Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Partijaner

#1226 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Partijaner »

Joj, sta dizete momka u nebesa jbt, pa ispade ni Cassilas mu nije ravan. Da smo koji slucajem igrali sa nekom jacom repkom primio bi petardu kao od Hapoela. Imao je par dobrih intervencija slazem se, ali da je sad nesto fenomenalno bgm i nije.
Neelix

#1227 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

pa sta ocekujes da kaze, nije valjo nista? :-) kakav bi to kapiten bio :P
veljaca

#1228 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Neelix wrote:pa sta ocekujes da kaze, nije valjo nista? :-) kakav bi to kapiten bio :P
Od tebe ne ocekujem nista :P

Ovo je izjava od covjeka koji zna puno vise od tebe .... a i kapiten je ....
Neelix

#1229 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Neelix »

rekoh da kaze, ne da kazem. normalno da nece rec da ne valja, gdje si to jos procitao izjavu bilo kojeg kapitena da mu igrac ne valja?
defender46

#1230 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by defender46 »

Jan Mucha, golman domaćeg tima, kojem je nastup protiv Zmajeva bio 25., tri puta je vadio loptu iz mreže.

«Znao sam da je Džeko izuzetno opasan. To se obistinilo ne samo u situaciji u kojoj je postigao gol, nego i cijelim tokom meča. Šteta je što Šestak nije postigao gol u 45. minutu jer bi tada sve bilo drugačije, ali je moj kolega na drugoj strani sjajno reagovao», istakao je Mucha.

:-D
elSaik

#1231 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by elSaik »

cyprus wrote:Šehić spada među 10 najboljih BH golmana i svaka mu čast na tome, ali reprezentativna klasa nije i tačka. Naravno, kao i uvijek, poštujem selektorov izbor i odluke (tj. ne serem ko mnogi ovdje) i kada se radi o Šehiću te mu želim kao i svima sve najbolje u reprezentativnom dresu. Ali, ostaje mi osjećaj potpune nesigurnosti kada njega vidim na golu tima za koji navijam. Takav osjećaj recimo nemam kada brani Hasagić ili kad bi branili Begović, Burić, pa čak i Avdukić...
:mrgreen:

Da vidim taj poredak... Tebi je Supić bio reprezentativna klasa, pa me ne čudi što Šeha nije, ali eto, sačekat ću taj poredak.
veljaca

#1232 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

defender46 wrote:Jan Mucha, golman domaćeg tima, kojem je nastup protiv Zmajeva bio 25., tri puta je vadio loptu iz mreže.

«Znao sam da je Džeko izuzetno opasan. To se obistinilo ne samo u situaciji u kojoj je postigao gol, nego i cijelim tokom meča. Šteta je što Šestak nije postigao gol u 45. minutu jer bi tada sve bilo drugačije, ali je moj kolega na drugoj strani sjajno reagovao», istakao je Mucha.

:-D
Ma 'ta zna ovaj Jan ...... Ima ovdje pametnijih od njega na Forumu ....
convict

#1233 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by convict »

Zna li iko gdje je Supić, brani li negdje, u kakvoj je formi? Nije valjda da ne može više biti ni 4. golman reprezentacije, a samo je godina prošla od onih par utakmica kad je bio neprikosnovena jedinica.
MyCore

#1234 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by MyCore »

Iako nisam neki ljubitelj Šehića, mislim da je sinoc odlicno branio, skinuo je bar dva zicera i par puta pravovremeno istrčao.
Nadam se da ce Begović ipak igrati, bilo bi steta izgubiti ga..
veljaca

#1235 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Bratislavi u duelu sa domaćom Slovačkom pružila dobru partiju i na kraju sasvim zasluženo je stigla do trijumfa.

Bosanskohercegovački reprezentativci smatraju da je naša pobjeda i više nego zaslužena, a takvo misljenje ima i igrač Young Boysa Senad Lulić.

