A ta je cesta bolja nego autoput kad je suho i lijepo vrijeme, a i takodjer je radar free.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#12376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bocnog vjetra i odrona zna biti. Ljetni pljusak tu isto zna napraviti haos, odroni usljed naglog hladjenja kamenja koji onda puca, a i bare po cesti.
A ta je cesta bolja nego autoput kad je suho i lijepo vrijeme, a i takodjer je radar free.
- nepass1
#12377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozim 90 od mostara prema jablanici, prestize me autobusamar1994 wrote:Joj idiota u kanjonu Neretve , sve voze po 40, nabiju se jedni u druge i hopa , ubrzaju na 50 pa prva krivina na 30
, mene bi bilo stid da me pun sleper uzima
![]()
Od 7 slepera , svih 7 se sklonilo da propuste kolone![]()
PS. Poserem se u pricu da je bolja nocna voznja
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#12378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto tako nedavno, kamion TR table, 100-110 na sat kroz kanjon Neretve, ne mozes ga sticnepass1 wrote:vozim 90 od mostara prema jablanici, prestize me autobusamar1994 wrote:Joj idiota u kanjonu Neretve , sve voze po 40, nabiju se jedni u druge i hopa , ubrzaju na 50 pa prva krivina na 30
, mene bi bilo stid da me pun sleper uzima
![]()
Od 7 slepera , svih 7 se sklonilo da propuste kolone![]()
PS. Poserem se u pricu da je bolja nocna voznja
- nepass1
#12379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovo je bio nakav hadzic turs nase table. bilo je bjesnijih auta od mog ali nit je mene ko prestigao nit njega. ulazi u krivine sav se nagne, ono bas da pomislis prevrnu se
- bleee_sa
- amar1994
#12381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NediM17 wrote:Bocnog vjetra i odrona zna biti. Ljetni pljusak tu isto zna napraviti haos, odroni usljed naglog hladjenja kamenja koji onda puca, a i bare po cesti.
90-100 lagano u 6toj i 3.5l pokazuje
Ma koje , +15 suha cesta ko barut , nigdje kamencica vidio nisam .hopi wrote:joj zimi tu zna biti zajebano kroz kanjon, zbog odrona kamenja
znam zimi ići i po par puta mjesečno, nije to sada često nešto ali eto, i jedini put da sam ikada pokupio kamen je tu bilo, pri možda brzini od 70km/h, i morao mjenjati gumu jer se felga iskrivila, pogotovo se mora paziti ako si u traci bližoj brdu, zimi tu stvarno ne jurcam nešto
Kad se topi snijeg tad je najgore
- skafiskafsnjak
#12382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakve kamere koristite u autu ?
valja li ovo ista
https://www.ebay.com/itm/Full-HD1080P-2 ... Sw5VFWG1Pb
?
valja li ovo ista
?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja ovu imam i full sam zadovoljan

- skafiskafsnjak
#12384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Inache , koristi se za snimanje filmova npr fast and furious itd 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#12385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
crno bijeli je snimak,kvalitetan 
-
Throttle
#12386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@bitanga:
kad ga odvališ baš me nasmije, čuj full zadovoljan hahaha
@skafiskafnjak: u principu, sve ispod 50-100KM je smeće, neko malo manje neko malo više, koriste interpolaciju rezolucije pa dobiješ ultra giga mega full hd 4k 8k 300k i tako to u naslovu a u stvarnosti senzor hvata 640x480 piksela il neku sličnu smiješnu rezoluciju
Evo ti dole u sponzoriranim jeftinija još ta ista
https://www.ebay.com/p/2-4-car-DVR-Came ... 0005.m1851
Za 15KM nemaš šta puno ni očekivat, nije neka uber tehnologija, radi posao uglavnom, kvaliteta slike osrednja do loša, srazmjerno s cijenom
Ja kupio prijatelju tu neku, isto bila 10$, kaže da je ok
@skafiskafnjak: u principu, sve ispod 50-100KM je smeće, neko malo manje neko malo više, koriste interpolaciju rezolucije pa dobiješ ultra giga mega full hd 4k 8k 300k i tako to u naslovu a u stvarnosti senzor hvata 640x480 piksela il neku sličnu smiješnu rezoluciju
Evo ti dole u sponzoriranim jeftinija još ta ista
https://www.ebay.com/p/2-4-car-DVR-Came ... 0005.m1851
Za 15KM nemaš šta puno ni očekivat, nije neka uber tehnologija, radi posao uglavnom, kvaliteta slike osrednja do loša, srazmjerno s cijenom
Ja kupio prijatelju tu neku, isto bila 10$, kaže da je ok
- amar1994
#12387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo DSLR bajo moj 
- kafanski_covjek
#12388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo pa citajskafiskafsnjak wrote:Kakve kamere koristite u autu ?
