Novi rat

Locked
seln

#1226 Re: Novi rat

Post by seln »

Hafis wrote:Ma jebo ti ženske vojnike, nikad nikakve nafake od njih nije bilo.
Hajde da su to prave trebe kao one iz američkih filmova što s jednim metkom trojicu delegata ruše i imaju tri orgazma u sekundi, već to samo najnoviju uniformu nosa i uvijek je prvo kad je plaća. Kad stvarno zagusti, onda imaju ''ženskih problema''
Pa onda nastaju i dodatni problemi u međuljudskim odnosima....barenja, kontanja, šeme, ljubomore, prevare, raskidi...možeš Dinastiju snimiti.
Ljudi koji puno laprdaju su ili nervozni ili uplaseni.
Posto za tebe znam da se ne boji ni Is'sa, onda je asli nervoza?
Gojeni H

#1227 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Grean wrote: Ne treba biti pesimistican jer u ovom slucaju oni ne trebaju smirivati nekakav ratni sukob jer tog sukoba nema.

Jednostavno, ako vrijedi za Sjeverni Kipar zasto ne bi vrijedilo za RS. Samo trazimo da se primjenjuju isti arsini a ne vidim kakav bi interes Njemacke ili Francuske bio da se RS ovakva prizna i da se sa Srbijom primi u EU. Ne treba im po tom pitanju ni sukob sa Turskom jer njihov interes je da se Kipar ujedini. Nije ovo Kavkaz pa da secesionisticke snage boli briga sta misle zemlje Evrope, Balkan zivi od Evrope.

Mi se jednostavno ne smijemo primiti na pricu kako je to de-fakto ako izglasaju nekakav izlazak i kao mi ne mozemo tu nista. Taman cekali 50 godina koliko je cekao juzni Kipar mi ne smijemo i ne mozemo prihvatiti takvo rjesenje. Danas smo u situaciji da mozemo cekati, ima izlaz na Brcko a ako treba u Gorazde preko Grepka. Osnovati drzavne institucije bez secesionista i gurati kao jedini legitimno priznati dio BiH. Jedina kvaka je kukavicije jaje Covic jer bez njih to ne bi islo.
Ja se nimalo ne primam na pricu kako ja ne mogu nista u slucaju secesije ... ja mogu i hocu.

Drugi dio mi se svidja. Veoma konkretno i ne neizvodljivo.
Drago mi je da si se dotakao Kavkaza. Kao sto mozemo vidjeti, separatisti decenijama zive bez problema.
Slazem se da je to tesko izvodljivo na Balkanu, ali ne i nemoguce.

Prekid svih odnosa sa PC, proglasenje Dejtonskog sporazuma privremeno nevazecim, ... to se vec cini konkretnim stvarima koje bi mogle funkcionisati.
155_mm

#1228 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:
irac300 wrote:Katarina i njezini bojovnici od ranog jutra djeluju svim oružjem i oruđem, iz udobnosti fotelja naravno. :lol: Da je citiram ''Puuu sunce ti 'ebem''!
Pa, naravno da sam u fotelji. Plazma upaljena na SK trka motora, dva rucka na sporetu, cokolada ispred mene, rahatluk. Da mi netko i kad mi netko ovo pokusa oduzeti ubila bih ga kao zeca. O tome i govorimo sve vrijeme...
napokon da je neko konkretno definisao bosanski ratni cilj. kato svaka cast!

samo ostat ce nam hipijevci danas bez sendvica. ali i izbor je cokolada sebi ili hipijevcu sendvic. nema se tu sta mnogo razmisljati.
zenit dozic

#1229 Re: Novi rat

Post by zenit dozic »

Joj sto im ga gacani suknuse :lol:
Image
seln

#1230 Re: Novi rat

Post by seln »

155_mm wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
hizo ramidovic wrote:ima li dovoljno lavova u pionirskoj? ako nema, nek' se to popuni.
i da se obezbjedi ekipa studenata sa medicine da sunete...nista ne prepustati slucaju
Jes lud, studente sa medicine koristiti za vadjenje organa dok sunecenje mogu i mesari odraditi.
Taci, jes to ti? Kako napreduje stvaranje ZSO?
Ne, to je Vlasi...

