Irak

Post Reply
Em2r

#12376 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Halifa Baghdadi:
Ja moram da pijem da ublazim bol
o kako je tuzan ovaj zivot moj
o kako su noci duge Omare
ja ispijam case bez prestanka
i sapucem Omare, Omare volim te
Mlohavi

#12377 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Nekad su oni lovili ljude po pustinji. Pravo im ga uvali karma.

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=182466
Na linku iznad Ramadi nakon oslobadanja. Gdje ISIL dode, dosao je...
Last edited by Mlohavi on 28/12/2015 12:44, edited 1 time in total.
kritichar

#12378 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by kritichar »

aktivno se prati saff
insomnia78

#12379 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Koalicioni dron snimio je trenutak u kom iracka vojska postavlja zastavu na kompleks vladinih zgrada u Ramadiju
Image
Image
Maystor

#12380 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

Čestitam svim dobrim ljudima deratizaciju Ramadija :bih:

'ajmo Faludža i onda - vatromet u Mosulu :izet:
Avetinho

#12381 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Naslovnica wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015

Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.

Saff
Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.

Cudno je kako osobe ispranog mozga svakoj vijesti nadju odgovarajuci spin.
Challenger__

#12382 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Čestitam svim dobrim ljudima deratizaciju Ramadija :bih:
Ali, samo prelistaj temu... Koliko se samo njih napalilo na ovu ublehu. Nema kraja spisku, moj druže...
Naslovnica

#12383 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Avetinho wrote:
Naslovnica wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila
Decembar 28th, 2015

Ruska agencija TASS: Američki specijalci zarobili Abu Omara al Shishania, vojnog lidera Isila SVIJET
Ruska agencija TASS objavila je prije nekoliko minuta da su američke specijalne snage izvele operaciju na lidere Isila u blizini Kirkuga i da su tom prilikom zarobile Abu Omar al Shishania, vojnog lidera Isila i još nekoliko vođa.
Ova vijest još nije potvrđena od strane drugih medija, a Pentagon se još ne oglašava.

Saff
Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.

Apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom.
salik79

#12384 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

:lol: :D :thumbup:
sarajevoxxxx

#12385 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Na slikama ispod Atheel Alnujaifi vojni komandant al-Hashd al-Watania u obilasku vojnog kampa Zlican koji se nalazi sjeverno od Mosula. Zlican je osnovan prije 16 mjeseci, a prije desetak dana Isil je kamp granatirao sa minobacačima 120 mm, poginula su dva vojnika al-Hashd al-Watania i 4 ranjena.

Image

Image

Image

Image
Mlohavi

#12386 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Isilov raketni napad na turski vojni kamp u Iraku.
Em2r

#12387 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:

Isilov raketni napad na turski vojni kamp u Iraku.
Budalast je to narod.
Kad sam bio u Iraku pricaju mi ljudi, tadasnja al qaida, vrh minobacacke granate zalede u kocku leda namjeste u cijev i pobjegnu. Ona se istopi za xy minuta upadne u minobacac i fiju ode. Ameri dodju sa helikopterom odmah ali nigdje nikoga.
walter kurtz

#12388 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Isil na aparatima
Mlohavi

#12389 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

Em2r wrote: Budalast je to narod.
Kad sam bio u Iraku pricaju mi ljudi, tadasnja al qaida, vrh minobacacke granate zalede u kocku leda namjeste u cijev i pobjegnu. Ona se istopi za xy minuta upadne u minobacac i fiju ode. Ameri dodju sa helikopterom odmah ali nigdje nikoga.
Nuzda je majka inovativnosti. Meni samo nije jasno kako je moguce da se podigne jedan ovakav vojni kamp kad tek odnedavno Bagdad vristi zbog prisustva turske vojske u Iraku. :-)
Co0l

#12390 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Co0l »

Nesto tu ne stima,ipak znamo da je ISIL turski...

Ošišani prno u šišu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12391 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
Mlohavi

#12392 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

japin_mutapi wrote:šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
Talibani dobili nekoliko stotina 9k38 IGLA sistema, nista od podlog plana. Rusija stvarno sjeba ovaj ISIL, nesto ovakvo nevideno. 8)
insomnia78

#12393 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:šišani će biti prebačen u afganistan američkim helikopterom
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
insomnia78

#12394 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Raketni napad na kolonu irackog PM koji je danas posjetio Ramadi, izgleda da nije bilo povrjedjenih ni poginulih
Avetinho

#12395 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Naslovnica wrote:
Avetinho wrote:
Naslovnica wrote: Izgleda da im ne treba više, svoj dio posla je odradio korektno i kako je bilo traženo. Čudi me da ga nisu ubili.

Apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom.
Tacno sta je bilo trazeno i sta je odradio, pa im sad vise ne treba?
Avetinho

#12396 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

Co0l wrote:Nesto tu ne stima,ipak znamo da je ISIL turski...

Ošišani prno u šišu.
To je ruska odmazda za rusenje bombardera nad Turskom. Maske su pale, joker!
Mlohavi

#12397 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Mlohavi »

SyrianCivilWarReddit ‏@RSyrianCivilWar 2h2 hours ago

Violent clashes erupt between residents and ISIS militants in Fallujah - Iraqi News
http://www.iraqinews.com/iraq-war/146623/

Bra'o Fallujah :thumbup:
Opetja033

#12398 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Mlohavi wrote:@EjmAlrai 10m
Over 4000 Sunni members of Anbar tribes were pushed in d battle of #Ramadi. These will take over d control of the city after defeating #ISIS

Pripadnici lokalnih sunnitskih plemena, sunnitski pripadnici irackih snaga kontrolisu Ramadi. :thumbup:

Izgleda ipak da su se naucili neke lekcije nakon Tikrita. U Ramadiju trenutno obezbjedjuju sigurnost iskljucivo sunnitske formacije.

Jos Faludja i Mosul pa onda kantonizacija Iraka. :thumbup:
Opetja033

#12399 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:

Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.

Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.

I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.
Ironmen

#12400 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:A kad smo vec kod sunnitskih pobunjenickih grupa, mislim da na ovoj temi nije ni objavljena vijest koju je i @saxxx prenio prije par dana:

Maloprije pomenuti general Izzat Ibrahim al Dourri, komandant jedne od najmocnijih - ako ne i najmocnije - iracke arapsko sunnitske vojne formacije Army of the Men of the Naqshbandi Order, podrzao Islamski Vojni Savez koji je osnovala Saudijska Arabija.

Ovo je jako bitno jer se radi o vrlo uticajnoj osobi koja je postovana od velikog dijela irackih sunnita i na celu je vrlo mocne i uticajne vojne formacije. Na pocetku su, pri Daeshovom napadu na Mosul i Tikrit, djelovali zajedno sa njima. Cak su jedan duzi period iskljucivo oni kontrolisali Tikrit.
Dakle ima nesto u ovome o cemu su @saxxx i @Mlohavi pisali, da je ostvaren kontakt sa baathistima koji su ili djelvali zajedno sa Daeshom ili tolerisali njihovo prisustvo.

I slazem se sa @saxx-om da su bathisti kljuc poraza Daesha. Ukoliko im oni i sunnitska plemena okrenu ledja, Daesh je gotov za par mjeseci.

Saxxx se sam diskvalificirao za ozbiljnog forumasa i vecini nisu bitni njegovi navodi posle mnogobrojnih lazi u zadnje vrijeme koje bez trunke srama iznosi na forumu.
Post Reply