"Bilo je dobro. Tokom svih 90 minuta imali smo igru, dobro smo stajali na terenu i na kraju smo sasvim zasluženo slavili. Ova pobjeda došla je u pravi trenutak, no ne smijemo se previše radovati. Pokazali smo da možemo odigrati dobro u taktičkom pogledu, a da s druge strane to bude lijepo i za oko", rekao je Lulić za SportSport.ba i dodao:

"Veseli me i to što smo imali četiri debitanta koja su pokazala da se na njih može računati. Mislim da je ova utakmica za Šehića, Vranješa, Bešića i Subašića pravi podsticaj za budućnost. To su mladi momci i siguran sam da uz mnogo odricanja mogu napraviti dobru karijeru."

------------------

Evo i ove izjave .... ovaj nije kapiten .....

:sax:
jazzer

#1236 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jazzer »

@ veljaca

I moja kona Igbala je imala konstruktivnu izjavu glede Sehica pa cim budem imao vremena postiracu je
ovdje. Tako ce ce Seha biti jos veci golman nego sto stvarno jeste :) .
kinvart

#1237 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by kinvart »

Baš me zanima koliko vas je bilo, dok ste bili klinci na poziciji golman. :D
U skladu s našom tradicijom, sva djeca trče da budu napadači.
Vječito pametovanje o golmanima kako da rade svoj posao se nastavlja.

Cijena greške golmana = primljen gol. Cijena greške napadača = promašen gol.
Napadaču halal, golmanu nije.

Šeha je branio bez greške sinoć s obzirom na okolnosti. Uzimajući u obzir da je imao premijerni nastup, time njegov nastup dobiva još veću pohvalu. Vrlo je lako zaključiti po kome je Šeha loše branio sinoć. Bezveze se zamaraju pojedini, jer skauti i menadžeri nemaju pravo ni na golmanske, ni napadačke greške.
ultima_palabra

#1238 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

jazzer wrote:@ veljaca

I moja kona Igbala je imala konstruktivnu izjavu glede Sehica pa cim budem imao vremena postiracu je
Jel se fakat tako zove? :-D
jazzer

#1239 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:
jazzer wrote:@ veljaca

Jel se fakat tako zove? :-D
Ma ne zove, to mi palo napamet :) .
van Basten

#1240 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by van Basten »

interesantno je da željovci, koji SUđiću nalaze sve moguće mane otkad je postao selektor, ovdje se pozivaju na njegovu stručnost. Helem, sticajem okolnosti Šehić je stao na gol i pristojno iskoristio svoju šansu. 7,5 novinarskim riječnikom. Prvi gol bi primio i Kahn u najboljim danima, mislim da je mogao bolje kod drugog.
Naravno da ovim nije postao prvi golman reprezentacije i neće zadugo ako ikad i bude. hasagić i Begović su još ispred njega miljama, ali mu ovo može biti dobar podsticaj. Još ako dobro unovči ovaj nastup i proda se negdje van ovih naših poluamaterskih uslova (a da nije Rumunija, Turska i sl), moglo bi biti nešto od njega.
Moje lično mišljenje o njemu nije važno za ovu temu pa ću ga prešutiti.
dino84

#1241 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by dino84 »

van Basten wrote:interesantno je da željovci, koji Susiću nalaze sve moguće mane otkad je postao selektor, ovdje se pozivaju na njegovu stručnost.
Evo Sir Olivere,da ti odgovorim kao jedan od Zeljinih navijaca na ovo.Ja Susicu nisam trazio mane otkad je postao selektor,nego sam mu trazio mane i prije nego je debitovao,jer...Gadljiv mi je uopste i sam njegov izbor nakon sto je godinama odbijao mogucnost da preuzme reprezentaciju da bi potom sam dao izjavu "Zelim biti selektor,sada imamo dobre igrace".Nakon ovoga sto je rekao jos vise sam cijenio sve uspjehe koje je uradio Baka Sliskovic koji je proglasavan i kockarom i alkoholicarem itd a covjek je sa timom kakav je imao dva puta dosao haman do vode sto bi se reklo...