Image

Dole Vlasi!
dječak sa šibicama

#1231 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

Ta ce Covic, proglasiti Komsu clanom predsjednistva, i Miru Lazovica, i lagano.
seln

#1232 Re: Novi rat

Post by seln »

zenit dozic wrote:Joj sto im ga gacani suknuse :lol:
Image
Pa to je to...
velikosrpska agresija koliko god zivi od vlastite agresivnosti, toliko zivi i od pasivnosti zrtve.
155_mm

#1233 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

zenit dozic wrote:Joj sto im ga gacani suknuse :lol:
Image
nadam se da ce i ostati na Kuli.
155_mm

#1234 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

dječak sa šibicama wrote:Ta ce Covic, proglasiti Komsu clanom predsjednistva, i Miru Lazovica, i lagano.
raspakivanje dejtona otvara ogromne mogucnosti.
Grean

#1235 Re: Novi rat

Post by Grean »

Gojeni H wrote:
Grean wrote: Ne treba biti pesimistican jer u ovom slucaju oni ne trebaju smirivati nekakav ratni sukob jer tog sukoba nema.

Jednostavno, ako vrijedi za Sjeverni Kipar zasto ne bi vrijedilo za RS. Samo trazimo da se primjenjuju isti arsini a ne vidim kakav bi interes Njemacke ili Francuske bio da se RS ovakva prizna i da se sa Srbijom primi u EU. Ne treba im po tom pitanju ni sukob sa Turskom jer njihov interes je da se Kipar ujedini. Nije ovo Kavkaz pa da secesionisticke snage boli briga sta misle zemlje Evrope, Balkan zivi od Evrope.

Mi se jednostavno ne smijemo primiti na pricu kako je to de-fakto ako izglasaju nekakav izlazak i kao mi ne mozemo tu nista. Taman cekali 50 godina koliko je cekao juzni Kipar mi ne smijemo i ne mozemo prihvatiti takvo rjesenje. Danas smo u situaciji da mozemo cekati, ima izlaz na Brcko a ako treba u Gorazde preko Grepka. Osnovati drzavne institucije bez secesionista i gurati kao jedini legitimno priznati dio BiH. Jedina kvaka je kukavicije jaje Covic jer bez njih to ne bi islo.
Ja se nimalo ne primam na pricu kako ja ne mogu nista u slucaju secesije ... ja mogu i hocu.

Drugi dio mi se svidja. Veoma konkretno i ne neizvodljivo.
Drago mi je da si se dotakao Kavkaza. Kao sto mozemo vidjeti, separatisti decenijama zive bez problema.
Slazem se da je to tesko izvodljivo na Balkanu, ali ne i nemoguce.

Prekid svih odnosa sa PC, proglasenje Dejtonskog sporazuma privremeno nevazecim, ... to se vec cini konkretnim stvarima koje bi mogle funkcionisati.
Da smo Bog do' imali ovakvu teritorijalnu situaciju 95' u vrijeme potpisivanja Dejtona, ne bi ga morali nikad ni potpisati i time im dati legitimitet.

Potpisati zavrsetak rata, razgranicenje snaga ali ne i Dejtonski ustav i cekati, kao Kipar. Na kraju bi oni trazili ujedinjenje kao sto danas traze kiparski Turci. Ali opkoljeno Gorazde i Sarajevo su tu opciju napravili nemogucom.

Kad kazu RS-ovci da je Romanijski korpus najzasluzniji za stvaranje RS-a 100% u pravu.
daddy-kool

#1236 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Grean wrote:

Čuo si Sefera, 10-15 dana, barem za zapadnu RS.
Edin H.

#1237 Re: Novi rat

Post by Edin H. »

daddy-kool wrote:
Grean wrote:

Sefer je prosipao demagogiju i suplju i tokom rata :oops:
daddy-kool

#1238 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Procjena je realna.
Grean

#1239 Re: Novi rat

Post by Grean »

daddy-kool wrote:
Grean wrote:

Mislim da nam ne trebaju takve price a niti gubici. Spreman treba biti na neki nacin ali iscrpiti sve druge opcije a mi ih imamo prije svega u legitimitetu.

