Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
spreca

#12476 Re: Migranti u BiH

Post by spreca »

Maraschino wrote: 24/04/2020 14:33 Sace to kratkonogi sa Ujicem rijesiti samo dok spiskove usklade. :D
Ko je on da Ambasadore proglasava nepozeljnim na tlu BiH Scepo se uzivio u ulogu Boga i batine,koji seljacina,uzima si neke uloge na koje uopste nema pravo ovaj bi bio gori od onog bika iz sjeverne koreje ako bi imao priliku
Maraschino

#12477 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Uplasio se kratkonogi da ce i ovi od kese steci tornjeve.
neko_sa_strane

#12478 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Kako se situacija sa korona virusom smiruje opet se vraćaju na pozicije ispred marketa.
Vela666

#12479 Re: Migranti u BiH

Post by Vela666 »

"Žao mi je što Džaferović favorizuje interese ilegalnih ekonomskih migranata, a ne državljana Bosne i Hercegovine", rekao je Radončić.

On je kazao da su migranti sada ohrabreni ovakvim razvojem događaja te da će se eventualni problemi s migrantima sada moći adresirati njemu, Turković i stranci koju predstavljaju (SDA, op.a.).
:mrgreen:
Maraschino

#12480 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Vela666 wrote: 24/04/2020 18:32
"Žao mi je što Džaferović favorizuje interese ilegalnih ekonomskih migranata, a ne državljana Bosne i Hercegovine", rekao je Radončić.

On je kazao da su migranti sada ohrabreni ovakvim razvojem događaja te da će se eventualni problemi s migrantima sada moći adresirati njemu, Turković i stranci koju predstavljaju (SDA, op.a.).
:mrgreen:
Omete ga SDA bagra a on bi ih sa Ujicem vec strpao u Havion. :izet:
Spiskovi samo sto nisu gotovi a Pakistanac Dzaferbeg ga omete.
Vela666

#12481 Re: Migranti u BiH

Post by Vela666 »

haj ba nek idu u Pakistan prodavati maramice
Maraschino

#12482 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Vela666 wrote: 24/04/2020 18:40 haj ba nek idu u Pakistan prodavati maramice
Ma neka ide ako hoce i u 3pm samo neka ide ali nece ici kako je kratkonogi zamislio.
Naravno da svi trebaju cim prije da napuste nasu zemlju ovako ili onako. Koji ce nam klinac.
Vela666

#12483 Re: Migranti u BiH

Post by Vela666 »

Ma u pravu si, valjda je svima jasno da su ova prepucavanja politička igra,
ne laje pas radi sela nego radi sebe :mrgreen:
ovajonaj

#12484 Re: Migranti u BiH

Post by ovajonaj »

da u ovoj državi u vlasti ima bilo ko da kaže dosta više ovog sranja sa migrantima. pozvati na sastanak sve ambasade svih ovih migranata (pakistan, afganistan, maroko, alžir itd...) i dati im ultimatum. ili smaknite ove svoje migrante iz naše zemlje ili prekidamo svu suradnju sa vašim zemljama. i ako se ogluše na to onda lijepo treba zatvoriti sve njihove ambasade i prekinuti bilo kakav oblik kontakta sa njihovim državama. i onda lijepo izglasati zakone kao u Mađarskoj (jer bez izglasavanja novih zakona niko ništa ne može zakonski da uradi) i lijepo sve ilegalne migrante u zatvor dok god ne odluče da se vrate svojim kućama.
za pola godine ne bi bilo ni jednog migranta u ovoj državi.

pa ovo što se događa u Bihaću je tragikomedija... troše se pare otvaraju se centri, namješta im se sve , kreveti , mokri čvorovi, hrana i to sve džabe dobiju... i šta oni urade? sve rasture i krevete polome, wc unište kao da si pustio krdo krava u wc, a ne osobu po osobu...
gdje god spavaju ostavljaju smeće, gdje god prođu ostavljaju smeće i izmet...

svaki problem ima svoje rješenje samo mi nemamo nikog takvog u vlasti , a čitajući šta ovi migroljupci ovdje pišu zabili bi prvom komšiji nož u leđa za šaku eura od IOM-a. Prodane duše... a u svakom vremenu smo imali domaće izdajnike pa tako i sad...
Alles-Tamam

