Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sheiitan 666

#126 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by sheiitan 666 »

4:0 za BiH, ja bih rekao!
phillie

#127 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by phillie »

franci wrote:
BHF80 wrote:Citam negdje dzeko 10 puta skuplji od lihtenstajna bez podcjenjvanja lihtenstajn je 4 u europi od pozadi a u svijetu 146 reprezentacija tako po statistici nebi trebalo biti problema cak sta vise ako bude 2 3 gola u prvom pol izvaditi neke igrace kao sto su misimovic pjanic i dzeko
Ali zato svaki njihov igrac ima vise para nego Dzeko. :D

Maltene svi u nekim bankama sljakaju..iso s jaranim u Amsterdam, nas trojica, jedan iz Lihtenstajna..ali onako, ne primjecujes posto pricaju maltene isto kao i mi u ovoj najzapadnijoj austrijskoj pokrajini..izlaze obicno vamo jer tamo nemas akibeti nigdje. I tako mi se raspricamo, potrosimo pun kufer para, nema, ovo, ono, gnjev na kapitalizam i bankare, kad ovaj, mrtav hladan "pa ne mozete tako, i moj stari je bankmensch" (Mensch - covjek). :skoljka:

Monarhija su, kad navrsis osamnaestu, ili zavrsis maturu, onda te fino pozove vladar kod sebe na veceru i na vino...hi hi hi ludo...imo sam jednu trebu iz Lihtenstajna, cak su me njeni starci volili..ali nedade ova prokletija izmedju nogu da ostanem rahat..
Pa ti znas po' Lihtenstajna :D :D :D
It_is_a_Leclerc

#128 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by It_is_a_Leclerc »

Lihtenštajn je divna, uređena država. Ne znam otkud nama da tamo rade "mesari i konobari". To sve para kao blata ima.

Elem. Što se tekme tiče, ja očekujem neku solidnu pobjedu naših. Nešto tipa 3-0. Strijelci : Džeko, Džeko, Džeko.

:D
Bosanski_kralj

#129 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Bosanski_kralj »

It_is_a_Leclerc wrote:Lihtenštajn je divna, uređena država. Ne znam otkud nama da tamo rade "mesari i konobari". To sve para kao blata ima.

Elem. Što se tekme tiče, ja očekujem neku solidnu pobjedu naših. Nešto tipa 3-0. Strijelci : Džeko, Džeko, Džeko.

:D
Strah me samo da sudije ne potkupe. :oops:
cyprus

#130 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by cyprus »

0:1 dosta
phillie

#131 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by phillie »

Bilo je govora da ce ovu utakmicu prenositi FACE TV (i valjda Marjan), jer su valjda otkupili prava na gostujuce utakmice nase reprezentacije (ali i na neke meceve iz nase grupe, npr Slovacka-Grcka) ali sad vidim da ce to ipak odraditi BHT1. Isto tako FACE TV najavljuje prenos utakmice Grcka-BiH 12.10.
Bosanski_kralj

#132 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Bosanski_kralj »

crkvice wrote:Bilo je govora da ce ovu utakmicu prenositi FACE TV (i valjda Marjan), jer su valjda otkupili prava na gostujuce utakmice nase reprezentacije (ali i na neke meceve iz nase grupe, npr Slovacka-Grcka) ali sad vidim da ce to ipak odraditi BHT1. Isto tako FACE TV najavljuje prenos utakmice Grcka-BiH 12.10.
FACE će prenositi sve gostujuće utakmice naše reprezentacije u ovim kvalifikacajima, osim utakmice sa Lihtenštajnom.
Revolucionar ★

