto si rodjenjem stekao
ako si nastao kao covjek ne mozes biti biljka i to ne mozes nikad promijeniti kao sto ne mozes promijeniti mjesto rodjenja i roditelje koliko god to pokusavao
svidjalo se to njemu ili ne tako je i drugacije ne moze biti
nikakva prava svijeta to ne mogu promijeniti
je li tebi uopste jasno o cemu ja pricam ili po matrici biflas sta si naucio ili sta su te naucili?
dobar ti argument
cisto onako cu ti prijaviti post iako me ne vrijedja ni najmanje
-
palermo
#144 Re: Izjasnjavanje na popisu
I ne treba da te vrijeđa, kao što sam kažeš, ne možeš promijeniti ono što jesirespo wrote: u nedostatku argumenata ja postajem bilmez
dobar ti argument
- respo
#145 Re: Izjasnjavanje na popisu
samo si ti to pogresno zakljuciopalermo wrote:I ne treba da te vrijeđa, kao što sam kažeš, ne možeš promijeniti ono što jesirespo wrote: u nedostatku argumenata ja postajem bilmez
dobar ti argument
ne palim se na jeftine prozivke niti me to ni najmanje brine
-
Golf 6 80 KS
#146 Re: Izjasnjavanje na popisu
respo wrote:protive se i srbi i hrvati jer bi i njih bilo koji bi se izjasnili kao bosanci (sad ocekujem pisanje to se nece nikad dogoditi)muniza wrote:
to je pravi odgovor
-
muniza
#147 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ne znam čovječe, extremna struja u Bošnjaka nas vidi ko prijetnju jer smo prokužili njihove namjere, Srbima i Hrvatime je realno svejedno jer im osipanje svakako odgovara, jedino mi EU pada na pamet uz Bošnjake.Golf 6 80 KS wrote:opet ništa ne kontašmuniza wrote:
pogađa SADA jer će realno smanjit broj Bošnjaka, a oni koji budu Bosanci će biti samo "ostali"
kad bi se uvela četvrta ravnorpavno ustavna kategorija Bosanci, onda ne bi pogađala
Ja uzimam taj rizik da budem ostali, to je najmanje šta trenutno mogu učiniti za ovu zemlju!
-
theTruePath
#148 Re: Izjasnjavanje na popisu
pogleldajte rezultate,oni najvise govore da je podjela vise ideoloska nego identitetska
-
theTruePath
#149 Re: Izjasnjavanje na popisu
'Ko je to ekstremna strujamuniza wrote:Ne znam čovječe, extremna struja u Bošnjaka nas vidi ko prijetnju jer smo prokužili njihove namjere, Srbima i Hrvatime je realno svejedno jer im osipanje svakako odgovara, jedino mi EU pada na pamet uz Bošnjake.Golf 6 80 KS wrote:opet ništa ne kontašmuniza wrote:
Ja uzimam taj rizik da budem ostali, to je najmanje šta trenutno mogu učiniti za ovu zemlju!
-
muniza
#150 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa npr ti koji kažeš "bit će Bošnjaka i poslije Bosne"theTruePath wrote:'Ko je to ekstremna strujamuniza wrote:
Ne znam čovječe, extremna struja u Bošnjaka nas vidi ko prijetnju jer smo prokužili njihove namjere, Srbima i Hrvatime je realno svejedno jer im osipanje svakako odgovara, jedino mi EU pada na pamet uz Bošnjake.