Grean wrote:
Ne treba biti pesimistican jer u ovom slucaju oni ne trebaju smirivati nekakav ratni sukob jer tog sukoba nema.
Jednostavno, ako vrijedi za Sjeverni Kipar zasto ne bi vrijedilo za RS. Samo trazimo da se primjenjuju isti arsini a ne vidim kakav bi interes Njemacke ili Francuske bio da se RS ovakva prizna i da se sa Srbijom primi u EU. Ne treba im po tom pitanju ni sukob sa Turskom jer njihov interes je da se Kipar ujedini. Nije ovo Kavkaz pa da secesionisticke snage boli briga sta misle zemlje Evrope, Balkan zivi od Evrope.
Mi se jednostavno ne smijemo primiti na pricu kako je to de-fakto ako izglasaju nekakav izlazak i kao mi ne mozemo tu nista. Taman cekali 50 godina koliko je cekao juzni Kipar mi ne smijemo i ne mozemo prihvatiti takvo rjesenje. Danas smo u situaciji da mozemo cekati, ima izlaz na Brcko a ako treba u Gorazde preko Grepka. Osnovati drzavne institucije bez secesionista i gurati kao jedini legitimno priznati dio BiH. Jedina kvaka je kukavicije jaje Covic jer bez njih to ne bi islo.
Ja se nimalo ne primam na pricu kako
ja ne mogu nista u slucaju secesije ...
ja mogu i hocu.
Drugi dio mi se svidja. Veoma konkretno i ne neizvodljivo.
Drago mi je da si se dotakao Kavkaza. Kao sto mozemo vidjeti, separatisti decenijama zive bez problema.
Slazem se da je to tesko izvodljivo na Balkanu, ali ne i nemoguce.
Prekid svih odnosa sa PC, proglasenje Dejtonskog sporazuma privremeno nevazecim, ... to se vec cini konkretnim stvarima koje bi mogle funkcionisati.