#133 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Revolucionar ★ »

haha BHT najatraktivniju prenosi :lol:
It_is_a_Leclerc

#134 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by It_is_a_Leclerc »

crkvice wrote:Bilo je govora da ce ovu utakmicu prenositi FACE TV (i valjda Marjan), jer su valjda otkupili prava na gostujuce utakmice nase reprezentacije (ali i na neke meceve iz nase grupe, npr Slovacka-Grcka) ali sad vidim da ce to ipak odraditi BHT1. Isto tako FACE TV najavljuje prenos utakmice Grcka-BiH 12.10.
Nadam se da je to jedino što prenose, iz slijedećih razloga :

a)Državnu reprezentaciju treba da prenosi državna televizija. Sve ostalo je vrijeđanje.
b) BHT kao JRTVS BIH ima najbolju pokrivenost signalom u svim dijelovima BiH. Pomenutu komercijalnu televiziju sasvim sigurno ne mogu gledati recimo u USK i drugim udaljenijim dijelovima BIH. (Jedino u paketu Moja TV, kablovski operateri je, čini mi se, nemaju).
c) Marjan je sad već pomalo isfuran.
d) Baksuzuluk nas ganja kad ne prenosi BHT. Sjetim se samo Rumunije na TV1 je debakla.
phillie

#135 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by phillie »

@It_is_a_Leclerc
Sve to stoji sto si rekao (osim za Marjana), ali kako je moguce da drzavna televizija ne moze ili nece da obezbjedi prenose SVIH utakmica drzavne reprezentacije, ne samo u nogometu, bilo je problema i sa drugim sportovima, vec se to daje realizaciji relativno male (po pokrivenosti signalom) televizije i tako vecinu gledateljstva ostavlja uskraceno gledanja najdraze reprezentacije u najpopularnijem sportu.
Samo da napomenem, ovo nije prvi put da se to desava.Sam si spomenuo Rumuniju i TV1. Sjeti se prenosa utakmice Belgija-BiH na Hayatu ili recimo Norveska-BiH na OBN-u (i tu su cini mi se ove tv kuce radile prenose sa gostujucih utakmica). Pa jos samo treba da slijedece kvalifikacije TV Jasmin otkupi prava na prenos. Nejasna je uredjivacka politika Sportske Redakcije u Javnom Servisu, poyebani su im prioriteti totalno...
xXBl0odXx

#136 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by xXBl0odXx »

It_is_a_Leclerc wrote:

a)Državnu reprezentaciju treba da prenosi državna televizija. Sve ostalo je vrijeđanje.
b) BHT kao JRTVS BIH ima najbolju pokrivenost signalom u svim dijelovima BiH. Pomenutu komercijalnu televiziju sasvim sigurno ne mogu gledati recimo u USK i drugim udaljenijim dijelovima BIH. (Jedino u paketu Moja TV, kablovski operateri je, čini mi se, nemaju).
d) Baksuzuluk nas ganja kad ne prenosi BHT. Sjetim se samo Rumunije na TV1 je debakla.
Ja molim Boga da nijednu ne prenosi BHT. Jednostavno kvalitet slike je katastrofa. Uzas uzasa.
Sve ostalo me manje interesuje.
kokakolas

#137 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by kokakolas »

Revolucionar ★ wrote:
kokakolas wrote:
Revolucionar ★ wrote:Bilo bi lijepo poceti nekom dvocifrenom pobjedom kvalifikacije 8-)
Bilo bi lijepo i da se ne zajebAemo previše, da nam ne bi popodnevna smjena bankara i mesara dala po nosu...
Cuj, mi smo naopaka nacija, od bezazlenog pravimo azdaju a protiv jacih se obavezno nalozimo. Sjetim se samo Portugala i nabrijanosti, nekad ne treba kalkulisat protiv repki tipa Lihtenstajn. Handrili smo se protiv Bjelorusa prosle godine, a realno kvalitetom nam ne mogu parirat .
Slažem se. Upravo zbog tog našeg "naopakog" mentaliteta više ni ne znamo kako se odnosit prema jačim i slabijim protivnicima.
just principe

#138 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by just principe »

It_is_a_Leclerc wrote:

FACE TV ce od Grcke pa nadalje sve utakmice reprezentacije u gostima prenositi. Ovdje imas vise http://www.youtube.com/watch?v=WuTKAUAIQ0c
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#139 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by odesveuhonduras »

znači marjana i njego nimalo ugodan glasić nam je slušati pola kvalifikacija... kako taj čovjek uspijeva sa onakvim glasom zarađivati hljeb u profesiji u kojoj se glasom hljeb zarađuje je misterija...
MightyMatch

#140 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by MightyMatch »

odesveuhonduras wrote:znači marjana i njego nimalo ugodan glasić nam je slušati pola kvalifikacija... kako taj čovjek uspijeva sa onakvim glasom zarađivati hljeb u profesiji u kojoj se glasom hljeb zarađuje je misterija...
Apsolutno jedan od najboljih komentatora na nasim prostorima ikada.Taj ce i od sahovskog meca napraviti triler.
Sto se tice glasa obrni onda na MTV,tamo su umilniji glasovi.
luckylaka

#141 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by luckylaka »

MightyMatch wrote:
odesveuhonduras wrote:znači marjana i njego nimalo ugodan glasić nam je slušati pola kvalifikacija... kako taj čovjek uspijeva sa onakvim glasom zarađivati hljeb u profesiji u kojoj se glasom hljeb zarađuje je misterija...
Apsolutno jedan od najboljih komentatora na nasim prostorima ikada.Taj ce i od sahovskog meca napraviti triler.
Sto se tice glasa obrni onda na MTV,tamo su umilniji glasovi.
:thumbup: Marjan bi od sahrane napravio spektakl a ne od fudbalske utakmice
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#142 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

hajde da ne idemo dalje, nije tema.. eto, strašan je :D
phillie

#143 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by phillie »

Sad ce utakmica, jos malo. Pocetak novih nadanja, stremljenja i navijanja....
15 sati jos, sta je to :D
odesveuhonduras

#144 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

šestica iz prve dvije bi legla ko budali šamar.. mada bi to bio znak za euforiju epskih razmjera :D
MightyMatch

#145 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by MightyMatch »

odesveuhonduras wrote:šestica iz prve dvije bi legla ko budali šamar.. mada bi to bio znak za euforiju epskih razmjera :D
Hajde nismo odavno.u stvari nismo nikada od postanka nam repke :shock: :mrgreen:
Jack Be Nimble

#146 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Jack Be Nimble »

Mene uhvatila groznica/euforija nemogu zaspat :skoljka: Valjda nas sudije nece zakinuti opet po ko zna koji put.
p206

#147 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by p206 »

idealno bi bilo povesti 2-0 u prvih pola sata i iskontrolisati do kraja utakmicu bez puno trošenja
zalizani

#148 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by zalizani »

vjerovatno je vec dogovoreno ko puca slobodnjake blize 16-tercu... da ne dodjemo u situaciju da se naguravaju pored lopte Pjanic i Miske.
Arteta

#149 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by Arteta »

cyprus wrote:0:1 dosta
:mrgreen:
zlajapravaraja

#150 Re: Lihtenstajn- BiH 7. septembar

Post by zlajapravaraja »

Arteta wrote:
cyprus wrote:0:1 dosta
:mrgreen:
Dabogda i to da bude - Lihtenstajnci su uvijek veoma cvrsti kod kuce u kvalifikacijama i primaju jako malo golova u svojim porazima, a u citavim proslim kvalifikacijama su primili 17 golova u 8 utakmica, od cega cak 10 od Spanije.

Kod kuce su izgubili 0:1 od Skotske, a 0:2 od Ceske, dok su cak pobijedili Litvaniju 2:0. U gostima su izgubili od Ceske samo 2:0, u Skotskoj 2:1, dok su Litvaniji uzeli bod (0:0).

Posto nam je odbrana onakva kakva jeste, najvjerovatnije cemo primit' 1, a hocemo li uspjet' dat' 2 - pitanje je sad'...No ja nigdje ne procitah ili cuh da neko upozorava na sve to, nego se naglaba 'oce li onakav Dzeko dati 3 ili 5 golova :roll:

Dabogda da veceras ne bude shamarchina samo takva...
Locked