Sefer je dobar general, veoma zasluzan ma sta pricali minderasi iz SDA i ja mogu reci da nam je bila cast dok nam je on bio na celu Armije ali nije se trebao hvatati politicke karijere.
prog321

#1240 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Realno, 10 do 15 dana ako se ne budu branili.
Ako se budu branili, rezultat ce biti isti samo par dana duze :-D
sinuhe

#1241 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

Zasto Srbi organizuju referendum ako bi u slucaju rata pali za 15 dana? Toliko glupi nisu. Dodik da je htio mogao je ratu biti vojvoda ali je zadnji covjek koji bi vodio Srbe u rat. Srbima i Hrvatima je u BiH dobro a bez koje bi se jedni pretvorili u zlatiborski okrug a drugi u Liku.
Jesu li Bosnjaci zarobljeni u Bosni i Hercegovini?
Kombat

#1242 Re: RE: Re: Novi rat

Post by Kombat »

seln wrote:
Kombat wrote:
seln wrote: Kao da ima neko u BiH stariji od 25, a da ne zna sta je rat.
ako nisi ubijao, ne znas sta je rat...
Onda genocidasi vrlo dobro znaju sta je rat...
to znas samo kad upucas nekoga iz blizine, npr. civila i ratnog zarobljenika.
Ja nika dnisam ubio ni civila ni ratnog zarobljenika, a u borbi ne zna sjesi li nekoga ubio, tako da... ergo, vecina Bosnjaka ne zna sta je rat.
Logika je ono... heroin los i nikakav.
Jebi ga Seln...ja nisam žmirio dok sam povlačio obarač...a to za heroin...ne brini za mene...nisam od tih slabića. Ako si se uspio razmnožavati, bolje obrati pažnju na svoju mladunčad da im neko ne bi, ne dao manitu, podvalio lošu robu...

Sent from my D6603 using Tapatalk
zateznistub

#1243 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Ja sam zauzeto busiju na prvoj liniji...

Image
shbc

#1244 Re: Novi rat

Post by shbc »

zateznistub wrote:Ja sam zauzeto busiju na prvoj liniji...

Image
Zipa upaljaca :thumbup:
Brat :mrgreen:
The 51st State

#1245 Re: RE: Re: Novi rat

Post by The 51st State »

zateznistub wrote:Ja sam zauzeto busiju na prvoj liniji...

Image
Za upaljac mjesec dana postede [emoji1], taman dok se zavrsi.
prog321

#1246 Re: Novi rat

Post by prog321 »

sinuhe wrote:Zasto Srbi organizuju referendum ako bi u slucaju rata pali za 15 dana? Toliko glupi nisu. Dodik da je htio mogao je ratu biti vojvoda ali je zadnji covjek koji bi vodio Srbe u rat. Srbima i Hrvatima je u BiH dobro a bez koje bi se jedni pretvorili u zlatiborski okrug a drugi u Liku.
Jesu li Bosnjaci zarobljeni u Bosni i Hercegovini?

Zato sto Srbi nemaju dodira sa realnosti. To je onaj mentalitet sto slavi poraz Boj na Kosovu. :-)
Misle da ce gurati prst u oko ustavu citave drzave i proci nekaznjeno ? :lol:
Danguba

#1247 Re: Novi rat

Post by Danguba »

shbc wrote:Ja sve na temu ulijecem, kontam naucili dijasporci lekciju..
Mislis, daleko si ih smjestio.
Da bila su to vremena pragom na civila ali NIKAD vise. :izet:
shbc

#1248 Re: Novi rat

Post by shbc »

Danguba wrote:
Otkud ti znas kakva su vremena bila? Gledao na tv-u?

Nego hoces li mijenjati stan? Ako zapuca ja i moja porodica gore a ti sa svojom ovdje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1249 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Taman sam mislila da je forumska hipi brigada u PC. Da hrabro ubjedjuje komsije koliko.je rat poguban. A oni jos na tastaturi. To se 'vako radiImage
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1250 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

shbc wrote:
Danguba wrote:
Otkud ti znas kakva su vremena bila? Gledao na tv-u?

Nego hoces li mijenjati stan? Ako zapuca ja i moja porodica gore a ti sa svojom ovdje.
Ko jos seli u Han Pijesak, nije lud :wink:
Locked