#12485 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

ovajonaj wrote: 24/04/2020 19:43 da u ovoj državi u vlasti ima bilo ko da kaže dosta više ovog sranja sa migrantima. pozvati na sastanak sve ambasade svih ovih migranata (pakistan, afganistan, maroko, alžir itd...) i dati im ultimatum. ili smaknite ove svoje migrante iz naše zemlje ili prekidamo svu suradnju sa vašim zemljama. i ako se ogluše na to onda lijepo treba zatvoriti sve njihove ambasade i prekinuti bilo kakav oblik kontakta sa njihovim državama. i onda lijepo izglasati zakone kao u Mađarskoj (jer bez izglasavanja novih zakona niko ništa ne može zakonski da uradi) i lijepo sve ilegalne migrante u zatvor dok god ne odluče da se vrate svojim kućama.
za pola godine ne bi bilo ni jednog migranta u ovoj državi.

pa ovo što se događa u Bihaću je tragikomedija... troše se pare otvaraju se centri, namješta im se sve , kreveti , mokri čvorovi, hrana i to sve džabe dobiju... i šta oni urade? sve rasture i krevete polome, wc unište kao da si pustio krdo krava u wc, a ne osobu po osobu...
gdje god spavaju ostavljaju smeće, gdje god prođu ostavljaju smeće i izmet...

svaki problem ima svoje rješenje samo mi nemamo nikog takvog u vlasti , a čitajući šta ovi migroljupci ovdje pišu zabili bi prvom komšiji nož u leđa za šaku eura od IOM-a. Prodane duše... a u svakom vremenu smo imali domaće izdajnike pa tako i sad...

Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
Njemacka je prvo krenula sa sankcijama za te zemlje,kad su vidjeli da ne pije vode poceli su davati i do 500 miliona eura poticaja tim zemljama da vrate svoje ljude,pa ni to nema efekta.

Najbolje sto BiH moze uraditi jeste da prekine ulazak novih u drzavu,ovi koji su sada tu,ostaju tu ili pokusavaju dalje da se probiju.
amar1994

#12486 Re: Migranti u BiH

Post by amar1994 »

ne moze kad su uzeli pare(SDA i kompanija) za registrovanje istih i kampove..sta god da krenu EU govnari ce odma prijetit trgovinskim sporazumima,bezviznim rezimom i EU statusom :run:
piupiu

#12487 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

neko_sa_strane wrote: 24/04/2020 18:14 Kako se situacija sa korona virusom smiruje opet se vraćaju na pozicije ispred marketa.
Naš narod je ili izuzetno naivan, ili arogantan i glup, trećeg nema. Danas se ogromna količina ljudi ponaša kao da je opasnost prošla. Totalno pogrešno čitanje signala. Nije se 'situacija smirila', nego su mjere promijenjene. Tek ćemo sad nagrabusiti zajedno s ovim 'grozdovima' ispred supermarketa.
ovajonaj

#12488 Re: Migranti u BiH

Post by ovajonaj »

Alles-Tamam wrote: 24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.
Njemacka je prvo krenula sa sankcijama za te zemlje,kad su vidjeli da ne pije vode poceli su davati i do 500 miliona eura poticaja tim zemljama da vrate svoje ljude,pa ni to nema efekta.

Najbolje sto BiH moze uraditi jeste da prekine ulazak novih u drzavu,ovi koji su sada tu,ostaju tu ili pokusavaju dalje da se probiju.
Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...
Zato kažem lijepo u zatvor sa njima pa će se svaki javiti svojoj ambasadi i moliti da dobije svoj pasoš da se može vratiti.
i u čemu je problem?
Maraschino

#12489 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

ovajonaj wrote: 24/04/2020 20:01
Alles-Tamam wrote: 24/04/2020 19:49 Mislim da ti uopste nisi svjestan problema da bi se uopste vratio jedan jedini covjek bez papira u zemlju odakle je dosao.

Pa kako bi se ti vratio/la iz neke države u koju si došao a izgubio dokumente? Javiš se u našu ambasadu kažeš ja sam taj i taj i kad provjere po otiscima, slici itd da si to ti onda čekaš novi pasoš...
Zato kažem lijepo u zatvor sa njima pa će se svaki javiti svojoj ambasadi i moliti da dobije svoj pasoš da se može vratiti.
i u čemu je problem?
Koliki bi to bio zatvor?
Zar ne smatras i ovo jednom vrstom zatvora?
Alles-Tamam

#12490 Re: Migranti u BiH

Post by Alles-Tamam »

i u čemu je problem?
Razlika je sto ja kao normalan turista zelim da se vratim kuci,ali oni ne zele kuci.
Druga stvar je sto recimo Pakistan ili bilo koja druga drzava mora dat dozvolu da se ti ljudi vrate,a znas kad ce to uraditi? Nikad :D
ovajonaj

#12491 Re: Migranti u BiH

Post by ovajonaj »