valja li ovo ista
?
dash-cam-izbor-savjeti-cijene-recenzije-t139784.html
- nagibSA
#12389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam je l' bilo, profi vozac jbt..
Zato se uvijek usporava i po 'zakonu i pravilu' kada se prolazi pored autobusa, jer obicno znaju ovako da izlete i djeca i odrasli.
- amar1994
#12390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma kakav profi , Bogu hvala pa ima senzor
, volvo je to 
Jebem ti budalu koja je stala sa tim autobusom , kako su ljudi neodgovorni , daj da ja njih istresem nasred magistrale
Jebem ti budalu koja je stala sa tim autobusom , kako su ljudi neodgovorni , daj da ja njih istresem nasred magistrale
- kloniran
#12391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebote meni se govno zaledilo gledajućinagibSA wrote:Ne znam je l' bilo, profi vozac jbt..![]()
Zato se uvijek usporava i po 'zakonu i pravilu' kada se prolazi pored autobusa, jer obicno znaju ovako da izlete i djeca i odrasli.
mogu misliti kako je njemu bilo
-
NediM17
#12392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U tim nekim zajebanim situacijama se nikad nisam prepao u kriticnom momentu, noge mi se odsjeku tek poslije.
-
Mega Man X
#12393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- (Pre)oprezni vozači koji idu 40 na putu koji ima ograničenje 60-70 km/h.
- Moroni koji upale duga svjetla, nailaze u susret i nisu u stanju da ih ugase.
Takvima ide instant kontra efekat (čitaj: upalim i ja duga) pa da vide kako je. Jeste da u tom slučaju rizikujemo obojica, ali ako ćeš biti papak, vala i ja ću istom mjerom vratiti.
- Kada te lola prestigne samo da bi 300 metara kasnije skrenuo pod 90 stepeni u neku uličicu ili nekome u avliju tako da forsira sve učesnike da puknu po kočnicama. I onda staneš, ko i svi, pa opet prva, druga itd.
- Moroni koji upale duga svjetla, nailaze u susret i nisu u stanju da ih ugase.
Takvima ide instant kontra efekat (čitaj: upalim i ja duga) pa da vide kako je. Jeste da u tom slučaju rizikujemo obojica, ali ako ćeš biti papak, vala i ja ću istom mjerom vratiti.
- Kada te lola prestigne samo da bi 300 metara kasnije skrenuo pod 90 stepeni u neku uličicu ili nekome u avliju tako da forsira sve učesnike da puknu po kočnicama. I onda staneš, ko i svi, pa opet prva, druga itd.
- nagibSA
#12394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Frka i zurba u saobracaju. Tretiranje ogranicenja kao najmanja dozvoljena brzina. Svojevoljno proglasavanje nekakvih brzih i sporih, lijevih, desnih straka u gradu gdje to nije znakom naglaseno (sve su trake istog prioriteta). Kad neko vozi iza tebe na malom odstojanju. Brzo prolazenje kroz raskrsnice. Nerazumijevanje vozaca da uspore (ili da makar voze konstatnom brzinom da vozaca koji se ukljucuje ne dovodi u zabludu) kada vide da se neki ukljucju sa sporedne ulice. Ubrzavanja pa nagla zaustavljanja na semaforima i sl. pa kontas hoce li budala stati. Ima toga jos ali ovo mi prvo pade na pamet...
