PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#126 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

nimajneb wrote::-) :-) :-) poenta je u tome koliko je telekom MOGAO DOPRINJETI NIJE, kao sto ne doprinosi ni sada KONKURENTNOSCU, USLOGOM i POSTOVANJEM KA KORISNICIMA. Cuj on se ponosi sa pisljivih 11 kilometara autoputa, pa kako te stid nije !? Dobili su miliona i miliona NASIH para koje su gdje zavrsile ? Kome !? Do sada se mogao napravidi deset puta vise autoputa da pare nisu isle u druge ruke.
Cega me ima biti stid?
11 km je nista, nula, jad ali je izgradjeno iz dobiti telekoma i pobija tvoju tvrdnju da nije izgradjen ni metar. Samo sam se na to bazirao a ne na to sta je mogao doprinjeti a nije. Ne lupaj dalje ziv bio
Nadji 1 km autoputa bilo gdje u svijetu koji je izgradjen iz dobiti tekoma..
OVako nasi milioni zavrse u krpljenje budzeta, kad se telekom proda zavrsice u njemackoj
Dozer

#127 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Dozer »

A ne valja ni jedno ni drugo.
neki

#128 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

Warashii wrote:
neki wrote:
Warashii wrote: tada nisu postojale akcize na gorivo za izgradnju autoputeva, niti je iz registracije izdvajano za gradnju icega. Kompletna dionica je izgradjena od dobiti bht
Pa kome li su isle onda te pare, jer i tad se gorivo placalo i auta registrovala, sto je samo jedan dio kada je izgradnja autoputeva u pitanju. A na kraju krajeva ja i ostali placamo koristenje tog autoputa, tako da....
Tad je litar goriva kostao 1,30 i iz toga se nije izdvajao ni fening za gradnju bilo cega u ovoj drzavi. Samo uvozna cijena goriva i porez drzavi.
Registracija je kostala 400 km a tebi ako nije jasno na sta idu te pare uzmi racun pa pogledaj.
illuminated

#129 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by illuminated »

Vazda jeftinije bilo kupiti telefon, i neki normalan paket uzeti bez telefona...

Telefoni preko providera su rijetko dobar deal.
Warashii

#130 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Warashii »

neki wrote: Tad je litar goriva kostao 1,30 i iz toga se nije izdvajao ni fening za gradnju bilo cega u ovoj drzavi. Samo uvozna cijena goriva i porez drzavi.
Registracija je kostala 400 km a tebi ako nije jasno na sta idu te pare uzmi racun pa pogledaj.
Ne zelim da upadamo u neku vrstu rasprave, osim toga mojim prvim postom odosmo u offtopic.
Jeste litar 1.30 ali koliko je i bilo sve ostalo? Koliki su bili tada i racuni BHTelecoma, pogotovo za fiksnu telefoniju?
Hoces da kazes da od tih 400KM nije nista nigdje islo? A jasno mi je 40% ide za direkciji za ceste.
NEcu sorry da idem u raspravu jer ne vrijedi.
Osim toga nije BHTelecomovo da gradi ceste, imaju oni pametnijih stvari od tog ali kad je kod nas sve nakaradno ne cudi me ni najmanje za BHT, on je samo ogledalo svega ovoga sto jest.
Melami

#131 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Melami »

Cuj ovih patriota od bh telecoma se izgradio autoput nekakav.
Pa kakve kredite onda ovi nasi politicari uzimaju i za sta?
Gdje idu onda pare od goriva i registracija koje bi trebale ici na igradnju puteva?
I na kraju, kad je izgradjeno od nasih para(koje smo dali telecomu) zasto onda sad ponovo placamo taj put?
Telecom nije nas kao ni ova drzava, sve je njhovo. Gledaj gdje je tvojoj guzici bolje i suti.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#132 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by un1ted »