Susic je kao Benitez u Interu,od gotovog radi veresiju.Njemacka i Svedska su bili prvi macici,porazi koji su nebitni kao i pobjeda nad Ganom,ali za mene je njegovo trenersko umijece Misimoviceva nemoc u tridesetoj minuti i legendarno "ne mozemo ovako" uz slijeganje ramenima,Ibisevic na krilu i izmisljanje pozicija igracima koji nikada nisu igrali to sto su igrali tada,naredba da branimo bod u Albaniji ako ne bude islo u drugom poluvremenu u utakmici koju bi Ciro uzeo zavezanoh ociju,strah od slanja na klupu nikad goreg Misimovica u bilo kojoj utakmici i carolije tipa izmjene Ibricic-Dzeko u osamdeset osmoj kada gol protivnika visi u zraku...
U cemu je problem ako mu se trazi mana,igracka je legenda FK Sarajevo i nas najbolji igrac zadnjih 50 godina u izboru FIFE,ali koje su njegove trenerske reference?Vodjenje nekoliko turskih davljenika u borbi za opstanak,sta jos...

Znaci Seha ne valja,u redu...Momak je silom prilika stao na gol,Begovic je definitivno ispred njega,po meni je cak i Buric ispred njega,ipak brani u Evropi,nije isto braniti u poljskom i bosanskohercegovackom sampionu,Buric jos brani i u EL.Ali definitivno zasluzuje da bude u reprezentativnom kadru i uvijek medju tri taman bio i treci,njemu koji je prosao mladu reprezentaciju,osvojio titulu u Zelji i koji izgleda i odlazi u ovoj sezoni i koji je realno dobar mladi golman ino aranzman ne treba na ovaj nacin.

Mozda je trebao Alaimu kada je fasovao 3 komada na Kosevu od Hrvatske za poluvrijeme,volio bih vidjeti samo komentare komsinica tada.

Seha kapitenu samo naprijed :thumbup:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1242 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by 1946 »

dino84 wrote:Mozda je trebao Alaimu kada je fasovao 3 komada na Kosevu od Hrvatske za poluvrijeme,volio bih vidjeti samo komentare komsinica tada.
Bolje ti je što nisi vidio jer Ale tada nije bio baš omiljen među nama :lol: . Uglavnom, bili su gori nego što bi "vaši" ikad bili :D
Baron_Samedi

#1243 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baron_Samedi »

cyprus wrote:Šehić spada među 10 najboljih BH golmana
Ma kakvi 10, medju 50. I Man. City ce osvojit titulu, a Honduras u polufinale...

Ovdje se povela rasprava kao da se Sehic branit protiv Rumunije, a ne da se bori da osigura poziciju treceg golmana, skupa sa Avdukicem i Buricem. Prva dva golmana se betonirana jos dugo vremena,
zecko_kupuz

#1244 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by zecko_kupuz »

Ušutiste se svi oko Begovića. :-D Očekivano, dan nakon utakmice stižu obrazloženja. Reče da je zalegao u krevet, pa malo otišao u apoteku i pio neke lijekove. :D Vidite da vrijedi sačekati objašnjenje iz prve ruke. ;-)
van Basten

#1245 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by van Basten »

1946 wrote:
dino84 wrote:Mozda je trebao Alaimu kada je fasovao 3 komada na Kosevu od Hrvatske za poluvrijeme,volio bih vidjeti samo komentare komsinica tada.
Bolje ti je što nisi vidio jer Ale tada nije bio baš omiljen među nama :lol: . Uglavnom, bili su gori nego što bi "vaši" ikad bili :D
mah, oni bi kompletnu prvu postavu željezničara prekomandovali u reprezentaciju... isto da haraju ligom sa 25 bodova prednosti nad drugim godinama već, redovno izbacuju po 2-3 predstavnika u LP i sl... a ne da su u pet deka u našoj ligi, da ih šamara "azijska barcelona" i sl...
objektivnost im je jača strana... mi Alaima bar nikad nismo gurali u reprezentaciju i nismo pisali ode njegovim odbranama,
JThomas

