Ko je on da Ambasadore proglasava nepozeljnim na tlu BiH Scepo se uzivio u ulogu Boga i batine,koji seljacina,uzima si neke uloge na koje uopste nema pravo ovaj bi bio gori od onog bika iz sjeverne koreje ako bi imao prilikuMaraschino wrote: ↑24/04/2020 14:33 Sace to kratkonogi sa Ujicem rijesiti samo dok spiskove usklade.![]()
Ilegalni migranti u BiH
- spreca
#12476 Re: Migranti u BiH
- Maraschino
#12477 Re: Migranti u BiH
Uplasio se kratkonogi da ce i ovi od kese steci tornjeve.
-
neko_sa_strane
#12478 Re: Migranti u BiH
Kako se situacija sa korona virusom smiruje opet se vraćaju na pozicije ispred marketa.
- Vela666
#12479 Re: Migranti u BiH
"Žao mi je što Džaferović favorizuje interese ilegalnih ekonomskih migranata, a ne državljana Bosne i Hercegovine", rekao je Radončić.
On je kazao da su migranti sada ohrabreni ovakvim razvojem događaja te da će se eventualni problemi s migrantima sada moći adresirati njemu, Turković i stranci koju predstavljaju (SDA, op.a.).
- Maraschino
#12480 Re: Migranti u BiH
Omete ga SDA bagra a on bi ih sa Ujicem vec strpao u Havion.Vela666 wrote: ↑24/04/2020 18:32"Žao mi je što Džaferović favorizuje interese ilegalnih ekonomskih migranata, a ne državljana Bosne i Hercegovine", rekao je Radončić.
On je kazao da su migranti sada ohrabreni ovakvim razvojem događaja te da će se eventualni problemi s migrantima sada moći adresirati njemu, Turković i stranci koju predstavljaju (SDA, op.a.).![]()
Spiskovi samo sto nisu gotovi a Pakistanac Dzaferbeg ga omete.
- Vela666
#12481 Re: Migranti u BiH
haj ba nek idu u Pakistan prodavati maramice
- Maraschino
- Vela666
#12483 Re: Migranti u BiH
Ma u pravu si, valjda je svima jasno da su ova prepucavanja politička igra,
ne laje pas radi sela nego radi sebe
ne laje pas radi sela nego radi sebe
- ovajonaj
#12484 Re: Migranti u BiH
da u ovoj državi u vlasti ima bilo ko da kaže dosta više ovog sranja sa migrantima. pozvati na sastanak sve ambasade svih ovih migranata (pakistan, afganistan, maroko, alžir itd...) i dati im ultimatum. ili smaknite ove svoje migrante iz naše zemlje ili prekidamo svu suradnju sa vašim zemljama. i ako se ogluše na to onda lijepo treba zatvoriti sve njihove ambasade i prekinuti bilo kakav oblik kontakta sa njihovim državama. i onda lijepo izglasati zakone kao u Mađarskoj (jer bez izglasavanja novih zakona niko ništa ne može zakonski da uradi) i lijepo sve ilegalne migrante u zatvor dok god ne odluče da se vrate svojim kućama.
za pola godine ne bi bilo ni jednog migranta u ovoj državi.
pa ovo što se događa u Bihaću je tragikomedija... troše se pare otvaraju se centri, namješta im se sve , kreveti , mokri čvorovi, hrana i to sve džabe dobiju... i šta oni urade? sve rasture i krevete polome, wc unište kao da si pustio krdo krava u wc, a ne osobu po osobu...
gdje god spavaju ostavljaju smeće, gdje god prođu ostavljaju smeće i izmet...
svaki problem ima svoje rješenje samo mi nemamo nikog takvog u vlasti , a čitajući šta ovi migroljupci ovdje pišu zabili bi prvom komšiji nož u leđa za šaku eura od IOM-a. Prodane duše... a u svakom vremenu smo imali domaće izdajnike pa tako i sad...
pa ovo što se događa u Bihaću je tragikomedija... troše se pare otvaraju se centri, namješta im se sve , kreveti , mokri čvorovi, hrana i to sve džabe dobiju... i šta oni urade? sve rasture i krevete polome, wc unište kao da si pustio krdo krava u wc, a ne osobu po osobu...
svaki problem ima svoje rješenje samo mi nemamo nikog takvog u vlasti , a čitajući šta ovi migroljupci ovdje pišu zabili bi prvom komšiji nož u leđa za šaku eura od IOM-a. Prodane duše... a u svakom vremenu smo imali domaće izdajnike pa tako i sad...