Melami wrote:Cuj ovih patriota od bh telecoma se izgradio autoput nekakav.
Pa kakve kredite onda ovi nasi politicari uzimaju i za sta?
Gdje idu onda pare od goriva i registracija koje bi trebale ici na igradnju puteva?
I na kraju, kad je izgradjeno od nasih para(koje smo dali telecomu) zasto onda sad ponovo placamo taj put?
Telecom nije nas kao ni ova drzava, sve je njhovo. Gledaj gdje je tvojoj guzici bolje i suti.
Upravo ovo! Kada glavonje iz vlade (telekoma) gledaju da je njihovoj guzici bolje, pa vala i ja cu isto, ako mi je jeftinije kod Mobisa ili Eroneta, kod njih uzimam, pa makar otislo u centar Hrvatske ili Srbije, barem ce meni ostati vise za veceru!
moi_E

#133 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by moi_E »

I šta smo zaključili?
- kapokapic ne čita šta potpisuje, nema pojma koja je obračunska jedinica, nema pojma koje su cijene, nema pojma koliko je pričao (ili ima? :P ), jedva dočekao da ovdje napiše velikim slovima PREVARA :D
- još uvijek čekamo skeniran račun ili prilog pa da vidimo konkretno :)
- alanskoda se zaista potrudio da nam iz daleke Holandije poruči kako je TopPhone pobogu prevara i kako će Apple tužiti BH Telecom

A što se tiče te obračunske jedinice, pa ljudi obavezno gledajte obračunsku jedinicu za sve moguće tarife, a posebno za "konkurentske", sad se neko čudi "jao pričam 2 sec naplaćuje mi minutu"... vazda su bile različite obračunske jedinice na tarifama, pa ako si pametan prvo pročitaj.

Svako dobro ;)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#134 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by un1ted »

Eeeeeeeeeeee kad' se sjetim kada je obracunska jedinica bila 1 sekunda.........to su vremena bila!
Mustafapasa

#135 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

Qler wrote:Koje bolan nase? Moje su pare, to sto me nase guli necu da trpim. I ja cu preci na "njihov" eronet jer mi daje vise za manje MOJIH para. Nema vise nase vase, ja gledam gdje sa sacuvam SVOJE pare, a nasi nek se hebu vise, dosta su gulili...
de ba, ovdje po forumu navlacis raju na SCNet i toptim telecom uslugu, a sad ovako pricas...
Mustafapasa

#136 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

GaRGa wrote:
Qler wrote:Koje bolan nase? Moje su pare, to sto me nase guli necu da trpim. I ja cu preci na "njihov" eronet jer mi daje vise za manje MOJIH para. Nema vise nase vase, ja gledam gdje sa sacuvam SVOJE pare, a nasi nek se hebu vise, dosta su gulili...

zato ces vise TVOJIH para trositi na druge stvari npr popravku auta jer ce ceste biti jos losije jer telekom zaradu salje u Srbiju i tamo pravi bolje ceste.
Geldja malo dalje od SVOG nosa ziv bio...
ala si ga opravio, svaka ti cast
madridist

#137 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by madridist »

neki wrote:
nimajneb wrote::-) :-) :-) poenta je u tome koliko je telekom MOGAO DOPRINJETI NIJE, kao sto ne doprinosi ni sada KONKURENTNOSCU, USLOGOM i POSTOVANJEM KA KORISNICIMA. Cuj on se ponosi sa pisljivih 11 kilometara autoputa, pa kako te stid nije !? Dobili su miliona i miliona NASIH para koje su gdje zavrsile ? Kome !? Do sada se mogao napravidi deset puta vise autoputa da pare nisu isle u druge ruke.
Cega me ima biti stid?
11 km je nista, nula, jad ali je izgradjeno iz dobiti telekoma i pobija tvoju tvrdnju da nije izgradjen ni metar. Samo sam se na to bazirao a ne na to sta je mogao doprinjeti a nije. Ne lupaj dalje ziv bio
Nadji 1 km autoputa bilo gdje u svijetu koji je izgradjen iz dobiti tekoma..
OVako nasi milioni zavrse u krpljenje budzeta, kad se telekom proda zavrsice u njemackoj
Čim prije se proda svima će biti bolje.
Ovako mojatv liči na lošu šalu a mogli bii pomest konkurenciju,plaćamo najskuplji mobilni internet u Europi a i dan danas postoje mjesta u BiH gdje zbog "tehničkih razloga" nije moguće uvesti adsl.
Deutche telecom ili VIP meni svejedno,čim prije svima bolje.
Da ne spominjem stotine uhljebljenih polupismenih zaposlenika koji rade posao i primaju platu samo zato što su rodje ili komše.
Mustafapasa

