Halifa Baghdadi:
Ja moram da pijem da ublazim bol
o kako je tuzan ovaj zivot moj
o kako su noci duge Omare
ja ispijam case bez prestanka
i sapucem Omare, Omare volim te
Irak
- Em2r
#12376 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Mlohavi
#12377 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nekad su oni lovili ljude po pustinji. Pravo im ga uvali karma.
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=182466
Na linku iznad Ramadi nakon oslobadanja. Gdje ISIL dode, dosao je...
Last edited by Mlohavi on 28/12/2015 12:44, edited 1 time in total.
- kritichar
#12378 Re: ISIS zauzeo Mosul
aktivno se prati saff
- insomnia78
#12379 Re: ISIS zauzeo Mosul
Koalicioni dron snimio je trenutak u kom iracka vojska postavlja zastavu na kompleks vladinih zgrada u Ramadiju

- Maystor
#12380 Re: ISIS zauzeo Mosul
Čestitam svim dobrim ljudima deratizaciju Ramadija
'ajmo Faludža i onda - vatromet u Mosulu
'ajmo Faludža i onda - vatromet u Mosulu
-
Avetinho
#12381 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naslovnica wrote:Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015
Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.
Saff
Cudno je kako osobe ispranog mozga svakoj vijesti nadju odgovarajuci spin.
- Challenger__
#12382 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ali, samo prelistaj temu... Koliko se samo njih napalilo na ovu ublehu. Nema kraja spisku, moj druže...Maystor wrote:Čestitam svim dobrim ljudima deratizaciju Ramadija![]()
-
Naslovnica
#12383 Re: ISIS zauzeo Mosul
Apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom.Avetinho wrote:Naslovnica wrote:Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015
Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.
Saff
-
sarajevoxxxx
#12385 Re: ISIS zauzeo Mosul
Na slikama ispod Atheel Alnujaifi vojni komandant al-Hashd al-Watania u obilasku vojnog kampa Zlican koji se nalazi sjeverno od Mosula. Zlican je osnovan prije 16 mjeseci, a prije desetak dana Isil je kamp granatirao sa minobacačima 120 mm, poginula su dva vojnika al-Hashd al-Watania i 4 ranjena.

- Mlohavi
#12386 Re: ISIS zauzeo Mosul
Isilov raketni napad na turski vojni kamp u Iraku.
- Em2r
#12387 Re: ISIS zauzeo Mosul
Budalast je to narod.Mlohavi wrote:
Isilov raketni napad na turski vojni kamp u Iraku.
Kad sam bio u Iraku pricaju mi ljudi, tadasnja al qaida, vrh minobacacke granate zalede u kocku leda namjeste u cijev i pobjegnu. Ona se istopi za xy minuta upadne u minobacac i fiju ode. Ameri dodju sa helikopterom odmah ali nigdje nikoga.
- walter kurtz
#12388 Re: ISIS zauzeo Mosul
Isil na aparatima
- Mlohavi
#12389 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nuzda je majka inovativnosti. Meni samo nije jasno kako je moguce da se podigne jedan ovakav vojni kamp kad tek odnedavno Bagdad vristi zbog prisustva turske vojske u Iraku.Em2r wrote: Budalast je to narod.
Kad sam bio u Iraku pricaju mi ljudi, tadasnja al qaida, vrh minobacacke granate zalede u kocku leda namjeste u cijev i pobjegnu. Ona se istopi za xy minuta upadne u minobacac i fiju ode. Ameri dodju sa helikopterom odmah ali nigdje nikoga.
- Co0l
#12390 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nesto tu ne stima,ipak znamo da je ISIL turski...
Ošišani prno u šišu.
Ošišani prno u šišu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12391 Re: ISIS zauzeo Mosul
šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
- Mlohavi
#12392 Re: ISIS zauzeo Mosul
Talibani dobili nekoliko stotina 9k38 IGLA sistema, nista od podlog plana. Rusija stvarno sjeba ovaj ISIL, nesto ovakvo nevideno.japin_mutapi wrote:šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
- insomnia78
#12393 Re: ISIS zauzeo Mosul
japin_mutapi wrote:šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
- insomnia78
#12394 Re: ISIS zauzeo Mosul
Raketni napad na kolonu irackog PM koji je danas posjetio Ramadi, izgleda da nije bilo povrjedjenih ni poginulih
-
Avetinho
#12395 Re: ISIS zauzeo Mosul
Tacno sta je bilo trazeno i sta je odradio, pa im sad vise ne treba?Naslovnica wrote:Apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom.Avetinho wrote:Naslovnica wrote: Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.
-
Avetinho
#12396 Re: ISIS zauzeo Mosul
To je ruska odmazda za rusenje bombardera nad Turskom. Maske su pale, joker!Co0l wrote:Nesto tu ne stima,ipak znamo da je ISIL turski...
Ošišani prno u šišu.
- Mlohavi
#12397 Re: ISIS zauzeo Mosul
http://www.iraqinews.com/iraq-war/146623/SyrianCivilWarReddit @RSyrianCivilWar 2h2 hours ago
Violent clashes erupt between residents and ISIS militants in Fallujah - Iraqi News
Bra'o Fallujah
- Opetja033
#12398 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mlohavi wrote:@EjmAlrai 10mOver 4000 Sunni members of Anbar tribes were pushed in d battle of #Ramadi. These will take over d control of the city after defeating #ISIS
Pripadnici lokalnih sunnitskih plemena, sunnitski pripadnici irackih snaga kontrolisu Ramadi.
Izgleda ipak da su se naucili neke lekcije nakon Tikrita. U Ramadiju trenutno obezbjedjuju sigurnost iskljucivo sunnitske formacije.
Jos Faludja i Mosul pa onda kantonizacija Iraka.
- Opetja033
#12399 Re: ISIS zauzeo Mosul
A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:
Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.
Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.
I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.
Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.
Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.
I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.
- Ironmen
#12400 Re: ISIS zauzeo Mosul
Opetja033 wrote:A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:
Saxxx se sam diskvalificirao za ozbiljnog forumasa i vecini nisu bitni njegovi navodi posle mnogobrojnih lazi u zadnje vrijeme koje bez trunke srama iznosi na forumu.