GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lady Saray

#1226 Re: GRAS - karte

Post by Lady Saray »

ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi :D
BHF_Manijak

#1227 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

ema_ wrote:
smoki_choko wrote:nikad vam ugoditi. zimi vam hladno ljeti vam vruce. otvoris prozore ljeti i puse a zimi se obuces dobro i nije zima. pa ja 8-)

Danas u tramvaju, ulaze dvije djevojke, i tamo naprijed, onaj širi prostor između dva sjedala, stale, i otvoriše prozor. Kad je jedna nana skočila, i svom silom zatvorila prozor, "Koji vam je ***ac, šta otvarate?!" Izdera se nana, tramvaj pao od smijeha zbog njenih psovki :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa gore njih dvije...Da su se i one trznule i ponovo ga otvorile, ne bi babi vise napamet palo da se nesto kofrci! I onda kaze ustani im, jah... :oops:
mrtva kokoš

#1228 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

Lady Saray wrote:ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi :D
ja se i ne volim bas naguravati sa penzosima, kontam doci cu i ja u njihove godine :D tako da uvijek obratim paznju ako blizu prozora ima kakva starija osoba pa upitam smeta li da otvorim prozor a i kad nekome smeta zatvorim, istrpim se nekako. jedino u ekstremnim situacijama, kao sto su te kad bahata baba ili deda dodje i zalupi mi prozor pred facom ukljuci mi se odbrambeni mehanizam, onda ne gledam ni njihove godine. :mrgreen:
ema_

#1229 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Lady Saray wrote:ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi :D

:lol: :lol: :lol: :lol: Već zamišljam sliku :D
nera18

#1230 Re: GRAS - karte

Post by nera18 »

ema_ wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: Već zamišljam sliku :D
zamisljas kako je zena mlati kisobranom ha:D
ema_

#1231 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

Samo da se ne navali na ovu babu od jučer :lol: Od ove je odmah pobjegla ona što je sjedila do nje, koliko je žena histerisala :D :D Još kad se počela okretati ima li još koji prozor otvoren :lol: :lol: :run:
Lady Saray

#1232 Re: GRAS - karte

Post by Lady Saray »

ma ok kad je bas iznad glave ali ono polovina tramvaja hermeticki zatvorena radi jedne babe.. e ne moze tako.. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1233 Re: GRAS - karte

Post by Velkoski »

a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu.. :-)

udjem u 8 ujutro u trolu, pola njih, udjem u 10, pola njih, i sve tako do 10 navece :D
minjonja

#1234 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
mrtva kokoš

#1235 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

jeste neosjetljivi :-) :mrgreen:
sheilak

#1236 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Ja sam prosle godine imala okrsaj kod O.K. korala sa jednom starijom gospodjom. August, skoro 40 stepeni. Gospodja ulazi u bus i odmah zatvara prozor DO MENE. Rekoh, nemojte, molim Vas, jedva disem, sparno je. Kaze ona: Oprosti, ali ja sam znojna, uhvatice me propuh. Onako hladno mi to rece.

Onda smo otvarale i zatvarale prozor jedno 5 min. :-D Ja sam bila bliza, pa joj je dosadilo.

Ali, ne mogu shvatiti tu sebicnost ljudi. Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+? Ili kad stariji misle da je njihovo Bogom dano pravo da moraju sjediti u prijevoznim sredstvima. Uvijek nekako mene izaberu da mi kazu: "De, sine, ti si mladja, ustani". Iako jos 15 mladjih osoba sjedi okolo. :-) Bez obzira da li je taj mladji bolestan, umoran, on mora ustati starijem, koji je u velikom broju slucajeva zdraviji i odmorniji. A ako ne ustupi mjesto, suocava se prijekornim pogledima putnika i ponosom mucenika starije osobe.