#138 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

ako se telecom proda, nedao Gospodar vasione,kosmosa i svega stvorenog da se to dogodi, bit ce to jos jedan lose uradjen posao cije posljedice cemo svi osjetiti:
- Dodik je privatizirao telecom srpske, spiskao pare na pepeljare i par kilometara auto puta koje je mnogo skupo platio (mogao je napraviti zeni tajmahal) a nije napravio nista od cilja da pokrije dugovanja RS-a. Svi smo svjedoci da mnoge evropske zemlje "zele nazad" u svoj posjed tk operatore koje su prije imali...zasto li to zele opet??? Zasto je globalna praksa pokazala da privatizacija nije dobar izbor, jeste za pojedince-robovlasnike, kapitaliste a sta je sa ostalim normalnim svijetom???
- svi oblici sponzorstava, poput vadjenja iz go*ana KK Bosna, Premier lige BiH,sajmova, mnogih sportskih klubova (jer telecom ne zna reci NE nikom) ce biti zavrnuta, sto ce imati vrlo lose posljedice po iste. Gdje god se okrenes, telecom sponzor bilo koje vrste manifestacije. U ovoj godini, telecom je podjelio kao drustveno odgovorna kompanija 1.200.000KM za potrebe udruzenja koja su se javila na konkurs.
- 95% vlasnistva telecoma je VFBiH, samim tim i profita kojeg telecom ostvari (ukupna dobit tj.prihodi > ukupni rashodi=profit). Navedeni profit ide u budjet VFBiH i za potrosnju istog je ona odgovorna a ne telecom. Ako je VFBiH odlucila pravit autoput, to je njena odluka. Od tog istog budjeta se finansiraju i penzije, skolstvo, zdravstvo,prosvjeta, policija i sve drugo. Mislite li da ce sa prodajom telecoma sve ove institucije dobiti nekakvo povecanje??? Ne, bas kao i svaki privatnik, tako ce se i novi vlasnik telecoma truditi da sto vise para ISPUMPA iz ove zemlje, da sto vise potrosi na interne potrebe (vozni park itd) kako bi ovoj drzavio DAO STO MANJE kroz sistem PDV-a...manje novca u budjet = manje penzije, manje za sve pomenute drzavne institucije = socijalni nemiri.
- u cilju ostvarenja iole profita, vlasnik ce uci u trzisnu igru "ganjana niskih cijena", a da bi to pratio, mislite li da ce ulagati u infrastrukturu, i sl...? Ne, umjesto toga otpustit ce more radnika, sto ce dovesti do vece konkurencije svima u samoj ponudi na trzistu rada, manje radnika koji su osigurani = manje novca koji se uplacuje za PIO/MIO...
-telecom drzi pare u domacim bankama koje iste obrcu nama za kredite, kad lova ode vani, nama ce kamate za kredite biti jos vece...
- sve firme koje rade za telecom ce itekako osjetiti negativne psoljedice privatizaicije jer novi vlasnik ce vjerovatno-sigurno jer je privatnik pa bira s kim ce poslovat, imati mali broj "svojih" firmica za sve poslove-opet pare kod kapitalista

ma mogao bih na ovu temu napisati elaborat...

a evo i o jednoj jedinoj pozitivnoj strani privatizacije telecoma:
- krajnji korisnik ce imati jeftinije usluge i?
mnogo veca steta neko primanje jer svi sebicno gledamo da je nama bolje a ne zajednici kao cjelini...bas pratim, svake godine telecom odabere hejbet osnovnih skola pa im podjeli nove racunare, svaka sportska manifestacija telecom sponzor, pa pogledajte globalni projekat "igre mladih" na novu BiH itsd itd itd...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
i ono sto me nervira jeste skucen pogled, jel privatizacija jedino rjesenje, po meni bolje rjesenje je u mladom i edukovanom DOMACEM kadru a ne UVOZNOM kojeg ce investitor posavit na strateske pozicije...mladom kadru koji se srokat ova dva druga telecoma koja su nastala od bivse PTT Sarajevo uslijed ratnih dejstava, otmicom njihove infrastrukture...
kapokapic