#1246 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by JThomas »

a što vam je baš toliko krivo?

branio momak jer prvi i drugi golman nisu mogli, skroz fino branio, ništa manje ni više od toga, niti ko govori da bi trebao biti drugi ili prvi golman...a vi se pojedoste k'o bijeli hljeb samo zato što je iz želje. nije ba to dobro za zdravlje...
and

#1247 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by and »

zecko_kupuz wrote:Ušutiste se svi oko Begovića. :-D Očekivano, dan nakon utakmice stižu obrazloženja. Reče da je zalegao u krevet, pa malo otišao u apoteku i pio neke lijekove. :D Vidite da vrijedi sačekati objašnjenje iz prve ruke. ;-)
smiješno mu je objašnjenje.da je baš toliko bio bolestan da se nije mogao javiti na telefon,a odjednom se nada da će u subotu nastupati :? ne bih rekao da te tako jake virusne upale prođu za 3-4 dana.
nema potrebe da žuri bolestan na gol kluba u subotu,jer po pravilima fife nema pravo nastupati za klub,ako se nije odazvao pozivu u reprezentaciju.
"Ni danas nisam trenirao. Pijem neke vitamine kako bi ojačao organizam. Nadam se da ću biti spreman do subote. Konačno sam dobio pravu šansu u Stokeu i nadam se da me prehlada neće sada «skinuti» sa gola", naglasio je Begović.
cyprus

#1248 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

elSaik wrote:
cyprus wrote:Šehić spada među 10 najboljih BH golmana i svaka mu čast na tome, ali reprezentativna klasa nije i tačka. Naravno, kao i uvijek, poštujem selektorov izbor i odluke (tj. ne serem ko mnogi ovdje) i kada se radi o Šehiću te mu želim kao i svima sve najbolje u reprezentativnom dresu. Ali, ostaje mi osjećaj potpune nesigurnosti kada njega vidim na golu tima za koji navijam. Takav osjećaj recimo nemam kada brani Hasagić ili kad bi branili Begović, Burić, pa čak i Avdukić...
:mrgreen:

Da vidim taj poredak... Tebi je Supić bio reprezentativna klasa, pa me ne čudi što Šeha nije, ali eto, sačekat ću taj poredak.
Begović, Hasagić, Burić i Avdukić SIGURNO, a mislim da se mogu naći još bar 3-4 premijerligaška golmana koja su u 5 deka sa Šehićem, a reko bih da je i Alaim tu negdje...
van Basten

#1249 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by van Basten »

JThomas wrote:a što vam je baš toliko krivo?

branio momak jer prvi i drugi golman nisu mogli, skroz fino branio, ništa manje ni više od toga, niti ko govori da bi trebao biti drugi ili prvi golman...a vi se pojedoste k'o bijeli hljeb samo zato što je iz želje. nije ba to dobro za zdravlje...
toliko mi je krivo da sam mu "dao" 7,5... ili je i to premalo možda?
Ja govorim u drugoj strani, vašoj... sve što igra kod vas nekakav repezentativni kalibar... Višća :lol: Kerla :lol: i sl
Joey Tribbiani

#1250 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Joey Tribbiani »

Hajde ba jebo ga okanite se Želje. Čim se pročulo da će Šeha branit, odmah paljba. Ne bi ga niko ni uzdizao da nije nekog omalovažavanja. Jedino se možete svojim igračima smijat.

Golmani BH repke do daljnjeg su Hasagić i Begović i, vama omiljene i najviše citirane 2 riječi, kraj priče.
Locked