-
Alles-Tamam
#12485 Re: Migranti u BiH
ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 19:43 da u ovoj državi u vlasti ima bilo ko da kaže dosta više ovog sranja sa migrantima. pozvati na sastanak sve ambasade svih ovih migranata (pakistan, afganistan, maroko, alžir itd...) i dati im ultimatum. ili smaknite ove svoje migrante iz naše zemlje ili prekidamo svu suradnju sa vašim zemljama. i ako se ogluše na to onda lijepo treba zatvoriti sve njihove ambasade i prekinuti bilo kakav oblik kontakta sa njihovim državama. i onda lijepo izglasati zakone kao u Mađarskoj (jer bez izglasavanja novih zakona niko ništa ne može zakonski da uradi) i lijepo sve ilegalne migrante u zatvor dok god ne odluče da se vrate svojim kućama.
Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
Njemacka je prvo krenula sa sankcijama za te zemlje,kad su vidjeli da ne pije vode poceli su davati i do 500 miliona eura poticaja tim zemljama da vrate svoje ljude,pa ni to nema efekta.
Najbolje sto BiH moze uraditi jeste da prekine ulazak novih u drzavu,ovi koji su sada tu,ostaju tu ili pokusavaju dalje da se probiju.
- amar1994
#12486 Re: Migranti u BiH
ne moze kad su uzeli pare(SDA i kompanija) za registrovanje istih i kampove..sta god da krenu EU govnari ce odma prijetit trgovinskim sporazumima,bezviznim rezimom i EU statusom 
- piupiu
#12487 Re: Migranti u BiH
Naš narod je ili izuzetno naivan, ili arogantan i glup, trećeg nema. Danas se ogromna količina ljudi ponaša kao da je opasnost prošla. Totalno pogrešno čitanje signala. Nije se 'situacija smirila', nego su mjere promijenjene. Tek ćemo sad nagrabusiti zajedno s ovim 'grozdovima' ispred supermarketa.neko_sa_strane wrote: ↑24/04/2020 18:14 Kako se situacija sa korona virusom smiruje opet se vraćaju na pozicije ispred marketa.
- ovajonaj
#12488 Re: Migranti u BiH
Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
Njemacka je prvo krenula sa sankcijama za te zemlje,kad su vidjeli da ne pije vode poceli su davati i do 500 miliona eura poticaja tim zemljama da vrate svoje ljude,pa ni to nema efekta.
Najbolje sto BiH moze uraditi jeste da prekine ulazak novih u drzavu,ovi koji su sada tu,ostaju tu ili pokusavaju dalje da se probiju.
Zato kažem lijepo u zatvor sa njima pa će se svaki javiti svojoj ambasadi i moliti da dobije svoj pasoš da se može vratiti.
i u čemu je problem?
- Maraschino
#12489 Re: Migranti u BiH
Koliki bi to bio zatvor?ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
Zato kažem lijepo u zatvor sa njima pa će se svaki javiti svojoj ambasadi i moliti da dobije svoj pasoš da se može vratiti.
i u čemu je problem?
Zar ne smatras i ovo jednom vrstom zatvora?
-
Alles-Tamam
#12490 Re: Migranti u BiH
Razlika je sto ja kao normalan turista zelim da se vratim kuci,ali oni ne zele kuci.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
i u čemu je problem?
Druga stvar je sto recimo Pakistan ili bilo koja druga drzava mora dat dozvolu da se ti ljudi vrate,a znas kad ce to uraditi? Nikad
- ovajonaj
#12491 Re: Migranti u BiH
pa zatvor bi bio dok god ne izraze želju za povratkom u svoju državu. Nema u Hrvatsku, nema u Njemačku. Ili zatvor ili kući.Maraschino wrote: ↑24/04/2020 20:10Koliki bi to bio zatvor?ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
i u čemu je problem?
Znači zatvoreni su onoliko dugo koliko sami žele biti zatvoreni. Kad požele izaći samo se trebaju izjasniti stvarno ko su i odakle su i da im se papiri izganjaju iz njihovih ambasada i da ih se lijepo pošalje avionom kući ko gospodu.
Samo treba takav zakon izglasati i riješen je problem migranata...