#139 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

moi_E wrote:I šta smo zaključili?
- kapokapic ne čita šta potpisuje, nema pojma koja je obračunska jedinica, nema pojma koje su cijene, nema pojma koliko je pričao (ili ima? :P ), jedva dočekao da ovdje napiše velikim slovima PREVARA :D
- još uvijek čekamo skeniran račun ili prilog pa da vidimo konkretno :)
- alanskoda se zaista potrudio da nam iz daleke Holandije poruči kako je TopPhone pobogu prevara i kako će Apple tužiti BH Telecom

A što se tiče te obračunske jedinice, pa ljudi obavezno gledajte obračunsku jedinicu za sve moguće tarife, a posebno za "konkurentske", sad se neko čudi "jao pričam 2 sec naplaćuje mi minutu"... vazda su bile različite obračunske jedinice na tarifama, pa ako si pametan prvo pročitaj.

Svako dobro ;)
Pa zakljucili smo da radnici telekoma imaju vremena da pisu po raznim forumima...ja sta sam imao reci rekao sam u prethodnim postovima,ovo ce se otplatiti i nekako zavrsiti al su ovim potezom ostali bez prikljucaka iz mog domacinstva a bili smo korisnici 8-10 godina
un1ted

#140 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by un1ted »

mnogo veca steta neko primanje jer svi sebicno gledamo da je nama bolje a ne zajednici kao cjelini...bas pratim, svake godine telecom odabere hejbet osnovnih skola pa im podjeli nove racunare, svaka sportska manifestacija telecom sponzor, pa pogledajte globalni projekat "igre mladih" na novu BiH itsd itd itd...
i ono sto me nervira jeste skucen pogled, jel privatizacija jedino rjesenje, po meni bolje rjesenje je u mladom i edukovanom DOMACEM kadru a ne UVOZNOM kojeg ce investitor posavit na strateske pozicije...mladom kadru koji se srokat ova dva druga telecoma koja su nastala od bivse PTT Sarajevo uslijed ratnih dejstava, otmicom njihove infrastrukture...
Fala bogu sad su sve sposobni u Telekomu...samo da 'oce doci neko iz vana pa da pocisti i reorganizuje od pocetka :) BOlje i kinez da nam je nad glavom ako ne znamo sami...
kapokapic

