Sa rogatim se ne mozes bosti... Principjelno jesmo u pravu, ali prakticno i pravno nismo i nista im ne mozemo jer zakon je jasan:drndalo wrote:Pravo da ti kazem, sad se evo nasekirah i nalozih se da se svadjam iduci put, ako sta budu zakerali... Odmah nek' salju prijavu na sud, pa da se ceramo... Ja cu donijeti sve uredne drzavne papire koje sam ja trebao obezbijediti za produzetak registracije, a neka PU Novi Grad obezbijedi svoje, pa neka sudija sudi...
"Clan/Clanak 211.
(1) Kad upravlja motornim i prikljucnim vozilom, vozac mora imati kod sebe vazecu potvrdu o registraciji izdanu za to vozilo, kao i polisu/policu obaveznog/obvezatnog osiguranja, a motorna i prikljucna vozila registrovana/ registrirana u stranoj zemlji i medjunarodnu ispravu o osiguranju od automobilske odgovornosti koja vazi na podrucju Bosne i Hercegovine i duzan je da je pokaze na zahtjev policajca ili drugog ovlastenog lica/osobe."
Nazalost zakon nigdje ne predvidja bilo kakvu alternativu u vidu potvrde i sl, a sporost drzave nema nista s tim.