-
tempuser
#12395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nagibSA wrote:Frka i zurba u saobracaju. Tretiranje ogranicenja kao najmanja dozvoljena brzina. Svojevoljno proglasavanje nekakvih brzih i sporih, lijevih, desnih straka u gradu gdje to nije znakom naglaseno (sve su trake istog prioriteta). Kad neko vozi iza tebe na malom odstojanju. Brzo prolazenje kroz raskrsnice. Nerazumijevanje vozaca da uspore (ili da makar voze konstatnom brzinom da vozaca koji se ukljucuje ne dovodi u zabludu) kada vide da se neki ukljucju sa sporedne ulice. Ubrzavanja pa nagla zaustavljanja na semaforima i sl. pa kontas hoce li budala stati. Ima toga jos ali ovo mi prvo pade na pamet...
Na longitudinalama u Sarajevu zeleni val tj predvidjena brzina kretanja je kalibrirana na 60 kmh, odnosno na gornju granicu ogranicenja.
Sto se tice brzih i sporih traka i ti bi trebao da malo procitas zakon umjesto da izmisljas propise:
Član 39.
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja
- nagibSA
#12396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta mi podebljavas ovo ogranicenje
Clan 1 i 2 se slazem i uvijek je bilo tako. Taj clan 3 je nidje veze, to su mozda 'skoro' dopunili, ne znaju sta ce u skupstini pa usvajaju neke budalastine. Gdje ima vise traka (4-5) i da se postuje clan 3 to bi bio haos, jer bi se drzali desne vecina ko pijan plota, jer bi smatrali da uvijek ima neko iza ko bi brze vozio i na taj nacin ometa. Ko hoce lijevo ne bi se prestrojio za 3 dana.
Vidi se da je dopunjen clan naknadno, cim su ga vezali za clan 2. Ovo nema veze sa logikom nigdje u svijetu. Kroje zakon onako kako oni smatraju da treba da bude i kako njima odgovara. Pa svaki zakon se pise tako ovde nevezano za saobracaj.
Ma ne cudi me nista kod nas, vidim izmisli su i nekakvo 'pravilo desne strane' u kruznim tokovima.
Evo da odgovorim, to nema veze sa 'desnom stranom' nego je jednostavno usvojeno, kruzni tok (2 trake), pri iskljucenju onaj iz spoljasnje trajke ima prednost. U odnosu na onoga iz unutrasnje je kao na desnoj strani, pa su to nasi prekrstili tim tzv. pravilom desne. Naravno daje se i prednost onome koji se nalazi u kruznom. O izlazima i koristenju traka necu siriti...
Clan 1 i 2 se slazem i uvijek je bilo tako. Taj clan 3 je nidje veze, to su mozda 'skoro' dopunili, ne znaju sta ce u skupstini pa usvajaju neke budalastine. Gdje ima vise traka (4-5) i da se postuje clan 3 to bi bio haos, jer bi se drzali desne vecina ko pijan plota, jer bi smatrali da uvijek ima neko iza ko bi brze vozio i na taj nacin ometa. Ko hoce lijevo ne bi se prestrojio za 3 dana.
Vidi se da je dopunjen clan naknadno, cim su ga vezali za clan 2. Ovo nema veze sa logikom nigdje u svijetu. Kroje zakon onako kako oni smatraju da treba da bude i kako njima odgovara. Pa svaki zakon se pise tako ovde nevezano za saobracaj.
Ma ne cudi me nista kod nas, vidim izmisli su i nekakvo 'pravilo desne strane' u kruznim tokovima.
Last edited by nagibSA on 13/11/2017 01:21, edited 1 time in total.