#141 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

Mustafapasa wrote:ako se telecom proda, nedao Gospodar vasione,kosmosa i svega stvorenog da se to dogodi, bit ce to jos jedan lose uradjen posao cije posljedice cemo svi osjetiti:
- Dodik je privatizirao telecom srpske, spiskao pare na pepeljare i par kilometara auto puta koje je mnogo skupo platio (mogao je napraviti zeni tajmahal) a nije napravio nista od cilja da pokrije dugovanja RS-a. Svi smo svjedoci da mnoge evropske zemlje "zele nazad" u svoj posjed tk operatore koje su prije imali...zasto li to zele opet??? Zasto je globalna praksa pokazala da privatizacija nije dobar izbor, jeste za pojedince-robovlasnike, kapitaliste a sta je sa ostalim normalnim svijetom???
- svi oblici sponzorstava, poput vadjenja iz go*ana KK Bosna, Premier lige BiH,sajmova, mnogih sportskih klubova (jer telecom ne zna reci NE nikom) ce biti zavrnuta, sto ce imati vrlo lose posljedice po iste. Gdje god se okrenes, telecom sponzor bilo koje vrste manifestacije. U ovoj godini, telecom je podjelio kao drustveno odgovorna kompanija 1.200.000KM za potrebe udruzenja koja su se javila na konkurs.
- 95% vlasnistva telecoma je VFBiH, samim tim i profita kojeg telecom ostvari (ukupna dobit tj.prihodi > ukupni rashodi=profit). Navedeni profit ide u budjet VFBiH i za potrosnju istog je ona odgovorna a ne telecom. Ako je VFBiH odlucila pravit autoput, to je njena odluka. Od tog istog budjeta se finansiraju i penzije, skolstvo, zdravstvo,prosvjeta, policija i sve drugo. Mislite li da ce sa prodajom telecoma sve ove institucije dobiti nekakvo povecanje??? Ne, bas kao i svaki privatnik, tako ce se i novi vlasnik telecoma truditi da sto vise para ISPUMPA iz ove zemlje, da sto vise potrosi na interne potrebe (vozni park itd) kako bi ovoj drzavio DAO STO MANJE kroz sistem PDV-a...manje novca u budjet = manje penzije, manje za sve pomenute drzavne institucije = socijalni nemiri.
- u cilju ostvarenja iole profita, vlasnik ce uci u trzisnu igru "ganjana niskih cijena", a da bi to pratio, mislite li da ce ulagati u infrastrukturu, i sl...? Ne, umjesto toga otpustit ce more radnika, sto ce dovesti do vece konkurencije svima u samoj ponudi na trzistu rada, manje radnika koji su osigurani = manje novca koji se uplacuje za PIO/MIO...
-telecom drzi pare u domacim bankama koje iste obrcu nama za kredite, kad lova ode vani, nama ce kamate za kredite biti jos vece...
- sve firme koje rade za telecom ce itekako osjetiti negativne psoljedice privatizaicije jer novi vlasnik ce vjerovatno-sigurno jer je privatnik pa bira s kim ce poslovat, imati mali broj "svojih" firmica za sve poslove-opet pare kod kapitalista

ma mogao bih na ovu temu napisati elaborat...

Sve potpisujem nisam nikada bio za privatizaciju bilo koje firme pogotovo uspjesne,al statistike govore da svake godine gube sve vise korisnika pa neka se zapitaju zasto je to tako...privatizacija NE al postivanje korisnika dobra usluga itd. Je prioritet
GaRGa

#142 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by GaRGa »

Plakat ce te vi za BH telekomom kad se proda strancima...
ima jedna stara izreka "Da je pameti do kadije ko u kadije ne bi trebao kadija"
neki

#143 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by neki »

kapokapic wrote: Sve potpisujem nisam nikada bio za privatizaciju bilo koje firme pogotovo uspjesne,al statistike govore da svake godine gube sve vise korisnika pa neka se zapitaju zasto je to tako...privatizacija NE al postivanje korisnika dobra usluga itd. Je prioritet
Koje statistike to govore? Zanemari istrazivacko novinarstvo i provjerene izvore Dnevnog Avaza
Omerta13

#144 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Omerta13 »

Ja kao gradjanin koji misli svojom glavom sa protiv da se proda bilo koja nasa firma pa tako i bh telekom.. logicki sto bi neko kupovo i zavaljivo se ako nema profit.. a sto onda da mi tu profit dajemo nekome drugo.. Eto dodik je prodo njihov telekom i sad mu ljudi umiru od gladi nema vise nista ni prodati ni ponuditi.. Nemojte mjenjati telekom nego mejnjajte ljude, vladu.. svi se bunite preko foruma a sutra da bude neki protest protiv smjene vlade svima bi vam bilo mrsko doci, i kakvu sliku saljemo? sve divno krasno znaci ne treba nista mjenjati super nam je..