Maraschino wrote: 24/04/2020 20:10

i u čemu je problem?
Koliki bi to bio zatvor?
pa zatvor bi bio dok god ne izraze želju za povratkom u svoju državu. Nema u Hrvatsku, nema u Njemačku. Ili zatvor ili kući.
Znači zatvoreni su onoliko dugo koliko sami žele biti zatvoreni. Kad požele izaći samo se trebaju izjasniti stvarno ko su i odakle su i da im se papiri izganjaju iz njihovih ambasada i da ih se lijepo pošalje avionom kući ko gospodu.
Samo treba takav zakon izglasati i riješen je problem migranata...
ovajonaj

#12492 Re: Migranti u BiH

Post by ovajonaj »

Alles-Tamam wrote: 24/04/2020 20:14

i u čemu je problem?
Razlika je sto ja kao normalan turista zelim da se vratim kuci,ali oni ne zele kuci.
Druga stvar je sto recimo Pakistan ili bilo koja druga drzava mora dat dozvolu da se ti ljudi vrate,a znas kad ce to uraditi? Nikad :D
zašto bi to bio naš problem? neka se žale UN-u da im sopstvena država onemogućava povratak kući pa ako je ta europa i svijet tako human onda im ili riješite povratak kući ili negdje u europu. do tada zatvor. Baš kao u Mađarskoj...
Maraschino

#12493 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

ovajonaj wrote: 24/04/2020 20:20

i u čemu je problem?
Koliki bi to bio zatvor?
pa zatvor bi bio dok god ne izraze želju za povratkom u svoju državu. Nema u Hrvatsku, nema u Njemačku. Ili zatvor ili kući.
Znači zatvoreni su onoliko dugo koliko sami žele biti zatvoreni. Kad požele izaći samo se trebaju izjasniti stvarno ko su i odakle su i da im se papiri izganjaju iz njihovih ambasada i da ih se lijepo pošalje avionom kući ko gospodu.
Malo bi vam bile sve hale Kombiteksa da ih sve smjestite u zatvore. Da ocistite Krajinametal i Polietilenku pa i mozda. :D
piupiu

#12494 Re: Migranti u BiH

Post by piupiu »

ovajonaj wrote: 24/04/2020 20:23
Alles-Tamam wrote: 24/04/2020 20:14

i u čemu je problem?
zašto bi to bio naš problem? neka se žale UN-u da im sopstvena država onemogućava povratak kući pa ako je ta europa i svijet tako human onda im ili riješite povratak kući ili negdje u europu. do tada zatvor. Baš kao u Mađarskoj...
Australija ima taj sistem. Centre u koje smješta azilante, ali koji su van teritorije Australije, iznajmljeni po nekakvim ostrvima. Nema šetnje po plažama Sydneya, nego ti ljudi žive negdje zaključani i čekaju da se završi procedura, koliko god procedura trajala. Nedavno je knjiga izašla jednog iračkog novinara, koji je bio 6 godina u tom centru. I to je grozno.

https://en.wikipedia.org/wiki/Behrouz_Boochani
sinuhe

#12495 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

Udari Fahro na Pakistan. :P
neko_sa_strane

#12496 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

ovajonaj wrote: 24/04/2020 20:20

i u čemu je problem?
Koliki bi to bio zatvor?
Izrael provodi taj metod. Ilegalni migranti su u vrsti pritvora neograničeno sve dok ne izraze želju za povratkom kući ili u treće zemlje koje bi ih primile.
neko_sa_strane

#12497 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Šta bi se dogodilo ako bi neko od ilegalnih imigranata počinio teže krivično djelo? Da li bi i u tom slučaju bio opet pušten na ulicu? Treba skupiti sve ilegalne migrante i smjestiti u migracione centre iz kojih nema izlaska osim u krugu centra dok im se ne riješi status sa dodatnom opcijom da ih izdržava IOM. Ko ne ispunjava zahtjev za azilom a budimo realni njih je najviše ostaće u centru neograničeno dok ne izraze želju za povratkom u matičnu zemlju. Nema kretanja po gradovima BiH bez dokumenata. Ne podsticati prelazak granice sa Hrvatskom jer čim neko uspije preći nova grupa čeka s druge strane Drine.
Maraschino

#12498 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
neko_sa_strane

#12499 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Maraschino wrote: 24/04/2020 22:51 Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
I onda EU ponovo uvede vizni režim za državljane BiH.
Maraschino

#12500 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

neko_sa_strane wrote: 24/04/2020 23:08
Maraschino wrote: 24/04/2020 22:51 Zatvoriti istocnu granicu a stimulisati ulazak u Hrvatsku. Kako nastao tako i rijesen problem.
I onda EU ponovo uvede vizni režim za državljane BiH.
Zasto?
Sta je sa Srbijom, C.Gorom, Albanijom, Turskom...?
Locked