gucci wrote:Zanima me ovo pitanje zbog toga sto ja nikako ne mogu da se naviknem na ovaj zivot u dijaspori![]()
Prije nesto malo manje 3 godine udala sam se i dosla u njemacku, od tada pa sve do danas ja jedva ovdje zivim... na pocetku sam samo plakala i tugovala, milion puta sam htijela da se spakujem i vratim u bosnu... poslije sam rodila dijete i onda se situacija ko malo smirila, valjda sto sam imala obavezu i nisam imala toliko vremena da razmisljam o nekim stvarima...
Ima li neko slican meni na ovom forumu? Neko ko je isto tako i ja nedavno dosao u neku stranu zemlju, ili vi koji ste duze vrijeme odvojeni od bosne kazite mi vasa iskustva, kako ste se navikli, kako ste savladali jezik i sve ostalo?
Jos uvijek ne znam njemacki, razumijem dosta toga ali ne mogu da pricam
Und liebe Gucci wie gehet's dir heute? Ist dein Deutsch um einiges besser geworden?
Odavno se nisi javila, pa bas da pitam kako je danas...da te utjesim i mene pere lose raspolozenje (ne bih bas rekla depra) s vremena na vrijeme i zakljucila sam da je to uvijek kada mi je dosadno...znaci - zna se sta je ciniti. Najgore (ili najbolje) je to sto bi ti (nam) isto bilo i da zivimo u BiH, na Mjesecu ili bilo gdje drugo.
Za mene je lijek sport, a za tebe, moras otkriti sama. A sto se jezika tice, to moras obavezno savladati, prisili se kako god znas. Vidim da nisi neka tupsonka (dok te ovako stanje deprimira), steta je da sama sebe ogranicavas i venes, a ne moras. Imas i intelektualne a i materijalne mogucnosti i podrsku, samo navali!
Lacrosse svaka ti je zlatna, bas si neka divna osoba!