Bilo kako bilo daleko smo otisli od tebe covjek koji je istu otvorio je iznio svoje vidjenje koje svakako postujem al krivica iskljucivo njegova jer nije citao sta pise.. veliki minus telekomu i ljudima koji su zaduzeni da rade taj posao jer sta su dobili sto su povecali cijene.. dobili su nezadovoljnog korisnika koji ce prestati sa kroistenjem njihovih usluga a pri tom povuci za sobom jos 10 ljudi od tih 10 ce svaki povuci jos 10.. znaci polako al sigurno propadaju

Ja sam neko ko jos ucijek ima nade da ce doci bolji ljudi na vlast, i kad se to desi ne bih volio da kukamo kako su nam ovi papci rasprodali i ono malo profitabilnih firmi. :thumbup:
Mustafapasa

#145 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

dakle, kako smo se usaglasili brzinski, potrebno je strukturu radnika u Telecomu promjenit, malo dati prostora madom svijetu, jer fakat, evo moja kolegica i kolega su stipendisti telecoma, svako godine ih je 200 takvih...a skoniti ove ranije u peMziju :D
kapokapicu, neka ti razgovori budu samo duzi, duzi od minute :D i nece biti potrebe da ides od telecoma.
I mene nerviraju neke stvari kod telecoma ali kazem sebi, treba im sansa, sporo reaguju ali dodju nekad na svoje... :bih:
LiD, zadnja recenica kad budem kakav rad pisao, pa ono uvod s citatom :D
illuminated

#146 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by illuminated »

Mustafapasa wrote:....
imas par dobrih tacaka, i manje vise slazem se sa dobrim dijelom tvog izlaganja...medjutim uopste ne vidis drugu stranu medalje zasto bi telekom bilo dobro prodati:

- efikasnije upravljanje, jer ce se novi vlasnik rijesiti gomile lezihljebovica koji gledaju pornografiju tamo
- korupcija koja trenutno u metastazi...godinama ni jednog konkursa za radna mjesta,
najbolji inzinjeri idu da volontiraju a bratici, dajdzici i amidzici i cak i kolege iz prvog safa dobijaju poslove.
Stotine projekata koji su cista pljacka: (zgrada OKI, IPSA..) te ispumpavanje para u stranacke svrhe.
- cijene koje su blago receno pljacka...
- ta firma lagano zaostaje za konkurencijom - dokaz je permanentan gubitak pretplatnika...i pad prihoda koji pokusavaju da poprave podizanjem cijena lafo rebalans (spustaju razgovore sa inostranstvom da bi podigli lokalne, a i moja nana skype koristi)

neki realan pogled na stvari bi bio:
Prodati 50%, da se dovede neki mocan vlasnik, da FBIH zadrzi 50%, i da ubira pola dividende i da uziva u tome.
To ce doprinjeti da se partijski sljam iscisti, da prestane pljacka, a drzava ce da ubira i dalje pola dividende.
Politika bi se pljackasima u tom slucaju ucinila manje profitabilnom i nadajmo se da bi dosli pismeni ljudi na celo drzave. Drzavi treba dati zlatnu dionicu ili pravi veta, u slucaju da ti novi vlasnici donesu odluke koje nisu od drustvenog interesa. (Pogledaj strukturu vlasnika VW - Donja Saksonija ima 20% ali pravo veta)

Ovako kako je sad, ja im zelim brzu i sigurnu propast, jer su oni finansijer tumora naseg drustva.
EDIT ne mora se gledati CRNO BIJELO---prodat ili ne prodat..ima tu rjesenja izmedju.
kapokapic

#147 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

Omerta13 wrote:Ja kao gradjanin koji misli svojom glavom sa protiv da se proda bilo koja nasa firma pa tako i bh telekom.. logicki sto bi neko kupovo i zavaljivo se ako nema profit.. a sto onda da mi tu profit dajemo nekome drugo.. Eto dodik je prodo njihov telekom i sad mu ljudi umiru od gladi nema vise nista ni prodati ni ponuditi.. Nemojte mjenjati telekom nego mejnjajte ljude, vladu.. svi se bunite preko foruma a sutra da bude neki protest protiv smjene vlade svima bi vam bilo mrsko doci, i kakvu sliku saljemo? sve divno krasno znaci ne treba nista mjenjati super nam je..

