GRAS - karte
- Lady Saray
#1226 Re: GRAS - karte
ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi 
- BHF_Manijak
#1227 Re: GRAS - karte
Pa gore njih dvije...Da su se i one trznule i ponovo ga otvorile, ne bi babi vise napamet palo da se nesto kofrci! I onda kaze ustani im, jah...ema_ wrote:smoki_choko wrote:nikad vam ugoditi. zimi vam hladno ljeti vam vruce. otvoris prozore ljeti i puse a zimi se obuces dobro i nije zima. pa ja
Danas u tramvaju, ulaze dvije djevojke, i tamo naprijed, onaj širi prostor između dva sjedala, stale, i otvoriše prozor. Kad je jedna nana skočila, i svom silom zatvorila prozor, "Koji vam je ***ac, šta otvarate?!" Izdera se nana, tramvaj pao od smijeha zbog njenih psovki![]()
![]()
![]()
- mrtva kokoš
#1228 Re: GRAS - karte
ja se i ne volim bas naguravati sa penzosima, kontam doci cu i ja u njihove godineLady Saray wrote:ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi
- ema_
#1229 Re: GRAS - karte
Lady Saray wrote:ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi
-
nera18
#1230 Re: GRAS - karte
zamisljas kako je zena mlati kisobranom ha:Dema_ wrote:Lady Saray wrote:ja volim kad penzioneri ustanu da zatvore prozor.. ha sjedne ja opet otvorim.. pa da vidimo kome ce dosaditi
![]()
![]()
![]()
Već zamišljam sliku
- ema_
#1231 Re: GRAS - karte
Samo da se ne navali na ovu babu od jučer
Od ove je odmah pobjegla ona što je sjedila do nje, koliko je žena histerisala
Još kad se počela okretati ima li još koji prozor otvoren

- Lady Saray
#1232 Re: GRAS - karte
ma ok kad je bas iznad glave ali ono polovina tramvaja hermeticki zatvorena radi jedne babe.. e ne moze tako.. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1233 Re: GRAS - karte
a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu..
udjem u 8 ujutro u trolu, pola njih, udjem u 10, pola njih, i sve tako do 10 navece
udjem u 8 ujutro u trolu, pola njih, udjem u 10, pola njih, i sve tako do 10 navece
- minjonja
#1234 Re: GRAS - karte
mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
- mrtva kokoš
#1235 Re: GRAS - karte
jeste neosjetljivi

- sheilak
#1236 Re: GRAS - karte
Ja sam prosle godine imala okrsaj kod O.K. korala sa jednom starijom gospodjom. August, skoro 40 stepeni. Gospodja ulazi u bus i odmah zatvara prozor DO MENE. Rekoh, nemojte, molim Vas, jedva disem, sparno je. Kaze ona: Oprosti, ali ja sam znojna, uhvatice me propuh. Onako hladno mi to rece.
Onda smo otvarale i zatvarale prozor jedno 5 min.
Ja sam bila bliza, pa joj je dosadilo.
Ali, ne mogu shvatiti tu sebicnost ljudi. Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+? Ili kad stariji misle da je njihovo Bogom dano pravo da moraju sjediti u prijevoznim sredstvima. Uvijek nekako mene izaberu da mi kazu: "De, sine, ti si mladja, ustani". Iako jos 15 mladjih osoba sjedi okolo.
Bez obzira da li je taj mladji bolestan, umoran, on mora ustati starijem, koji je u velikom broju slucajeva zdraviji i odmorniji. A ako ne ustupi mjesto, suocava se prijekornim pogledima putnika i ponosom mucenika starije osobe.