:-)
JThomas

#1237 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

sheilak wrote:Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+?
da tri života živim neće mi biti jasno. pa jel njima nije vruće i zagušljivo u punom tramvaju ljeti, ili je strah od propuha jači i od potrebe za zrakom...?
Bloo
Globalna šefica

#1238 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

JThomas wrote:
sheilak wrote:Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+?
da tri života živim neće mi biti jasno. pa jel njima nije vruće i zagušljivo u punom tramvaju ljeti, ili je strah od propuha jači i od potrebe za zrakom...?

to je jedan od najvecih strahova Bosnjaka :D da ih ne uhvati propuh :D
Bloo
Globalna šefica

#1239 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

leet wrote:a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu.. :-)

udjem u 8 ujutro u trolu, pola njih, udjem u 10, pola njih, i sve tako do 10 navece :D

na pijacu gdje je jeftinije i konama na kafe i famaliji :D

provjereno :D

pitala svoje penzionere :D
Urban B.

#1240 Re: GRAS - karte

Post by Urban B. »

ma najjace mi je kad udje baba smrdi ko tvor al zatvara sve prozore od pocetka do kraja tramvaja i haj ti reci da je to normalno :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1241 Re: GRAS - karte

Post by Velkoski »

Bloo wrote:
leet wrote:a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu.. :-)

na pijacu gdje je jeftinije i konama na kafe i famaliji :D

provjereno :D

pitala svoje penzionere :D

i tako svaki j..... dan :D

i da, kol'ko sam primijetio, sad su poceli i da sjedaju nazad, nisu vise samo naprijed :D
minjonja

#1242 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

JThomas wrote:
ma njihova logika je da udju u smrdljivi zagusljivi tramvaj i normalno da se preznoje kad imaju u julu na sebi 3 jakne, prsluk i terluke, al ne daju da se otvori prozor zato jer su znojne pa ce se kao razboliti. umjesto da udju normalno obucene u prozracni tramvaj i nit se preznoje niti se prehlade od propuha, al ne mozes ti djuturumu objasniti da imas 20 zivota.
sheilak

#1243 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

Da, ali najgluplje je kada niko ne reagira kada zatvore prozor. Svi sute, okrenu glavu, a ako se ti usprotivis, svi se snebivaju, kao "vidi one, kako je ters, Boze sacuvaj".
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1244 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

Zašto penzioneri sad moraju da sjede u tramvaju? Zato što su ustajali kad su bili mladi. Prema tome...
Obuca9

#1245 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".
DON_eARL

#1246 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

hz__semir wrote:
minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".
:thumbup:

Stvarno moras biti papak kad ne ustajes starijoj osobi. Ali sve je to stvar odgoja i postovanja.
minjonja

#1247 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

hz__semir wrote:
da naravno, ja trebam svoju torbu koju kuci na kaucu drzim stavljam na sugavi tramvajski pod, kako da ne. ustanem i ja kad vidim da ima trilion godina i staku, al nekom od 50, 60 godina, bjaazi od mene. ja u torbi vucaram stalno uza se mantil i po 3-4 praktikuma i knjige od minimalno 200 strana. koliko god njima bilo tesko stajati, nek skontaju da je meni jos teze stajati kad imam uza se teret.
ema_

#1248 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

minjonja wrote:
da naravno, ja trebam svoju torbu koju kuci na kaucu drzim stavljam na sugavi tramvajski pod, kako da ne. ustanem i ja kad vidim da ima trilion godina i staku, al nekom od 50, 60 godina, bjaazi od mene. ja u torbi vucaram stalno uza se mantil i po 3-4 praktikuma i knjige od minimalno 200 strana. koliko god njima bilo tesko stajati, nek skontaju da je meni jos teze stajati kad imam uza se teret.

Još kad se natakare gospođe sa krznom na sebi, biserima, frizurom... :-) :-)
kokuz_sa

#1249 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

minjonja wrote:
hz__semir wrote:
i onda se pitaju sto nam je drustvo ovakvo kakvo je + nema se tolerancije :zjev:
minjonja

#1250 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

pa da, nema nikakve tolerancije ni postovanja. ispadam im kao sluga koja im cuvam mjesto, a niko meni uslugu da ucini da meni ustane iako je meni teze sa teretom.
Post Reply