Bilo kako bilo daleko smo otisli od tebe covjek koji je istu otvorio je iznio svoje vidjenje koje svakako postujem al krivica iskljucivo njegova jer nije citao sta pise.. veliki minus telekomu i ljudima koji su zaduzeni da rade taj posao jer sta su dobili sto su povecali cijene.. dobili su nezadovoljnog korisnika koji ce prestati sa kroistenjem njihovih usluga a pri tom povuci za sobom jos 10 ljudi od tih 10 ce svaki povuci jos 10.. znaci polako al sigurno propadaju

Ja sam neko ko jos ucijek ima nade da ce doci bolji ljudi na vlast, i kad se to desi ne bih volio da kukamo kako su nam ovi papci rasprodali i ono malo profitabilnih firmi. :thumbup:
Nisam nikad u zivotu krivio druge za svoju situaciju pa i u ovoj situaciji krivim sebe sto se nisam raspitao i sve fino analizirao prije nego sam pristao na taj paket...sve je u zivotu skola i svaka se placa a i ja sada znam sta znaci obracunska jedinica :) a sto sto sam nasjeo na marketinski trik ce se nika vratiti jer kad se povuce crta oni ce biti na gubitku jer sam uvijek govorio da dok sam ziv necu preci na mtel ili eronet.cisto iz "kupuj domace" razloga ali sad su me natjerali da promijenim misljenje...
kapokapic

#148 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by kapokapic »

neki wrote:
kapokapic wrote: Sve potpisujem nisam nikada bio za privatizaciju bilo koje firme pogotovo uspjesne,al statistike govore da svake godine gube sve vise korisnika pa neka se zapitaju zasto je to tako...privatizacija NE al postivanje korisnika dobra usluga itd. Je prioritet
Koje statistike to govore? Zanemari istrazivacko novinarstvo i provjerene izvore Dnevnog Avaza
Hahah nespominji mi avaz njima nevjerujem ni u vremenskoj prognozi...vidim prijatelju po svom okruzenju sve vise je ljudi sa 063 i 065 bar u Sarajevu
Mustafapasa

#149 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

@iluminated
necu da kazem da ovo sto si napisao nije tacno kada jeste...ima lezihljebvica, ne gledaju bas pronografiju al eto :D
ima ih koji su dosli preko stele, ali ima siguran sam i top ljudi tamo, mozda im nije data prilika, mozda ne mogu od nekog sefa pred pemziju i sl...ima i tog stranackog jer su ljudi postavljeni na pozicije da bi to radili, ali vjerujem da je toga manje...
dio s kojim se necu sloziti jeste gubitak pretplatnika i pad profita. Ne vjerujem ovo sto avaz cita jer cim je telecom zavrnuo pipu avazu za reklame, isto je poceo s lazima o telecomu i svakoj drugoj stranci koja nije u koaliciji s SBB, pa cak i o onim strankama koje su ga stvorile itd...

drugo, sto bi se privatizovala firma koja rastura s profitom? U ekonomiji se privatizuju javne firme koje imaju losu ekonomsku statistiku, ali imaju stalna sredstva (nekretnine) koje postaju vlasnistvo investitora a koji samom kupovinom firme dobije i trzisno ucesce a samim tim i sansu za profit. zauzvrat on treba to privredno lice podici na noge...

trece, mislim da ljudi generalno malo citaju o telecomu - kapokapicu ne ljudi se druze :D
evo par primjera: pretplata za fiksni je 9,8KM ali niko nije vidio da u to ima ukljucenih 120min saobracaja sto kad pretvoris u pare izadje 3,9KM. Kad oduzmes ispadne da je rpetplata 5-6KM
u mobilnoj su imali akciju 200%, koliko nas je to iskoristilo, ja jesam...
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5ac8dfad738.html

treci primjer su npr msurf flet paketi, jest slaba brzina onog fleta poslije 64kbs ali flet je barem, a dobijem ga za 2.5KM...kad nemam wifi onda koristim njega...itd

uglavnom kako rece, necemo crno-bijelo vec predlazemo javno da se menadjment zamjeni sa kadrom koji ima viziju buducnosti ili jos lakse, samo da kopiraju uspijesne trzisne nastupe
Mustafapasa

#150 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket

Post by Mustafapasa »

izvinjavam se za pravopis, sef hoda pa brzinski... :D
Post Reply