- ovajonaj
#12492 Re: Migranti u BiH
zašto bi to bio naš problem? neka se žale UN-u da im sopstvena država onemogućava povratak kući pa ako je ta europa i svijet tako human onda im ili riješite povratak kući ili negdje u europu. do tada zatvor. Baš kao u Mađarskoj...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 20:14Razlika je sto ja kao normalan turista zelim da se vratim kuci,ali oni ne zele kuci.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
i u čemu je problem?
Druga stvar je sto recimo Pakistan ili bilo koja druga drzava mora dat dozvolu da se ti ljudi vrate,a znas kad ce to uraditi? Nikad![]()
- Maraschino
#12493 Re: Migranti u BiH
Malo bi vam bile sve hale Kombiteksa da ih sve smjestite u zatvore. Da ocistite Krajinametal i Polietilenku pa i mozda.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:20pa zatvor bi bio dok god ne izraze želju za povratkom u svoju državu. Nema u Hrvatsku, nema u Njemačku. Ili zatvor ili kući.Maraschino wrote: ↑24/04/2020 20:10Koliki bi to bio zatvor?ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01
Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...
i u čemu je problem?
Znači zatvoreni su onoliko dugo koliko sami žele biti zatvoreni. Kad požele izaći samo se trebaju izjasniti stvarno ko su i odakle su i da im se papiri izganjaju iz njihovih ambasada i da ih se lijepo pošalje avionom kući ko gospodu.
- piupiu
#12494 Re: Migranti u BiH
Australija ima taj sistem. Centre u koje smješta azilante, ali koji su van teritorije Australije, iznajmljeni po nekakvim ostrvima. Nema šetnje po plažama Sydneya, nego ti ljudi žive negdje zaključani i čekaju da se završi procedura, koliko god procedura trajala. Nedavno je knjiga izašla jednog iračkog novinara, koji je bio 6 godina u tom centru. I to je grozno.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:23zašto bi to bio naš problem? neka se žale UN-u da im sopstvena država onemogućava povratak kući pa ako je ta europa i svijet tako human onda im ili riješite povratak kući ili negdje u europu. do tada zatvor. Baš kao u Mađarskoj...Alles-Tamam wrote: ↑24/04/2020 20:14Razlika je sto ja kao normalan turista zelim da se vratim kuci,ali oni ne zele kuci.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01
Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...
i u čemu je problem?
Druga stvar je sto recimo Pakistan ili bilo koja druga drzava mora dat dozvolu da se ti ljudi vrate,a znas kad ce to uraditi? Nikad![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Behrouz_Boochani
-
neko_sa_strane
#12496 Re: Migranti u BiH
Izrael provodi taj metod. Ilegalni migranti su u vrsti pritvora neograničeno sve dok ne izraze želju za povratkom kući ili u treće zemlje koje bi ih primile.ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:20pa zatvor bi bio dok god ne izraze želju za povratkom u svoju državu. Nema u Hrvatsku, nema u Njemačku. Ili zatvor ili kući.Maraschino wrote: ↑24/04/2020 20:10Koliki bi to bio zatvor?ovajonaj wrote: ↑24/04/2020 20:01
i u čemu je problem?
-
neko_sa_strane
#12497 Re: Migranti u BiH
Šta bi se dogodilo ako bi neko od ilegalnih imigranata počinio teže krivično djelo? Da li bi i u tom slučaju bio opet pušten na ulicu? Treba skupiti sve ilegalne migrante i smjestiti u migracione centre iz kojih nema izlaska osim u krugu centra dok im se ne riješi status sa dodatnom opcijom da ih izdržava IOM. Ko ne ispunjava zahtjev za azilom a budimo realni njih je najviše ostaće u centru neograničeno dok ne izraze želju za povratkom u matičnu zemlju. Nema kretanja po gradovima BiH bez dokumenata. Ne podsticati prelazak granice sa Hrvatskom jer čim neko uspije preći nova grupa čeka s druge strane Drine.
- Maraschino
#12498 Re: Migranti u BiH
Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
-
neko_sa_strane
#12499 Re: Migranti u BiH
I onda EU ponovo uvede vizni režim za državljane BiH.Maraschino wrote: ↑24/04/2020 22:51 Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
- Maraschino
#12500 Re: Migranti u BiH
Zasto?neko_sa_strane wrote: ↑24/04/2020 23:08I onda EU ponovo uvede vizni režim za državljane BiH.Maraschino wrote: ↑24/04/2020 22:51 Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
Sta je sa Srbijom, C.Gorom, Albanijom, Turskom...?