-
tempuser
#12397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podebljavam zbog "Tretiranje ogranicenja kao najmanja dozvoljena brzina". Na longitudinalama po Sarajevu, o kojima se pise u 90% slucajeva predvidjena brzina kretanja je upravo gornja granica ogranicenja.nagibSA wrote:Sta mi podebljavas ovo ogranicenje![]()
Clan 1 i 2 se slazem i uvijek je bilo tako. Taj clan 3 je nidje veze, to su mozda 'skoro' dopunili, ne znaju sta ce u skupstini pa usvajaju neke budalastine. Gdje ima vise traka (4-5) i da se postuje clan 3 to bi bio haos, jer bi se drzali desne vecina ko pijan plota, jer bi smatrali da uvijek ima neko iza ko bi brze vozio i na taj nacin ometa. Ko hoce lijevo ne bi se prestrojio za 3 dana.![]()
Bezveze - ne bezvene taj clan nije nikakva skora nadopuna nego postoji oduvijek, samo sto likovi poput tebe ne citaju i ne zanju zakone nego izmisljaju svoje zakone i voze po nekoj svojoj logici. Zakon je jasan, ni u jednoj traci osim desne ne smijes ometati vozaca iza sebe da je 10, a ne 3 trake. Tu nema sta da se doda ili oduzme.
- nagibSA
#12398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mogu to da usvojim nikako, niti cu, nigdje se nisam susretao sa tim, a mrsko mi da trazim po tudjim zakonima.
Kad su ovi nasi znali napisati nesto da valja u zakonu. Ne mogu da se prilagodjavam nekim nelogicnim stvarima
Kako bi bilo ljudima koji ne poznaju grad i dodju sa strane, ne smiju usporiti 40 km/s i ugrozavaju ogranicenje i kao ostale ljude da vide kuda i gdje skrenuti, da mora lijevo kruzio bi 3 dana. Jer lafo ne smije se prestrojiti u krajnju lijevu da ne bi ometao druge pa cak ni u fazi prestrojavanja.
Ocigledno se i ovim mudonjama zuri pa kontaju da donesemo clan da guslare sklonimo u desno.
Opstepoznato je da sve prema sebi kroje u svim zakonima.
Na magistralama je druga stvar gdje imas dvije trake i tu je obicno znakon naglaseno, lijeva najmanja dozvoljena 40-50-koliko vec, desna standard i to je to. Sto stavljaju znak koji qc ako je po zakonu da je desna za 'guslare'. To povezivati sa gradovima sa 4-5 traka je budalastina svoje vrste, gdje se vozi trakom koja ti odgovara postujuci ogranicenja.
Kad su ovi nasi znali napisati nesto da valja u zakonu. Ne mogu da se prilagodjavam nekim nelogicnim stvarima
Ocigledno se i ovim mudonjama zuri pa kontaju da donesemo clan da guslare sklonimo u desno.
Na magistralama je druga stvar gdje imas dvije trake i tu je obicno znakon naglaseno, lijeva najmanja dozvoljena 40-50-koliko vec, desna standard i to je to. Sto stavljaju znak koji qc ako je po zakonu da je desna za 'guslare'. To povezivati sa gradovima sa 4-5 traka je budalastina svoje vrste, gdje se vozi trakom koja ti odgovara postujuci ogranicenja.
-
tempuser
#12399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je jasno, zbog tebe i tebi slicnih "strucnjaka" imamo haos i guzve na cestama na cestama.nagibSA wrote:Ne mogu to da usvojim nikako, niti cu, nigdje se nisam susretao sa tim, a mrsko mi da trazim po tudjim zakonima.
HR
Članak 48.
...
2) na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake, vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegova vozila.
SRB
Član 35
...
Na putu u naselju sa najmanje dve saobraćajne trake za isti smer, vozač može da se kreće vozilom saobraćajnom trakom koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza, ako time ne ometa vozila koja se kreću iza njegovog vozila.
-
vozackii
#12400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne znam kako se mozete glupirat svako 10 stranica o tome.. Ako je ijedna brza traka to je srednja onda. Desna i lijeva su uvijek usporene zbog ljudi koji skrecu na raskrsnicama..
A i ne znam ako je neko spor imas vala 2 trake pa obidji ako znas
A i ne znam ako je neko spor imas vala 2 trake pa obidji ako znas