Onda smo otvarale i zatvarale prozor jedno 5 min.
Ali, ne mogu shvatiti tu sebicnost ljudi. Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+? Ili kad stariji misle da je njihovo Bogom dano pravo da moraju sjediti u prijevoznim sredstvima. Uvijek nekako mene izaberu da mi kazu: "De, sine, ti si mladja, ustani". Iako jos 15 mladjih osoba sjedi okolo.
- JThomas
#1237 Re: GRAS - karte
da tri života živim neće mi biti jasno. pa jel njima nije vruće i zagušljivo u punom tramvaju ljeti, ili je strah od propuha jači i od potrebe za zrakom...?sheilak wrote:Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+?
- Bloo
- Globalna šefica
#1238 Re: GRAS - karte
JThomas wrote:da tri života živim neće mi biti jasno. pa jel njima nije vruće i zagušljivo u punom tramvaju ljeti, ili je strah od propuha jači i od potrebe za zrakom...?sheilak wrote:Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+?
to je jedan od najvecih strahova Bosnjaka
- Bloo
- Globalna šefica
#1239 Re: GRAS - karte
leet wrote:a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu..![]()
na pijacu gdje je jeftinije i konama na kafe i famaliji
provjereno
pitala svoje penzionere
- Urban B.
#1240 Re: GRAS - karte
ma najjace mi je kad udje baba smrdi ko tvor al zatvara sve prozore od pocetka do kraja tramvaja i haj ti reci da je to normalno 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1241 Re: GRAS - karte
Bloo wrote:leet wrote:a meni fakat nije jasno gdje to oni SVAKI dan idu..![]()
na pijacu gdje je jeftinije i konama na kafe i famaliji
provjereno
pitala svoje penzionere
i tako svaki j..... dan
i da, kol'ko sam primijetio, sad su poceli i da sjedaju nazad, nisu vise samo naprijed
- minjonja
#1242 Re: GRAS - karte
ma njihova logika je da udju u smrdljivi zagusljivi tramvaj i normalno da se preznoje kad imaju u julu na sebi 3 jakne, prsluk i terluke, al ne daju da se otvori prozor zato jer su znojne pa ce se kao razboliti. umjesto da udju normalno obucene u prozracni tramvaj i nit se preznoje niti se prehlade od propuha, al ne mozes ti djuturumu objasniti da imas 20 zivota.JThomas wrote:da tri života živim neće mi biti jasno. pa jel njima nije vruće i zagušljivo u punom tramvaju ljeti, ili je strah od propuha jači i od potrebe za zrakom...?sheilak wrote:Zar cijeli bus mora disati na skrge jer se neko boji propuha, ljeti na 30+?
- sheilak
#1243 Re: GRAS - karte
Da, ali najgluplje je kada niko ne reagira kada zatvore prozor. Svi sute, okrenu glavu, a ako se ti usprotivis, svi se snebivaju, kao "vidi one, kako je ters, Boze sacuvaj".
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1244 Re: GRAS - karte
Zašto penzioneri sad moraju da sjede u tramvaju? Zato što su ustajali kad su bili mladi. Prema tome...
- Obuca9
#1245 Re: GRAS - karte
A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
-
DON_eARL
#1246 Re: GRAS - karte
hz__semir wrote:A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
Stvarno moras biti papak kad ne ustajes starijoj osobi. Ali sve je to stvar odgoja i postovanja.
- minjonja
#1247 Re: GRAS - karte
da naravno, ja trebam svoju torbu koju kuci na kaucu drzim stavljam na sugavi tramvajski pod, kako da ne. ustanem i ja kad vidim da ima trilion godina i staku, al nekom od 50, 60 godina, bjaazi od mene. ja u torbi vucaram stalno uza se mantil i po 3-4 praktikuma i knjige od minimalno 200 strana. koliko god njima bilo tesko stajati, nek skontaju da je meni jos teze stajati kad imam uza se teret.hz__semir wrote:A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
- ema_
#1248 Re: GRAS - karte
minjonja wrote:
da naravno, ja trebam svoju torbu koju kuci na kaucu drzim stavljam na sugavi tramvajski pod, kako da ne. ustanem i ja kad vidim da ima trilion godina i staku, al nekom od 50, 60 godina, bjaazi od mene. ja u torbi vucaram stalno uza se mantil i po 3-4 praktikuma i knjige od minimalno 200 strana. koliko god njima bilo tesko stajati, nek skontaju da je meni jos teze stajati kad imam uza se teret.
Još kad se natakare gospođe sa krznom na sebi, biserima, frizurom...
- kokuz_sa
#1249 Re: GRAS - karte
i onda se pitaju sto nam je drustvo ovakvo kakvo je + nema se tolerancijeminjonja wrote:da naravno, ja trebam svoju torbu koju kuci na kaucu drzim stavljam na sugavi tramvajski pod, kako da ne. ustanem i ja kad vidim da ima trilion godina i staku, al nekom od 50, 60 godina, bjaazi od mene. ja u torbi vucaram stalno uza se mantil i po 3-4 praktikuma i knjige od minimalno 200 strana. koliko god njima bilo tesko stajati, nek skontaju da je meni jos teze stajati kad imam uza se teret.hz__semir wrote:A mene nervira kad vidim da neko mlađi sjedi i vidno ignoriše nekog starijeg pored sebe. I nije torba nikakvo opravdanje, može se ta torba teža od usisivača i na pod spustiti, ne mora se u ruci držati. Možda sam naopak, ali ja se uvijek vodim onom "Koliko god meni bilo teško stajati, toj starijoj osobi je bar pet puta teže".minjonja wrote:mene nervira kad vide da mi je torba velicine i tezine usisivaca a ipak se uz mene priljepi i odhukuje prema meni kao jadna umorna i hoce da ja njoj ustanem. ako je njoj 60 godina, ne znaci da je mrtva, valjda se moze drzati sa dvije ruke za stangu.
- minjonja
#1250 Re: GRAS - karte
pa da, nema nikakve tolerancije ni postovanja. ispadam im kao sluga koja im cuvam mjesto, a niko meni uslugu da ucini da meni ustane iako je meni teze sa teretom.